Menu
 

Topic:

baby zwemmen

Riviera_mv_1  schreef op: 16-02-2012 15:36:35
Wie heeft het wel eens gedaan?

en dan bedoel ik niet elke week met een groepje maar gewoon zelf een keer met je baby gaan zwemmen.

Wat vond jou kleintje daar van?

 
Quote
Navigatie
RE: baby zwemmen
Miepie1972  schreef op: 16-02-2012 15:37:57
Met de oudste echt op babyzwemmen geweest en met de jongste niet. Wel vaak ook met haar gezwommen.
Mijn meiden zijn er beiden gek op, zijn enorme waterratten!
 
Quote
RE: baby zwemmen
Anna28  schreef op: 16-02-2012 15:43:01
Ik heb het beiden gedaan.
Vond vooral het zwemmen in een groepje erg leuk. Was gewoon vrijblijvend om je aan te sluiten of mee te doen voor een keertje.
Ben regelmatig geweest: zooo leuk! Spelenderwijs je kleintje leren wennen aan water, liedjes zingen, samen door het water heen.... Tim vond het heerlijk!
Hij was in het begin erg bang voor harde geluiden, in het zwembad is hij daar snel aan gewend geraakt.

Heb tussendoor ook zelf met hem gezwommen. Ook erg leuk! Hij geniet echt van het water. Wel is het belangrijk dat je met een heel jonge baby echt warm water hebt, anders koelen ze af.

Plus als je gaat dan is het vaak voor korte duur. Na een half uurtje zijn ze het vaak helemaal zat en doodmoe. Tim sliep niet ergens anders dus die werd dan erg vervelend. Als je kindje makkelijk in slaap valt, dan kan hij ook in het zwembad een slaapje doen. Veel zwembaden hebben wel een box staan of van die soort campingbedjes voor de kleintjes.

Tim geniet nu enorm van water (ruim 8 maanden oud nu) en is totaal niet bang. Kieper zo een beker water over zijn koppie als hij in bad zit, vindt hij het alleen maar leuk. Hij kan ook helemaal onder water gedompeld worden. (baby's houden zelf hun adem in) en is helemaal watervrij.
 
Quote
RE: baby zwemmen
Kim Mv Sem  schreef op: 16-02-2012 15:43:24
Ik ga samen met mijn man en zoon elke woensdag naar het zwembad, heerlijk poedelen met onze zoon, hij vind het geweldig, is nu 6,5 maand en spartelt al heerlijk als we hem op de arm hebben, hij vind het erg leuk.
 
Quote
RE: baby zwemmen
Marjolein852  schreef op: 16-02-2012 15:43:31
Ja, met alle 3 gedaan.. super! Wel even in de gaten houden of het extra verwarmd water is.. (voor kleine babies en de mama wel zo lekker!)
 
Quote
RE: baby zwemmen
Nina1  schreef op: 16-02-2012 16:47:33
bij de eerste wel eens gedaan. speciaal naar babyzwemmen. de jongste al niet meer. wel gewoon elk weekend naar het zwembad en ze vonden het heerlijk.
de oudste is er niet eerder watervrij door geworden en had ook niet sneller zijn diploma nadien.
de jongste echter die is nergens bang voor en gaat er zo in. die is helemaal watervrij
 
Quote
RE: baby zwemmen
Angelique  schreef op: 16-02-2012 17:24:44
wij bij jayden met 4 mnd eerste keer is echt 15/20 min genoeg
rond 6mnd gingen we wel langer en dan ook wel in een warm bad he

wij deden vaak bij centerparcs en jj is nog steeds dol op zwemmen

ryan hebben we vorige maand mee genomen 2 keer maar hij vond het niet zo het water was te koud en na 10 min dus ook geowon met hem eruit gegaan
12 maart gaan we voor de herkansing
 
Quote
RE: baby zwemmen
Mieper  schreef op: 16-02-2012 22:59:17
Vrijzwemmen doen we met baby eigenlijk alleen als we bijv in Center Parcs zijn. Babyzwemmen doen we bijna elke week. Mn man gaat meestal naar t Cariba. Zijn er zat die lang niet elke week komen.
Voordeel van babyzwemmen (dus 'les') vind ik dat je niet bang hoeft te zijn dat er een wildebras over je heen duikt ofzo. Je hebt alle rust om in het bad te zijn. In zo'n druk zwembad ben ik bang dat we overzwommen worden ofzo. Niet heel prettig.
Mn kleintje geniet echt van het zwemmen. Wel maken ze met babyzwemmen het water warmer, anders is het al snel te koud. Dan heb je het na hooguit een half uurtje écht wel gehad.
 
Quote
Navigatie


Reageren op baby zwemmen
Naam
Bericht