Menu
 

Topic:

Naar de huisarts?

S@ssefr@s  schreef op: 22-08-2018 16:04:03
Ik ben geen huisartsenloper. Ik denk al snel dat 'het' niets is en als ik al eens ga dan heb van alles opgespaard. Mijn huisarts zegt dan ook altijd als ik eens kom dat hij me al lang niet gezien heeft. Nu heb ik wat klachten en twijfel nogal of ik zal gaan. Ik heb veel last van zweten. Meer dan ik ooit gedaan heb. Zowel in rust als in beweging. Heel onwillekeurig. Ik dacht eigenlijk aan het begin van de overgang. Nu slaap ik ook erg onrustig en ben ik snel moe. Ook blijk ik een wat rare hartslag te hebben. Ik heb een hartslag van ongeveer 75 per minuut, maar hij stopt wel een aantal keer een seconde. Dat is dan bijvoorbeeld na 4 seconden, dan 17 seconden later weer, dan na 10 seconden weer, dan na 16 seconden. Hoe mijn bloeddruk is weet ik niet, maar ik heb in mijn zwangerschappen wel altijd een verhoogde bloeddruk gehad. Een onderdruk van 120 bij de oudste en 115 bij de jongste en van alles er tussenin. Maar goed, dat was toen. Aan overgangsklachten  kan de huisarts niet veel doen, maar of het dat is? Ik ben 43. Ik ga morgen wel even bellen denk ik, vind het allemaal maar vreemd. Iemand die mijn klachten herkent? Iemand ervaring met eventuele overgangsklachten?
 
Quote
Navigatie
RE: Naar de huisarts?
K  schreef op: 22-08-2018 16:22:13
Met dezelfde klachten met uitzondering van de overslaande hartslag maar met morbide overgewicht en met een thuis gemeten te hoge bloeddruk ben ik een aantal maanden geleden naar de huisarts gegaan.
Bij mij heeft het afgelopen jaar een hoop stress gespeeld (werk en Prive) en ik ben van nature geneigd om klachten die kant op te schuiven. Maar de hoge bloeddruk gaf de doorslag toch te gaan. 

Er is uitgebreid bloedonderzoek gedaan en  ik had eerlijk gezegd verwacht dat daar zeker van alles uit zou komen, zoals een (beginnende) diabetes, te hoog cholesterol etc. Maar niets van dat al, alles keurig, behalve dat overgewicht en die bloeddruk (onderdruk oké, maar bovenstuk veel te hoog) 

Ben dus heel blij dat ik wel gegaan ben. Wel monitoren nu eens per half jaar het bloed en de klachten, ik probeer iets af te vallen door mijn eetpatroon in stapjes iets gezonder te krijgen. 
Men weet nu dat een startende overgang slecht aan te tonen is, maar dat de klachten wel passend zijn (helaas....)

kortom: ik zou gaan!
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
S@ssefr@s  schreef op: 22-08-2018 16:37:03
Ik heb geen morbide obesitas. Met warm weer voel ik me ook wat snel benauwd, heb dan frisse lucht nodig. Vandaag heb ik er ook last van, maar het is ook best warm weer. En zo vind ik overal een reden voor. Heb er weinig zin in, maar ik ga morgen toch maar bellen, al verwacht ik er weinig van.
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
Duifje  schreef op: 22-08-2018 17:50:37
Ik heb hier ook al een tijd last. Dacht ook aan de overgang, maar iedereen zegt dar ik te jong ben. 
Toevallig heb ik van de week gegoogled en las ik dat de symptomen van hart en vaatziekten vaak met elkaar verward worden. Daar schrok ik wel van. 
Ik ben dus moed aan het verzamelen om naar de huisarts te gaan. 
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
S@ssefr@s  schreef op: 22-08-2018 18:29:48
Dat is het nadeel. Veel symptomen kunnen ook ergens anders bij horen. En de overgang is er niet ineens en niet iedereen is 50 als het begint. Daarom dacht ik dat het bij mij gewoon wat vroeg begonnen is. Nu kwam ik er min of meer per ongeluk achter dat mijn hart nogal vreemd klopt en zo alles bij elkaar wil ik het dan toch maar even na laten kijken. Maar poeh wat haat ik het om naar de huisarts te gaan. 
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
K  schreef op: 22-08-2018 22:07:51
Precies omdat die klachten met van alles samen kunnen hangen, het één wat ernstiger dan het ander, heeft het mij over de streep getrokken om toch te bellen. (Want los van dat ik niet graag bij de huisarts kom ben ik ook van de struisvogelpolitiek en bang om een aansteller gevonden te worden.... Maar goed, ik ben voor nu dus echt gerustgesteld....)

Wat betreft die overgang, ik ben 43 en dus ook aan de jonge kant. Mijn moeder was ook jong (wel ouder, rond 48) maar mijn oma was nog veel jonger. Die kreeg op haar 42e nog een baby cadeau terwijl ze al twee jaar niet meer menstrueerde....
Mijn arts gaf aan dat het vaststellen van de overgang middels bloedonderzoek in een beginfase heel lastig is. Maar die klachten passen en andere zaken zijn op dit moment weggestreept. 
Men we houden het vanaf nu dus bij door 2x per jaar een checkup te doen incl. uitgebreid bloedonderzoek. 
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
Sammie  schreef op: 22-08-2018 22:16:32
Ik had minimaal 75% van de symptomen die bij de overgang horen: moe, hartkloppingen, onrustig/slecht slapen, warmte aanvallen, ‘s nachts veel transpireren, etc. En ik liep tegen de 50. Zo klaar als een klontje dus. Dacht ik. Want ik las ook een verhaal over het verwarren van (beginnende) hartklachten met overgangskwalen. En aangezien ik graag mijn dochter nog wat ouder zie worden, ben ik direct naar de huisarts gestapt. Ik bleek ernstige bloedarmoede te hebben en een chronisch vitamine D tekort. Beide zijn nu opgelost. Ik ben inmiddels de 50 gepasseerd en nog steeds niet in de overgang.
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
S@ssefr@s  schreef op: 22-08-2018 22:37:26
Ik ben wel overtuigd. Morgen ga ik bellen voor een afspraak. Voel me wel een aansteller, maar vooruit .
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
S@ssefr@s  schreef op: 23-08-2018 09:16:52
Om 8 uur gebeld, kon om 9 uur terecht en ben net weer thuis. De huisarts vindt het allemaal erg op overgangsklachten lijken. Omdat ik de pil doorslik kan ik geen bloed laten prikken. Als ik het wil weten moet ik de pil een tijd laten staan. Ik kreeg wel tips mee voor als het inderdaad het begin van de overgang is. Sporten, veel bewegen, fietsen, wandelen😂. Fit blijven dus. Jaja. W.b. de hartklachten. Die zijn onschuldig en passend bij de overgangsklachten. Als ik me zorgen maak mag ik een hartfilmpje laten maken, maar ik heb genoeg gelezen om te weten dat het niet veel kwaad kan, dus dat hoeft van mij nog niet.

Wel een verwijzing voor de dermatoloog gekregen omdat ik een plekje wil laten weghalen. Die afspraak heb ik net gemaakt. Ik zei al: ik spaar altijd alles op voor ik een keer ga😂.
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
K  schreef op: 23-08-2018 20:25:56
Goed dat je bent geweest! 
Ben je voor wat betreft je klachten nu ook gerustgesteld?
 
Quote
RE: Naar de huisarts?
S@ssefr@s  schreef op: 23-08-2018 21:40:59
Ja dat wel. De bevestiging is wel fijn. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Naar de huisarts?
Naam
Bericht