Menu
 

Topic:

Pijn en jeuk aan de lies

Els  schreef op: 13-03-2018 20:27:16
Beste,

Mijn zoon van 12 gaat sinds korten regelmatig gaan fietsen met zijn racefiets. Hij kloeg onlangs dat hij pijn had aan zijn liezen. 
Ik heb even gekeken en inderdaad het zag er wat rood uit. Ook de zijkant van de balzak zag rood. Vermoedelijk schuurplekken denk ik.

Kan daar iets aan gedaan worden?

Bedankt,
Els
 
Quote
Navigatie
RE: Pijn en jeuk aan de lies
Harleysmama  schreef op: 13-03-2018 21:27:33
Voor fietsers zijn er Chamois crème die niet alleen een vet laagje vormt, maar de huid ook verzorgen. Deze crèmes gaan een stapje verder dan uierzalf en sluiten de huid net wat minder af. Wel zijn ze duurder en moet je als vrouw even opletten welke je koopt. De crème van Assos is bijvoorbeeld erg populair onder mannen

Dit vind ik op internet. 
 
Quote
RE: Pijn en jeuk aan de lies
Duifje  schreef op: 13-03-2018 23:57:03
Mijn zoon heeft ook zoiets dergelijks gehad. De dokter zijn dat het met de aanhechting van zijn spieren te maken had. Doordat ze dan volop in de groei zitten, kan het lichaam het niet goed aan. Na verloop van tijd werd het ook minder. 
 
Quote
RE: Pijn en jeuk aan de lies
RE: Pijn en jeuk aan de lies
Cora38  schreef op: 14-03-2018 12:49:48
Fietsbroekje aan op de de fiets. Zo een met zeem erin. Kan hij gewoon als onderbroek onder zijn lange broek aan.
 
Quote
RE: Pijn en jeuk aan de lies
Rianne74  schreef op: 14-03-2018 15:36:09
Onze zoon is 13 en zit op wielrennen. Fietst 3 keer per week. Hij draagt zo'n speciale fietsbroek met zeem. Hij heeft dan GEEN onderbroek meer aan. Die combi schijnt ook te kunnen schuren.
Als hij nog geen fietsbroek met zeem heeft koop er dan 1 voor hem die goed van maat is, dus niet op de groei anders schuurt het net zo hard. Zit wellicht zo zonder fiets voor geen meter maar tijdens en na het fietsen voelt de onderkant vele malen beter aan!

 
Quote
RE: Pijn en jeuk aan de lies
Els  schreef op: 15-03-2018 13:22:56
Welke functie heeft die zeem dan in de fietsbroek. Is dit voor meer comfort?
En moet er dan nog ondergoed onder gedragen worden? Of moet er sportondergoed gekocht worden?
 
Quote
RE: Pijn en jeuk aan de lies
Rianne74  schreef op: 15-03-2018 16:13:16
Els, onze zoon gaat in zijn blote gat in die broek. Die zeem is echt heel fijn. Ik fiets zelf ook (ook zonder onderbroek in de broek met zeem) en anders doet het echt heel veel pijn bij  mij. Er zijn er bij onze zoon op de club die nog wel een onderbroek eronder dragen maar de meeste niet. Hoe minder je aan hebt des te minder schuur mogelijkheden. Die broek met zeem zorgt er voor dat alles op 1 plek blijft zitten/hangen en doordat er een dikkere laag tussenzit ook minder kans op schuren. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Pijn en jeuk aan de lies
Naam
Bericht