Menu
 

Topic:

Zwanger na gestoorde levertesten

Sannecilou  schreef op: 14-05-2017 01:17:30
Dag iedereen,

Tijdens mijn eerste zwangerschap vorig jaar, werden er bij de suikertest op 26w verhoogde leverwaarden in mijn bloed vastgesteld. Mijn hele zwangerschap is dit verder opgevolgd en zijn ze verder gestegen naar 900(wat bij een gezonde leverwaarde eigenlijk rond de 35 moet liggen). Mijn bevalling werd daarom op 36w ingeleid en die is super vlot verlopen met een gezond dochtertje als gevolg. Verstoorde leverwaarden kunnen wijzen op een zwangerschapsvergifting als ze samengaan  met verhoogde bloeddruk en eiwit in urine, echter, dat had ik allemaal niet. Na mijn zwangerschap zijn mijn leverwaarden weer perfect normaal geworden. De dokters weten nog altijd niet welke ziekte ik nu heb gehad. Ze kunnen alleen besluiten dat het zwangerschapsgerelateerd moet zijn. Hij zei dat ze van zwangerschapsgerelateerde leverstoornissen 1 ding zeker weten; dat ze bij een volgende zwangerschap terugkomen, veel vroeger in de zwangerschap en veel agressiever. We moeten nu gaan beslissen of we voor een volgend kindje gaan (ik heb ZO een grote kinderwens!) en rekening houden met het feit dat de kans op verhoogde leverwaarden zeer reëel is (Denk aan abortus om zo mijn leven te redden als de waarden té hoog stijgen of een zeer prematuur kindje als ze het wel kunnen rekken tot het trimester van levensvatbaarheid. Ik zit met de handen in het haar! Wat moet ik doen? Kinderwens opbergen, geen risico nemen? Heeft iemand dit zelf al meegemaakt of ken je iemand? Hoe is dat verlopen? Advies en ervaringen zijn super welkom want ik raak hier echt niet uit

Xxx 
 
Quote
Navigatie
RE: Zwanger na gestoorde levertesten
Narim  schreef op: 14-05-2017 04:37:49
Wat een nare situatie voor jullie!
Ik heb alleen ervaring met zwangerschapsvergiftigingen en te vroeg halen van kindjes. Mijn ervaring is dat de artsen van de verschillende afdelingen (interne geneeskunde en gynaecologie) beter hadden moeten samenwerken. Ik heb, de tweede keer dat het me overkwam, zoveel mogelijk op gehamerd. Ik denk dat in jouw situatie het absoluut cruciaal is dat artsen goed samenwerken.

Verder zou ik je aanraden advies in te winnen bij een tweede (academisch) ziekenhuis. Kijken wat de professionals daar voor ervaring hebben en adviseren. Sterkte met de beslissing 
 
Quote
RE: Zwanger na gestoorde levertesten
Katrientje  schreef op: 14-05-2017 15:41:26
Ik ken die moeilijke beslissing. Na de bevalling van mijn tweede kindje kreeg ik een fluxus (bloeding) zonder oorzaak. Er is van alles gedaan maar duurde van half 2 tot half 8 tot het onder controle was. Ik heb een jaar de trap niet op gekund en had heel veel moeite met herstellen. Op nagesprek met de gynaecoloog Werd er aangeraden om niet nog meer zwangerschappen te dragen omdat het gerelateerd leek aan hormonen/adrenaline/verkeerde reactie in mijn lichaam. 

Nu blij met mijn 2 kindjes en ook dankbaar dat het daarbij gebleven is. Mijn tweede man heeft er 3 en dus samen een mooi koppel van 5 kindjes. Om voor kinderen te zorgen en van ze te genieten hoef je geen moeder te zijn. Dat heb ik geleerd. Ik geniet van de kinderen van mijn broer en vrienden etc.. Ik koos voor mijn gezondheid en wilde het mijn kinderen niet Ana doen het risico dat ze zonder mij of zo verder moesten leven... Zoveel is het niet waard. En ik leerde dankbaar te zijn met wat ik wel had! 

Heel veel sterkte!


 
Quote
RE: Zwanger na gestoorde levertesten
Mv5  schreef op: 14-05-2017 21:37:38
Pfoe wat moet dit lastig zijn zeg. Ik zou zeggen, win professioneel advies in bij artsen, eventueel een second opinion en baseer daar je keuze op. Wat die keuze ook mag zijn. En bedenk je dat elke keuze die jullie maken goed is, ongeacht wat het gevolg is en wat anderen vinden. Zolang het jullie keuze is en jullie erachter staan, is het goed. Sterkte met deze moeilijke beslissing.
 
Quote
RE: Zwanger na gestoorde levertesten
Sannecilou  schreef op: 14-05-2017 23:59:59
We gaan zeker nog een second opnion vragen. De artsen tot nu toe lijken mij vooral te gokken. Ze geven zelf ook toe dat ze deze situatie nog nooit zijn tegen gekomen en dat ze uit gaan van de meest aannemelijke conclusie op basis van wat ze in quasi gelijkaardige situaties al eens hebben gezien. En ik besef heel goed dat we bij de lucky ones zijn omdat we al 1 zo een wondertje hebben mogen krijgen..maar die 'wat als?' blijft toch in ons hoofd spoken. Hopelijk brengt de second opionion meer raad. Jullie alvast bedankt voor de steun en adviezen!
 
Quote
RE: Zwanger na gestoorde levertesten
Theblogsand  schreef op: 21-02-2022 07:45:11
It is worth mentioning that all the props in the film are real.
This film tells the story of a female college student who has just left school and entered a top fashion magazine as an assistant to the editor-in-chief.
 From the confusion of entering the workplace to finding the root of the problem from herself, she finally became an excellent workplace and fashion magazine. talent.
It is worth mentioning that all the props in the film are real, whether it is a computer, a mobile phone, or clothes or shoes.
https://www.theblogsandarticles.com
A very interesting website
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwanger na gestoorde levertesten
Naam
Bericht