Menu
 

Topic:

rijlessen, doen of niet?

Grietje  schreef op: 26-02-2012 21:14:32
Ik twijfel zo! Ik heb dus nog geen rijbewijs en heb altijd goed zonder gekund. Ik kom ook uit een gezin waar niemand een rijbewijs had. Mijn man heeft wel een rijbewijs en sinds ca. 3 jaar hebben we een auto. Nu begint het toch wel te kriebelen. Het geld heb ik wel op een spaarrekening staan, dus dat is het probleem niet. Maar het lijkt me zo eng. Op de een of andere manier was autorijden altijd iets van anderen en zag ik mezelf alleen maar als passagier. Het idee dat ik straks zelf verantwoordelijk ben maar ook afhankelijk van andere weggebruikers, vind ik nogal spannend. Durf ik het wel? Kortom, ik heb dus drempelvrees. Kan iemand me erover heen kletsen? Zijn jullie wel eens onzeker in de auto?
 
Quote
Navigatie
RE: rijlessen, doen of niet?
Macife  schreef op: 26-02-2012 21:14:57
doen!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-02-2012 21:17:45
ik heb precies hetzelfde, ik lees ff mee
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Marimammavanalec  schreef op: 26-02-2012 21:18:13
Doen, is echt heerlijk! De vrijheid die je ermee krijgt!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Suusmv3  schreef op: 26-02-2012 21:18:22
gewoon een rijles nemen en kijken hoe je het ervaart!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Macife  schreef op: 26-02-2012 21:22:51
ik kon niet eerder lessen van wege de het geld, maar toen ik redelijk vast inkomen had heeft mijn vriend mij er zeg maar opgeduwd

in het begin was ik bang en zeer onzeker, de eerste 2 weken durfde ik niet alleen te rijden.. nu 3jaar later vind ik het ideaal. je kkunt gaan en staan waar je wilt...je wordt echt vrijer
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
3prachtkinders  schreef op: 26-02-2012 21:23:06
Gewoon proberen, kan je erover nadenken.

Maar ik moet zeggen, ik ben er blij mee, hoef niet te wachten tot mijn man thuis is, kan overal zelf naar toe. Invullen wanneer ik om boodschappen ga (voorkeur kinderen op school, en mijn man aan het werk )

 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Grietje  schreef op: 26-02-2012 21:31:53
Door de weeks zal ik niet veel gebruik maken van de auto want met de auto naar mijn werk is niet handig (kan er niet gratis parkeren). Maar die vrijheid, daar hoor ik zoveel mensen over. Een proefles kan in elk geval geen kwaad. Ik heb in elk geval helemaal geen zin om te blokken voor het theorie-examen maar dat hoort er ook bij.
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Cir  schreef op: 26-02-2012 21:34:11
Ja, zeker doen!

M'n rijbewijs halen is één van de beste dingen die ik ooit gedaan heb.
In het begin was ik ook onzeker. Ook nadat ik m'n rijbewijs had, maar dat duurde niet lang. Nu vind ik het heerlijk om auto te rijden Zelfs filerijden vind ik niet heel erg. En ik rij normaal gesproken 3x per week A10, kan je nagaan.
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Mamajaxx  schreef op: 26-02-2012 21:43:33
Ik ben vorig jaar april begonnen.. Ik zag me zelf precies zo als jou.. en heb dan ook eerst een proef les genomen.. Wat als ik het niet leuk vond!? Dan had ik meteen een duur pakket!

Na mijn 1e proef les (super zenuwachtig) heb ik toch door gezet, en nu heb ik dan ook sinds vorig jaar November me rijbewijs! Nog geen auto, maar om hem alleen al in je zak te hebben is al goed!

Mn vriend tegelijk begonnen met mij, en ook hij in januari zijn rijbewijs gehaald!

Ik zeg dus absoluut DOEN!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Son  schreef op: 26-02-2012 21:57:19
Ik ben pas begonnen. Het is wel effe doorbijten.... Ik heb er nu 10 of zo op zitten en merk dat sommige dingen echt al gaan wennen. Ook ik zie vreselijk op tegen de theorie. Ik kan ook niet wachten tot ik die vrijheid heb. Lekker gaan als ik zin heb. Maar het is even een stap en het is niet makkelijk (vind ik)
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Mamaloes  schreef op: 26-02-2012 21:57:32
Ik was ook zoooo bang! Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met lessen, maar na 18 lessen gestopt... In april vorig jaar heb ik het toch weer opgepakt, omdat ik als fotografe steeds vaker een auto nodig had! In augustus heb ik mijn rijbewijs gehaald en ik kan niet meer zonder! Heerlijk! Wat een vrijheid krijg je er voor terug! Meer dan ik ooit had verwacht!

Blokken voor het theorie-examen viel mee hoor! Ik heb in de week voor het examen elke avond even in het lesboek gelezen en de avond ervoor van die proefexamens gedaan op een CD-rom. In 1x geslaagd
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Mafkees  schreef op: 26-02-2012 22:01:48
Echt gaan doen! zo handig! je bent niet afhankelijk, kan gaan en staan waar je wilt!

ik zou me echt geen leven zonder kunnen voorstellen

en eng...tja...veel dingen zijn eng, maar autorijden echt niet hoor! je hoeft de 1e les echt niet gelijk amsterdam in
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Bepje  schreef op: 26-02-2012 23:38:02
Als je de kans hebt zou ik het doen. Je weet niet of je voorgoed blijft werken waar je nu bent, je man kan ooit wel eens iets hebben waardoor hij niet kan rijden enz.
Het vergroot je zelfstandigheid, vrijheid en actieradius enorm.
Hier hebben we bijvoorbeeld nauwelijks openbaar vervoer, zonder auto zit je dan toch een beetje vastgebakken, 10 kilometer fietsen doe je nog wel maar 25 al minder snel.
Het ergste wat je kan overkomen is dat je het toch niets vind en dat het je dan een paar rijlessen hebt gekost.
Ga wel op zoek naar een rijinstructeur waar jij je goed bij voelt.
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Boterbloem  schreef op: 27-02-2012 08:29:15
Ik zou het doen! Zou het zelfs niet laten afhangen van een proefles want dat is maar een moment opname.

Vorig jaar januari heb ik mijn rijbewijs gehaald, ik was toen 29 jaar. Altijd gezegd dat ik hem noooooooooooooooit zou halen, maar wat ben ik blij dat ik het wel gedaan heb.

De eerste 20 lessen dacht ik telkens: dit gaat mij nooit lukken! En ineens was er net iets na de 20 uren een omslag dat ik het allemaal pakte en hoppa, niet lang daarna kon ik mijn rijbewijs halen. Theorie in 1 keer en praktijk in 1 keer.

En nu? Kan gaan en staan waar ik wil. We hebben hier vakantie, maar ben niet afhankelijk van mijn man om naar de dierentuin te gaan of in het bos te gaan wandelen. De boodschappen, wat is mijn man blij dat ik nu zelf kan gaan haha. Vorige week ging hij weer ene keer meer maar hij vindt het verschrikkelijk. En ik vind het juist heerlijk lang in de supermarkt te staan en lekker alleen er naar toe te gaan.

Of een uitstapje met de psz of school, je kan dan gewoon meerijden.

En dat je ook afhankelijk bent van het andere verkeer, ja dat vind ik nog wel eens eng. Je hebt er echt idioten tussen zitten helaas. Alleen zit jij zelf ook achter het stuur en kan je daarop reageren, dat gaat steeds beter ;-) zolang je de woede dan niet laat overheersen maar gewoon rustig blijft.

Succes!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Mentos  schreef op: 27-02-2012 08:54:06
ik ben ook de enige uit het gezin(van mijn ouders) die een rijbewijs heeft en hier werd er dan ook gezegd dat haal je niet want niemand van ons kan het dus jij ook niet maar inmiddels heb ik al ruim 8 jaar mijn rijbewijs en ik vind het heerlijk !
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Mooon  schreef op: 27-02-2012 08:59:27
Doen!! Ik ben 2 jr geleden begonnen op mijn 31e ik was het zo zat alles met de bus en de trein te doen met de kids. Ik ben onder schooltijd 2 uur per keer gaan lessen en in 16 wk was ik geslaagd. Heb gelijk een auto gekocht en wat een vrijheid!!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Grietje  schreef op: 27-02-2012 09:59:47
Bedankt voor al jullie reacties! Zo te lezen is het echt de moeite waard. Ik heb me opgegeven voor een proefles....
Hebben jullie theorielessen gevolgd of het met zelfstudie gedaan? Ik heb niet zo'n zin om vier avonden in een cursuslokaal te zitten (heb ook nog 2 kids die ik na werktijd graag wil zien). Dus ik doe het liever zelf als dat te doen is.
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Boterbloem  schreef op: 27-02-2012 10:04:46
Ik heb de lessen gevolgd, we hadden hier zelfs 14 avonden van 2 uur lang. Dan gingen we de hoofdstukken uitvoerig bespreken die je vooraf leerde, vervolgens maakte je een toets en dan werd er bijgehouden wat je prestatie was. Elke les kwam de stof van de vorige lessen erbij plus wat je dan erbij leerde. De laatste 3 lessen was het 3 toetsen op een avond, ook gevaarherkenning.
Slagingspercentage is daar dan ook extreem hoog van de theorielessen aangezien bijna iedereen het in 1 keer haalde. Ik vond het erg prettig. We zaten er met 3 wat ouderen en de rest jeugd, en het was zooooooooooo gezellig.Kom ze nu vaak nog tegen in het dorp en het contact is nogsteeds leuk haha, houd je jong!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Minou  schreef op: 27-02-2012 10:09:15
Ooh Boterbloepmje..je doet net of je bejaard bent

Maarre Grietje...doen meis! Echt doen!!! Geen afhankeijkheid van OV of anderen. Heerlijk!

De prijzen zullen wel heel erg veranderd zijn sinds 1997, toen kostte het 55 gulden per uur per rijles...
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Boterbloem  schreef op: 27-02-2012 10:10:11
ps: zonder was me overigens prima gelukt, alleen is het door de lessen er zo ingestampt dat ik veel nu nog zo weet, en ik hoor van anderen die zelfstudie hebben gedaan dat ze dat wat minder hebben. Maar goed, ze rijden veilig en kennen de voorrangsregels (die leer je tijdens de lessen ook nog weer) en al het andere kun je ook achteraf nog opzoeken (rijden met aanhangwagen, hoever mogen dingen uitsteken, bijzondere borden enzovoort)
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Boterbloem  schreef op: 27-02-2012 10:10:42
Zo voel ik me ook minou haha
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Minou  schreef op: 27-02-2012 10:11:03
Ach arme schat!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Nina1  schreef op: 27-02-2012 10:18:23
meteen toen ik 18 werd hebik rijles genomen(de dag zelf) en ik heb er geen moment spijt van! echt het geeft je een enorme vrijheid. niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer wat hier in de achterhoek rampzalig is!!
de allereerste keer dat ik mijn rijbewijs had en dat ik alleen de weg op ging weet ik ook nog goed. ik ging naar almelo. jawel!! toen nog vriendlief naast me en het gaf een enorme kick!!
nu 17 jaar later vind ik het nog steeds erg fijn!
maar mijn advies is wel, heb je eenmaal je rijbewijs, blijf dan wel geregeld rijden. want door het rijden leer je heel veel. nu leer ik nog steeds elke keer bij. geen situatie is het zelfde. denk niet, nu heb ik het en ga niet meer rijden. juist doordat je zelfstandig in een auto zit, zonder instructeur, leer je heel veel. blijf ook rijden. watn anders heb je het papiertje, rijd je niet meer en durf je het later ook niet meer.

succes en veel plezier!!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Kyla  schreef op: 27-02-2012 10:27:27
Echt doen hoor, ik dacht ook ik haal het noooooooit. Nou heb ik hem nog niet (vrijdag 3e keer gezakt), maar ik weet wel dat het er in zit, tijdens lessen gaat het namelijk hartstikke goed, alleen die stomme zenuwen he. Ik ben begonnen omdat ik vond "dat ik hem nodig had", maar nu wil ik het toch zooo graag, haha. Die veplichte twee uur iedere week in de auto. Ik wil gewoon zelf stukjes rijden! Niet echt een geweldig succesverhaal dus, maar ik hoop wel dat je er iets aan hebt
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Minou  schreef op: 27-02-2012 11:44:00
Kyla! Geef niet op hoor lieverd! Ik had hem de 4e keer. Ik had steeds zo'n examenvrees, wilde TE graag denk ik. Nu rij ik al sinds 1997 en schadevrij en rijervaring genoeg.

 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Kyla  schreef op: 27-02-2012 13:17:37
Ik geef ook niet op hoor Ik was vrijdag zooooo dichtbij, net niet goed genoeg. De examinator zei ook: het zit er wel in op de momenten dat je je rust hebt rijd je hartstikke goed. Maar ja, door de zenuwen is die rust moeilijk te vinden en rijd ik gejaagder. Ik ben nu zo ontzettend aan mijn rijbewijs toe, ik wil zelf rond gaan karren!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Minou  schreef op: 27-02-2012 13:23:14
Komt helemaal goed meis! Weet ik zeker!!!
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Grietje  schreef op: 27-02-2012 14:10:58
Vier maal is echt scheepsrecht, Kyla. Succes!

Grappig Sis, jij weet niet hoe het is zonder en ik kan me niet voorstellen mét rijbewijs. Komt ook omdat we vroeger al alles met fiets of OV deden. Auto voelt nog steeds een beetje bijzonder en luxe.

Ben heel benieuwd. Nu ik de knoop heb doorgehakt, hoop ik dat ik zo snel mogelijk een proefles krijg. Nu wil ik het weten ook, hoe het is :d.
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Mooon  schreef op: 27-02-2012 15:42:08
Ik had ook het gevoel altijd dat het zo onbereikbaar was,dat maakte mij ook best bang met lessen ik dacht het gaat mij nooit lukken. 3 weken na mijn eerste les heb ik mijn theorie gehaald,ik deed de vragen oefenen uit het boek en heb veel op de pc gedaan en 1 zaterdag een theorieles en de maandag gelijk examen.
 
Quote
RE: rijlessen, doen of niet?
Grietje  schreef op: 29-02-2012 11:35:33
Jaaa! Morgen al de eerste proefles. Spannend hoor. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik kan toch niet zomaar wegrijden?! Tenminste, dat zullen overige autobezitters in de straat niet zo leuk vinden
 
Quote
Navigatie


Reageren op rijlessen, doen of niet?
Naam
Bericht