Menu
 

Topic:

Naar Londen?!

Grietje   schreef op: 19-06-2017 12:04:14
We gaan dus naar Londen volgende maand. Een dag of vier. Mijn man doet dan mee aan een fietsevenement.  Maar door de recente aanslagen wil mijn dochter niet meer. Ik voel me er ook niet prettig bij. Maar de kans dat je iets overkomt is nog steeds heel klein. Dat is verstand. Maar het gevoel wil daar niet helemaal in mee gaan. Mijn man gaat sowieso, hij zegt dat ik zelf moet beslissen of ik meega.

Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Naar Londen?!
Mamajenti  schreef op: 19-06-2017 12:41:56
Ik zou gaan. De kans dat er iets gebeurd is hier misschien nog wel groter dan daar. En ik ben er van overtuigd dat de reden voor alle aanslagen in groot Brittannië lag in de opkomende verkiezingen, waar de samenwerking en dus de kracht van Europa flink door beïnvloed zou worden
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Jen9  schreef op: 19-06-2017 12:49:53
Ik zou gaan....en ja..ik zou bang zijn...Maar in hoeverre gaan we ons leven hierdoor laten bepalen en tot waar ga je dan?
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Chloe  schreef op: 19-06-2017 13:04:17
Zelf zou ik denk ik wel gaan. Hoewel de lol er voor mij wel vanaf zou zijn na alle gebeurtenissen. Maar een ander verhaal
speelt hier. Dochter zou met sportvereniging een aantal dagen naar Londen gaan. En dat wil
ik dan dus weer niet. Ze durft zelf ook absoluut niet meer overigens. En een bangerd is het absoluut niet.
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Grietje  schreef op: 19-06-2017 13:25:48
Cloe, zou je wel met je gezin naar Londen gaan of alleen zelf? Wat maakt het dat je niet wil dat je dochter met de vereniging gaat maar dat je zelf wel zou gaan?

Ik weet niet of ik mijn dochters angst moet bevestigen door niet te gaan. Of doe ik er slecht aan als ik juist haar angst negeer. 
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Banana  schreef op: 19-06-2017 13:48:36
ik zou denk ik gewoon gaan man gaat ook dus dan maar als gezin 
en j nagstig zal ik zijn en kids wellicht ook maar de kans is hier ook en als als we straks in de zomer weggaan dus tja 
kind alleen zou heel erg aan t kind liggen 
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Amy-mv2  schreef op: 19-06-2017 13:51:31
Ik zou gaan ,ook met mijn gezin.
Simpelweg omdat terreuraanslagen op alle plekken kunnen gebeuren.
Ja, ik zou wel extra opletten en hoe dan ook afspreken wat te doen mocht er iets gebeuren. Dus wie welk kind onder zijn hoede neemt en een vaste plek afspreken, want het telefoonnetwerk is vaak ook overbelast.

Je kunt immers ook op vakantie gaan naar een plek waar je van terreur niks te vrezen hebt, maar waar bosbranden veel voorkomen. Portugal momenteel bijv.

Eens rustig met je dochter ( hoe oud?) gaan zitten en bespreken wat haar bang maakt en uitleggen dat zoiets (aanslag) altijd kan , maar de kans klein is?
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Amy-mv2  schreef op: 19-06-2017 13:53:32
Moet er nog even bij vermelden dat een van mijn kinderen toevallig op de dag van de aanslag op Borroughs Market in Londen was.
Dus het kwam hier al erg dichtbij...
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Minnie Mouse  schreef op: 19-06-2017 13:55:15
Ik zou ook gewoon gaan. Overal kan wel iets gebeuren.
Vorig jaar was onze zoon toen we naar Turkije gingen ( toen 12) ook erg bang voor aanslagen,maar toen we er eenmaal waren was hij niet meer bang.
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Duifje  schreef op: 19-06-2017 13:56:48
Ik zou aan je dochter vragen waarom ze niet wil en haar duidelijk maken dat er altijd en overal iets kan gebeuren. Als ze dan nog niet toegeeft zou ik toch tegen haar zeggen wel te gaan. Anders geef je haar het signaal dat je echt bang moet zijn.
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Lonneke  schreef op: 19-06-2017 14:36:21
Ik zou zeker gaan MAAR als mijn dochter zelf aangeeft er niet heen te willen dan zou ii bij haar blijven en mn man alleen layen gaan
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Chloe  schreef op: 19-06-2017 16:21:14
Alleen of met gezin wel, maar ik zou geen seconde rust hebben als ik mijn kind van 12 nu met relatief vreemden naar Londen zou moeten laten gaan. Loslaten kan ik prima, maar dit vind ik op het moment een ander verhaal. Realistisch of niet, dat maakt me niet zo uit. Het is mijn kind dat ik graag zoveel mogelijk tegen gevaar wil beschermen. Maar het ziet er naar uit dat het omdat meerdere ouders dit zo voelen, sowieso gecancelled wordt. In jouw geval, met een dochter die niet durft, tja, lastig. Ik vind de redenatie dat er overal wat kan gebeuren niet opgaan. Theoretisch is het waar, maar in de praktijk is het in met name Londen gewoon vaak raak helaas.
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Banana  schreef op: 19-06-2017 19:03:25
londen belgie frankrijk en dan heb je nog tal van lokaties waar je niet of nauwlijks wat van hoort 
en je hebt dan ook nog situaties waarin dingen voor kome zijn waar je 9 van de tien keer niets van hoort 
het is nu even veel londen afgelopen jaar was t ook veeeel belgie 
in frankrijk gebeurd ook veel maar ook daar is erg veel extreme beveilinging gaande waardoor de kans wel minimaal is geworden
dus tja ik snap het wel hoor denk dat 12 jaar ook wel tikkie jong is 16 zou wellicht alweer anders zijn maar dan wel afhankelijk weer van t kind 
 
Quote
RE: Naar Londen?!
Mamax2  schreef op: 20-06-2017 07:34:53
Ik zou gaan.  Je negeert haar angst niet.  Je leert haar om terreur niet jou leven te laten bepalen.  Als je man gaat kun jij ook gaan als gezin. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Naar Londen?!
Naam
Bericht