Menu
 

Topic:

Pesten?

Mamavonn  schreef op: 27-09-2017 08:55:28
Ik werk voor een grote maatschappelijke organisatie. Al heel wat jaar. ik heb een klein contract. Toen ik begon te werken was er maar geld voor die uren. Ik heb jarenlang gevraagd of ik meer uren kon krijgen. Dat kon nooit want de functie die ik deed werd betaald vanuit een bepaalde subsidie, dus een andere geldstroom dan de andere functies.

Oke prima, kreeg kinderen en man een betere baan dus meer werken was in principe niet nodig. Ik werkte onder schooltijd en dichtbij huis. Aantal jaar geleden werd de hele afdeling op de schop gedaan en werden alle functies gemixt tot 1 algemene functie. Daar kwam een bepaald project bij (ik moet het een beetje vaag houden ivm herkenbaarheid). Voor dat project moest je minimaal 26 uur werken. En je moest 7 dagen per week inzetbaar zijn. Ook avonden en weekenden en feestdagen dus. Dit ging gelden voor alle mensen die nieuw werden aangenomen.

Nadat ik nog een kind heb gekregen werd me verteld dat ik ook aan dat project moest gaan deelnemen (dat vertelde ze me toen ze op kraambezoek kwamen). Ik was nog de enige die over was van de oude garde, de rest was nieuw en onder de nieuwe voorwaarden aangenomen. Mijn leidinggevende had er niets mee te maken dat ik hier niet voor gekozen had en dat ik dit niet kon regelen met de kinderen, ik kreeg geen vaste dagen.

Dat is toen best wel hoog opgelopen tot aan p&o aan toe. Mijn leidinggevende stelde voor dat ik maar zelf ontslag moest nemen (dat heb ik uiteraard niet gedaan). Uiteindelijk heb ik 2 vaste dagen gekregen. Niet op papier maar wel mondeling toegezegd.

Ik ging ineens ook van een reistijd van 10 minuten naar een reistijd van meer dan een uur enkele reis. jammer de bammer voor mij werd er gezegd.

Lang verhaal kort. Ik zit daar dus nu al een aantal jaar op dat project. Mijn reguliere taken zijn me afgenomen wegens niet efficient vanwege mijn kleine contract. Nu moet ik straks nog verder gaan reizen omdat het project gaat verplaatsen. Op alle voorstellen die ik de afgelopen jaren gedaan heb wordt negatief gereageerd (bv de constructie 1 week regulier werk in mijn woonplaats en dan een week dat project, antwoord nee doen we niet. Voorstel om 1 dag in de week heet project op afstand in mijn woonplaats te doen antwoord nee doen we niet. Vraag om het project op de andere vestiging te kunnen doen ipv straks nog verder te moeten reizen is het antwoord nee werken we niet aan mee).

Er is een beleidsstuk waarin staat dat wanneer je een deeltijdcontract hebt je ook naar rato wordt ingezet op de onregelmatige diensten. Daar ben ik nu een jaar mee bezig om dat voor elkaar te krijgen want het wordt steeds met kulargumenten aan de kant geschoven. Nu ze er echt niet meer omheen kunnen krijg ik gelijk. Helaas is het rooster nu al klaar tot het einde van het jaar dus ik moet wachten tot januari. ik werk bv 1 avond per week terwijl mijn collega's die dubbel zoveel uur hebben maar 1 keer in de 2 weken een avond hebben.

Ik moest mijn kind gaan inschrijven voor de wachtlijst va de bso. Werk wil me niet vertellen welke dagen ik moet werken vanaf volgend jaar. Ik geef aan dat ik haar niet 5 dagen kan inschrijven terwijl ik er maar 2 afneem. Hebben ze geen boodschap aan.

Op alles wordt dus negatief en moeilijk gereageerd. Ik krijg ondertussen hartkloppingen als ik moet gaan werken en als ik thuis kom heb ik 9 van de 10 keer migraine.

ik vind dat ik gedriscrimineerd wordt op basis van mijn arbeidsuren. En ik voel het als pesten dat op alles negatief wordt gereageerd zonder dat er een goede reden voor is. Ze gooien alles telkens op mijn kleine contract. ik heb het gevoel dat ze me liever kwijt dan rijk zijn.

En dat terwijl ik al die jaren keihard voor ze gewerkt heb. Zelfs toen er prive dingen zijn gebeurd waar menig ander overspannen van zou raken was ik er steeds. Had gedacht dat me dat wel enige credits zou opleveren maar ze hebben me gewoon een mes in mijn rug gestoken toen ze de kans kregen.
 
Quote
Navigatie
RE: Pesten?
Lisje  schreef op: 27-09-2017 09:05:35
zoeken naar een andere baan? 
 
Quote
RE: Pesten?
Mamavonn  schreef op: 27-09-2017 09:07:39
Ja daar ben ik mee bezig. Probleem is alleen dat ik al een heel eind in de 30 ben en wel veel ervaring heb maar wel gespecialiseerde ervaring....
 
Quote
RE: Pesten?
Kitty  schreef op: 27-09-2017 09:42:24
Dat is wat, zeg! Ik denk vaak dat mensen handelen uit eergevoel en goedheid of eigenlijk, ik hoop dat mensen dat doen. Vanuit dat oogpunt denk ik dat het bedrijf er niet op uit is om jou persoonlijk dwars te zitten, maar wel dat ze jou icm jouw contract lastig vinden. Het is makkelijker/goedkoper om een bedrijf te leiden met een paar regels waarvan niet afgeweken mag/kan worden. Ik krijg het idee dat jouw contract afwijkt van wat standaard geldt en dat men dat niet prettig vindt. Dat zou een reden kunnen zijn dat zij jou het gevoel geven dat ze jou liever kwijt dan rijk zijn. 
Vaak kan een goed gesprek en afspraken op papier wel helpen en je zou het zeker nog een kans kunnen geven om het zo op te lossen. En anders wat Lisje zegt... blijf kijken, solliciteren. Er is ongetwijfeld een bedrijf dat beter bij jou en jouw wensen past. Want om nou steeds naar je werk moeten gaan met een steen in je maag lijkt me ook niet prettig. 
Ik denk dat je heel veel te bieden hebt; je hebt specialistische ervaring en een goed stel hersens in je hoofd. Genoeg bedrijven die daarin willen investeren  
 
Quote
RE: Pesten?
Ma Dalton  schreef op: 27-09-2017 12:19:09
Heeft jouw organisatie een vertrouwenspersoon? Dan zou ik daar een gesprek beginnen. Dat jij je gepest voelt en lichamelijke klachten ontwikkelt is niet in orde.

 
Quote
RE: Pesten?
Smvn&d  schreef op: 27-09-2017 15:42:57
Wat bizar. Ik denk ook dat ze gewoon hopen dat je ontslag neemt. Is de enige reden wat ik kan bedenken waarom ze zo stom doen.
Zou je toch niet verwachten van zo'n organisatie. 

Ik zou indd kijken of er iets van een vertrouwenspersoon is. Misschien kan die je helpen.

En als jij je er zo naar bij voelt, zou ik denken dikke *** ik meld mezelf lekker ziek. Je kan de spanning daar niet meer aan.
 
Quote
RE: Pesten?
Caatje  schreef op: 27-09-2017 16:01:17
Ben je ook lid van een vakbond? Laat zij je situatie eens onder de loep nemen.
 
Quote
RE: Pesten?
Mamavonn  schreef op: 27-09-2017 16:01:45
Ik begin er helemaal onzeker van te worden. Ligt het aan mij? Wil ik teveel, zijn het vreemde dingen die ik wil? enz

Kan wel huilen als ik eraan denk dat ik morgen weer moet gaan. En heel toevallig is mijn teamleider er ook de hele dag. Normaal zie je haar daar nooit en nu ineens als ik moet werken is ze er de hele dag.
 
Quote
RE: Pesten?
Mamavonn  schreef op: 27-09-2017 16:02:04
Er is een vertrouwenspersoon ja.
 
Quote
RE: Pesten?
Amy-mv2  schreef op: 27-09-2017 16:29:25
Wat Caatje zegt daar ben ik het mee eens of misschien heb je een rechtsbijstandsverzekering die dit dekt?
Lijkt me heel vermoeiend om voor je gevoel zo dwars gezeten te worden.
 
Quote
RE: Pesten?
Debbel79  schreef op: 27-09-2017 17:44:30
Nee je wilt zeker niet teveel. Ligt echt aan hun. 
Maar.... Ondanks je argument dat je over de 30 bent en het een specialistisch vakgebied is.... Snap ik echt niet dat je daar nog werkt.

Ik zit (zat) ook in een k*t situatie op mijn werk. Ook tegenwerken, en ontzettend moeilijk doen ivm ziektewet. (acute hernia, ziekenhuis opname etc) ik mocht ineens niet meer op vakantie na mijn Betermelding omdat ik volgens hen al 6 weken vakantie had gehad (6 weken plat in woonkamer op ziekenhuis bed gelegen)
Meer van dat soort ongein...

Ook ik ben over de 30... Ook ik heb een specialistisch vak, misschien niet zo specialistisch als jij, maar juist dan is het wereldje klein. Zoek connecties, introduceer jezelf bij de juiste mensen. Ongevraagd. Vaak wordt dat meer gewaardeerd dan je denkt. 

Ik had binnen 2 weken een nieuwe baan. 
Ben nu met mijn laatste week bezig en vanaf 1 okt begin ik bij mijn nieuwe werkgever. 

Waar een wil is, is (meestal) een weg. 
Ik hoop echt voor je dat je een baan vind waar je wel gewaardeerd wordt. 
Ik zou me echt zo never nooit niet laten behandelen. 

En bond opzoeken, vechten voor je gelijk, vechten voor waar je recht op hebt... Sorry, maar de relatie is dusdanig verstoord, daar werk jij nooit meer met plezier. Het wordt nooit meer zoals het hoort te zijn. 

Echt.. maak een plan, en kies voor jezelf. 

 
Quote
RE: Pesten?
Mamavonn  schreef op: 27-09-2017 18:11:14
Ik ga daar ook weg. Het is mooi geweest. Maar ik kan niet weg zonder recht op Ww of een andere baan.

Ik ben me ook aan het orienteren om om te scholen. Wil eigenlijk helemaal weg uit die wereld.

Maar dat is ook fraai dat je geen vakantie meer mocht opnemen zeg!
 
Quote
RE: Pesten?
Debbel79  schreef op: 27-09-2017 19:04:41

Quote MamaVonn:
Ik ga daar ook weg. Het is mooi geweest. Maar ik kan niet weg zonder recht op Ww of een andere baan.

Ik ben me ook aan het orienteren om om te scholen. Wil eigenlijk helemaal weg uit die wereld.

Maar dat is ook fraai dat je geen vakantie meer mocht opnemen zeg!



Heb ik uiteraard wel gewoon gedaan. Heerlijk naar Italië geweest! 
 
Quote
RE: Pesten?
Femke  schreef op: 27-09-2017 21:22:58
alles wat je zegt is bij mij ook zo. Niemand heeft een contract op dagen of locaties vol of deeltijd de vervelende uren worden niet naar rato verdeeld. Dus mij klinkt het niet echt als pesten. Voor de crisis was het anders, toen kon er een heleboel, maar de tijd is anders nu. Het is niet anders, hier zijn er ook flexibele bso's neem je contractueel twee dagen af en geef je een maand van tevoren de dagen op. Gastouders kunnen ook veel flexibeler zijn. Ik werk 1 dag met 5 min reistijd andere dag ruim een uur en als ik pech heb zit ik dag drie weer op een andere locatie. Hier mag ik soms ook maar max twee weken opnemen in de zomer...heb überhaupt maar 4 weken per jaar en ook bij ziekte krijg je je geplande vakantiedagen niet meer terug.  Dus voor mij klinkt het niet ongewoon...
 
Quote
RE: Pesten?
K  schreef op: 29-09-2017 00:31:53
Je kunt vragen of je met een vaststellingsovereenkomst mag vertrekken. Kennelijk is je contractomvang een probleem en ervaar jij geen ontwikkelmogelijkheden meer en  ook geen prettige communicatie over een goede werk-Prive balans.

Misschien laten ze je wel gaan met zo’n overeenkomst, je kunt dan vragen of hierin het recht op WW wordt opgenomen. Zij blij en jij ook blij!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Pesten?
Naam
Bericht