Menu
 

Topic:

Wat moet ik toch doen?

Anoniempje  schreef op: 24-04-2017 12:32:56

Het overkomt altijd anderen, denken we altijd.. Maar ook wij maken het nu mee.
Mijn vriend is vreemd gegaan, meerdere malen in 1 maand tijd. Ik ben er achter gekomen en ben zodra hij thuis is gekomen, weg gegaan.
Die nacht heeft hij op de bank geslapen, ik moest die dag erna vroeg met ons zoontje naar zwemles, anders was ik niet thuis gekomen. Mijn vriend moest met zijn zoon naar voetbal, en zodra ze thuis kwamen ben ik weg gegaan, naar mijn zusje en ben daar een nachtje gebleven.
Hoe ik mij dat weekend voelde, zoveel emoties, ik leefde echt in een roes, luisterde aan wat andere tegen mij zeiden.
Iedereen zegt dat je ermee moet stoppen, juist omdat het niet 1 x gebeurd is, en dat is ook je eerste gedachten.

Wij hebben dit 7 jaar een relatie. Hij heeft een zoon (10) uit zijn vorige relatie, en samen hebben wij 2 jongens (4 en 2).
Onze relatie heeft helaas veel diepte punten, de relatie met zijn familie is kost heel veel tijd en energie en ik ben een persoon die dag heel erg aan trekt. Hij heeft veel schulden van zijn vorige woning waardoor we nu bezig zijn met de schuldsanering (zitten er bijna in, schuldeisers zijn nu akkoord aan het geven) en dan zou de elllende voor 3 jaar beginnen.
Het financiele plaatje kost sowieso heel veel energie van je relatie, ik heb nooit problemen met geld gehad, altijd zuinig geweest en dan leef je nu samen met enorme geld stress. Iets wat ik mij enorm aantrek, er wakker van lig en waar wij onbewust toch ruzies van hebben.
Het huis waar wij in wonen heb ik gekocht en alle spullen zijn van mij, dat hebben wij bewust gedaan omdat hij anders nog meer problemen zou krijgen, en ik ook mee zou genomen worden in de schuld regeling. Nu word mijn salaris wel mee berekend in de schuld regeling maar verder sta ik er helemaal buiten.
Hij stort nu wekelijks zijn inkomen op mijn rekening zodat ik alle rekeningen en dergelijke kan betalen.
Ik kom hier niet vandaan, en heb 5 jaar geleden mijn familie "achter gelaten" en hebben we hier een huis gekocht, ook omdat zijn zoon hier woont en het toch wel heel fijn is als hij dicht bij ons woont.
Ik heb een hele sterke band met mijn familie, en vind het echt heel erg dat we niet dichter bij wonen.
Verder hadden we altijd een sterke en goede relatie, vulden elkaar altijd goed aan, hadden dezelfde interesses en "hoorden" gewoon bij elkaar.

De laatste maanden zaten we in een dip, veel gedoe met zijn familie en financieel begint je gewoon echt op te breken. Je wilt bijvoorbeeld graag samen even weg, naar mijn idee zijn we continu met de kinderen bezig, en dat is ook niet altijd heel goed voor je relatie. Maar dan komt geld weer om de hoek kijken.. En dan kun je gewoon niks. Thuis probeer je het naar je zin te maken, maar zoiets vreet gewoon zoveel van je waardoor je dan weer te moe bent om gezellig te zijn.. En al die opstapelingen zorgen ervooor dat je in een dip terecht komt..

En dan gebeurd dit.. Met een vrouw die je elke dag (wel 4x op een dag) tegen komt op het schoolplein..
Nadat ik er achter kwam en naar mijn zusje ben gegaan, ben ik ook naar mijn ouders gegaan en hebben we veel gepraat, mijn ouders zeiden al "als het nou 1 x gebeurd was.. Maar het is veel vaker gebeurd" En dat is ook zo, het is niet zomaar iets geweest. En dat zegt iedereen... Iedereen roept dat je ermee moet stoppen. Ik zou het zelf ook roepen naar een ander toe.
Zondag kwam ik thuis en heb ik gezegd dat hij moet gaan, dat ik tijd moet hebben om na te denken. Hij wilde absoluut niet, stortte in huilen uit, maar is wel gegaan. Heeft de jongens uitgelegd dat hij even een tijdje weg ging..
Die avond, toen alle mensen weg waren en kinderen in bed lagen stortte ik pas echt in. Ik voelde mij zo ontzettend alleen.
Die week heb ik echt in een roes geleefd, op het schoolplein ben ik naar de vrouw toegelopen (ze ging mij ineens allemaal berichtjes sturen) en heb gevraagd of ze mij met rust wilde laten.
Ik heb zoveel na gedacht die week, zoveel gepraat met iedereen maar ik werd ondertussen ook zo gek van iedereen en al dat gepraat (hoe lief iedereen het ook bedoeld) en ik miste hem ontzettend..
Iemand die je normaal gesproken elke dag ziet EN spreekt, zie EN spreek je ineens niet meer. Continu dacht ik aan hem en wat wij hadden.. Zoveel samen hadden opgebouwd.
De jongens vroegen continu naar hun vader, niet wetend wat ik daarop moest reageren. Want komt papa nog terug?
Ik sprak natuurlijk wel een vriendin, die ook veel contact met hem had (hij was naar zijn zus gegaan) en vertelde ook dat hij alleen maar in tranen was, het allerstomste heeft gedaan wat hij maar kon doen, ons allemaal kwijt zou raken. Heeft vanaf dat moment ook geen contact meer met die vrouw en alles geblokkeerd van haar.

Hij is een week weg geweest, ik wist gewoon niet wat ik moest doen, wist niet welke beslissing goed zou zijn. Ja het is het allerstomste wat hij ooit kon doen, maar je mist het pas als je het kwijt bent.. En dat had ik heel erg. Ik zou gek worden als ik het nu zou opgeven, terwijl ik er naar mijn idee niet voor gevochten heb.
Om een lang verhaal kort te maken, hij is na een week terug gekomen. Grotendeels voor de kinderen ook omdat ik voor hen echt niet te veel veranderingen wilde (omdat we nog geen echte beslissing hadden) en omdat ik echt heel veel van hem houd en toch het nog een kans wilde geven, er samen voor wilde vechten.
Maar hoe zie je je dat voor je? Ik heb geen idee. Hij heeft veel gevraagd wat ik wilde, maar ik wilde juist gewoon een Normaal leven, niet ineens elke dag "wat ben je mooi en ik hou van je" of een bos bloemen.

Het is heel erg moeilijk, veel moeilijker dan je eerste instantie denkt. Je denkt "we hebben een beslissing genomen en daar gaan we voor" en dat doe je ook.. Maar het kost zo enorm veel energie, er is zoveel beschadigd, niet alleen het vertrouwen. Je gaat je nu druk maken om elk klein dingetje.
Praten, doen we heel veel.. Naar mijn idee zelfs Te veel dus heb laatst zelfs gezegd dat we dat praten een beetje moeten laten, want het praten maakt je zo enorm moe.
En de theorie weten we beide heel goed, en de theorie Willen we ook heeeel graag na streven... Maar de praktijk werkt echt niet mee, alles is te veel.. Heb je een slechte nacht gehad, heb je 's ochtends al gedoe.. Waarover? Vaak gaat het gewoon nergens meer over.

Ik ben uitgeput, heb totaal geen energie meer en merk dat ik ook geen energie meer in WIL stoppen.. Ik ben al maanden dood ongelukkig, maanden slaap ik slecht, maanden ben ik mezelf aan het gek denken en praten.. Ik ben mezelf echt kwijt.

Vorige week hebben we besloten er een punt achter te zetten, dat we dit beide niet gaan trekken als we zo door gaan. Dat we beide niet verdienen om zo'n leven te lijden. Het was een rustig gesprek, met het idee dat we de juiste beslissing hadden genomen. We zouden ons volledig gaan inzetten om er voor te zorgen dat we beide een goed en gelukkig leven zouden krijgen.
De situatie waarin wij zitten, zijn we bewust van het feit dat hij niet zomaar een andere woning heeft. Er is geen geld en geen huis beschikbaar waar hij ineens in terecht kan.
En ik heb geld nodig om dit huis en alle rekeningen te kunnen betalen, tot die tijd zou hij gewoon in dit huis blijven. Omdat het juist voor de kinderen belangrijk is om veranderingen duidelijk te hebben. En waar hij de kinderen veilig en gezond kan opvangen.

Wetend dat het allemaal niet zo makkelijk zou gaan, werd het ook bevestigd door de instantie van de schuldsanering. Er zouden alleen veranderingen komen als hij een ander inschrijfadres heeft. De eerste 3 jaar kan ik geen allimentatie kunnen krijgen, omdat daar geen geld voor is. En als hij weg gaat, zou ik voor problemen komen te staan financieel omdat we beide geen potje hebben.

We zijn heel erg rustig naar elkaar toe, maar we worden beide gek met het idee dat we dingen proberen te regelen voor een toekomst zonder elkaar.
Ik merk dat ik echt misselijk word bij het idee dat het over is, na 7 jaar een punt erachter. Dat we zonder elkaar samen verder gaan, dat we beide een nieuw leven moeten gaan opbouwen. Ik word gek bij het idee dat hem straks echt echt kwijt ben, niet alleen mijn liefde, maar hij was echt mijn beste maatje. Waar ik altijd zo mezelf kon zijn, die alles van mij kent, ik hoef maar met mijn ogen te knipperen en hij weet wat ik denk. Dat ik hem beter ken dan dat hij zichzelf kent. Dat we samen 2 geweldige kinderen hebben, en nog een zoon die er gewoon zo erg bijhoort dat we gewoon 1 gezin zijn. Waar we van genieten en uitkijken naar de toekomst met ze. Dat je voor hen alles behalve veranderingen wilt..Dat we zoveel mee hebben gemaakt, zoveel hebben opgebouwd in al die jaren, dat we zo druk bezig waren met de toekomst.. We wisten heel goed wat we wilden gaan doen als de schuldsanering achter de rug zou zijn. En daar keken we al zo naar uit.
Is dat dan nu allemaal weg? Moet ik hem echt los laten? Moet ik hier echt een streep onder zetten? We houden echt van elkaar.. En ik wil het ook echt , maar ik heb geen idee hoe ik opnieuw verliefd moet worden?
En dat maakt mij bang..

Ik weet gewoon ECHT niet meer wat ik moet doen. Moeten we dit echt stop gaan zetten? Of kunnen wij dit samen, samen hier voor vechten en oud worden?
Mijn gedachtes gaan zo alle kanten, het ene moment denk ik "Ja ik wil alleen verder, dit kan niet meer langer" en het andere moment word ik gek en wil ik dit allemaal niet, wil ik hem gewoon echt niet kwijt en horen wij echt bij elkaar.

Maar nogmaals de theorie is zoveel makkelijker dan de praktijk. En ik weet ook dat andere niet voor je kunnen beslissen, maar ik merk dat mijn gedachtes en mijn gevoel ook niet kunnen beslissen..

Pfff.. Ik moest het gewoon even kwijt.

 
Quote
Navigatie
RE: Wat moet ik toch doen?
Jo  schreef op: 24-04-2017 12:41:23
Alles in mij zegt, weggaan, stoppen, ga verder met je kinderen.
Maar het gaat niet om mij, dus makkelijk praten.
Ik heb geen advies maar wil je ontzettend veel sterkte wensen in deze verschrikkelijk moeilijke tijd!
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Kees  schreef op: 24-04-2017 13:00:35
weetje..voor jou komt dit onverwacht en dat maakt je helemaal zo in de war. hier had je je niet op voor kunnen bereiden.

dit is dan ook niet het moment om keuzes te maken. dat moet je even laten zakken. tijdelijk uit elkaar en voelen wat je voelt lijkt me de beste oplossing voor nu.

uit ervaring weet ik dan dat ik vreemdgaan nooit kan vergeten en altijd op je hoede zal blijven. hij is er dus toe in staat, en niet per ongeluk.
ik heb een bloedhekel aan vreemdgangers, dus zijn berouw en krokodillentranen zou ik doorheen prikken...

neem je tijd en sterkte
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Bepje  schreef op: 24-04-2017 13:23:59
Wat een schrik ! Ik ben het met Kees eens, je kunt nu geen beslissingen maken en dat hoeft ook niet. Geef jezelf de tijd ! Ga eventueel met iemand praten die heemaal onafhankelijk is en hier ver vanaf staat, een maatschappelijk werker, psycholoog, praktijkondersteuner huisarts om je hart te luchten. 
Daarna, over een poosje als het eerste stog gedaald is, dan kun je beslissingen gaan maken. Heel veel sterkte !
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Anoniempje  schreef op: 24-04-2017 13:27:01
Maar ik heb dan allemaal vragen. Hoe moet ik tijd voor mezelf nemen? Hoe gaat het nu dan met de kinderen en met elkaar? Gaan we dan tijdelijk uit elkaar? Praat je dan nog wel met elkaar of laat je elkaar zo lang met rust?
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Kees  schreef op: 24-04-2017 13:33:22
daar kun je alleen zelf antwoord opgeven. wat voor jou oke voelt.
luister naar je hart. alleen jij bent nu even belangrijk.

ik zou even helemaal geen contact willen, echt alleen zijn met je gedachten.
blijf jij bijv door de week thuis met kids en gaat hij naar fam en in het weekend andersom.

zo komt er rust in je hoofd en ben je alleen met je gevoel. anders blijft het aanwakkeren. probeer dit eerst een week of 2 a 3...


 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Katrientje  schreef op: 24-04-2017 17:55:18

Het is noodzaak om geen beslissingen uit alleen gevoel te maken. Dit gaat namelijk over een hele grote zaak, het bepaald veel voor de rest van je leven. Wat je ook kiest! Deze keuze moet je maken met verstand en gevoel. 

Soms duurt het lang om die op 1 rij te krijgen. 


 


Vreemdgaan hoeft geen einde van een relatie te betekenen. Dat kunnen alleen 2 mensen bepalen. Jij en hij.


 


Voor nu zou ik afstand nemen van elkaar, hij bij familie, jij bij de kindjes. Afspraken wanneer je dit omruilt. Dat hij bij de kindjes is en jij niet. Ook al heb je kindjes kan je tijd voor jezelf creëren. Ik ben heel lang alleenstaande moeder geweest en mij lukte dat uiteindelijk met veel moeite. Maar regel het. Vraag mensen die leuke dingen met je kindjes gaan doen. Of maak een vaste avond in de week, dat wanneer jij de kindjes op bed hebt, je niks doet maar bewust ruimte voor jezelf plant. 


Dus om en om zorgen voor de kindjes in jullie huis. En ga opnieuw daten, spreek af om elkaar op vaste momenten samen te zien. Schrijf in je tijd alleen gespreksvragen op. Hou een dagboek voor jezelf bij met bijv een thermometer elke dag hoe jij je voelt, of schrijf op waar je tegenaan liep, waar je van genoot.


 


Het mooiste is een relatie waarbij 1 (mens) + 1 (mens) = 3 inhoud. Dat betekend dat de man en de vrouw bij elkaar, elkaar beter maken, dat je samen meer bent dan dat je ooit alleen kan zijn. Soms zijn relaties 1 + 1 = 2 maar sommige zijn half en half is nog niet 1


Zoek uit wat je hart wil, zoek uit hoe JIJ verder wilt. Zoek uit wat je belangrijk vind. Maar ook waar jouw grenzen liggen. Dit is een super zwaar proces, maar het gaat je zoveel verder brengen. Nu is dat nog niet te overzien, maar je bent zoveel aan het leren. Over jezelf, over je beeld of visie op relaties, over je partner.


 


Neem je tijd, creër je tijd, maak jouw keuze en ga daarvoor. Heel veel sterkte!

 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Kim Mv Sem  schreef op: 24-04-2017 20:09:52
Wat heftig allemaal!

Ik heb het 2x meegemaakt met mijn man.
Eerste keer was hij 6 weken weg, geen/amper contact. Na een aantal weken kreeg ik een appje dat hij alles heel erg miste.....ik heb hem teruggenomen want hij had zoveel spijt en zou nooit meer gebeuren.

6 maanden later is hij weer vreemdgegaan en nu zit hij bij een ander.

Ik heb enorm veel verdriet gehad, voelde mij zo alleen zonder mijn maatje.

Nu ben ik bijna 9 maanden verder, ga volgende week verhuizen met mijn 2 kids naar een ander huis.
Hij ziet de kids 1 dag in de 2 weken. Vraagt verder nooit hoe het met ze is.

Ik ben heel boos op hem geweest, ik haatte hem en haar (ik kende haar ook en zij heeft mij dus ook leugens verteld)
Dat geb ik 
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Kim Mv Sem  schreef op: 24-04-2017 20:11:34
Dat heb ik achter mij kunnen laten en ik vind het wel prima zo.
Ja als ik hem zie voelt het nog zo vertrouwd....maar ja ikmoet verder.

Neem je tijd om alles te verwerken, niemand kan je hierbij helpen.

Ik merk nu ik alles "los" gelaten heb dat de kinderen ook rustiger zijn.

Veel sterkte!
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Kim Mv Sem  schreef op: 24-04-2017 20:13:58
Wij waren 10 jaar samen waarvan 5 jaar getrouwd en 2 kinderen van nu bijna 6 en 2....

Tijd voor jezelf is erg lastig, vooral als je geen familie in de buurt hebt.

Ik sta er helemaal alleen voor, mijn zoon heeft slaapproblemen dus slaapt pas erg laat.

Pak elk moment dat je kunt voor jezelf!
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Katrientje  schreef op: 24-04-2017 20:22:21
Kunnen de kindjes weleens spelen bij klasgenoten Kim? Of leer ze dat een vaste tijd van de week ze zelf even spelen zodat je iets kan doen in 'rust'. Als er geen ongeluk/bloed/pijn of verdriet is moeten ze even zelf iets doen.

Mooi dat je in dit proces al op weg ben. Alle fases horen erbij. Misschien zal je eens terug vallen, schrik niet. Maar je hebt al zoveel geleerd van waar je nu voor hebt gestaan.

Alleen zorg dragen voor de kindjes.
Je grens stellen.
Knopen doorhakken.
Kiezen voor jezelf EN de kindjes.
Verhuizen voorbereiden.

Heel veel succes volgende week. Wat ik geleerd heb is dat je zelf altijd met je eigen keuzes moet kunnen leven. Jezelf in de spiegel moet kunnen aankijken.

Alle dingen van mijn ex kon ik niet veranderen. Ik kon alleen mezelf aanpassen naar hoe ik wilde dat ik was. Waar ik voor verantwoordelijk ben, daar moest ik mij druk om maken. Er zijn wegen, er is een nieuw begin van je leven. Moet zeggen mijn leven is helemaal gebroken. Maar nu jaren later, staat mijn leven sterker dan het ooit geweest is!
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Duifje  schreef op: 24-04-2017 20:37:24
Hoe nu verder kun je alleen zelf bepalen. Wil je met hem verder, kun je het vergeven en wat is de reden van zijn vreemdgaan? Hij is natuurlijk sowieso fout, maar is/was hij verliefd op haar, mist hij iets in jullie relatie waarom hij vreemd is gegaan? Je kunt wel door en gaan, maar als er een reden is van zijn vreemdgaan en je pakt dat niet aan, dan zal het denk ik niet goedkomen, dan blijft hij iets missen. En kun je het aan om met hem verder te gaan, zonder dat dit eeuwig tussen jullie in blijft staan?
Ik zou in ieder geval geen overhaaste beslissingen nemen, denk goed na over wat je wil in een relatie en of jullie elkaar kunnen en willen geven wat nodig is om een goede relatie te hebben voor nu en in de toekomst. Heel veel sterkte. 
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Mamvan3  schreef op: 25-04-2017 06:12:14
Heel veel sterkte...
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Mv5  schreef op: 25-04-2017 09:46:28
Wat een enorm heftig en moeilijk iets. Deze beslissing kunnen alleen jullie twee maken. En zo te lezen is de beslissing al gemaakt. Als jullie er beide achter staan, dan is het goed. Wat de beslissing ook mag zijn.
Voor mij is vreemdgaan sowieso een punt erachter. Als je in staat bent het één keer te doen, kun je het ook meerdere keren doen want dan is de drempel weg en dat heeft hij ook al gedaan. Beterschap beloven geloof ik dan niet meer in, het vertrouwen is dan weg. Berouw komt na de zonde.
Jeetje, wat moet dit moeilijk zijn voor jou en je kindjes zeg. Hopelijk kunnen jullie de toekomst zo vormgeven dat jullie beide gelukkig worden en de kindjes ook en dat ze hun beide ouders regelmatig zien.
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Saskia  schreef op: 25-04-2017 12:46:00
Heb jij ook schulden?
Jij gaat mee de schuldssanering in, terwijl jij geen schulden hebt?
Alles staat op jouw naam, dus misschien hard

Ik zou hem eruit zetten een werk zoeken of een uitkering aanvragen.
Komt het na die 3 jaar goed goed, dan is het fijn en anders niet.
Hij kan bij leger des heils, familie enz terecht.

Je verzint, in mijn ogen, allemaal excusses voor hem, maar wat wil jij, wat zegt jouw gevoel?
-vertrouw je hem nog?
- Je komt haar op school iedere dag tegen, trek je dit?
- heeft hij echt al het contact met die vrouw gebroken?

Goede afspraken maken, omtrent de kinderen.
Hij heeft al een zoon en waarom is die relatie mis gegaan?
Rustig naar de toekomst kijken.


Misschien teruggaan naar de familie en Heel veel sterkte en je komt er boven op, ookal zie je de toekomst erg zwart in
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Cir  schreef op: 25-04-2017 18:36:04
Ik denk ook dat je het tijd moet geven. Je moet nog helemaal wennen aan het idee dat de relatie wel eens over kan zijn. Als ik je bericht ook lees dan zie ik dat je het hebt over een beeld van jou oude relatie maar die oude relatie is weg. Dat is ook een soort rouwproces. Neem er de tijd voor.
 
Quote
RE: Wat moet ik toch doen?
Ano  schreef op: 22-07-2017 08:39:26
Jij bent in staat om hem te vergeven merk ik ,niemand kan in de toekomst kijken over hoe jij je dan voelt de beslissing is eigenlijk heel makkelijk .of je gaat weg ...maar daar ben je nog niet klaar voor dus moet je ff alle twijfels overboord gooien en hem een kans geven dit is niet makkelijk maar over een tydje sta je er makkelijker in om je keus te heroverwegen .succes
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat moet ik toch doen?
Naam
Bericht