Menu
 

Topic:

Mag dit?

Jen9  schreef op: 27-11-2017 14:01:26
Enfin, alweer geharrewar op het werk. Was ik vorige keer nog ziek aan het werk, want geen nval te krijgen.. hebben we nu dit..


We moeten eerst zorgen dat we een invaller hebben geregeld, dan pas mogen we verlof aanvragen. Mag dat wel.../. Ga thuis even mijn rechtsbijstandverzekering aanschrijven.. Maar ben zo benieuwd. Ook omdat ik morgen vergadering heb en daarover echt in de clinch wil gaan.

Er zijn oha erg weinig invallers, ten tweede heb ik totaal geen zicht op wie beschikbaar is,., ten derde,, dan zou ik de zomervakantie pas in april kunnen boeken.
Jammer voor ze, wij hebben al geboekt,, Hebben altijd particuliere huisjes en die zijn zo vol. Maar daar gaat het niet om.. Mogen zit wel.. Laatst kregen we op al een mail dat we onze verlofdagen op moesten nemen voor december.. Ook dat mogen ze niet van je vragen .. maar dat wist ik gelukkig al.
Het wordt echt steeds gekker hier.....
 
Quote
Navigatie
RE: Mag dit?
Boterbloem  schreef op: 28-11-2017 14:52:56
Aaah verschil kinderopvang en peuterspeelzaal natuurlijk.
Die pauzes hebben we ook niet (kan ook niet).

Hier is het nu nog zo dat ik alleen 16 peuters mag doen, maar dan moet er wel een vrijwilliger naast staan.
Straks dus vanaf 9 kinderen een tweede leidster. (vind ik wel een vooruitgang trouwens, niet elke vrijwilliger is even capabel).

Wel heftig trouwens hoor, als ik het werk in de kinderopvang hoor,
voor mijn gevoel is peutespeelzaal dan echt een stuk minder zwaar...
Ik kom elke dag tijd tekort, de tijd vliegt echt.
 
Quote
RE: Mag dit?
Jen9  schreef op: 28-11-2017 14:57:38
Manavonn..IIk heb met mijn collega's overlegd..Ik vervangn vaak zwangerschapsverloven en word gebruikt om vestigingen insoectieproof vte maken. Dus waar ik dan werk weet ik niet eens..maar heb t  voor de vorm naar gevraagd.... 
 
Quote
RE: Mag dit?
Jen9  schreef op: 28-11-2017 15:05:03
Dat maakt niet uit Boterbloem.regels zijn hetzelfde.mis echt allang datvhebvavaf 9 peuters niet meer alleen mag staan.. misschien dat t met vrijwilligers anders is. Misschien hebben ze dispensatie bij jou.. 

Krijgen jullie trouwens extra tijd voor administratie... volgsystemen etcetera.wij moeten alles in de 3,5 uur doen dat we open zijn.....
 
Quote
RE: Mag dit?
Jen9  schreef op: 28-11-2017 15:12:19
Bedoel dus dat het allang moet..vanaf 8 peuters 2 leidsters....
 
Quote
RE: Mag dit?
Boterbloem  schreef op: 28-11-2017 15:18:22

Nee dat is het hoor,
ik mag 8 kinderen helemaal alleen doen, hoeft er niemand naast te staan.
Daarna moet er een vrijwilliger naast komen staan.
Is bij de stichting in de gemeente hiernaast ook zo (werken we nauw mee samen).
Daarom ook een hele gedoe, omdat nu ineens het dubbele aantal uren vrijkomen.
We hebben 3 extra mensen aangenomen en de rest gaat extra werken.


Wij kregen wel extra tijd.
De berekening over mijn loon is een hele vreemde, omdat ik natuurlijk maar 40 uur werk.
Maar ik krijg elke dag 15 minuten voor en 15 minuten na die tijd betaald.
Daarnaast krijg ik vergadertijd en tijd voor de volgsystemen.
Realiteit is dat je per groep (2 dagdelen) elke week minimaal 5 keer zolang bezig bent dan wat je betaald krijgt.
Echt minimaal, vaak nog wel meer.

Ik blijf extra tijd houden omdat ik alleen op de groep sta en gesprekken met ouders en volgsystemen dus in eigen tijd moet doen.
De plek waar ik bij kom en waar we samen op de groep staan krijg ik geen extra tijd meer, moet ook tijdens de groep.

Weet niet hoe het bij jou is,
maar bij ons absoluut niet haalbaar.

Je bent 3,5 uur open.
Tijdens vrij spelen ben je allemaal druk bezig (aan spel zetten, probleempjes oplossen, wc enzovoort),
of ik doe de kring, of we eten samen waarbij je goed moet opletten dat ze niet te grote happen nemen, of we zijn creatief bezig waarbij elke hand nodig is ;-)

Dus mooi bedacht, maar niet mogelijk...

Bij jullie dan?
Haalbaar op de groep?

 
Quote
RE: Mag dit?
Jen9  schreef op: 28-11-2017 15:30:42
Nee natuurlijk niet haalbaar.maar meer krijg je gewoon niet uitbetaald
Zat ernaast te hengsten.. bedoel natuurlijk 9 peuters.
. check 1ratio maar.... vanaf 9 peuters samen

Vanaf januari voor elk kind ook verplicht een volgsysteem..pff.   
 
Quote
RE: Mag dit?
Jen9  schreef op: 28-11-2017 15:42:16
Althans..wij moeten op de peuterspeelzalen..die we ook hebben 1 op 8 aanhouden..  Zal toch niet regio gebonden zijn.. Bedoel dan echt datvt van de GGd moet. 
 
Quote
RE: Mag dit?
Boterbloem  schreef op: 28-11-2017 16:57:21

Ik snap je even niet...


Bedoel je een tweede betaalde leidster nu al vanaf 9 kinderen?


Heb 2 week terug de inspectie nog gehad, vrijwilligers is daarvoor voldoende (boven de 8 kinderen dus).

Dus voor ons verandert er wel heel veel aangezien we ineens samen gaan werken.
Wat een luxe!

Kreeg een overzicht van waar ik nu ga werken,
en dan staat er bijvoorbeeld dat ik voor een thema de themabrief moet maken... that's it hahaha.

Normaal moet ik alle activiteiten verzinnen, themabrief maken, materiaal aanschaffen, ontwikkelingsmateriaal maken, lokaal aankleden, doelen stellen en dan voor mijn locatie ook nog gericht naar de SLO doelen kijken aangezien ik samenwerk met het onderwijs. (zorgen dat ik elk jaar aan alle SLO doelen heb gewerkt, heel bewust zeg maar. Onbewust kom je al een heel eind hoor, maar ik moet het wegstrepen en verantwoorden).
Daarnaast hebben we nog acties die we organiseren, mijn locatie is momenteel zo klein dat ik zonder OC kom te zitten, dus acties moet ik zelf opzetten en doen. Financien regel ik zelf, terwijl ik straks 1 overkoepelende taak krijg en de rest verdelen we elk thema. (met 6 collega's dus het is echt heel weinig).

Maar je krijgt evenveel betaald als je samenwerkt als wanneer je alleen werkt. Eigenlijk best krom, alleen er is ook echt niet meer... Verandering is nu ook dat ouders door de verandering verwahcten dat wij de luiers en het fruit kopen... Logische gedachtengang overigens, in de opvang is het ook zo. Maar dat zijn kosten die wij eigenlijk helemaal niet kunnen dragen.

Daarnaast moeten wij eigenlijk over naaar een andere CAO. Wat betekent dat we 8,2 procent er op achteruit gaan... Geen eindejaarsuitkering meer, loon moet stil blijven staan langere tijd... En ondanks dat ik niet werk voor het geld vind ik het wel heel erg. Want er zijn ook collega's die het er wel van moeten doen... En dan is dat ee nflinke smak geld. Nu zorgen ze wel dat je grotendeels gelijk blijft staan voor langere tijd, maar goed, je gaat dus niet er op vooruit. Voor nu zijn ze nog niet akkoord gegaan want de CAO waar we onder horen te vallen mogen we op de een of andere manier juridisch weer niet onder dus daar zitten nu mensen op die er verstand van hebben... Zolang houden we gewoon onze eigen CAO en loon, alleen kan dat niet lang uit (dan worden we te duur en moet de stichting stoppen).

Zo fijn die veranderingen ;-)

Nog een ding waar we tegenaanlopen:
Ouders die werken houden beperkt uren over. Zij willen hun kinderen wel graag naar de psz, maar kunnen niet beide dagdelen betalen omdat ze te weinig uren overhouden. Dus kunnen nog maar 1 dagdeel afnemen... Ze hebben er weer zo slecht over nagedacht... Hoeveel de stichting wel niet aan het trekken is geweest naar meer informatie en telkens maar niet kregen... Ouders ongeduldig, want we moeten nu toch maar eens met informatie komen terwijl wij het zelf niet kregen...
Ze hadden het beter een jaar kunnen uitstellen...
Net als het aanvragen van de KOT (meen ik), dat moet half november allemaal gebeuren, terwijl zij er 12 weken over mogen doen om te verwerken zo begreep ik? Lekker dan... Krijgen ouders straks eventueel een dikke rekening, dat is toch raar?
Ben er nog niet zo over te spreken haha.
Zo mijn frustratie weer kwijt, heel wat anders maar goed.


Ooooh dat is dan wel veel als je niet voor ieder kind al een volgsysteem hebt... Wat een werk!
Wij hebben dat allemaal al, en als het eenmaal loopt dan loopt het ook gewoon.

Eigenlijk had ik CITO moeten doen (valt gelijk met het onderwijs en mijn methode) maar ik doe pravoo. Ben daar gewoon meer een voorstander van (kijken over een hele lange periode, niet een moment afnemen). Mag dat gelukkig gewoon zo houden.
Volgensmij werkt dat andere locatie wel met CITO (binnenkort overleg), dus moet even weer goed kijken hoe dat ook alweer zat.

En dat allemaal zonder extra loon hahaha.

Maar weet je, ik heb echt een enorm leuke werkplek... Daarnaast geweldige collega's en ook op kantoor super lieve meedenkende mensen... En dan doet loon er op de een of andere manier toch wat minder toe voor mijn gevoel...
Als ik dan dingen lees over zelf vervanging regelen dan heb ik het idee dat ik mij echt heel ongelukkig zou voelen als mij dat gezegd zou worden... Dat jezelf alles geeft op je werk, maar er niets terugkomt ofzo... 


 
Quote
RE: Mag dit?
Jen9  schreef op: 28-11-2017 17:13:58
Dus 5 keer zo lang bezig.. dus even sbel gerekend.. jij krijgt 4 uur uitbetaald, maar werkt 20 uur? Daar pas ik echt voor, een uur extra per dag vind ik echt wel zat in kijn vrije tijd, hoogstens 1,5.. maar eigenlijk vind ik dat al te gek.
Zolang we dit met zijn allen acceptereren wordt t nooit wat denk ik...

Je hebt gelijk, word er niet gelukkiger van.. Hangt bij elke snotneus of buikvirus boven mijn hoofd... als het maar niet doorzet.. want......

Eerste sollicitatie is weg, tweede bijna klaar. derde ook mee bezig.


o, hier hebben we het al (volgsysteem)voor de peuters, de baby;s moeten ook, dat is net ingevoerd. We hebben ook een goedkopere opvang, daar hebben we nog geen volgsysteem, en dat moet nu ook. Wij hebben trouwens KIJK als volgsysteem en als VVE-methode PUK.

Yep, jullie zullen ongetwijfeld meer verdienen.. absurd, want we moeten net zoveel...  Kerstpakket krijgen we niet, laat staan een eindejaarsuitkering





Wij moeten echt al jaren vanaf 9 peuters, op de peuterspeelzaal, een tweede leidster.. dat wordt anders echt bonje met de ggd.. Vrijwilligers kennen we niet
En verplicht hbo-er op de groep straks.
 
Quote
RE: Mag dit?
Boterbloem  schreef op: 28-11-2017 17:30:54

Bijzonder he? Dat daar verschil in zit...
Vrijwilligers is ook niet alles hoor...
Heb op zich een hele goeie vrijwilliger, ze is zelf de leidster geweest van 1 van mijn kinderen maar werkt nu vrijwillig.
Alleen het lastige is dat als het dan hard regent bijvoorbeeld, dat thuisblijven dan makkelijker is voor een vrijwilliger dan wanneer het je baan is zeg maar ;-)
En dan heb ik wel een probleem.
Een collega komt gewoon, die hoort te werken. Dus ik ben blij dat dat verandert.

Ik denk dat ik het in minder uren zou kunnen halen,
maar dan moet ik de knutsels op de groep zelf gaan maken en knippen (geen tijd en ruimte voor), activiteiten waarbij ik wat moet maken ook daar maken, pravoo zou ik dan op de groep moeten invullen, ik moet nu ook echte gymlessen geven, het klaarzetten alleen al kost veel tijd met alle kasten, dikke matten enzovoort, dus ik ben op de dinsdag altijd meer dan een uur van tevoren aanwezig, voor dat dagdeel dat je werkt moet je vooraf alles klaarzetten, na die tijd alles schoonmaken enzovoort. Dat is al makkelijk het kwartier extra wat je krijgt, en dan de rest nog wat je na de groep doet (journaalbladen invullen, activiteitenlijsten bijhouden). Boeken halen van de bieb, nou en dan al die dingen die ik beschreef zoals die SLO doelen enzo.

Laatst vroegen ze mij of ik die SLO doelen ook uitgewerkt wilde opsturen. Heb gezegd dat ik dan 2 uur extra per week betaald wil krijgen. Ik krabbel het nu op en dat mogen ze inzien, maar als ik het netjes moet verwerken kost het mij veel te veel werk...

Ik denk dat het straks wel sneller gaat, veel moet ik nu nog opzoeken enzo he, misschien dat dat scheelt (al werken alle collega's veel extra, die samen staan wel minder dan die alleen staan op dit moment, maar die samen staan zijn enkel de VVE groepen). Maar ik moet nu echt nog werkjes bedenken, activiteiten bedenken, heb nog geen heel boekwerk liggen waar ik wat uit kan plukken. Wel vanaf het begin gemaakt voor mijzelf zodat ik zo wat tevoorschijn kan toveren wanneer hetzelfde thema weer langskomt.

Maar ook dingen als shoppen, er zit gewoon tijd in. En het is wel gericht voor het werk. Dus als je het echt optelt is het flink wat ja. Elke 3 weken een nieuw thema en er lag helemaal niets toen ik begon daar.

 
Quote
RE: Mag dit?
Boterbloem  schreef op: 28-11-2017 17:31:51
Maar idd, ik denk dat we evenveel doen. Zou zelf niet weten wat jullie minder zouden doen, zeker niet als jullie straks ook de volgsystemen voor iedereen hebben...
Heel gek, dat verschil...
 
Quote
RE: Mag dit?
Boterbloem  schreef op: 28-11-2017 17:48:14
Wel mooi wat je zegt over het dat we het pikken trouwens,

laatst heb ik dit benoemd op het werk, de hoeveelheid extra werk.
Ik heb dan alles er bij inbegrepen: dus ook dat als ik voor mijn werk naar winkels moet rijden enzovoort, of zoeken naar materiaal op het internet omdat je het gewoon nodig bent. (ik ben dus niet 5 keer zoveel bezig met alleen knippen enzo, echt alles bij elkaar).

En toen bleek dus dat veel collega's tegen hetzelfde aanliepen. Daarnaast heb je nog cursussen (erg leuke erbij overigens!) maar het vraagt dan heel veel.
Dat heeft er wel voor gezorgd dat we nu kijken wat we hier aan kunnen doen...

Door dingen meer samen te delen bijvoorbeeld, als je iets ontwikkeld hebt het ook delen met collega's zodat zij het gemakkelijk zelf kunnen maken. Bepaald materiaal gelijk een link sturen.
Naar wat ik begreep willen ze nu iets maken waaarbij het per thema goed bij elkaar gezet kan worden. Dus heb je samen een mooi pakket aan activiteiten e.d. wat je kunt gebruiken.
Daarnaast goeie boeken, mooi ontwikkelingsmateriaal en ga zo maar door.

Nou werkelijk, als ze dat toch maken, dan scheelt dat uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuren.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mag dit?
Naam
Bericht