Menu
 

Topic:

Zelf pizza maken...

Anita Mv K*ay  schreef op: 21-02-2012 13:43:27
Doen jullie dat wel eens? En wat doen jullie erop?
Ik wil het vandaag of morgen eens gaan doen, en ben dus opzoek naar lekkere ideeën.

En de bodem, maken jullie die zelf? of kopen jullie die?
Ik heb dus gewoon bloem en wil het helemaal zelf gaan maken

( in geval van nood gaan we naar de snackbar :lol
 
Quote
Navigatie
RE: Zelf pizza maken...
Nevada  schreef op: 21-02-2012 21:08:16
Ik maak de bodem zelf van bloem, water, scheutje olie, snuf zout en een zakje gist.

Als wij pasta met tomatensaus eten bewaar ik altijd een beetje in een leeg boterkuipje in de vriezer en dat gebruik ik later op de pizza.
Daarna lekker beleggen met etenswaren die wij in huis hebben zoals rode ui, restjes paprika, geraspte kaas of mozarella, wat rauwe ham, olijven etc. Tis maar net wat wij in huis hebben want eigen pizza maken is een mooie manier om de restjes de gebruiken.

Als ik bodems maak maak ik vaak extra deeg en maak dan ook mini-bodems en die vries ik in. Zo maak ik op een woensdagmiddag in een handomdraai een lekkere pizza.
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Anita Mv K*ay  schreef op: 21-02-2012 21:12:57
Helaas gaat het toch morgen worden. Het deeg is al wel klaar en ligt in de koelkast. Maar het was me even ontschoten dat we 10-minuten gesprekken hadden, dus alles moest ineens heel snel

Waren wel goede gesprekken trouwens, ik ben super trots op de beide kids
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Minou  schreef op: 22-02-2012 09:58:24
Aah kijk, dat zijn dan weer de leuke dingen he!!

Eet smakelijk voor vanavond!
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
E Mv 2  schreef op: 22-02-2012 10:04:39
Dat word hier dus ook zelfgemaakte pizza vanavond
Papa moet overwerken en eet op het werk,de oudste is logeren dus gaan de jongste en mama samen pizza maken.
Twijfel alleen of ik gewoon tomatenpuree neem,lijkt me niet zo lekker maar kan niet naar de winkel
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Monica Mv 2  schreef op: 22-02-2012 10:41:03
dan mik je daar wat droge kruiden door en een geraspt uitje. En dan even dunner maken met een beetje water.

Heb je een lekkere basis
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Anita Mv K*ay  schreef op: 22-02-2012 11:47:57
Even vraagje weer.

Nu ligt mijn deeg dus vanaf gisteren in de koelkast. Kan ik dat straks zo pakken en verwerken? Of moet het eerst weer op kamertemperatuur komen.

Haha, ik hoop wel dat ze te eten zijn, heb er nu al zoveel oeite voor gedaan
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Parel  schreef op: 22-02-2012 12:53:13
Ik heb toevallig afgelopen weekend pizza-broodjes gemaakt. Een grote ciabatta afbakbrood gehaald. Die doormidden gesneden en op elke helft pastasaus gesmeerd. Daarna beleggen ,met wat je lekker vindt.Een kwartier in de oven en klaar. Erg lekker én makkelijk
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Femke  schreef op: 22-02-2012 17:32:16
ik ben altijd gemakkelijk, ik gooi erop wat we over hebben en dan een zakje gewone geraspte kaas. De kids gooien de groente eraf dus tegenwoordig gooi ik de groenten in de keukenmachine. Verder zo'n doos met een rol deeg en potje saus. salami of ham erop en klaar...zelfs mijn man eet het, die heeft nooit pizza's kunnen eten want die lust geen kaas en die vind het ook heerlijk!
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
E Mv 2  schreef op: 22-02-2012 19:11:13
Ik heb een half pak voor witbrood gebruikt en vond nog een pot pasta saus en daar heb ik 2-3 lepels van erop gedaan.
Was erg lekker
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Met  schreef op: 22-02-2012 19:35:02
ik doe ook een bloem met water en gist deeg zelf maken, heel belangrijk is dat je het zout er niet gelijk bij doet, en een beetje suiker toevoegen vanwege de elasticiteit.
zout als laatste toevoegen, dit remt nl de werking vd gist.
1 deel water en 1 deel bloem mengen tot je denkt dat het wat word steeds wat bijvoegen, ik kan je dus geen recept geven.
ik begin hier een dag vt voren mee, en doe de tweede helft er de dag erna bij, dit is ook beter voor het rijzen, dus dat je nu 1 dag moet wachten is goed voor je deeg , kzou t wel uit de koelkast halen.

het is heel makkelijk om er dan wat gezeefde tomaten met origami en andere italiaanse tuinkruiden erdoor te doen.
daarop leg je evt kaas, champignon, ui, paprika, tomaat, zakje soepgroente, artisjok, ananas.
ik maak het op een volledige bakplaat en dan smullen!!!!
vorige keer had ik het deeg iets te dik, en daardoor werd het iets te brood achtig.

nu in totaal 2 keer gedaan en beide keren spierpijn in mn armen ( ik dacht echt, huh hoe komt dat toch, wat heb ik gedaan?), maar heeeeeerlijk gesmuld .
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Anita Mv K*ay  schreef op: 22-02-2012 20:12:46
Nou, we hebben de pizza's gemaakt en op.
Zeer geslaagd moet ik zeggen. Dit gaan we vaker doen. Ik zit helemaal vol, maar oooooh, wat waren ze lekker
 
Quote
RE: Zelf pizza maken...
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 22-02-2012 21:32:02
Een recept voor de favoriete zelfmaak pizza hier is van AH. Ik weet niet of ik de link kan zetten, maar zoek bij recepten op pizza, ui, geitenkaas en dan zie je een recept plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas. Leek in eerste instantie wat bewerkelijk (die sjalotten pellen is best een werkje) maar het is zooooo lekker!!

En sindsdien varieren we nog met andere ingredienten (gesnipperde zongedroogde tomaatjes, tonijn, paddenstoelen, gegrilde paprikareepjes), waarbij we dit recept als basis gebruiken.
Deeg kun je natuurlijk ook zelf maken, maar als voor even snel moet ik zeggen dat het kant en klare deeg wel een uitkomst is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zelf pizza maken...
Naam
Bericht