Menu
 

Topic:

buurjongen rent heen en weer

Dano  schreef op: 17-02-2012 08:51:57
hai,

mijn buurjongentje, hij is bijna 7, rent de hele tijd van muur naar muur. af en toe een huppeltje, een bokkesprong maar steeds heen en weer. hij heeft wrs geen ADHD. de huisart zegt dat hij gewoon zijn energie kwijt moet. zijn ouders weten het ook niet meer.

wat zou dit kunnen zijn? hij is soms de hele dag in touw ( om 07.30 zwemmen, om 08.30 naar school, overblijven en naar de naschoolse , om 18.00 wordt hij opgehaald. thuis eten en daarna begint hij weer. op het schoolplein schijnt hij het ook te doen.
als je vraagt waarom doe je dat, dan zegt hij het moet nou eenmaal.......

ben benieuwd wie dit herkend??
 
Quote
Navigatie
RE: buurjongen rent heen en weer
  schreef op: 17-02-2012 08:52:55
Ik zou niet met dat kind naar een huisarts gaan maar een psycholoog.
Hoe kan een huisarts dat nou even snel concluderen.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Son  schreef op: 17-02-2012 08:55:14
Misschien een sport voor hem vinden. lekker achter een bal aan rennen. Misschien heeft hij op de nso niet genoeg beweging ?
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Baby2  schreef op: 17-02-2012 08:58:00
Het klinkt eerder als een autistisch trekje, dat dwangmatige zeg maar. Maar goed ik ken het jongetje niet en ik ben ook geen psycholoog, verre van dat zelfs, maar als ik dit lees dan is dat het eerste waar ik aan denk. Maar nogmaals, wie ben ik....
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Dano  schreef op: 17-02-2012 08:58:54
heb ik ook wel eens aangedacht. zijn ouders zijn van het werken werken werken en thuis wordt hij dan vaak achter de PS of de WII gezet. maar mijn zoon haalt hem vaak op en dan zijn de hele dag in de tuin, buiten de tuin scheppen zagen en toch moet het weer gebeuren s'avond...een soort dwangneurose lijkt het.....
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 17-02-2012 09:00:29
Zou als ouder zijnde idd even de mening van een psycholoog gaan vragen..
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Dano  schreef op: 17-02-2012 09:02:04
mmm daar heb ik niet aangedacht. maar autisme is natuurlijk een heleboel soorten. dat uit zich in andere vormen. verder lijkt hij niet autistisch. maar misschien in een licht vorm, of zo....ik ga eens zoeken. ik kan alles tegen ze zeggen dus ik zou het eens aankaarten. ook de psycholoog zal ik eens tegen ze zeggen. ja dat kan ik echt tegen ze zeggen. ze willen gewoon weten hoe en waarom en hoe hij er ook vanaf komt.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Peppa  schreef op: 17-02-2012 09:10:33
Tja, mijn zoontje lijkt ook niet autistisch en toch is hij het wel en geen enkele autist is hetzelfde. Dus ik zou ook een psycholoog adviseren.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Dano  schreef op: 17-02-2012 09:16:48
nee inderdaad, dat wil ik er ook mee zeggen. je weet het niet, van de buitenkant kun je ook een heleboel dingen niet zien. ik ga het ze aanraden......
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Kyla  schreef op: 17-02-2012 09:19:47
Ik wilde hetzefde zeggen als Peppa. Ik dacht ook altijd mijn zoon is niet autistisch, maakt oogtcontact, knuffelt vaak, is sterk op het gebied van taal enz. Hij heeft het syndroom van Asperger (had ik ook al over gelezen, maar herkende concreet niks in mijn zoon, de psycholoog kon ons wel op deze punten wijzen) Ik wil niet zeggen dat dit jongetje ook autistisch is, maar een psycholoog kan beter vaststellen waar dit gedrag vandaan komt. Een huisarts mag volgens mij geen diagnoses stellen.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Tiesmv3jongens  schreef op: 17-02-2012 09:21:39
Ik zou ook adviseren om eens met hem naar een psycholoog te gaan en ja autisme is er in verschillende gradaties.
Hier ook thuis 2totaal verschillende autisten.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Ff So  schreef op: 17-02-2012 09:39:28
Mijn dochter deed het ook weleens. Als er iemand op visite kwam. Dan had ze zoveel spanning dat ze letterlijk tegen de muur rende. We hebben hier heel veel structuur en ik bewaak haar grenzen heel goed. Nu doet ze het niet meer, maar heeft ze nog wel lichamelijke onrust op dat soort momenten. Ze heeft de diagnose pdd-nos. Ze maakt heel goed contact met alles en iedereen en een heerlijke kroelkont is ze.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
_sas_  schreef op: 17-02-2012 10:07:26
Hier ook een zoon die (nog) geen ASS-diagnose heeft gekregen, maar dat waarschijnlijk deze maand gaat krijgen (eerder is er een andere diagnose gesteld, omdat er wat meer dingen spelen) en day heen en weer gehups is heel herkenbaar. Het is inmiddels (hij is nu 12 en een half jaar oud) wat minder, maar eerder rende hij een kant op, maakte dan 3 sprongetjes, rende weer de andere kant op en maakte dan weer 3 sprongetjes etc etc. Zeker bij spanningen; dat moest er echt uit.

Dat van je buurjongetje klinkt mij ook als stereotiep gedrag, maar onderzoek zou dit verder uit kunnen wijzen en zou ik je buren zeker adviseren. Overigens is stereotiep gedrag niet iets wat je zomaar 'even afleert' vaak slijt het wel wat met de jaren en als het heel erg onwenselijk gedrag is kun je ermee aan de slag. Toch moet je je altijd realiseren dat het gedrag een uitlaatklep is en het kind wel een uitlaatklep nodig heeft.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
_sas_  schreef op: 17-02-2012 10:09:21
Overigens mag die huisarts inderdaad geen diagnoses geven. Daarvoor moet minimaal een gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist en/of psychiater betrokken zijn.
 
Quote
RE: buurjongen rent heen en weer
Dano  schreef op: 17-02-2012 15:06:16
het is een uitlaatklep, dat denk ik ook. toch denk ik dat het niet helemaal klopt. weet niet. het is een leuk sociaal jochie, en toch denk ik dat er iets van niet klopt. ik denk zelf ook dat hij te weinig aandacht krijgt. dat ze te weinig met hem ondernemen. maar dat is niet zo volgens hun. tsja dan kan ik wel zeggen dat het wel zo is maar uiteindelijk kun je ook te ver gaan. en ik kan ver bij ze gaan maar tot een zeker punt . ik wacht af wat hun reactie is...
 
Quote
Navigatie


Reageren op buurjongen rent heen en weer
Naam
Bericht