Menu
 

Topic:

Zoontje moet naar andere school..

Even Anno  schreef op: 15-02-2012 15:59:24
Weet niet wat ik ermee wil maar wil gewoon even van me afschrijven.. heb net een gesprek op school gehad over mijn zoontje van 4 jaar. Er spelen erg veel dingen die niet goed gaan op school, en is hij vorige week bijna 3x weggelopen. Nu zou ik weer om de tafel zitten met ib-er en juf en kreeg ik te horen dat hij toch naar een andere school zal moeten..

ik weet er zijn veel ergere dingen, maar ben gewoon even heel verdrietig...en dat zal hij ook zijn als hij te horen gaat krijgen dat hij naar een andere school moet..
 
Quote
Navigatie
RE: Zoontje moet naar andere school..
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-02-2012 16:04:12
Wat een rotsituatie zeg, logisch dat je verdrietig bent dat zou ik ook zijn. Maar hoe bedoel je naar een andere school? Moet hij dan naar een "speciale" school? Sterkte ermee en ik hoop dat hij daar zijn draai kan vinden.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 16:08:04
heb woensdag weer een gesprek op school, waar hij het beste heen kan weten wij en zij nog niet, idd op speciaal onderwijs of cluster 4 of een mkd..
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Roos  schreef op: 15-02-2012 16:35:33
Het manneke is 4 jaar en de school geeft het nu al geen kans meer??
Wat belachelijk ik zou dan ook niet zomaar akkoord gaan met een andere school,heeft hij daar dan een indicatie voor?
En hebben ze uberhaubt wel iest geprobeert om verder te komen met jou zoontje?
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Anno  schreef op: 15-02-2012 16:44:34
Gaat dit alleen over het weg lopen??
Dan vind ik het echt te gek voor woorden.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Dasejomi  schreef op: 15-02-2012 16:50:04
Vind dit toch wel heel wat. Spelen er meer problemen mee?
Zijn ze wel heel snel in hun oordeel.
Hier ook veel problemen met oudste zoon, en school is er intensief mee bezig gegaan, en hebben nu rugzakje, en zij willen er echt nog niet aan denken naar spec. onderwijs. En nu gaat het redelijk. Ben dan ook erg blij met onze school.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Roos  schreef op: 15-02-2012 16:50:21
Daar ben ik het mee eens anno,maar ookal zijn er meerdere problemen het kind is 4 !!! Ik vraag mij dan echt af wat de school heeft ondernomen om het kindje te helpen/stimuleren enz enz
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Anne Mv 3  schreef op: 15-02-2012 16:52:49
School moet eerst heel veel moeite gedaan hebben (lees: handelingsplannen opstellen én evalueren) voordat je kind naar speciaal onderwijs mag/kan!
Ik kan me voorstellen dat je er verdrietig van bent.
Zet alles goed op een rijtje en bespreek het eens met je huisarts, ok al zijn het geen medische problemen.
Anne mv 3
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 16:58:16
schrik eigenlijk wel van jullie reactie's...dat dit dus blijkbaar niet vaak voorkomt.

ze wilde het eerst even aankijken, daarna een rugzakje aanvragen en nu komen ze tot de conclusie dat hij zoveel aandacht en begeleiding nodig heeft en zoveel stress heeft van op school zijn dat zij denken dat hij dus ergens anders beter geholpen kan worden.

de problemen zijn enorm druk, rent rond, licht op de grond, niet stil kunnen zitten, andere kindjes heel hard knuffelen, andere kinderen constant pijn doen door niet met ze samen te kunnen spelen, in de bouwhoek met blokken gooien, heeft al eens kindjes in hun gezicht gekrapt, een kindje omver gereden met een fiets, een kindje gebeten en bijna iedere dag gaat het wel mis, pakt dingen af van andere kindjes die zitten te werken, gooit de hele poppenhoek leeg, is heel snel boos en dan niet meer bereikbaar, kan niet tegen harde muziek/geluid als hij boos is kan het escaleren en wil hij dus uit de school weg, en heeft dus de ib-er daarbij geslagen en geschopt zonder daar later nog weet van te hebben.....het is dus geen opvoedkundig probleem, het overkomt hem en weet zich dan geen raad..

ze weten dus niet wat ze met de situatie aanmoeten en vinden het niet gezond voor hem dat hij zoveel stress moet ervaren op school..al heb ik dat zelf niet gemerkt en gaat hij graag naar school..
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Anno  schreef op: 15-02-2012 17:01:10
Mijn zoontje zat vorig jaar net 6 wkn op school toen hij naar een MKD moest. Hij heeft ASS en school vond dit beter.
Ik heb spijt als haren op mijn hoofd. Nu is het nog maar de vraag of hij terug kan naar regulier (wat ons toen wel is voorgehouden)
Ik zou dus proberen zo lang mogelijk op school te houden, tenzij de situatie onhoudbaar is natuurlijk.
Onze zoon is niemand tot last, vraagt geen aandacht etc, maar heeft structuur en voorspelbaarheid nodig en raakt ondergesneeuwd in een kleine klas.

Cluster 4 en speciaal onderwijs is het zelfde. Of bedoel je cluster 4 of SBO? Voor cluster 4 moet zijn iq minimaal gemiddeld zijn, SBO is meer voor de wat zwakkere kinderen.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 17:01:15
licht = ligt op de grond, stom

we zijn toen hij bijna 4 was naar de huisarts geweest ivm zijn enorme drukke gedrag en de moeite met omgang met andere kindjes, toen naar de kinderarts geweest die stuurde ons weer door naar een kinderpsychiater als we dat wilde voor een diagnose, maar daar ging het ons niet om. Gesprek gehad met de juffen en die wilde het eerst wel eens zien hoe het ging...
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Son  schreef op: 15-02-2012 17:01:28
Hoe is hij thuis ?
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 17:05:08
thuis heeft hij tuurlijk een gebruiksaanwijzing, maar is het een enorm lief kind die constant wil knuffelen en kusjes wil geven en kan heerlijk alleen spelen of tv kijken, vraagt savonds altijd kom je bij me slapen mama ik vind je zo lief

maar op school gaat alleen spelen ook goed, en knuffelt hij ook graag de kindjes en de juf, maar de rest gaat dus mis..
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Roos  schreef op: 15-02-2012 17:06:39
Maar wat heeft de school concreet gedaan om hem te helpen? Hebben ze een handelingsplan opgesteld?

Hier een jongetje met hetzlefde probleem maar na een heel goed handelingsplan en veel hulp en structuur toch echt een regulierbasisschool kindje!

Ik vind het vreselijk als ik hoor dat het kind 4 is en ze nu al roepen wij kunnen het niet.
Kunnen is het vaak niet tis niet willen of geen tijd hebben of of of.

Zoals je kunt lezen heb ik veel moeite met dit onderwerp maar dat komt door het jaren lange proces waar wij doorheen zijn geweest.

Daarbij komt een kindje niet zomaar op een sbo daar gaat eerst heel wat aan vooraf.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Son  schreef op: 15-02-2012 17:10:23
Ik vind ook dat ze het veel te snel hebben besloten. Maar ik zou dan al zo op mijn ziel getrapt zijn, dat ik niet eens meer die school zou willen
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 17:14:29
zij geven idd aan dat ze het wel zouden willen maar er geen tijd voor hebben met 28 andere kindjes...en ze hebben nog niks eraan gedaan ze hebben de ib-er een 6-tal keren laten observeren hij zit sinds 28 nov op school, hij gaat nu ze 12e week in waarvan 2 weken vakantie. Dus dit is zijn 10e week..ze geven aan dat ze de stress die hij ervaart niet gezond voor hem is en zijn ontwikkeling in de weg staat.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 17:26:19
Roos, wat voor hulp heeft jou zoontje dan gekregen als ik vragen mag?

heb geen idee of ik ook mag zeggen dat ik het niet wil of min of meer moet aanvechten me erbij neer moet leggen en of hun het beslissen dat hij gewoon weg moet?
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
3prachtkinders  schreef op: 15-02-2012 17:34:05
Enkel de ib-er heeft geobserveerd? Geen andere instantie zoals het rpcz, die moet ook gekeken en advies enzv ook niet iemand, vam sbo, die willen ook wel eens kijken en tips geven.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Mafkees  schreef op: 15-02-2012 17:45:30
maar wat heeft juf precies verteld?

ik werk op een kdv en wij hebben nu een kindje met , zoals jij beschrijft, zelfde gedrag.
we hebben zelf aantal keren geobserveerd en hebben nu contact met andere mensen om te komen observeren.

maar dit kindje kan bij ons ook niet lang blijven,. vertoont wel hetzelfde gedrag een beetje.
ik snap dat het wel erg snel is, maar je zoon is hier niet mee geholpen en de klas niet én juf niet.
het is goed om gezamelijk te kijken naar hulp en mogelijkheden.
niet zomaar aannemen maar ook jezelf laten horen wat jij ervan vindt!
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 18:27:36
alleen de ib-er heeft inderdaad geobserveerd, ze heeft contact gezocht met een school voor taal/spraak moeilijkheden, aangezien hij articulatie problemen heeft gehad en al sinds 2.5 jr op logopedie zit. Tot logopedie en ik vertelde dat er met zijn spraak niks mis was.. toen wilde ze dus een rugzakje aanvragen voor hulp dat was bij het 1e op 31 januari. Toen zouden ze info gaan inwinnen over hoe en wat voor als we het zouden gaan doen, aangezien er thuis weinig tot geen problemen zijn, zou school aangeven of het nog ging of niet. Nu is hij dus vorige week vrijdag, maandag en donderdag zo boos geworden dat hij in paniek is weggerend uit de klas en naar mama wilde, ze hebben hem bij de directiekamer gebracht omdat ze hem niet rustig konden krijgen en hij maar bleef vluchten.

Nu vertelde vooral de ib-er en niet de juf dat ze aangeven dat zij met de handen in het haar zitten en denken dat hij ergens anders heen moet omdat dit niet goed voor hem is. Hij zou zo vaak boos/opstandig zijn waardoor hij erg veel stress ervaart en dat zijn ontwikkeling in de weg zou staan en het niet fijn voor hem is. Nu hebben we dinsdag weer een gesprek en gaan zij rondbellen naar allerlei instantie waar hij nu het best heen kan, zij noemde mkd, sbo of cluster 4...

zit er heel dubbel in, net als mafkees zegt mijn zoontje is hier niet bij geholpen, de juf niet en de klas niet, tegelijk ben ik het met de rest eens dat het wel heel snel gaat...
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Blauwtje  schreef op: 15-02-2012 20:14:26
je weet me te vinden he meis
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 15-02-2012 21:25:00
wil hier toch even op in haken je zou hem dus wel naar een mkd kunnen doen en dat ze het mannetje daar observren dat is dus niet negatiefs zoiezo voor cluster 4 moet er een diagnose gesteld worden.
mkd is nog niet het einde en wellicht kun je hier dan wat handvaten krijgen en kan hij alsnog terug naar regulier onderwijs. succes ermee
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 21:37:45

Quote Blauwtje:
je weet me te vinden he meis



je bent lief
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 15-02-2012 21:40:06
Mama van Jurre, Stijn en Joris, waar zie je mij schrijven dat het iets negatiefs is? Dat heb ik niet gezegd hoor, ik heb alleen geschreven dat ik verdrietig ben dat het toch niet gaat op school zoals we gehoopt hadden. Dat is toch niet zo gek?

Mijn oudste heeft ook op een soort mkd gezeten, alleen dan vanwege taal- spraak problemen, en is daar zo van gegroeid en kan nu heerlijk praten en zit in groep 2 van gewoon onderwijs.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
3prachtkinders  schreef op: 15-02-2012 22:00:36
Mijn zoon heeft ook met 2 jr op logopedie gezeten, en is via de kno arts naar het audiologisch centrum gegaan voor testen, die zijn er ook voor taal en spraak gebied, ook hun kunnen kijken dat hij in aanmerking komt voor rugzak (cluster 4), maar ook mkd of speciaal onderwijs.

Ik vind wel dat de school het wel vlug opgeeft, mijn zoon heeft audiotief vaardigheidsprobleem, komt niet in aanmerking speciaal onderwijs, rugzakje e.d.
Hij zal taaltechnisch altijd gemiddeld tot zwak scoren, de school kan de lat te hoog leggen, maar hij zal daarin gewoon niet veranderen.

Rpcz kan ook adviseren, kijk of je een instantie zelf kan bellen, ook van speciaal basisonderwijs kan je gewoon zelf bellen, en eens dingen vragen, ook of hun op school kunnen observeren, soms kunnen hun gewoon de school ook handvaten aanreiken, ook kun je de logopediste op school praten. Tips geven enzv.

Vind het makkelijk gezegd van de school, en ook van de ib-er, want ze gaat haar boekje te buiten, er moet toch van alles geprobeerd te hebben.

Ik zie gewoon een gefrusteerd ventje, die door de juf en klasgenootjes niet begrepen wordt, waar door hij juist in paniek of frusteerd raakt, en door frustratie, woede-aanvallen krijgt, wat heel begrijpelijk is.

Roi zit in een klas van 19 kinderen, dus het aantal maakt niks uit, het ligt ook aan de begeleiding van school.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Minou  schreef op: 15-02-2012 22:43:19
Ooh meisje toch...

hij is nog zo klein en pas op school en ja, het is wel extreem gedrag maar om gelijk nu van school af te moeten...

even een dikke pakkerd

Ik hoop zo dat ze nog even kijken of desnoods dat hij een x aantal dagen komt ipv de hele week.

Het overkomt hem zeg je..kan hij het een beetje uitleggen? Moet het van "iets" ?

Sterkte meis!
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Woepie  schreef op: 15-02-2012 22:52:40
poe hee arm kind hij zit echt niet goed in zijn vel. Wat een onmacht moet het jochie voelen. Hup niet afwachten maar informatie informatie en nog eens informatie inwinnen. ik zou optie mkd nemen. zodat je direct een zeer goed beeld krijgt van je zoontje hoe hij in een groep is, en ze kunnen heel veel met hem. en wie weet na een jaar weer terug naar regulier of ergens anders heen. Maar zou hem niet langer hier op school laten. hij is volledig de weg kwijt. Ach kan me zo de paniek van hem voorstellen.
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Ano  schreef op: 15-02-2012 23:08:29
Ik snap dat je geschrokken ben, maar ik vind het gedrag wel heftig. Ik ben wel een beetje verbaasd dat iedereen meteen roept geef hem een kans. Zeg je dat ook als je kind thuis komt met een enorme bult en een kras in zijn gezicht omdat er een kind in de klas zijn gedrag niet onder controle heeft?
Er moet iets snel gebeuren dat is duidelijk. Of speciaal omderwijs de oplossing is weet ik niet, maar er moet snel hulp komen, zowel voor het mannetje als voor zijn klasgenoten. Wat dat betreft ben ik het wel met de iber eens..
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Anno  schreef op: 16-02-2012 07:22:15
Ik heb er heel rot van geslapen, en ben nog eens jarig vandaag ook..

Hoop niet dat mense mij verkeerd begrijpen ik vind het vreselijk wat er gebeurd en dat hij kindjes pijn doet, de keer dat iemand zijn gezichtje was open gekrabt heb ik huilend mijn excuses gemaakt. Hij zat voorheen 2 dagdelen op de psz en daar heeft hij nooit kindjes pijn gedaan kon alleen iiet samen spelen en niet delen, althans je kan zo zijn laatste snoepje krijgen. Het gaat vaak mis met buiten spelen er zijn dan 60 kindjes en soms speelt hij mtt zin broer uit de andere klas en. Die dagen hem uit en hij kan dan niet meer stoppen. Ik vind het dan ook niet vreemd aat de school dit aangeeft hoor, maar ben er ewwoon erg verdrietig om. Mag hem ook nog kkks zeggen en de kinderen vragen waarom ik zo verdrietig ben.


Bedankt voor je knuffel minou, wat ben jij toch lief voor anderen
 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Even Ano  schreef op: 16-02-2012 07:22:53
Heel herkenbaar, het gedrag van jouw zoontje in mijn zoontje.

Toen mijn zoontje net 4 was en op school kwam was hij precies zo. Hij heeft heel wat keren bij de directeur gezeten omdat de juf met de handen in het haar zat.

Nu is hij 6, zit in groep 3. Geen driftbuien meer, maar een heel ingetogen mannetje. Maar er is iets met hem, dat is duidelijk. Maar wat??

Had ik destijds maar wat harder geknokt want nu, nu hij 6,5 is, moet hij naar een MKD. Liever had ik het 2 jaar eerder gehad zodat hij nu gewoon in groep 3 zit.

Dus mijn visie op jouw verhaal. Geloof de school, die hebben er ervaring zat mee. Het gedrag van jouw zoontje is (zoals ik het lees) erg vreemd en extreem. Doe er nu iets mee, nu is hij jong en flexibel.

Mijn zoontje gaat nu pas en mag gelukkig wel terugkomen op regulier onderwijs. School en wij willen gewoon weten, wat is er aan de hand en wa gaat er in dat koppie om en hoe kunnen we dit het beste aanpakken. Maar mocht ik het overdoen, had ik dit 2,5 jaar eerder gedaan.

Succes en ik begrijp helemaal hoe je je voelt

 
Quote
RE: Zoontje moet naar andere school..
Harleysmama  schreef op: 16-02-2012 07:36:17
Herken veel in het verhaal. Zo was mijn zoontje ook met 4 jaar. School gaf ook aan dat er problemen waren, terwijl het thuis gewoon goed ging.

Toch in samenspraak met school Bureau Jeugdzorg ingeschakeld en die zijn mijn zoon op school komen observeren in samenspraak van het MOC.

Daaruit bleek dat hij het beste naar het MOC kon gaan, om te kijken wat er aan de hand is. Hier heeft hij een jaar gezeten. Hij is daar ook getest en vorig jaar de diagnose PDD-NOS gehad.

Daarna een indicatieaanvraag gedaan, voor Cluster 4 onderwijs en die heeft hij ook gekregen. Hij zit nu op Speciaal onderwijs en het gaat heel erg goed. Hij is 5 jaar en zit in groep 3. Leest, schrijft en rekent erg goed. Hij is ook bovengemiddeld intelligent.

Ben blij dat ik de stap wel heb gezet, om mijn zoon te laten testen. Want heb er een heel ander kind voor terug gekregen, die het nu enorm goed doet op school.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoontje moet naar andere school..
Naam
Bericht