Menu
 

Topic:

PDD-NOS en DCD

Tantehan  schreef op: 25-02-2012 22:02:36
Onze Bram heeft al een tijdje de diagnose PDD-NOS, nu heeft hij een belabberde motoriek, dus zijn we bij de fysio geweest. Ook in het verleden hebben we fysio gevolgd, maar dit werd te druk voor hem met de logo en ergo en dokters. Dat is allemaal afgelopen, we hebben hem laten testen en de fysio is er van overtuigd dat hij DCD (Developmental Coordination Disorder) heeft. Wie is hier ook bekend mee en hoe gaan jullie er mee om.
Even een paar voorbeelden, hij scoorde op een schaal van 0 tot 100 een 0.5. Dus echt heel slecht.
Hij kan niet fietsen op een gewone fiets, kan geen veters strikken, niet met mes en vork eten, heel slecht schrijven, geen ballen gooien of vangen, noem maar op.
Ik ben wel benieuwd welke aanpassingen jullie hebben.
 
Quote
Navigatie
RE: PDD-NOS en DCD
Ingrid  schreef op: 25-02-2012 22:24:17
mijn dochter heeft dcd. ze is 8 en 3 maanden oud. Ze kan sinds 1 jaar fietsen. Ze rijd nu sinds haar 4 jaar paard in een manege voor gehandicapten. Ze zijn behoorlijk met haar bezig geweest. balans is heel erg verbeterd. Viel ze eerder gewoon om met een fiets kan ze nu fietsen. Al fiets ze niet echt snel. Mes en vork is hier ook heel erg moeizaam. Schrijven is zeer langzaam en slecht. Krijgt vanaf volgend jaar een laptop op school. Ze heeft op school ook een schuine tafel met buikuitsparing. Ballen gooien en vangen kan ze ook moeizaam. Dagje uit is met buggy omdat lopen erg vermoeiend is en dan ook heel veel valt. Voetje voor voetje lopen kan ze moeizaam. Pincet greep is er nauwelijks. veters strikken kan ze maar de veter zit niet goed vast (geen strakke strik of hoe moet ik het zeggen)
wij hebben een tandem fiets gehad van de gemeente waar zij voorop zit. Dit vond zij helemaal geweldig wat ze kon fietsen. Fietstte ook wel heel lekker. Hebben terug gegeven aan de gemeente (was op bruikleen) Toen zij zelf kon fietsen ook al is het niet snel en kan ze geen grote afstanden fietsen. Ze wilde niet meer op de tandem toen ze zelf leerde fietsen.
paardrijden gaat nu ook heel goed. Zit sinds 1 1/2 jaar op een echt zadel en rijd sinds kort helemaal los. Daarvoor zat ze op een dekje. Dit om het evenwicht te verbeteren. Ook zijn haar beenspieren sterker geworden. Mijn dochter kan nog steeds niet goed op 1 been staan. ene been 3 seconde andere been 4 seconde.
Hoe oud is jou zoon??
Wij hebben ook veel baat gehad bij een kinder cesar therapeut.
 
Quote
RE: PDD-NOS en DCD
Marij-etje  schreef op: 26-02-2012 08:17:20
Ook ik heb een zoon met DCD, hij kon niet goed schrijven, heeft op een laptop gewerkt op school, al was dit in het begin een waar drama, want hij moest dan wel blind leren typen volgens de ambulant begeleider, tot huilens toe hebben we geoefend en uiteindelijk na hele lange tijd kon hij het. Ook hij had een tafel met schuinblad. Wat hij ook niet kon was knippen, pengreep, vetersstrikken, maar ook bijv. koprollen, touwklimmen en dat soort dingen bij de gymles lkten allemaal niet. Fietsen duurde twee jaar voordat hij het kon, met vel oefenen, veel naast hem lopen. Zwemles duurde ook een aantal jaar voordat hij zijn A diploma had. Ook is hij zeer gevoelig, bijv. wanneer hij naar de kapper moet neeft hij altijd hele rode plekken in zijn gezicht en nek, en hij is ook heel gevoelig voor luchtjes. Daarnaast kon hij geen diepte zien en had hij door dit alles faalangst. Maar nu is hij 17 en heeft de dingen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aangeleerd, hij heeft uiteindelijk zijn c diploma met zwemmen gehaald, kan fietsen, kan veter strikken, doet eigenlijk alles alleen sommige dingen wat anders, op een zoals het lijkt onhandige manier. Hij is op Judo geweest, daarbij leerde hij voor een deel zijn faalangst overwinnen, werd er ook sterker door. Ook heeft hij ergo, fysio en logopedie gehad. Naast dit alles heeft hij ook spraak en spellingsdyslectie. Hij is altijd vrolijk, opgewekt en is het echt een lieverd. En ik heb ontzettende bewondering voor hem dat hij door de dingen die hij niet kon op de manier zoals een ander het doet te accepteren en er op zijn manier ook gewoon komt. hij heeft niet op speciaal onderwijs gezeten maar had wel ambulante hulp met een rugzakje. oh ja op school had hij een "balans"kussen op zijn stoel die zijn lichaam dwong om in een goede houding op zijn stoel te zitten. En hij had specale pennen en potloden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op PDD-NOS en DCD
Naam
Bericht