Menu
 

Topic:

Hernia

Veramv2  schreef op: 25-02-2018 18:33:27
hallo, sinds 3,5 jaar heb ik last van een hernia.
daardoor zit ik nu ook in de wia, ik krijg pijnstillers met morfine erin en om de 4 maanden cortisone injecties, opereren is geen optie want ze kunnen er jammer genoeg niet bij.
ik heb hierdoor in het begin behoorlijk in een depri gezeten en daar zit ik nu nog steeds in, heb daar ook medicijnen voor.
Mijn vraag is eigenlijk, hoe gaan jullie om met de hernia, en hoe gaat dat met de kinderen?
Ik heb zelf 2 zorgen kindjes, romano waar het psych’s niet lekker gaat en Diego die naar een speciaal onderwijs gaat.
Dan nog maar zwijgen over mijn andere medische klachten.
 
Quote
Navigatie
RE: Hernia
Ikmaria  schreef op: 25-02-2018 18:44:00

Jammer genoeg kan ik hierover meepraten. Toen ik 18 was heb ik maanden thuisgezeten met een hernia. Ik kon helemaal niets meer. Vreselijke pijnen geleden en volgepropt met pijnstillers. Langzaam, heel langzaam ben ik er bovenop gekomen zowel fysiek als mentaal. Rusten is een optie, maar te veel rusten is ook niet goed. Liggen deed ik altijd op een vrij harde matras met een stapel kussens onder mijn knieën zodat mijn benen een hoek van 90° vormden. Toen het iets beter ging, ging ik op aanraden van mijn fysiotherapeut veel, maar langzaam en op het tempo dat ik kon wandelen. Dat heeft mij er weer bovenop geholpen. Na verloop van tijd werd de pijn minder en ook het weer buitenkomen deed me heel goed. Zelf ben ik ook nooit geopereerd, leek me toen een te drastische beslissing. Af en toe krijg ik er helaas nog last van, maar gelukkig beperkt de pijn zich nu wel.

 
Quote
RE: Hernia
Veramv2  schreef op: 25-02-2018 19:10:54
Fijn te lezen dat het bij jou beter gaat. Ik heb te horen gekregen dat als deze keer de injecties weer te kort werken ze niks meer voor mij kunnen doen. Dus ik hoop nu dat ze langer werken. 
 
Quote
RE: Hernia
Jen9  schreef op: 26-02-2018 07:57:28
Al eens bij een ruggencentrum geweest> Spine and joint.   ?

Sterkte!
 
Quote
RE: Hernia
Debbel79  schreef op: 26-02-2018 08:40:46
Ik al last sinds mijn 20e. (Ben nu 39). Had 24/7 pijn. 
Altijd vol medicijnen. 

Mei 2017 ging het compleet mis en kreeg ik snachts tijdens het omdraaien in bed een acute hernia op 3 plekken. 
Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad. Viel tussendoor flauw en uiteindelijk kon ik nog net de herhaal toets van de telefoon indrukken, dat bleek goddank de buurvrouw te zijn en zij wist gelijk dat er wat aan de hand was. 
Zij heeft me gevonden op de grond met de plukken haar in mijn hand die ik eruit getrokken had van de pijn. 

Uiteindelijk met ambulance afgevoerd, en volgestopt met morfine. 

Achteraf bleken het dus 3 hernia's te zijn en waren de zenuwen waar ze tegenaan drukte compleet ontstoken. Operatie onmogelijk. 

Binnen 8 uur kon ik niet meer lopen. 
Heb opnieuw moeten leren lopen. 

Wekenlang in woonkamer gelegen stijf van de morfine.

Op advies van mijn fysio een nieuw bed gekocht. Knetterhard. (Volgens mijn kinderen heb ik een betonnen bed haha)

En dat was de omslag. Sindsdien ben ik serieus rugpijn vrij! 
Slik niks geen medicijnen meer. 

Echt bizar! Maar zo fijn!!


 
Quote
RE: Hernia
Dano  schreef op: 26-02-2018 08:59:24
Bij mij dachten ze aan een hernia , maar ik blijk een blokkade in het SI gewricht te hebben. Na jaren van pijn komen ze daar nu achter .

ik ben nu bezig met een dry needling sessie die rechtstreeks m’n gewricht in gaat 😱

en een hard bed ; klopt helemaal. Stevige matrassen zijn goed voor je rug.
 
Quote
RE: Hernia
Mamsv4  schreef op: 26-02-2018 23:48:40
Januari vorig jaar heb ik een hernia gekregen.
In eerste instantie trad er na een week of 8 verbetering op. Dit was helaas van korte duur want half april kwam de pijn nog heviger terug.
Na een tweede scan eind mei bleek er onder de hernia een cyste te zitten die de zenuw beknelde.
Het enige wat ik te horen kreeg was, neem maar 10 mg morfine meer.
In september ben ik met de ambulance afgevoerd vanwege een val veroorzaakt doordat de functie van mijn linkerbeen uitviel.
Er is toen een nieuwe scan gemaakt en er  werd gezegd dat er zsm geopereerd zou gaan worden. Alleen was er op deze scan helemaal niks meer te zien??? 
Inmiddels zat ik op 2 X 60 mg morfine per dag en nog had ik vreselijke pijn. Ze denken dat dat door de beschadiging van de zenuwen komt en hopen dat deze zichb gaan herstellen.
In oktober heb ik van de huisarts andere medicatie gekregen en sinds dit is aangeslagen ben ik de morfine aan het afbouwen. Dit gaat erg moeizaam maar zit nu op 2 X 15 mg dus het einde is in zicht.
Ik merk wel dat zodra ik maar iets te veel doe, ik gelijk weer last van mijn rug krijg. Het is een enorm zwakke plek.
Ik vind het vooral heel lastig dat ik niet de moeder kan zijn die ik wil zijn. Ik kan de kinderen van te voren nooit beloven of ik op het schoolplein sta of niet. Ook vind ik het lastig dat ik geen hele dag op pad kan met de kinderen. Maar ik kan me inmiddels in huis wel weer aardig redden. Alleen stofzuigen en dweilen is te zwaar maar de rest doe ik weer zelf in etappes.
Ik ga nu iedere week naar fysio en naar de sportschool om alle spieren weer op te bouwen. Hopelijk kan ik snel weer aan het werk. Maar goed eerst de morfine nog even.
Ik kan je verder weinig tips geven maar herken je verhaal wel.
Sterkte!

 
Quote
RE: Hernia
Veramv2  schreef op: 06-03-2018 21:50:15
Mijn hernia zit op de l5/sI.
te klein om te opereren en de injecties helpen ook niet altijd. Mijn huisarts wilt niet dat ik naar een rughuis of rusthuis of revalidatie omdat dit mijn depressie meer zou schaden dan verminderen. Dit omdat mijn oudste zoon momenteel niet goed in zijn vel zit. Die heeft op dit moment een psychise stoornis, en als ik weg val en er nieg voor hem kan zijn gaat dit nog meer problemen geven.

 
Quote
RE: Hernia
Fransje72  schreef op: 07-03-2018 00:43:32
Ik heb een hernia op l4-l5 rechts gehad. Tussenwervel was compleet uitgedroogd en versnipperd. Chirurg is uren bezig geweest om ze er met een soort pincet tussenuit te pakken. Helaas nooit geholpen. Pijn bleef. Ik heb pijn sinds mijn 8e. Zou niet eens meer weten hoe het is om geen pijn te hebben.
Ik heb ondertussen mijn 2e ns (neurostimulator). De eerste hielp redelijk voor mijn beenpijn, maar moest eruit omdat en de batterij leeg was en de pijn ook aan de linkerkant begon en ik al aan het max aantal lead zat, nl4.
Dit systeem doet bij mij niet veel. Ze krijgen hem niet goed ingesteld omdat ik bij instellen meteen kramp ter hoogte van mijn ribben krijg en moeilijkheden met ademen. De pijnspecialist weet het ook niet meer.
Ik heb geen raad. Praat met het pijncentrum. Waarom mag je niet revalideren? Leer je wel je grenzen aangeven. En je hoeft niet intern. Kunt ook dagdelen.
Sterkte, want hele dagen Pijn, sloopt je
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hernia
Naam
Bericht