Menu
 

Topic:

Zoon met autisme

Tiesmv3jongens  schreef op: 18-05-2017 08:48:19
Ik heb een vraag onze jongste 7 heeft ook autisme en nu gaat zijn beste vriend verhuizen. En je zou denken als je er al een van 16 met autisme hebt rondlopen weet hoe je dit moet oplossen.

Helaas weet ik op het moment niet hoe ik hem hier in kan begeleiden. Hij is dus erg dwars thuis en op school kan hij ook echt niks hebben dus huilt hele dagen. Wat niet leuk is voor hem maar ook niet voor de klas. 

Misschien weet iemand van jullie hoe ik hem kan helpen, want hij staat wel op de lijst voor begeleiding maar dat duurt nog even.
 
Quote
Navigatie
RE: Zoon met autisme
Ans Mv J.k.d  schreef op: 18-05-2017 09:46:54
Hoi

Ik zou het duidelijk maken wat er gaat gebeuren, Door middel van een afspraak maken met de moeder van die vriend(je) zodat zij eventueel kan laten zien waar ze heen verhuizen.
Benoemen wat er gaat gebeuren andere school voor het vriend(je)? Hoe kun je dan vriendjes blijven? Laat hem met praktische oplossingen komen. Bijv samen afspraken maken om te logeren. Om 1 keer in de maand (afhankelijk waar hij woont op een woensdag middag iets aftespreken) Actief contact houden via Facebook? Of een andere mediacontact waar je zelf wel toezicht houd.
Kortom geef hem ruimte voor het verdriet maar kom ook met oplossingen als hij ze zelf niet weet. Bij mij zoon speelde het erg mee dat hij in de overtuiging was als je niet meer elkaar dagelijks ziet kun je geen vrienden meer zijn. Toen ik het hem uitlegde dat, dat echt niet zo was en concreet benoemde dat ik ook vriendjes had die hier niet woonde kwam bij hem dat besef.
Suc6 in ieder geval blijft lastig deze dingen
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Bepje  schreef op: 18-05-2017 09:51:17
Wat sneu voor hem. Verhuizen ze ver ? Als zou je misschien samen er heen kunnen rijden en laten zien waar het is en inzichtelijk maken dat ze vriendjes kunnen blijven. 
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Nina1  schreef op: 18-05-2017 11:43:10
Idd stap voor stap benoemen, zichtbaar maken dmv fotos van hun njeuwe huis. Evt samen er naar toe rijden.
Evt tekenen. Oude huis, nkeuwe huis, km erbij. Hoe je er nasr toe kunt mrt bijv de auto. 
Kun je er bij hem, met heel veel doorvragen, achterkomen wat hem zo verdrietig maakt?
Als je dat weet zou je samrn met hem oplossingen kunnen verzinnen waardoor hij niet meer verdrietig hoeft te zijn.
Benoem wel zijn verdrietige gevoel; goh ik zie dat je verdrietig bent  dat mag maar.... en dan een oplossing waardoor hij niet meer zo verdrietig is.
Het doorvragen vrasgt een lange adem. Maar soms is het maar zoiets kleins waarom. 
Maak het visueel.
Laat hem samen met de moeder van het vriendje praten.
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Tiesmv3jongens  schreef op: 18-05-2017 12:45:39
Het benoemen ben ik mee bezig maar op een of andere manier neemt hij het niet op.  Ook oplossingen biedt ik aan. En bij hem speelt ook de gedachte als je elkaar niet meer ziet ben je geen vriend. 

Vriendje gaat vanuit Rotterdam naar Brabant dus is ook niet echt naast de deur. Er staat al een afspraak gepland als zij er wonen maar dat is pas in de zomervakantie want dan gaan zij echt verhuizen.

Weet je bij de oudste kwam ik er wel achter maar hij is zo gesloten en wilt dan echt helemaal niets meer. 

In ieder geval dank jullie wel voor het meedenken .
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Ma Dalton  schreef op: 18-05-2017 16:22:17
Wat als je ze nu al laat beginnen met FaceTime  of Skype. Met de boodschap dat je elkaar ook kunt zien als je niet bij elkaar bent? En dat je dan dus ook vriendjes kunt blijven. 
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Tiesmv3jongens  schreef op: 18-05-2017 18:41:44
Ja dat is ook een goede om er nu al mee te beginnen. Want ik heb hem wel verteld dat hij kon FaceTime met hem, net als toen ik in het ziekenhuis lag. 
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Kyla  schreef op: 19-05-2017 08:17:01
Ik denk dat hij niet zoveel kan met gevoel nu, ook al benoem je het. Zou het werken om ook een kalender te maken die hij kan afstrepen met de verhuisdatum? Of wordt hij daar juist onrustig van? Misschien doet zijn vriendje nu anders omdat hij gespannen is voor de verhuizing en vindt hij dat lastig. Of de gedachte dat een verhuizing zomaar kan, dat er de mogelijkheid is dat hij ook "ineens" moet verhuizen. Ik noem maar wat dingen. Sterkte en hopelijk komen jullie er samen uit!
 
Quote
RE: Zoon met autisme
Tiesmv3jongens  schreef op: 19-05-2017 09:30:48
Dat is een goede Kyla die kalender had ik nog niet aan gedacht.  Als ze samen zijn is het als altijd maar vriendje heeft het er ook moeilijk mee zijn 2 gelijk gestemden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoon met autisme
Naam
Bericht