Menu
 

Topic:

Kaakoperatie open beet

Mv5  schreef op: 16-07-2018 14:34:26
Heeft iemand van jullie ervaring met een kaakoperatie voor een open beet?
Een van mijn dochters (16) wordt morgen geopereerd hieraan. Ze gaan dus haar bovenkaak inzagen en opnieuw vastzetten in de goede stand. Verder worden haar kaken nog achteraan losgemaakt en helemaal recht op elkaar gezet. De kaken moeten daarna een week op elkaar blijven en ze moet dan vloeibaar eten. Daarna mag ze voorzichtig beginnen met zacht eten. Dat is allemaal geregeld, blender staat klaar. Vriezer ligt vol met coldpacks om zwellingen tegen te gaan.
Dochter ziet er enorm tegenop. Ze is op van de zenuwen, heel gespannen en snel boos en verdrietig. Ze is vooral bang dat het mislukt en dat ze veel pijn zal hebben. Kaakchirurg zegt dat dit per persoon verschillend is en het dus niet te voorspellen is.
Twee jaar geleden heeft ze ook al een kaakoperatie gehad maar dat was een minder heftige ingreep dan deze. De pijn viel toen redelijk mee maar met momenten heeft ze het wel heel zwaar gehad.
 
Quote
Navigatie
RE: Kaakoperatie open beet
Jolanda1974  schreef op: 12-08-2018 21:40:55
Wat een lange weg en wat doet ze het goed!!! 
 
Quote
RE: Kaakoperatie open beet
Ladyd  schreef op: 15-08-2018 12:25:59

Helemaal mee eens Jolanda!


Knap van haar

 
Quote
RE: Kaakoperatie open beet
Mv5  schreef op: 21-08-2018 17:43:39
Gisteren is hier de school weer begonnen. En het is gisteren en vandaag eigenlijk heel goed gegaan. Ze was in de avond wel erg moe en ging op tijd naar bed, maar een schooldag en op en neer fietsen gaat prima. Vanavond wil ze ook weer gaan dansen. Qua eten gaat het ook vooruit, ze eet steeds meer en ook meer vaster voedsel. Hele harde dingen kan nog niet maar zachtjes kauwen lukt al prima. 
Donderdag hebben we weer controle bij de kaakchirurg. Maar ik heb er wel vertrouwen in.
 
Quote
RE: Kaakoperatie open beet
Mv5  schreef op: 06-09-2018 18:38:02
Even een update; de laatste controle zag alles er goed uit. Er moesten wel nog een paar ijzerdraden verwijderd worden en dat was even heel pijnlijk en vervelend maar het ziet ernaar uit dat de operatie geslaagd is. De elastieken mogen nu ook snachts uit en ze mag alles weer eten. Ze eet nu ook echt wel weer normaal gelukkig, alleen hele harde dingen nog niet. Maar wel normale hoeveelheden. Haar gewicht is wel een stuk lager dan voor de operatie en dat is nog niet op het oude niveau. Maar dat is niet zo erg. Het belangrijkste is dat alles nu zo'n beetje achter de rug is en dat ze weer beter in haar vel zit. Want ze heeft het de afgelopen tijd zeker niet makkelijk gehad. Maar desondanks ben ik super trots op haar hoe ze alles doorstaan heeft en hoe dapper ze is geweest. En gelukkig gaat ze dat zelf ook steeds meer inzien.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kaakoperatie open beet
Naam
Bericht