Menu
 

Topic:

Zoontje moet naar andere school..

Even Anno  schreef op: 15-02-2012 15:59:24
Weet niet wat ik ermee wil maar wil gewoon even van me afschrijven.. heb net een gesprek op school gehad over mijn zoontje van 4 jaar. Er spelen erg veel dingen die niet goed gaan op school, en is hij vorige week bijna 3x weggelopen. Nu zou ik weer om de tafel zitten met ib-er en juf en kreeg ik te horen dat hij toch naar een andere school zal moeten..

ik weet er zijn veel ergere dingen, maar ben gewoon even heel verdrietig...en dat zal hij ook zijn als hij te horen gaat krijgen dat hij naar een andere school moet..
 
Quote
Navigatie
RE: Zoontje moet naar andere school..
Minou  schreef op: 16-02-2012 08:49:56
Anno meisjelief: gefeliciteerd met je verjaardag!!!


In Ambers klas herinner ik me, zat er ook een jongetje met dat gedrag. Hij werd af en toe ook uit de klas gehaald en kreeg 1 op 1 de aandacht en een soort les in omgaan met andere kinderen.

In zijn geval, moest hij wel van school...

 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Roos  schreef op: 16-02-2012 09:04:19
Maar het zijn niet altijd de verhalen dat er echt iets is.
Hier zoals eerder aangegeven ook een kind met hetzelfde gedrag.Ik heb heel wat gesprekken gehad op school,maar uiteindelijk een kind wat nu gewoon meedraait op school maar waar je wel heel goed de regels strak moet houden.

Dit kindje heeft nog geen onderzoeken of niks gehad en ik vind het dan erg raar dat er geroepen wordt het moet dit of dat!

TO geeft al aan dat de school geen tijd hiervoor heeft.

Ben ik blij dat ik een school heb getroffen die hier tijd voor maakt zeg!Mijn kind heeft alle onderzoeken gehad en daar kwam verder niks uit dan alleen een kind wat leren niet zo makkelijk vond,daar is een handelingsplan voor gemaakt en nu draait het gewoon mee.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Ans Mv J.k.d  schreef op: 16-02-2012 09:59:08
Hoi even Anno,
Ik begrijp je gevoel van machteloosheid heel goed. Maar toch zou ik het proberen van een positieve kant te bekijken. Je zou idd kunnen weigeren met overplaatsing dat is je recht. de vraag is of je daar goed aan zal doen. School zegt het nu al niet aan te kunnen. zelfs met een rugzakje en begeleiding hebben ze hem toch wel opgeven. De stempel is voor hun nu gezet. (spreek helaas uit ervaring).
Je zoontje is welicht beter af op een MKD daar krijgt hij 1 op 1 aandacht en zij zien waar je zoontje wel op zijn plekje zal zitten. Je zoontje zijn zelfvertrouwen zal weer groeien en dan valt alles op zijn plekje.

Ik zit helaas nu in de situatie waar jij ook zit maar mijn zoontje is 7 en loopt door school met een flinke achterstand. School heeft het opgeven en zien alle goede ontwikkelingen niet. Mijn zoontje is trouwens helemaal niet agressief. We hebben nu een rec 4 aangevraagt. Want hij had een rec 3 maar door zijn ASS is hij erg moeilijk te testen en waarschijlijk zal hij daar beter op zijn plek zitten.
Nouja nou dwaal ik af maar wat ik je wil zeggen het lijkt nu misschien wel erg dat hij van school af moet maar wie weet zijn jullie daar straks allebei heel blij mee.

groetjes Ans
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
_sas_  schreef op: 16-02-2012 10:07:32
Ik kan me voorstellen dat dit een klap voor je is en dat je dit even moet verwerken. Zeker omdat het toch ineens plotseling komt. Ik kan de positie van school ook heel goed begrijpen, maar ook dat het schrikken is. Als ik jou was zou ik mijn zoontje laten onderzoeken om te kijken waar zijn gedragsproblemen vandaan komen om zo te kijken hoe hij het beste geholpen kan worden. Het klinkt alsof hij behoorlijk klem zit. Een speciale school kan soms de oplossing zijn en ik kan je uit ervaring vertellen dat dit ook heel veel positiefs kan brengen. Eén van onze kinderen zit inmiddels alweer voor het 6e jaar op een cluster 4-school. Dat was voor ons ook een hele stap, maar voor hem was het een enorme opluchting. Als kleuter was hij niet hanteren op school en volgens de juf ook agressief. Thuis zagen wij een heel lieve jongen met een gebruiksaanwijzing en een taal-spraak achterstand. Op de speciale school is hij enorm opgebloeid. Volgend schooljaar gaat hij naar het voortgezet onderwijs en gaan we stapje voor stapje samen kijken of hij uiteindelijk weer naar de regulier school kan. Dat is ook weer spannend.

Ik begrijp je gevoel heel goed, maar weet gelukkig ook dat het goed kan uitpakken. Daarbij ken ik ook de andere kant (ik onderzoek voor mijn werk kinderen met gedragsproblemen en adviseer ouders en scholen) en weet ik dat onderzoek niet eens vervelend hoef te zijn voor kinderen (ouders zijn hier vaak bang voor). Ik weet niet waar je woont, maar je mag me altijd een pb-tje sturen als je advies wilt over waar een fijne plek is voor onderzoek of gewoon als je iets wilt weten over ons persoonlijke verhaal met onze zoon.

Succes en voor nu alsnog een fijne verjaardag!
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Anne Mv 3  schreef op: 16-02-2012 11:31:26
Ik zou na 10 weken school er niet mee accoord gaan dat je zoontje daar weg moet.
Ik zou het wél belangrijk vinden dat een extern persoon komt observeren.
Hoeveel duidelijkheid wordt er gegeven op school?

Bij m'n zoontje zit ook een jongen in de klas die iedereen sloeg/schopte in groep 1. Hij had óók logopedie i.v.m. achterstand in spraakontwikkeling.
Inmiddels slaat en schopt hij vrijwel niet meer op school (groep 2), logopedie zijn ze aan het afbouwen.
't Blijft nog wel een jongen die extra aandacht nodig heeft maar er is geen sprake van dat hij van school moet.

Gaat je zoon nu hele dagen naar school? Misschien kun je er dan voor kiezen om hem (voorlopig) alleen de ochtenden naar school te laten gaan. Dat geeft voor hem veel duidelijkheid en 's middags kan hij dan nog lekker rustig thuis spelen ofzo.
Die jongen bij onze zoon in de klas had er namelijk in groep 1 ook erg veel moeite mee dat hij dan weer een hele en dan weer een halve dag naar school moest, hij begreep dat gewoon niet.

Heel veel suc6!
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 17-02-2012 07:06:48
Ik ben to

Ben benieuw of roos dit nog leest ben benieuwd welke hulp je zoon heeft gekregen..

Harleysmama wat is een moc?

Bedankt sas zal je proberen te mailen zie lleen geen gegevens staan?
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Myself  schreef op: 17-02-2012 07:56:08
Als ik je verhaal zo lees, krijg ik de indruk dat je zoontje overspoelt wordt door de vele prikkels op school in zijn klas en dat hij door onbewust zo op reageert.
Dat hij de controle over zichzelf daardoor kwijt raakt, dat hij dingen niet met opzet doet, maar het gebeurd wel.

Veel sterkte met de hele situatie, want ik snap dat dit niet makkelijk is.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 18-02-2012 15:24:12
Roos, mocht je dit nog lezen ben erg benieuwd welke hulp je zoontje heeft gehad??


Myself, klopt denk ik wel wat je schrijft want thuis heeft hij dit gedrag dus niet, maar hoe drukker hoe slechter hij ermee om kan gaan lijkt wel. Het is alleen zo dat de andere kindjes pijn doen, niet dagelijks gebeurd en ook niet met opzet, zo had hij donderdag met een kindje toet gedaan om op ze neus te drukken toen ging dat mis en had het kindje dus pijn. Vrijdag ging het goed wilde hij alleen zijn fruit niet eten en heeft toen 20 min ergens achter gezeten..

hebben nu in ieder geval wel besloten hem smiddags thuis te houden hij zal immers bijna 3 jaar kleuteren en nu mag hij nog thuis blijven. Alleen ben ik bang dat de school hun besluit gewoon vast staat en ik er niks meer over heb in te brengen. Na de 1e 8 weken hebben we een gesprek gehad en wilde ze het allemaal nog even aankijken omdat hij erg leerbaar was en was er sprake van om na een maand weer een gesprek te hebben en te kijken of we een rugzak aan zouden gaan vragen en nu ineens 2 weken later moet hij gelijk van school af?

Stel dat hij naar een mkd gaat, aangezien cluster 4 een diagnose nodig is (die je volgens mij zelden krijgen met 4 jr) en een SBO een lager iq moet hebben terwijl die juist wat hoger blijkt te zijn (al zou dit ook nog officieel getest gaan worden), maar als hij naar mkd gaat komt hij met 6 kindjes maar het gaat juist om zijn gedrag met een grote groep/veel prikkels (denk ik) dan is het toch beter als er iemand komt observeren zoals hij zich nu doet..

 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 18-02-2012 15:26:44
@ Ans , heb even dit stukje geplakt uit jou tekst:
zelfs met een rugzakje en begeleiding hebben ze hem toch wel opgeven. De stempel is voor hun nu gezet. (spreek helaas uit ervaring).

hoe bedoel je dit? hij heeft namelijk nog helemaal geen rugzak en begeleiding gehad? Of bedoel je ook al zou hij dat krijgen het heeft geen nut meer? Dat denk ik dus ook volgens mij heeft vechten er tegen geen zin meer..
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Ans Mv J.k.d  schreef op: 29-02-2012 15:38:11
Hoi even anno,
Sorry voor de late reactie kon deze topic niet meer vinden.
Ja helaas dat bedoel ik. School zegt nu al we zien het niet meer zitten met hem. Als ze hadden gezegd met extra begeleiding kunnen we het wel aan, dan was het anders. Maar ik vrees dat ze het met een rugzak ook niet zien zitten. De onwikkelingen die je zoon daar zal maken zal bij elk negatief gedrag teniet vallen. De weegschaal voor het negatieve gedrag is te zwaar.

Hoe gaat het nu ben je al iets wijzer geworden?
Misschien kun je mee of intergrale vroeghulp inschakelen dat kan vaak via het colsultatie bureau.
Ik hoop dat het snel beter wordt voor jullie.

Groetjes Ans
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 29-02-2012 16:10:05
bedankt voor je reactie Ans! Ik kon het ook niet meer terug vinden maar het is gezet bij school en opvang..

we hebben inmiddels een vervolg gesprek gehad en de volgende is ook al afgesproken. Heb aangegeven dat ik eigenlijk wel een stap mis, maar blijkt dat ze het enigszins wat onhandig hebben gebracht.. Ze hebben nu een soort handelingsplan gemaakt (die moeten wij nog krijgen), waarin ze hem niet voor een dagdeel maar voor ieder onderdeel gaan belonen met een sticker, zodat we wat meer inzicht krijgen in wat wel en niet goed gaat. Hij neemt nu zijn knuffel mee wat hem echt een steuntje geeft, hij heeft stickers op zijn stoel zodat hij weet welke van hem is. En ze hebben navraag gedaan bij een externe zorgcommisie wat hun advies is. Wat daaruit is gekomen horen we op het volgende gesprek. Ook gaan we na de vakantie een koptelefoon proberen om hem wat meer af te sluiten bij harde geluiden (zoals verjaardag, muziekles)

Gelukkig zien ze nog wel de dingen die goed gaan, hij durfde bijv eerst niet mee te gymen, daarna aan de hand van de juf en nu dus alleen met ze knuffel. Ook is hij naar de muziekles geweest voor het eerst, en ging de carnaval wonder boven wonder goed! Ook heeft de logopediste een sensorische intergratie "test" afgenomen en daar komt dus uit dat emotionele, audio en evenwicht prikkels erg verstoord zijn, zij komt daar nog uitleg over geven aan zijn juffen.

Nu maar afwachten hoe het verder gaat....
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Roos  schreef op: 29-02-2012 16:28:25
Hoi Even Anno,

Ik was dit topic "kwijt"

Maar om even antwoord te geven op jou vragen.

Onze zoon heeft hulp gekregen van de Iber en leerkracht.
Even wat extra aandacht bij de dingen waar hij het erg moelijk mee had.
Dat kost tijd en energie,zowel van het kind als de leerkracht en ook de ouders.
Nu zijn we heel wat jaren verder en nog steeds zit hij met hulp en die extra aandacht en dan met name de regels en structuur op het regulier onderwijs.
En ja soms gaat dat mis en doet ie iets wat niet mag en kan en wordt daar dan op aangepakt.

Ik moet wel zeggen dat als de school hier had aangegeven hier geen tijd voor te hebben het hier dan ook was opgehouden en dan was ie naar het sbo gegaan.
Ik stond/sta daar absoluut niet negatief tegen over maar wel pas als alles er aan gedaan is en er een handelsplan is en ze daarin niet verder kunnen.

Na mijn idee kan dat niet na 10 weken!!
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 29-02-2012 16:49:19
ook jij bedankt voor je reactie Roos! Inderdaad dat heb ik ook dus ook, sta er niet negatief tegenover maar gaf het voorbeeld aan school als je bij de dokter komt omdat je hoest halen ze ook niet gelijk je longen eruit? Nee krijg je eerst een puffer, ab-kuur en/of foto. Dus ja daar waren ze het wel mee eens, en blijkt nu dat ze er dus toch nog wel van alles aan willen doen maar de ib-er blijft wel steeds in het gesprek herhalen dat zij ons geen hoop gaat geven, maar ze wel van alles gaan proberen..
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Roos Via De Telefoon  schreef op: 29-02-2012 16:55:54
hoi hoi,
En daar kan ik dus zo boos over worden,hoezo geen hoop? hoe kun je de hoop opgeven nu al als school bij een manneke van 4 jr. ik wil eigenlijk nog heel veel vertellen maar wil niet teveel zeggen vanwege
herkenning je mag me wel pben dan kan ik je wat meer vertellen.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 29-02-2012 18:29:40
als het goed is heb je een pb gestuurd Roos!

Ik zei ook als je geen hoop meer heb ben je nergens. Ze zei ik of wij mogen wel hoop hebben, maar zij ziet het niet gebeuren dat hier een oplossing voor is omdat ze de zorg zwaarte erg hoog vind en ons niet de hoop wil geven dat hij hier kan blijven....
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Ans Mv J.k.d  schreef op: 29-02-2012 22:41:23
hoi Anno,
fijn dat er nu wat duidelijkheid is al staat het nog wel met veel onzekerheid. Tussen de regels door lees ik wel dat ze het de verplichte kans gaan geven maar met tegenzin. Als ik jou was anno zou ik zelf ook hulp instanties in schakelen dan sta jij straks ook wat zekerder in je schoenen. Geloof me hoe meer instaties dat jij achter je hebt staan hoe beter.
fijn om te horen dat zijn knuffel hem zo troost kan brengen. Ik hoop dat het vanaf nu beter zal gaan voor jullie beide.

Groetjes Ans
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoontje moet naar andere school..
Naam
Bericht