Menu
 

Topic:

dilemma

Anon  schreef op: 04-01-2019 11:02:45
Ik heb een dilemma en zou graag wat meningen horen. Ivm privacy en gevoeligheid moet ik het wat algemeen houden. 
Ik controleer de telefoon van mijn kind (15). Ik kwam er achter dat hij/zij lastig werd gevallen door iemand van de sportvereniging. Deze persoon is minderjarig en vorig jaar trainer/trainster. Dit jaar niet meer. Ik heb ontdekt dat mijn kind 'opdrachten' kreeg via een spelletje die hij/zij eigenlijk niet wilde uitvoeren. Mijn kind heeft slimme trucs bedacht om er onderuit te komen, waardoor de schade beperkt lijkt te zijn. Ik heb contact opgenomen met de politie. Op hun advies heb ik de sportvereniging anoniem ingelicht. Zij mogen niet weten om wie het gaat, alleen dat het een lid is. De politie heeft  mijn kind verhoord. Conclusie: het is op het randje van het toelaatbare en een strafbaar feit. Er is sprake van dwang en drang, maar door het kleine leeftijdsverschil en omdat het allemaal via social media is gebeurd en niet in het echt, is het juridisch onvoldoende. Bij toeval ben ik er achter gekomen dat deze persoon stage loopt op een basisschool (waar mijn andere kind op zit). Ik heb de directie anoniem ingelicht. School heeft in overleg met het bestuur voorzorgsmaatregelen genomen, maar kan niet zoveel want officieel is er niks gebeurd.
De politie heeft bij ons een melding gedaan bij veilig thuis. Zij hebben onderzoek gedaan en hebben geconcludeerd dat wij het prima doen. Dat is afgesloten. Wel hebben ze de politie gevraagd om een melding te doen over deze persoon en het gezin. Of dit is gebeurd, weet ik niet. 
De ouders van deze persoon zijn ingelicht door de politie en er ligt een flinke waarschuwing. Zij zouden ook nog een gesprek voeren met deze persoon om te onderzoeken of er rare ideeën leven, maar dat is niet gebeurd. Voor de politie is de zaak nu afgedaan. Voor de sportvereniging niet. Zij willen weten wie het is om verdere problemen te voorkomen. Ook de school wil natuurlijk meer informatie. Niet om een hetze te openen maar om meer ellende te voorkomen. Ik heb ze door verwezen naar de politie, maar dit alles voelt niet echt fijn. Zowel de school als de vereniging hebben geraden om wie het gaat. Ze kijken naar ons om meer informatie te krijgen. Dat begrijp ik heel goed, maar ik mag verder niets zeggen. Ik wil het ook klein houden en achter mij laten. Met mijn kind gaat het nu goed. Is opgelucht dat wij het weten. Heeft geen contact meer met deze persoon. 
Wat zouden jullie doen?

(ja het is misschien raar dat ik de telefoon van mijn 15 jarige controleer, maar ik had een naar voorgevoel en wat ben ik blij dat ik het gedaan heb, want daarmee heb ik veel ellende voorkomen....)
 
Quote
Navigatie
RE: dilemma
K  schreef op: 04-01-2019 12:02:59
Eigenlijk is het heel simpel (wel moeilijk): je mag school en sport niet verder informeren.

Deze minderjarige - wat er ook gebeurd is - heeft recht op privacy en ook recht op een tweede kans na de fikse waarschuwing en betrokkenheid van politie in deze (want minderjarigen kunnen nu eenmaal flink uit de bocht vliegen maar ook weer bijsturen na een grondige leerervaring).

Voor jullie gaat het om jullie kinderen met wie het goed gaat, dat is het belangrijkste! Gelukkig maar!!

En voor wat het waard is: mijn beide zoons 12 en 14 weten dat ik af en toe hun telefoon controleer. De oudste heeft gevraagd dit niet meer te doen dus de afspraak is dat als ik het gevoel heb dat er iets speelt dat we samen kijken. Hiermee is hij akkoord. 
Met beide zoons heb ik gemerkt dat hun online gedrag mij dingen laat zien waar ik niet altijd direct blij van word.... maar dat betekent ook dat we er altijd gesprekken over hebben kunnen voeren over wat kan en wat niet en waar de grenzen liggen. Ik heb gemerkt dat ze dat echt met vallen en opstaan leren.... 
 
Quote
RE: dilemma
Bepje  schreef op: 04-01-2019 23:51:54
Op de site van de bond waar se sportvereniging onder valt staat mogelijk info.  Er is bij het NOC NSF ook een beleid voor met vertrouwenspersonen etc. 
Je kan ook zelf veilig thuis bellen om advies wat re doen. 
Als je wel in gesprek wil dan zou ik dat doen met de vertrouwenspersonen van school en van de sportclub, hopelijk hebben ze die bij de club ook. 
 
Quote
RE: dilemma
Bepje  schreef op: 04-01-2019 23:53:56
En idd de persoon zelf geeft recht op privacy . Hopelijk heeft deze er ook van geleerd ook en doet zoiets niet meer. Ik begrijp dat de persoon ook minderjarig is  ? 
 
Quote
RE: dilemma
Jen9  schreef op: 05-01-2019 20:01:42
Jij bent geen bestuurslid verder? Vogens mij mag je dan wel de mensen inlichten, je bent namelijk totaal niet in functie. Ik snap wel dat de politie dat niet wil, maar dat is wat anders dan niet mogen. Ik vind het vanaf hier wel lastig te beoordelen uiteraard.. het is te vaag (en terecht hoor, dat moet je ook zo houden.) Ik zou idd met de vertrouwenspersoon gaan praten als die er is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op dilemma
Naam
Bericht