Menu
 

Topic:

Dochter opnieuw buitengesloten

Lesly  schreef op: 09-09-2017 12:21:41
in groep 8 werd onze dochter buitengesloten ineens door haar vriendengroep. Mocht niet meer op feestjes komen etc. Dit maakte haar verdrietig 

op de middelbare ging het weer goed. Leuk groepje vriendinnen waar ook 2 klasgenootjes uit groep 8 bijzaten. Dochter werd ook weer gevraagd op feestjes. Alleen in vakanties of vrije tijd zie ik dat ze Mn dochter negeren als ze vraagt om af te spreken en spreken ze zonder haar af.

gisteren had ze dus weer een feestje. Helemaal blij. Ze wilde er leuk uitzien want ze zouden een groepsfoto gaan maken.

Kwam sip terug. Zij moest de foto s maken en staat er dus zelf niet op! Dat is toch lullig? Alles word gedeeld op social media.
begint het nu weer opnieuw ?
of denk ik er te snel wat van?

ze reageren wel altijd leuk op Posts van haar of op de app. Ze wil er zelf niet echt over praten. Ik vind t ook lastig om te zeggen zoek andere vrienden want dat vind ze heel lastig en het groepje bied haar in zekere zin ook veiligheid.

Wat denken jullie hiervan? Laten gaan of er iets mee doen? Zijn geen kids meer maar pubers natuurlijk
 
Quote
Navigatie
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Jen9  schreef op: 09-09-2017 12:30:35
Ik denk er vooral van..Hoe reageert je dochter op dat soort momenten . Gaat ze in verweer? Daar zou ik proberen achter te komen en haar te leren dat ze dat e op dat soort dingen assertief en vriendelijk moet reageren.Ik wil best foto's nemen..Maar niet alleen...
Ze heeft hier zelf ook een aandeel in...
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Lesly  schreef op: 09-09-2017 12:45:46
Ze heeft die foto s gemaakt en niets gezegd. Ze voelt wel dat haar positie kwetsbaar is. er is wel heel wat lef voor nodig om aan aan de hele groep aan te geven dat ze niet alleen die foto wil maken. Ze is bang dat ze dan bv ook gaan zeggen dat ze er niet zo bij hoort ofzo. Vanuit haar verleden leeft ze toch nog met die angst.
Lastig om als ouder zicht te hebben op het verdere groepsgebeuren. Ze heeft wel 10 foto s gemaakt en ouders van vriendinnetje waren ook gewoon thuis dus is niet zo dat er niemand anders was die even een foto kon maken
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Jolanda1974  schreef op: 09-09-2017 12:50:33
Ik zou hoe moeilijk ook aan de slag gaan met haar eigen onzekerheid en angst. Maar ook jij moet hiermee aan de slag want ook jij denkt er meteen het jouwe van in jouw angst en onzekerheid. Dus een doel voor jullie samen zou ik zeggen
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Duifje  schreef op: 09-09-2017 12:54:13
Lastig. Je schrijft dat ze wordt buitengesloten, maar ik denk dat het meer jouw angst is dan dat het echt zo is. Anders zou ze ook niet voor feestjes gevraagd worden. 
Dat met die foto's is niet zo leuk, maar kan ook zonder opzet zijn gebeurd. 
Vriendschappen laten zich ook niet leiden, je kunt het niet afdwingen. Met de een heb je nu eenmaal meer als de ander. 
En verder zou ik toch aanraden dat je dochter zich wat assertiever gaat opstellen. Als zij nooit wat zegt geeft ze ook de ruimte om over zich heen te laten lopen. 
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Proestie  schreef op: 09-09-2017 13:01:36
Zit ze nu in de eerste van de middelbare school? Dan is de kans groot dat ze wel andere vriendinnen gaat krijgen. Mijn dochter ging vorig jaar samen met 1 ander meisje van haar oude school naar de middelbare. In het begin van groep 8 waren ze goede vriendinnen, maar eind groep 8 was het niks anders dan geruzie en gedoe. Vorig jaar zijn ze wel 'samen' begonnen. Het is zo'n spannende periode en dan zoeken ze toch het vertrouwde op. 
Nu een jaar later en een hoop incidenten verder zitten ze gelukkig niet meer bij elkaar in de klas. Maar ik denk dat ze vanaf de herfstvakantie beiden een eigen vriendengroepje hadden. Mijn dochter heeft nu veel meer vriendinnen die voor mijn gevoel bij haar passen. Op de basisschool hadden ze maar een kleine klas (10 leerlingen) en daar had ze niet zoveel aansluiting. Nu is dat wel anders.
Voor nu zou ik haar stimuleren om voor zichzelf op te komen. 
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Bepje  schreef op: 09-09-2017 15:57:17
Omdat het niet de eerste keer is dat haar zoiets overkomt zou ik kijken naar iets wat haar zelfvertrouwen gaat versterken. Iets met assertiviteit en eventueel een sport als karate/aikido achtigs. Daardoor ga je een houding ontwikkelen waardoor je meer zelfvertrouwen uitstraalt. Op den duur overkomen haar situaties als deze ze hopelijk niet meer zo snel omdat ze dat op voorhand niet meer gaat gebeuren.    
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Jen9  schreef op: 09-09-2017 18:45:32
Als ze je dochter er niks van gezegd heeft. Weten de anderen wel dat zij zich buitengesloten voelt? Misschien doen ze dat wel niet. En als ze het wel doen..aan die meiden Jan hè niks doen.. Misschien wel aan het zelfvertrouwen en assertiviteit van je dichter..Fit soort dingen durven zeggen zakbze toch moeten leren. 
 
Quote
RE: Dochter opnieuw buitengesloten
Mv5  schreef op: 09-09-2017 21:28:57
Heel vervelend voor je dochter deze situatie, maar ik zou wel proberen haar te leren voor zichzelf op te komen en assertief te zijn. Dat hoeft niet boos of met ruzie, maar gewoon aangeven als zij iets wil of zich ergens niet prettig bij voelt. Dat is lastig, zeker op die leeftijd, maar wel nodig, want zo werkt de maatschappij nu eenmaal.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dochter opnieuw buitengesloten
Naam
Bericht