Menu
 

Topic:

Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet

Maris  schreef op: 22-07-2018 11:57:22
Lieve meiden,

ik ben nieuw op dit forum en zit met een groot dilemma. Sinds een week ben ik er achter dat ik nu zo’n 6-7 weken zwanger ben van de derde. Ik wilde dit al langere tijd ontzettend graag. Onze zoontjes zijn 4,5 en 2, het is erg druk maar gezellig. We hebben het er vaak over gehad samen en mijn vriend is altijd heel duidelijk geweest: hij wilde absoluut géén derde. We gebruikten condooms maar deden het ongeveer een weekje na de menstruatie zonder voorbehoedsmiddelen. Naïef natuurlijk, en ik had stiekem altijd de hoop dat het dan per ongeluk “mis” zou gaan. Dat mijn vriend dat toestond gaf mij het gevoel dat hij het lot wilde laten beslissen ofzo. Nu ben ik dus zwanger en hij reageerde ontzettend boos. Die heftige reactie had ik totaal niet verwacht. Hij zou me niet tegenhouden als ik een abortus zou laten doen maar vraagt het niet van me. Ik wil diep in mijn hart zó graag een derde en zie het ook echt als een cadeautje voor m’n zoontjes, dus een abortus wil ik écht niet! Maar hij is boos op zichzelf en mij, vindt dat ik hem erin heb laten lullen en is boos op alle gevolgen die het heeft voor ons. Ander huis, weer terug naar babyfase, rotnachten etc. Wat meespeelt is dat hij ontzettend slecht slaapt en onze tweede steevast rond 5:00 wakker wordt. Ik baal daar ook van maar kan ermee leven. Hij is licht depressief en loopt bij een psycholoog. Hij is echt van het glas is half leeg, somber en dingen vallen hem vaak zwaar. Ik ben bijna tegenovergesteld. M’n ouders springen veel bij en staan alleen maar te juichen om een derde. Hoe meer ze bij de kids betrokken zijn hoe beter, zo denken zij. Ze leven echt voor de kleinkinderen en wonen ontzettend vlakbij. Dat maakt het natuurlijk handig met een derde op komst. Ik voel me verdrietig, want op déze manier wil ik liever geen derde. Ik heb bijna het gevoel dat ik mijn vriend dit aandoe, wat natuurlijk niet waar is. Maar hij doet afstandelijk en laat erg merken hóe vreselijk hij dit vindt. Vanochtend zei hij nog dat hij elke ochtend denkt dat het een droom was, maar het blijkt echt te zijn en lijdt er bijna onder. Wat moet ik nou toch doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Ma D  schreef op: 22-07-2018 17:16:52
wat verdrietig. Als het zo start. 
Moet er echt zoveel veranderen? Van 2 naar 3 ging bij ons relatief makkelijk. Past nog in de auto etc. 
Kindjes kunnen als het moet ook wel bij elkaar op de kamer.  Van 3 naar 4 was wel een enorme Verandering. Daar lijkt weinig op ingericht. 
Maar elk kindje geeft liefde maar ook werk en spanning. 
Wat jij moet doen kan niemand je zeggen.
Zeker niet als je partner ook niet lekker in zijn vel zit. Sterkte!!!
 
Quote
RE: Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Heleenmv2  schreef op: 22-07-2018 19:51:39

Als hij nu al bij een psycholoog loopt, zou je dan een keer samen naar een afspraak kunnen gaan? 
Want hij geeft aan hieronder te lijden, maar zijn reacties gaan jou ook niet in de koude kleren zetten. 
Hij zegt het gevoel te hebben erin geluisd te zijn (zie ik niet zo, hij was er zelf bij toen jullie er samen voor kozen geen anticonceptie te gebruiken) en dat hij je niet zal vragen om een abortus, maar zijn houding en opmerkingen nu komen op mij toch enigszins manipulerend over...
Misschien dat jullie in een gesprek met de psycholoog beide jullie gevoelens, zorgen, angsten open en eerlijk naar elkaar toe kunnen uitspreken en ook constructief kunnen werken aan oplossingen. 
Misschien kan de psycholoog helpen om alles helder op een rijtje te zetten. Wat heeft hij nodig de komende periode? Wat zou het draaglijker maken voor hem, heel concreet welke hulp zou hem ontlasten. 

 
Quote
RE: Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Maris  schreef op: 22-07-2018 21:43:50
Als zijn gevoel zo blijft, ook nadat we de echo hebben gehad, dan zal ik zeker voorstellen samen met iemand te gaan praten. Zijn buien zijn nogal veranderlijk. Soms overvalt hem ineens dat we écht een derde krijgen en gaat ie rare dingen zeggen. Zoals vanochtend; dat ie met mij afspraken wil maken. Zoals elk weekend een dagdeel “vrij”. Om iets voor zichzelf te doen. En een studiekamer (in evt nieuw huis, hier niet mogelijk) op zolder met een bed zodat ie daar soms kan gaan slapen. Of twee keer per week in een hotel slapen. Ik snap ook wel dat slecht slapen killing is, hij trekt dat gewoon niet. 
 
Quote
RE: Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Mv5  schreef op: 22-07-2018 23:16:57
Wat enorm lastig, maar ik wil je toch feliciteren met je zwangerschap. Ik vraag me af of je man gezien zijn psychische toestand reageert zoals hij zou willen. Het is voor een kind niet fijn als het tijdens het leven steeds merkt dat het ongewenst is. Dat doet veel pijn. 
Toch is ongepland zeker niet altijd ongewenst. Mijn vierde is tien maanden na de middelste geboren en dat was niet gepland maar wel ontzettend welkom. En natuurlijk was het zwaar met twee kleintjes en ook lichamelijk is het niet ideaal, maar nooit spijt gehad.
En die 'tijd voor zichzelf' voor je man, lijkt me wel te regelen. Daarnaast wellicht eens samen met de psycholoog hierover praten en misschien eens naar de huisarts voor zijn slaapproblemen.
 
Quote
RE: Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Bepje  schreef op: 22-07-2018 23:34:10
Verdrietig zo. Ik zou zeker samen met hem een gesprek bij zijn psycholoog aangaan. 
Anders blijft het iets wat tussen jullie in blijft staan tot wie weet hoe lang.
Hij was erbij toen jullie geen anticonceptie gebruikten dus dat je hem er helemaal hebt ingeluisd is niet zo maar mogelijk wel een beetje.
Ga niet voorbij aan zijn depressie, dat is heel heftig als iemand dat heeft. Die plek voor zichzelf vind ik dan niet eens zo gek. En verhuizen kan altijd nog, dat hoeft niet op stel en sprong.  
 
Quote
RE: Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Joyce-1979 Niet Inge
logd
  schreef op: 24-07-2018 22:58:36
Slecht slapen is vreselijk en kan ontztttend veel negatieve gevoelens geven en je kan gewoon niet helder meer denken.

Eigenlijk zou je man even langs de huisarts moeten om dit te bespreken. Wellicht helpt het om voor een korte periode wat slaaptabletten te krijgen. Na een weekje goede nachtrust komt je lichaam in een ander ritme en kan je weer wat positiever denken. En misschien lukt inslapen daarna wel weer wat beter. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwanger van 3e, vriend wil absoluut niet
Naam
Bericht