Menu
 

Topic:

Radeloos

Karen85  schreef op: 24-09-2017 10:03:34
Ons dochtertje van 13 maanden wilt niet meer eten. Eerder was ze een goede eter en at alles netjes op. Nu is iedere maaltijd een drama terwijl we niets veranderd hebben. 

Drinken doet ze wel goed.

Weet niet wat ik nu moet doen en of ik niet gewoon overbezorgd ben....
 
Quote
Navigatie
RE: Radeloos
Juudje  schreef op: 24-09-2017 11:28:47
Neem van mij aan, komt vanzelf goed

In ieder geval niet forceren, want dat werkt alleen maar averechts.

Zet 't voor haar neer en laat haar.

Iedereen klaar en zij niet gegeten, bordje weg en verder.

Na de eerste 'niet eter' dacht ik dat het echt niet erger kon.

Geloof me dat kon wel 

Ik geloof dat jongste zelfs nooit groente heeft gegeten tot aan haar 4e.

En dat is helemaal goed gekomen hoor, het zijn allebei lekkere eters nu 
 
Quote
RE: Radeloos
Sunshine  schreef op: 24-09-2017 11:40:45
Oh hier ook gebeurd en nog steeds.
Tot 23 maanden alles gegeten.
En nu geen groente ,fruit,vlees.
5 maaltijden kunnen we uit kiezen.
En geloof mijn dat zijn geen gezonde maaltijden.
Nu 5,5 jaar en al verschillende beloningen er tegenover gezet.
Maar niks werkt.

Gelukkig ervaring met zo eter
Die spuugde alles uit als er zelfs maar een kruimel in haar mond kwam.
Nu puber en eet echt alles ,en de raarste combinatie.

Ik heb het altijd zo gelaten,ooit gaan ze vanzelf eten
 
Quote
RE: Radeloos
Heleenmv2  schreef op: 24-09-2017 13:28:16

Quote Juudje:
Neem van mij aan, komt vanzelf goed



en daar ben ik het dus zo NIET mee eens. Ik vind dat echt een enorme dooddoener waar je steeds weer mee geconfronteerd wordt. 
Het KAN vanzelf weer goed komen er is heus meestal niks aan de hand, maar dat is helaas niet altijd het geval! 

Onze oudste dronk/at al nooit geweldig, maar kreeg pas echt een enorme weerstand tegen eten toen er "stukjes" in zijn eten zaten. De "strijd' werd steeds heviger. Hij weigerde te eten. En nee, hij kreeg niet vanzelf wel honger waardoor hij wel weer ging eten. Zijn groei stopte en hij viel af. 

Hij is nu 13 en eet nog steeds niet normaal. Boterhammen lukken inmiddels wel, maar slechts met 4 soorten (zoet) beleg. Fruit ook selectief en alleen gepureerd tot een dik vloeibare smoothie. Ook zijn avondeten (we hebben keuze uit een stuk of 6 normale, gezonde gerechten) eet hij alleen volledig tot moes gepureerd. 
We weten niet beter en zijn blij dat hij zo in ieder geval wat voedingsstoffen binnen krijgt! Het is bijzonder lastig op feestjes, verjaardagen, bbq's, schoolkamp, kerstdiner, etc. En er is eigenlijk geen begrip in zijn omgeving. 

We hebben dietiste, kinderarts en logopedie afgelopen maar zijn nergens geholpen. Niemand biedt een oplossing. 
 
Quote
RE: Radeloos
Amy-mv2  schreef op: 24-09-2017 13:46:23
Karen, het komt echt goed. En dan eet je kindje maar een tijdje weinig of beperkt. Als het niet meer drinkt zou ik wel aan de bel trekken overigens.
Geef het eens een stuk wortel of ander iets waar het aan kan zitten, spelen, aan knabbelen oid.

Heleen, mijn broer at ook zo waardeloos, veel dingen gepureerd ook.. Dat heeft geduurd tot hij met school een week naar Rome ging, daar MOEST hij het doen met wat hij kreeg en at bij thuiskomst ineens vanalles.
INmiddels eet hij alles, ook dingen die ik echt niet blief.


Hier is zoon zo'n lastige. Eet een zeer beperkt aantal groenten, geen gekookte aardappels, wel pasta en heel soms een paar hapjes rijst. Geen soep,saus, smoothies waar ik iets in zou kunnen verstoppen. Qua fruit houdt het op bij appels. Heeft ook een fobie voor stukjes en structuren (heb ik ook, dus herkenbaar).
Ik zorg ervoor dat ik (bijna) altijd iets qua groente maak dat hij lust of zet dat er los bij.
Hij groeit als kool, heeft energie voor 10 en haalt prima cijfers.
Ik probeer/verplicht hem wel eens iets nieuws te proeven, maar 9 van de 10 keer spuugt hij het weer uit.
Soms hebben we een "mazzeltje" en zo lust hij sinds kort broodjes kipburgers van de mac omdat de kassier zich vergist had en dat gaf ipv de bestelde kipnuggets, maar of dat nou zoden aan de dijk zet...
 
Quote
RE: Radeloos
Juudje  schreef op: 24-09-2017 14:29:21
Oh haha Amy die vind mijn puber ook ineens lekker bij de Mac sinds de vakantie (hij proefde een hapje van de mijne). Hier ook verplicht proeven hoor. Gister had ik surinaamse bami gemaakt. Ik herinnerde me dat jongste het vorige keer lekker vond, maar van oudste wist ik het niet meer. Heb gezegd proeven en als je het echt niet lust dan smeer je maar een boterham. Hij vond het maar zo zo, maar ik mocht z'n bord bij vullen en hij heeft 'm zonder mopperen leeggegeten.

Laat ik het dan zo stellen Heleen, VAAK komt het vanzelf goed.   Er zijn altijd uitzonderingen. En ze hoeven niet alles lekker te vinden, vind ik ook niet.

Maar ik heb toch inmiddels wel een uitgebreid aantal maaltijden die ik ze voor kan zetten, en soms verbazen ze me (de keer dat ik ze (dat vinden ze toch nooit lekker) zuurkool liet proeven en ze allebei riepen "oooh lekker"), heb ze de eerste keer overigens wel pas nadat ze het ophadden verteld dat er aardappels in zaten hahaha en laatst met stamppot rauwe andijvie... owwww lekker eten we dat weer?

Ik was er ook van overtuigd dat ze beiden niet van kerrie hielden. Maar jongste heeft vrijdag zitten smullen van rijst met kipkerrie, zo zie je maar, komt toch steeds weer wat bij. Volgende keer mag oudste het ook proeven, die zat bij de Mac met z'n vrienden 
 
Quote
RE: Radeloos
Heleenmv2  schreef op: 24-09-2017 18:22:33
Fijn om te kezen dat het bij andere moeilijke eters toch nog goed is gekomen!

Voor onze zoon geloof ik daar echter niet meer in. Proeven hebben we na een aantal jaren opgegeven, hij kokhalst al zodra hij een mini stukje in zijn mond stopt en moet daadwerkelijk overgeven als hij het probeert door te slikken. 
Hij zal ook geen nuggets/burger bij MacDonalds proberen. Niks, geen hapje.
Het zou niet zo'n probleem zijn als hij bijvoorbeeld nooit groente zou willen eten, maar wel vlees of aardappelen. Dan is het een kwestie van (sterke) voorkeuren. Bij hem is het geen onwil, hij KAN het echt niet. 

Hij kwam terug van schoolkamp en had 3 dagen (avonden) niet gegeten. Alleen brood bij het ontbijt en de lunch, géén avondeten, géén tussendoortjes. 
Het is echt niet zo dat hij vanuit honger ineens wel dingen gaat proeven/proberen. Dat hebben we heus vele malen geprobeerd.
Kerstdiner en afscheids-bbq groep 8 heeft hij alleen een paar droge stokbroodjes gepakt. Hij zal ook onder sociale druk zich er niet overheen zetten.

Hij groeit niet als kool, hij is nog altijd erg klein voor zijn leeftijd. 
 
Quote
RE: Radeloos
Amy-mv2  schreef op: 24-09-2017 19:37:03
Lijkt me als moeder (ouders) heel lastig en verdrietig Heleen.
Ik hoop voor je zoon dat die intrinsieke angst voor eten, of stukjes, langzaam minder zal worden.
 
Quote
RE: Radeloos
Pup78  schreef op: 24-09-2017 20:55:11
Natuurlijk kan het vanzelf goedkomen, inderdaad niet teveel aandacht eraan besteden. Gezellig aan tafel zitten, gezellig praatje over hoe de dag ging ter afleiding etc. Vaak is het een fase en gaan ze weer eten...

Jeetje Heleen, wat moeilijk zeg!!

Oh ja zo'n dooddoener... het komt vanzelf goed... gewoon niets anders geven, dan gaan ze vanzelf eten... geef m maar een weekje met mij mee, dan leert hij wel eten... zelf in de supermarkt eten uitkiezen, samen koken en ja dan eet hij het wel hoor... Helaas werkte dat hier ook niet.
Ik zelf geef ook opvoedingsadviezen aan ouders, ook over eten, maar helaas is het bij mijn oudste niet gelukt haha.

Onze zoon is inmiddels 10 en is met 14 maanden gestopt met eten. Hij was toen erg ziek en kreeg antibiotica. Dat vond hij zo vies dat hij er steeds van moest spugen en dat heeft hij destijds gekoppeld aan het eten. Heeft jaren niets gegeten, alleen brood en crackers. Jaren lang geen avondeten gegeten en hem ook niets anders aangeboden, maar op een gegeven moment het los gelaten. De laatste anderhalf jaar is hij meer gaan eten en durft ook te proeven. Maar bij dat proeven moet je je niet teveel voorstellen. Even met je tong ertegen en kokhalzend naar de prullenbak rennen... 

Hij eet geen groenten, behalve sperziebonen, erwten en rode bietjes. Verder lust hij wel kale pasta's of rijst, vlees eet hij wel bijna alles, gebakken aardappels, krieltjes en friet lust hij sinds kort. Hij eet pannenkoeken, soep en pizza. Brood lust hij, met een keur aan beleg. Hij houdt alleen niet van vleeswaren. Maar dit heeft hij echt de laatste anderhalf jaar leren eten. En de dingen die hij lust zijn echt op zijn voorwaarde, geen groenten erin of andere structuren. Nu ik het zo opschrijf valt het eigenlijk best nog wel mee, haha. Nu hoop ik alleen dat hij nog eens met de pot mee gaat eten en dat we bv eens gezellig uiteten kunnen met zijn viertjes, zonder dat gezeur van dat lust ik niet.

Mijn zoon groeide overigens altijd heel erg goed, was altijd te lang en te zwaar. Heeft een tijdje bij de schoolarts gelopen. Iedere drie maanden komen voor adviezen rondom eten, maar die tips die ik kreeg waren te lachwekkend voor woorden. Dat helpt bij een peuter van 2 misschien, maar niet bij een knul van 9. Nu hoeft hij niet meer te komen... 


 
Quote
RE: Radeloos
Juudje  schreef op: 24-09-2017 21:53:17
Toen mijn oudste wat achterbleef in gewicht zeiden ze op het consultatiebureau dat ik 'm maar beschuitjes met slagroom moest geven 

Dat verzin je toch ook niet haha. 
 
Quote
RE: Radeloos
Amy-mv2  schreef op: 25-09-2017 00:01:10

Quote Juudje:
Toen mijn oudste wat achterbleef in gewicht zeiden ze op het consultatiebureau dat ik 'm maar beschuitjes met slagroom moest geven 

Dat verzin je toch ook niet haha. 



Dat advies geven ze al minstens 40 jaar, mijn moeder kreeg hetzelfde advies ivm mijn zus.
 
Quote
RE: Radeloos
Sunshine  schreef op: 25-09-2017 08:09:54
En hebben jullie kinderen ,(stempels)?
Stom woord ,maar voor iedereen duidelijk.

Mijn kinderen hebben allebei stempels
Dochter probleem stukjes.
Eet probleem begon met een half jaar oud
Dochter is uiteindelijk gaan eten door diepvries groente was toen 7/8 jaar
Eet nu alles

Zoon probleem geur ,structuur van voeding.
Begon met 24 maanden ,daarvoor at hij alles.
Zelfs chocolade vla met slagroom gaat er niet in haha.
Zoon nog steeds geen oplossing gevonden.
 
Quote
RE: Radeloos
Kyla  schreef op: 25-09-2017 09:44:55
Bij de meeste kinderen komt het vanzelf goed. Ik zou het voor nu zo laten, maar wel eten blijven aanbieden. 

@Heleen: hebben jullie wel eens speciale eettherapie gehad of een eetkliniek geprobeerd? Ik zit zelf in een groep voor ouders met kinderen van autisme. Deze kinderen zijn vaak gevoelig voor smaak en/of textuur van eten. Daar zijn ook extreem selectieve eters (risico is bij ass kinderen groter, door andere prikkelverwerking). De Seys kliniek is gespecialeerd in selectieve eters, maar misschien vind je dat een stap te ver.


Mijn zoon eet gelukkig gevarieerd genoeg, maar lust bijvoorbeeld geen brood. Ook wel eens op een verjaardag gehad dat hij niks lustte bij het avondeten en de tante van mijn man vertelde dat haar dochter dan zonder eten naar bed ging, dat ze vanzelf wel ging eten. Tja.. hij is inmiddels 1m88 en weegt 50 kilo.. maaltijden overslaan is voor hem geen optie. en hij gaat echt niet vanzelf eten wat hij niet kan verdragen. Daar zullen we dan echt meer tijd en energie in moeten stoppen en aangezien ik vind dat hij genoeg andere dingen lust, stop ik die energie liever in andere dingen. (Waardoor ik weer als lui wordt gezien door familie, ach ja..)
 
Quote
RE: Radeloos
Smvn&d  schreef op: 25-09-2017 12:20:39
Met 13 maanden zou ik mij nog geen zorgen maken hoor. Het is vaak gewoon een fase gelukkig. Hier zijn ze rond die leeftijd beide gestopt met warm eten, de een hield het nog geen maand vol, de ander iets van 1,5 a 2 jaar. Hier gold wel dat negeren hielp.
Dochter is nu bijna 7 en maakt echt van elke groenten een gezeik, maar ze moet gewoon verplicht haar bord leeg eten. 
We hebben gewoon geluk dat ze makkelijk te chanteren is. En we scheppen niet veel op hoor. Gewoon waarvan we zeker weten dat ze het makkelijk op kan.
Maar zij eet wel graag snoep of chips of koek, dus dan kan ze ook gewoon normaal eten.

Zoon heeft een probleem met bepaalde structuren, dat kan hij gewoon niet eten, ik weet niet waarom maar hij kan niet tegen het gevoel.
Dus dan hoeft hij het niet op te eten. Maar hij eet gelukkig verder erg goed, hij hoeft ook niet verplicht zijn bord leeg te eten. 

Verder hebben ze allebei 2 groentes mogen kiezen die ze niet lusten, en die hoeven ze ook niet te eten. Toevallig beide hetzelfde, dus lekker makkelijk.

Maar goed soms is het wel echt een probleem. En dat lijkt mij inderdaad ook wel erg lastig. Ik ben soms ook wel bang dat het zich bij zoon uitbreid naar meer structuren, want er zijn de afgelopen jaren meer dingen bij gekomen.
Maar gelukkig valt het nog redelijk mee. Al moet zijn eten wel geprakt en mogen er geen stukjes aardappel meer zichtbaar zijn, dus zo plat mogelijk. Maar de stukjes groenten zijn weer geen probleem gelukkig.
Maar rijst bijv. dat kan hij weer niet eten. 
 
Quote
RE: Radeloos
Banana  schreef op: 25-09-2017 12:34:14
hier dito vanah 1,5 jaar gestopt met warme prak eten 
iedergeval de jongens 
de oudste is nu 9,5 en eet vanaf een jaar of 8 vrijwel alles niet alles vind ie lekker maar hij heet zijnbord leeg 
de middelste is 6 das wel een diepte punt hier (was bij oudste ook)  gewoon alles wat groente is is vies en is een dramaaaa 
maar ja ervaring leert ons dat niets zien heeft en we laten dus zo 
elke dag krijgt ie wat op zijn bord en dat moet leeg zo niet geen toetje 
heel soms wat van een grote beloning (toetje speciaal) en ik help hem vaak omdat we anders drie uur bezig zijn 

we zien wel ooit komt het goed en anders gaan we over jaar of 2 nog wel is kijken 
ze zijn beide ook erg licht 
oudste heeft zeker goed in gehaald lengte boven grens nu en gewicht net onder gemiddeld 
jongste heeft ook afweerstoornis en groei loopt daardoor sowieso achter hij zit aan de ongergrens kwa groei en gewicht nog iets lager 
maar zoalng hij zijn eigen lijn volgt vinden we het prima ook cjg 

jongste is heel ander verhaal die snoept tomaat een hele bak als ze de kans krijgt 
daar maar ik me niet echt druk om 
 
Quote
RE: Radeloos
Son  schreef op: 25-09-2017 13:00:58
13 maanden ? 
Lekker laten gaan....komt over het algemeen gewoon goed. Af en toe weer proberen.

En al die eetproblemen die beschreven worden zou ik absoluut nu niet druk om maken.

Nog veel te klein voor die problemen. Ze beginnen een willetje te krijgen,smaak veranderd ook regelmatig...dus tis gewoon ff zoeken.
 
Quote
RE: Radeloos
Smvn&d  schreef op: 25-09-2017 14:08:10

Quote Banana:

heel soms wat van een grote beloning (toetje speciaal) en ik help hem vaak omdat we anders drie uur bezig zijn 



Deem is ongeveer even oud, en wij hielpen haar ook steeds omdat het anders zolang duurde, maar wat we nu doen, misschien voor jullie ook een idee, we geven haar een max tijd om het op te eten. Geen discussie, om 18:00 is het op zo niet geen toetje.
Sinds we dat doen is het vrijwel altijd optijd op. (als hij klok kan kijken, anders misschien een wekkertje ofzo?)
En we geven haar echt niet kort de tijd hoor. Vaak een kwartier, en dan zijn we al 10 minuten of een kwartier aan het eten. Dus bij elkaar een half uur, en dat is lang zat. In pizza eet ze het dubbelen in de helft van de tijd. Dus kan ze makkelijk.
 
Quote
RE: Radeloos
Banana  schreef op: 25-09-2017 14:14:43

Quote Smvn&d:
[...]

Deem is ongeveer even oud, en wij hielpen haar ook steeds omdat het anders zolang duurde, maar wat we nu doen, misschien voor jullie ook een idee, we geven haar een max tijd om het op te eten. Geen discussie, om 18:00 is het op zo niet geen toetje.
Sinds we dat doen is het vrijwel altijd optijd op. (als hij klok kan kijken, anders misschien een wekkertje ofzo?)
En we geven haar echt niet kort de tijd hoor. Vaak een kwartier, en dan zijn we al 10 minuten of een kwartier aan het eten. Dus bij elkaar een half uur, en dat is lang zat. In pizza eet ze het dubbelen in de helft van de tijd. Dus kan ze makkelijk.




hahahah herkenbaar pizza en patat gaan als een speer 
en de wekker word hier ook vaak op tafel gezet nadeel is dat ze dan gefrustreerd worden en gaan huilen omdat het ze toch niet lukt binnen de tijd 
dat komt voor groot deel bij de oudste weg (ppnos) wil binnekort is met zandloper prberen is minder irritant als wekker met getik en meer zichtbaar en dan evt zandloper van 5 min en dan zeggen we draaien hem 2 keer (15 min totaal) dan is meer zichtbaar vermoed dat dan minder frustratie opleverd 
nadeel hier is dat middelste oudste steeds kopiert en het dan overneemt en behoud als oudste er al klaar mee is :O

 
Quote
RE: Radeloos
Smvn&d  schreef op: 25-09-2017 21:12:06
Ja deem kijkt klok dat scheelt, en ze weet ook dat een kwartier lang genoeg is en ze dat prima red. We geven ook wel ruim de tijd hoor, ze hoeft het ook niet naar binnen te proppen. Maar was zo zat van dat eeuwige getreuzel pfff. 
En we hadden altijd die avent kinder bordjes met 3 vakjes, en nick wilde groot bord net als ons, en zij ook. 
Dus nu zeggen we als je je bord niet leeg eet dan kan je je baby bord wel weer gebruiken.
Dat werkt ook wel haha 
 
Quote
RE: Radeloos
Meelezer  schreef op: 25-09-2017 22:05:17
Herkenbaar.....helaas.
Hier eentje die alles at.
Totdat ze een antibioticakuur kreeg die haar zo ziek maakte, tot bloedingen in de darmen aan toe.
We hebben heel lang geloofd dat het wel goed zou komen, nou niet dus.
Wij zitten nu in een traject met haar om te leren eten, proeven etc.
DRAMA!!!
Echt wanhopig kun je hier van worden.
Elk foefje, trucje al gehad.
Nu echt bezig alles om te gooien, we zijn net begonnen, nu eet ze dus amper nog iets....
Ik vind het heel erg moeilijk, maar we zetten het door, anders eet ze straks helemaal niets meer, of lust ze echt totaal niets meer.
Ik heb geen tips, kan alleen zeggen, als ik sommige verhalen lees, veel sterkte, ik weet hoe moeilijk dit kan zijn en hoe wanhopig je er als ouder van kunt worden.

 
Quote
RE: Radeloos
Jolanda1974  schreef op: 26-09-2017 08:15:38
onze oudste is ook een trage eter. Klok werkte hier prima, alleen mocht zijn zelf bepalen binnen welke tijd ze haar eten op had. Nu heeft ze de klok niet meer nodig.
 
Quote
RE: Radeloos
Bepje  schreef op: 26-09-2017 09:47:14
Is ze verkouden, keelpijn, oorpijn of iets dergelijks ?  Is er iets veranders, bijv grotere stukjes ? Of maakt ze misschien even een "sprongetje" in ontwikkeling of groei ? 
kan allemaal en hopelijk is het iets tijdelijks. 
 
Quote
RE: Radeloos
Chloe  schreef op: 27-09-2017 10:58:36
Zo herkenbaar.. zoon van ruim 9 eet absoluut geen groente, geen rijst, couscous of alles wat ‘raar’ aanvoelt. Brood gaat goed, bepaalde soorten fruit ook. Vlees eet hij wel. Geen enkele standaard aanpak helpt. Hij heeft een behoorlijk probleem met prikkelverwerking, is ook erg snel angstig en boos om van alles en nog wat, wat vooral bij stress en moeheid erger wordt, hij is niet autistisch. Enorm lief, maar soms ook zo vermoeiend.. 😳
 
Quote
RE: Radeloos
Lientjex  schreef op: 28-09-2017 11:51:14

Dit kan inderdaad iets tijdelijks zijn. Ooit al eens van de peuterpuberteit gehoord? Je kleintje gaat zich dan verzetten tegen alles wat moet. Kan natuurlijk ook zijn dat ze iets onder de leden heeft en zich helemaal niet lekker voelt. Ik zou eerst een bezoek aan de arts voorstellen om te kijken of fysiek wel alles in orde is. Zo ja, dan zal dit een periode zijn die wel over zal gaan. Maak je je echt zorgen dat ze niet voldoende voedingstoffen binnenkrijg, gewoon haar favoriete eten geven en hopen dat deze periode snel weer voorbij gaat. Een kleintje zal echt wel eten als ze honger heeft. Positief is wel dat ze nog steeds voldoende drinkt.

 
Quote
RE: Radeloos
Ma Dalton  schreef op: 28-09-2017 15:21:50
ik sluit me aan bij de dames hierboven, sluit doorkomende tandjes/ kiesjes ook niet uit. Kan goed zeer doen.
 
Quote
RE: Radeloos
Jen9  schreef op: 28-09-2017 15:52:41
Op deze leeftijd beseffen ze ook dat ze een eigen wil hebben en die laten ze op deze manier zien.. Vaak is het een fase....
 
Quote
RE: Radeloos
Modelsislamabad13  schreef op: 14-12-2023 13:09:34
Best Escorts Service Provider in Islamabad. Models Islamabad Xyz One of the Most Brilliant Call Girls in Islamabad 03267727773.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Radeloos
Naam
Bericht