Menu
 

Topic:

Longfunctietest...zweettest...longscopie

Méanne  schreef op: 16-02-2012 13:51:32
pfff deze onderzoeken zal mijn oudste zoon binnenkorts ondergaan!!

Justin is bijna 11 jaar en hij kampt al vanaf dat hij 14 maanden is met zeer veel luchtwegproblemen. Jaren een onderhoudskuur gekregen.

Sinds september is het hopeloos met hem en al jaren werd er gesproken over verdenking op astma maar uit de longfunctietest van 2 weken geleden is dat dus niet het geval terwijl ze eerst tegen mij zeiden van wel...

Eergisteren bij de immuunarts geweest en die heeft het even afgesloten, vandaag bij de longarts geweest, ruim 2.5 uur!!

Het plan is dus weer een longfunctietest te doen omdat zijn longen nu rustig klinken bij de vorige niet en hoeste hij nog ontzettend veel, gewoon omdat het moet een zweettest. 22 en 23 feb gaat dat gebeuren, 1 maart de uitslagen daar van en 12 of 13 maart een longscopie onder narcose.

Ze vermoeden dat zijn luchtpijp te wijd is en als dat het geval is zal hij elke winter een matige dosis aan ab krijgen en we krijgen een speciaal masker/apperaat thuis.

Ik ben blij dat het geen astma is en als het wel een verwijde luchtpijp is kan hij er overheen groeien maar ik baal gewoon dat we. het lijkt wel. nooit van het ziekenhuis af komen met de kinderen!

 
Quote
Navigatie
RE: Longfunctietest...zweettest...longscopie
Blauwtje  schreef op: 16-02-2012 13:54:42
pff Meanne wat een gedoe allemaal..Niet leuk dat getob met de kids he, je hebt al veel moeten doorstaan wat dat betreft.

Ik zal duimen voor goede uitslagen!
Toevallig heeft Thijn gister de zweettest gedaan. Ik verwcht komende week de uitslag te krijgen.
Ook hij zit swinters onder de antibiotica, prednison en puffers.

voor Justin en jullie!
 
Quote
RE: Longfunctietest...zweettest...longscopie
Kaatje  schreef op: 16-02-2012 14:14:24
Hoi Meanne,

Zag longfunctie voorbij komen dus heb even gelezen. werk zelf op de longfunctie. Begrijp dat hij de blaastesten al eens heeft gehad. Zeker als hij nu minder klachten heeft is het alleen maar makkelijker. Het probleem bij astma is dat dit niet altijd even erg is en iemand met astma kan heel slecht blazen maar ook normaal blazen dat is juist bij astma moeilijk.

Zweettesten doen wij niet. We doen wel bronchoscopieen. Je voelt verder geen pijn in de longen. Volwassenen krijgen dit onderzoek met alleen keelverdoving en dat is erg goed te doen.
Een verwijde luchtpijp heb ik nog niet van gehoord wel dat deze makkelijk kan dichtvallen als iemand gaat liggen. Hiervoor bestaan inderdaad apparaten welke iemand 's nachts kan gebruiken om voldoende lucht binnen te krijgen.

Longarts is in ieder geval druk bezig om van alles te onderzoeken dat is wel goed toch?

Heel veel sterkte met je zoon

 
Quote
RE: Longfunctietest...zweettest...longscopie
Aukie  schreef op: 16-02-2012 19:02:45
Mijn zoon heeft in dec. 2010 een dubbele longontsteking gehad en sindsdien heeft hij klachten. overgeven, benauwd, vlug moe, bleek zien,urenlang hoesten, heze stem, bijna geen avondeten meet eten.

na talloze foto's, bloedonderzoeken , heeft hij een blaastest gekregen voor zijn longen. hij was toen 5 dus met een klein apparaat. en zijn longinhoud was goed, maar toch kregen we de diagnose asma mee. nu heeft hij 2 pufs. 1 die hij elke dag 2maal moet pakken en 1 alleen voor het sporten. dat is 2 keer in de week.
deze helpen heel goed voor zijn moeheid het hoestebn en het overgeven. maar nu na controle klonk 1 long weer niet goed. weer foto's en 2de arts erbij, maar het is een puzzel waar hij inzit. nu krijgt hij woensdag een uitgebreid longfunctieonderzoek dus ik ben benieuwd. hij eet nog steeds bijna niks en valt wat af. we blijven ook maar met hem tobben. maar er is wel een heel verschil met de pufs. het helpt hem echt.

maar heel veel sterkte ook voor jou zoon. hopelijk valt het allemaal mee.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Longfunctietest...zweettest...longscopie
Naam
Bericht