Menu
 

Topic:

geen zwemdiploma's

Jarofe  schreef op: 24-05-2017 14:55:10
Hier lekker aan het genieten van het mooie weer.
Woensdagmiddag dus ook een speelafspraak en daar de kwam de vraag van mijn dochter "mam mogen we gaan varen".
We hebben achter ons huis een park met een sloot wat erdoorheen kronkelt, heel leuk dus mijn antwoord was, natuurlijk.

Meiden ingesmeerd, boot opgeblazen en daar gingen mijn dochter en het vriendinnetje wat hier speelt.
Eenmaal binnen schoot me te binnen, ze zal toch wel zwemdiploma's hebben?
Ik terug, de meiden waren inmiddels al een behoorlijk eind gevaren en vraag het aan dat meisje haar antwoord was dat ze geen zwemdiploma's had maar wel goed kon zwemmen.
Begon toen wel erg te twijfelen en besloot de moeder maar te bellen, ik durf die verantwoording toch niet aan, kreeg een oppas  en die gaf aan dat het beter was om het niet te doen.

Meiden nu terug geroepen, maar stom helemaal niet bij stilgestaan gaat hier om meiden uit groep 5, meisje wat hier speelt is 9.
Ze waren natuurlijk behoorlijk teleurgesteld, heb het haar uitgelegd dat ik aansprakelijk ben als er iets gebeurt.

Maar moet zeggen wel heel onhandig hoor op die leeftijd en geen zwemdiploma.
Ik vind het toch wel een veilig idee dat mijn meiden zich kunnen redden in het water.
En hoe doe je dat dan met zwemfeestjes?

Mijn dochter wil dus een zwemfeestje geven over een maand en dan zou ze dit meisje ook uitnodigen, niet handig dus.
Zullen nu wat anders doen anders is het sneu.
Maar zou mijn dochter echt heel graag een zwemfeestje willen geven en ze mag 6 meisjes uitnodigen en twijfelt tussen 2 meiden om tot het aantal van 6 te komen zou de keuze vallen op het kind met zwemdiploma.
Kijk een beste vriendin die zeker weten moet komen, dan pas ik het feestje aan.

En is het niet handig om als moeder dit aan te geven dat ze geen zwemdiploma's heeft, net als een voedsel allergie gaat het wel om veiligheid.
 
Quote
Navigatie
RE: geen zwemdiploma's
Duifje  schreef op: 24-05-2017 16:19:56
Het niet hebben van een zwemdiploma wil niet zeggen dat ze niet kan zwemmen. Net zoals ik weleens kinderen zie zwemmen MET zwemdiploma die bijna verzuipen. Ik ben het met je eens dat het wel handig is als kinderen kunnen zwemmen, maar dat hangt voor mij niet per se af van het hebben van een zwemdiploma. Ik zou het gewoon eens met de moeder bespreken. 
 
Quote
RE: geen zwemdiploma's
Xxx  schreef op: 24-05-2017 17:15:59
Ik vind het ook lastig hoor.
Maar zelfs een zwemfeestje met diploma's vind ik lastig. 
Mijn zoon heeft toen hij bijna 9 jaar was een zwemfeestje van een vriendje gehad en had al wel 3 jaar zijn A en B.
Maar toch vind ik dat eng. 

Ik vind een voedselallergie melden wel anders  dan een zwemdiploma melden maar dat meisje had het ook zelf kunnen zeggen. 

Je gaat er in principe wel vanuit op die leeftijd, maar het is niet vanzelfsprekend.hier zijn vooral de allochtone kinderen die heren diploma's hebben. 

Ik zou het kind niet uitnodigen.  Zou voor mij wel een voorwaarde zijn om mee te gaan zwemmen.
En, een kind zonder diploma's mag niet in het diepe. 
 
Quote
RE: geen zwemdiploma's
Jarofe  schreef op: 24-05-2017 18:32:51
duifje daar ben ik het ook mee eenshoor, vandaar dat ik dacht ik bel die moeder om navraag te doen of dat wat haar dochter zegt waar is.
Geloof ook niet dat goed zwemmen afhankelijk is van zwemdiploma's.
Je kan als ouder of een familielid regelmatig gaan zwemmen en het je kind zelf leren.

Meisje is net opgehaald, binnenkort gaat ze op zwemles gaf de moeder aan ze tobte heel erg met oorontstekingen, wel sneu.
 
Quote
RE: geen zwemdiploma's
Jen9  schreef op: 24-05-2017 19:11:00
Tja, en dan adviseren ze inderdaad te wachten met zwemlessen.. sneu, maar wel heel begrijpelijk!

Lastige dingen inderdaad.
 
Quote
RE: geen zwemdiploma's
Myriamr  schreef op: 24-05-2017 20:36:46
Ik zou die verantwoording ook niet nemen. Het zal maar mis gaan. Ook al hebben ze zwemdiploma, ik zou ook geen zwempartijtje geven. Nou vind ik zelf zwemmen nix. Zoonlief heeft  abc dus die red zich wel. Met scouting zomerkamp gaan ze ook altijd 1 dag zwemmen maar dat vind ik ook nix.  
 
Quote
RE: geen zwemdiploma's
Mv5  schreef op: 24-05-2017 20:54:14
Ik heb jaren als bijbaan als badjuf gewerkt en help er nog steeds af en toe uit bij drukte. Daarnaast geef ik zwemtraining aan kinderen (die al een diploma hebben overigens), dus ben wel redelijk thuis in het zwemwezen. 
Ik zou als ouder de verantwoordelijkheid voor een kind zonder zwemdiploma niet willen dragen. Dus bij een zwemfeestje zou het betreffende kind niet uitgenodigd worden om die reden. Wil mijn kind dat kind per se wel vragen, dan gaan we niet zwemmen. 
In principe zou ik ook verwachten dat een kind van negen een diploma heeft, maar er kan altijd een reden zijn dat het niet zo is. 
Er zijn inderdaad kinderen met diploma die slecht kunnen zwemmen. Vaak komt dat doordat ze na de zwemles nauwelijks meer zwemmen. Het is wel echt iets dat je bij moet houden. Als je je rijbewijs haalt en vervolgens een half jaar niet autorijdt, dan kun je het ook niet goed meer. Met alleen op vakantie een beetje zwemmen kom je er niet. Zelf je kinderen zwemles geven ben ik geen voorstander van. De meeste ouders zijn geen professionals, hebben daar geen opleiding voor gehad en daarbij vind ik het niet gezond, net zoals je je eigen kinderen op school ook niet in de klas zou moeten hebben. Een professionele relatie tussen kind en instructeur is belangrijk in mijn ogen. Heb ook vaak ouders met kinderen zien oefenen en dan verkeerde dingen aan zien leren. Ik ben gediplomeerd zweminstructeur en zelfs ik heb mijn kinderen niet zelf leren zwemmen, om bovengenoemde redenen. Wel geoefend uiteraard, maar geen dingen aangeleerd die ze op zwemles nog niet hadden gehad.
Varen op een sloot zonder toezicht zou ik ook zeker niet goed hebben gevonden voor twee negenjarigen waarvan er een niet kan zwemmen. Helaas onderschatten veel ouders het gevaar van water, kom het vaak genoeg tegen.
 
Quote
RE: geen zwemdiploma's
Juudje  schreef op: 24-05-2017 21:05:04
Wij hebben wel zwemfeestje gedaan. In een niet al te groot, overzichtelijk zwembad met veel toezicht. En zijn zelf ook het water in gegaan. Is prima gegaan en ze vonden het allemaal SUPER!!!

Maar zonder zwemdiploma zou ik het ook niet doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op geen zwemdiploma's
Naam
Bericht