Menu
 

Topic:

Overactieve blaas - jongen 7 jaar

Julie  schreef op: 23-04-2018 12:53:22
Hallo mama-life leden,

Ik heb een zoontje van 7 jaar, die nu 4 jaar in behandeling is voor een overactieve en dus te kleine blaas. 4 jaar van zoeken, proberen, ... maar onderzoeken twee maand geleden wezen uit dat hij ondanks zijn medicatie geen progressie maakt. Hij is een goed jaartje overdag droog geweest, tot zijn 3,5jaar heeft toen wel last gehad van constipatie, lang Movicol genomen ... maar dat is wel gebeterd. Nu zijn de ongelukjes overdag onder controle met medicatie, maar de blaas is nog steeds overactief. 's Nachts is hij nog nooit droog geweest, zou fysiek ook niet mogelijk zijn aangezien bij 117ml de blaasdruk zo stijgt dat ophouden geen optie is. Er zouden geen urethraklepjes zijn, wel een verhoogde blaasmond, en verdikte blaaswand ... 

Ze hebben vorige week dinsdag een mri gedaan van de wervelkolom, daarmee gingen ze kijken naar de bezenenuwing in het ruggemerg. Ze willen zien of de bezenuwing wel goed is naar de blaas.
Ik verwacht vandaag een telefoontje met de resultaten.

Zijn er hier nog die in hetzelfde schuitje zitten of gezeten hebben? Lijkt me leuk om ervaringen, frustraties met elkaar te delen!

Groetjes,
Julie
 
Quote
Navigatie
RE: Overactieve blaas - jongen 7 jaar
Dano  schreef op: 23-04-2018 19:06:45
Hier dochter van 10 jaar die overdag altijd goed droog is geweest maar s’nachts nog nooit. Zijn nu in onderzoek in het ziekenhuis. Tot nu toe helpt niks. 240mg minrin , helpt niet. Dus wij zijn ook zoekende hier mee.
 
Quote
RE: Overactieve blaas - jongen 7 jaar
Radijsje  schreef op: 24-04-2018 16:39:21
Hier ook een dochter van bijna 9 met een te kleine blaas, heeft hier ook medicijnen voor en zakjes voor de ontlasting.
Zij heeft het pech er nog bij dat ze heel vaak een blaasontsteking heeft. Op dit moment aan de onderhoudskuur antibiotica van 6 maanden. s'nachts niet droog. Overdag nu wel. 
Wij lopen bij de kinderarts, plas en poep poli, uroloog en kinderbekkembodemfysotherapie.

ik heb de moed een beetje opgegeven, ik ben de was zat, het geklepper naar het ziekenhuis etc........Voor mijn gevoel helpt nix.
Op dit moment gaat het goed met haar omdat ze aan haar onderhoudskuur zit, maar deze loopt volgende maand af.......en dan is het afwachten wat haar blaas gaat doen.

helaas geen tips maar deel je frustraties
 
Quote
RE: Overactieve blaas - jongen 7 jaar
Dano  schreef op: 24-04-2018 20:42:58
Ja ik ben ook die was zat. Elke ochtend dat bed verschonen, Elke avond dat bed weer opmaken.

ik ben allang blij dat ze overdag nooit problemen had.
zelfs het ziekenhuis weet het even niet. Minrin dubbele dosis helpt niet. Nog een pilletje helpt niet, wekken helpt niet.
ziekenhuis is nu in beraad met wat ze nu er mee kunnen. In mei weer terug komen.


 
Quote
RE: Overactieve blaas - jongen 7 jaar
Even Ano  schreef op: 25-04-2018 09:55:33
Mijn dochter heeft geen te kleine blaas maar wel een overprikkelde blaas waardoor ze dag en nacht kleine druppels urine verliest en haar urine niet lang kan ophouden. Maar ze is wel hartstikke zindelijk en al heel vroeg ook.
Wij lopen ook al jaren in het ziekenhuis. Bij haar is vastgesteld dat ze onder haar ruggenmerg een soort blaasjes heeft aan de uiteinden, ze hebben geen idee wat dat betekend (schijnt unike te zijn) Ze heeft wel een botox behandeling gehad om de overprikkeling tegen te gaan, het werkte maar even.
Nu zijn we het alternatieve opgegaan en lijkt het eindelijk te beteren. (ik klop het af) Ze is nu in ieder geval snachts met een droog brokeje, overdag druppelt ze nog maar dat zal met de zwaartekracht te maken hebben denk ik. We hebben altijd tig onderbroekjes en een geurdicht zakje in haar schooltas zitten, zo kan ze zichzelf verschonen als het nodig is. 

 
Quote
Navigatie


Reageren op Overactieve blaas - jongen 7 jaar
Naam
Bericht