Menu
 

Topic:

Zijn werk komt op nr1

Mommylife_jt  schreef op: 09-04-2022 22:07:21

Op zich ben ik heel gelukkig, laat ik daarmee beginnen. Mijn man heeft mij op alle grote lijnen gelukkig gemaakt. Ik wilde het liefst in dàt dorp wonen, hij liever in een andere, maar het is deze geworden. Ik wilde dit huis, hij vond die andere leuker, maar het is deze geworden. Met meubels kopen enzo moest ik maar zeggen wat ik mooi vond. Eenmaal gesetteld wilde ik graag kinderen. Werd voor hem een 2e leg, was even slikken, maar ook daar heb ik mijn zin in gekregen. Dus alles wat ik wilde heeft hij mogelijk gemaakt en daar ben ik onwijs dankbaar en gelukkig om.

Dat gezegd hebbende…. Mijn man is heel werklustig. Hij werkt gewoon fulltime in loondienst. Maar hij komt vaak wat later thuis “omdat hij er zo lekker in zat”, zit thuis op marktplaats onderdelen te zoeken voor zijn werk, praat alleen maar over zijn werk, zit te appen met zijn baas òver het werk, of is in de garage iets aan het monteren voor zijn werk. Als dit alles voorbij is op een doordeweekse avond gaat hij op de bank zitten en valt in slaap.

Omdat hij heel handig is wordt hij vaak gevraagd voor klusjes. Hij vindt het leuk om andere mensen te helpen en om te klussen. Dus hij gaat zaterdags vaak ergens klussen. Krijgt hier uiteraard wel dan een centje voor waar we volgens hem weer leuke dingen van kunnen doen. Oké ja leuk maar ja, ik zit wel zaterdags sowieso weer alleen met de kinderen. Nou ga ik vaak met me zusje of met vriendinnen iets met de kinderen doen, of ik rommel wat in het huishouden want dat komt toch ook nooit af. Als hij thuis is zit hij vaak in de garage of kijkt op YouTube hoe hij iets technisch in elkaar kan zetten.

Nou moet ik zeggen dat ik ook mannen ken die het hele weekend niks doen hoor, die helemaal niet handig zijn en zelfs voor een lekke band van een kinderfiets nog naar een fietsenwinkel gaan. Sowieso zie of hoor ik regelmatig dingen van vriendinnen over hun mannen dat ik weer enorm blij ben met mijn man. Ik bedoel. We hebben geen grote problemen, hij gaat niet vreemd (denk ik), we hebben geen schulden, hij gaat niet met vrienden zich bezuipen, en hij game’t niet

Maar vanaf daar…. Het is af en toe echt zo van hier heb je wat je wou, ik ben in de garage, als er wat is hoor ik het wel. Ik hoor op een werkdag ook niks van hem. Als ik iets stuur kan ik een duim of een oké krijgen “want hij is druk”. Als er iets is of we overleggen op werkdagen (ik werk ook 3 dagen) wie de kinderen haalt belt hij gewoon even en dat is gewoon oké. Maar verder hoor ik hem echt niet. Ik stuur weleens midden op de dag “ik ook van jou” met hartjes, dan gaat hij lachen.

Hij is heel leuk met de kinderen hoor, maar ik moet het meestal echt vragen of hij even iets voor mij of met de kids wilt doen. Tijdje terug was ik er helemaal een beetje verdrietig van, ik zeg wij bungelen onderaan jouw prioriteitenlijstje, je maakt je alleen maar druk om je werk of om mensen waar je voor klust, en dan is het een beetje zuchten als ik ook nog weleens iets vraag. Nou hier schrok hij wel van en toen hebben we een paar keer het hele weekend vanalles met het gezin gedaan. Maar ja hij zegt ook “ik moet 5 dagen werken, dan moet ik in die 2 dagen weekend alles doen, hobby’s, onderhoud, verplichtingen, vriendschapsdiensten, gezin…” Ja oké, zoals hij dat uitlegde begreep ik het toch wel wat beter.

Hij zou overdag zich nooit es afvragen waar ik ben of met wie of of alles wel goed gaat. Maar ja als ik dan aan mijn ex denk, die wilde juist weer alles weten en was achterdochtig en wilde overal als een haantje bij zijn. Dat was het ook weer niet. Ik ben nogmaals heel gelukkig hoor en heb alles wat ik wou. Maar soms voel ik mij alleenstaande moeder. Ik vermaak me met andere mensen of ben gewoon met mijn kindjes, ik regel en koop alles voor de kinderen, voor school, kleding, luiers, verjaardagen, alles. Als een studiedag op een werkdag valt (dat ik werken moet) of 1 van de kinderen is ziek dat hij niet naar de opvang of school kan, moet ik maar iemand regelen om op te passen, of vrij nemen, want hij kan echt geen vrij nemen.


Nou is het met de kinderen ook wel een heel stuk moeilijker om tijd voor elkaar te maken hoor. Voorheen lieten we samen de honden uit en gingen we veel uit eten. Nu laten we apart de honden uit, want iemand moet bij de kinderen blijven, en uit eten gaan is met oppas zo’n gedoe, de jongste gaat niet slapen zonder mij, dus zit je constant op je horloge te kijken, je moet er iemand anders mee lastigvallen dat jij een avondje weg wilt en je moet ze nog wat geven ook, geld of een presentje. Dit doen we dus maar bijna niet.

Ik denk wel dat dit zal bijdraaien als de kinderen wat ouder en zelfstandiger worden. Maar ja dat duurt nog even. Ik denk ook niet dat hij vreemdgaat of dat er een andere reden is dat hij zich bezighoudt met andere dingen. Hij leeft gewoon voor z’n werk, eigenlijk. Ik snap dit niet zo. Hij is in loondienst. Dat betekent dat als je morgen een ongeluk krijgt er overmorgen iemand anders komt om jouw werkzaamheden over te nemen.Ik vind zelf heel erg dat je de dag moet plukken en je maar 1x leeft en dat er zo veel mooie dingen zijn om zo van te genieten, ik kan echt geroerd raken van een mooi liedje of het zonnetje of me mooie kinderen. Ik snap niet dat iemand al z’n energie aan z’n werk kan besteden. Hij werkt, eet, slaapt, and repeat. Ik ben bang dat hij straks op z’n oude dag ineens gaat zitten balen dat hij alleen maar gewerkt heeft z’n hele leven. Maar ja het schijnt toch dat dat met mannen over het algemeen een beetje is, ze krijgen daar toch een bepaalde voldoening van, en ik heb het weleens aangekaart, en dan zegt hij “het is gewoon mijn werk, ik moet toch werken” ja maar ja na het werk ben je er ook alleen maar mee bezig. Op zich mooi hoor dat je hart voor de zaak hebt. Maar ja wij zijn er toch ook nog..? Het bijklussen doet hij weer om de vakantie van te betalen zegt hij. Ja nou ja oké. Maar als ik iets met het gezin wil doen of er is een gesprek op school ofzo waar we beiden bij moeten zijn moet ik dit echt “aanvragen” bij hem, dit moet hij echt inplannen. Soms denk ik “als ik met de kinderen weg zou gaan zou hij ons dan echt missen…..” Begrijpt iemand mij, of ben ik gewoon ondankbaar aan het zeuren……

 
Quote


Reageren op Zijn werk komt op nr1
Naam
Bericht