Menu
 

Topic:

Uitslapen

Karinmv3  schreef op: 14-02-2012 11:22:06
Mijn man en ik hebben een beetje een discussie over vooral zijn slaapgedrag.
Hij slaapt graag en veel en werkt onregelmatig.
Als hij late dienst heeft, moet hij uitslapen omdat hij er laat in lag, hij gaat er dan tegen 1 uur in en komt er tussen 11 en 12 uit, want om 13.00 moet hij weer weg. Als hij vrij is, moet hij uitslapen omdat hij vrij is en dan geen zin heeft vroeg zijn bed uit te komen, slaapt dan ook tot 11-12 uur. Heeft hij nachtdienst, dan slaapt hij de hele dag, en is het de laatste, dan gaat hij 's avonds gewone tijd naar bed en slaapt de volgende morgen ook uit om weer in een ritme te komen. Vroege diensten heeft hij zelden, dan moet hij er om 5.00 uit.

Ondertussen ga ik er 's avonds na de laatste voeding van Chris in, ergens tussen 23 en 00.30 en ga er nog een paar keer per nacht uit voor hem, geen voeding, maar troosten. Soms ga ik voor de laatste voeding al naar bed, maar dan kan ik niet meer in slaap komen als ik een fles heb gegeven.
Om 7.30 ga ik eruit omdat Naomi naar school moet, in het weekend kan ik vaak nog wel een half uurtje langer blijven liggen.

Zijn slaapgedrag begint me langzaamaan steeds meer tegen te staan, het lijkt ook steeds erger te worden. Vroeger deed hij nog weleens de moeite om de kinderen te doen 's morgens en mij te laten liggen, maar sinds de geboorte van Chris komt dat eigenlijk niet meer voor.
Op zich snap ik dat je met wisselende diensten sneller moe bent, maar ik vind het zelf niet teveel gevraagd om misschien 2 keer in de maand wat eerder op te staan en mij te laten liggen. Hijzelf wel, met pijn en moeite deed hij het vandaag, maar hij liep alleen maar te katten op de kinderen en te vloeken als er iets niet helemaal lukte, dus ben ik er alsnog maar uit gegaan.

Verder gaat het wel goed met hem, hij is vrolijk, heeft het naar zijn zin op zijn werk en als hij 's avonds vrij is gewoon gezellig, dus ik denk niet dat hij slecht in zijn vel zit ofzo.

Wat vinden jullie? Vraag ik toch teveel vanwege zijn diensten? En vinden jullie zoveel slapen normaal? Hij zit echt wel aan de 10-12 uur per nacht.
 
Quote
Navigatie
RE: Uitslapen
Anne Mv 3  schreef op: 14-02-2012 11:55:13
Hij slaapt veel. Het lijkt bijna of hij maar gaat slapen om zijn tijd te vullen ofzo. Normaal gesproken kom je na een late dienst toch om 9 à 10 uur uit je bed zodat je nog wat kunt doen voor je weer om 13 uur naar je werk vertrekt.

Hebben jullie zo ook nog wel tijd voor elkaar? Het lijkt me dat je elkaar nauwelijks ziet als hij late dienst of nachtdienst heeft.
Je hebt samen kinderen dus ook samen de zorg voor de kinderen. Ik vind het niet meer dan normaal dat jij af en toe ook de kans krijgt om lekker bij te slapen!
Toch maar eens een goed gesprek
 
Quote
RE: Uitslapen
Patricia2211  schreef op: 14-02-2012 12:00:03
mijn vriend werkt 2 ochtenden, 2 late, en dan 2 nachten en dan 4 dagen vrij.
hier gaat het ook presies zo.
ook na de vroege gaat hij liggen tot een uur of 7.
en na de laatste nacht (1e vrije dag dus) ligt hij meestal ook de hele dag op bed.
ik baal er soms wel van, omdat alles dan op mij aankomt.
vooral nu het met de zwangerschap even wat minder gaat (veel last van steken en oranjebruin/roze verlies) maar daarintegen als ik op controle moet op een dag dat hij late dienst heeft, of de nacht heeft gehad, gaat hij toch mee naar het ziekenhuis.
hier word er door mij alleen uitgeslapen als onze dochter bij iemand is logeren.

ik heb verder geen tips voor je, omdat het hier dus ook zo gaat qua slaapritme. maar wou wel even zeggen dat je niet de enige bent hierin

liefs patricia
 
Quote
RE: Uitslapen
Esther Mv Thomas  schreef op: 14-02-2012 12:14:26
Mijn man werkt ook in ploegendienst.
Als hij nachtdienst heeft, gaat hij 's avonds voorslapen (18.00-21.30 uur). Hij komt om 07.30 uur weer thuis en slaapt dan meestal tot een uur of 13.00 uur/13.30 uur. Daarna is hij de hele middag thuis en doet hij huishoudelijk werk of gaat hij zijn moeder helpen (boodschappen etc.).

Als hij middagdienst heeft, is hij om 23.30 uur thuis. Soms gaat hij vrij snel naar bed, andere keren rond 0.30/01.00 uur. Hij slaapt dan uit tot uiterlijk 09.30 uur. Dat vind ik dan ook prima, hij lag er ook veel later in dan ik en dan loopt hij 's ochtends niet in de weg.....

Als hij vrij is, blijft hij meestal ook langer liggen dan ik, omdat ik nu eenmaal een routine heb opgebouwd. Maar hij blijft er dan nooit langer in dan een uurtje of 9.

Dit werkt voor ons prima.

Maar nu zal het wel gaan veranderen, omdat onze zoon naar een andere school (verder weg) gaat en ik niet van plan ben om op de fiets te stappen, terwijl hij hem met de auto kan brengen (niet als hij nachtdienst heeft gehad, maar na de middagdienst of als hij vrij is). Maar dit snapt hij ook wel en nu gaan we het zo oplossen.

Maar zelfs na een nachtdienst ligt hij er niet de hele dag op, hij heeft trouwens nooit meer dan 3 nachtdiensten achter elkaar. Hij wordt er juist moe van én hij heeft dan gewoon tijd om andere dingen te doen (met of zonder zoon, dat ligt aan de dag).
 
Quote
RE: Uitslapen
Esther Mv Thomas  schreef op: 14-02-2012 12:17:11
O ja, ik werk zelf 3 dagen en moet er dan dus toch al op tijd uit, dat heb ik ook nooit als probleem ervaren. Heel soms vraag ik of ik een keer op een vrije dag kan blijven liggen en dan gaat hij er gewoon op tijd uit. In het weekend kan ik meestal wel uitslapen, omdat zoonlief heel tevreden is met wat ontbijt en de TV aan.....dan kruip ik erna weer terug (en vaak gaat mijn man hem even beneden installeren en kruipt hij ook weer terug).
 
Quote
RE: Uitslapen
Jolanda1974  schreef op: 14-02-2012 12:37:58
Voor mijn totaal onbekend. Door de weeks staat mijn man rond 5 uur op om te gaan werken. Op vrijdag- en zaterdagavond heeft hij een 2e baan. Dus op vrijdag werkt hij 16 uur. Maar in het weekend mag ik blijven liggen.
Ook toen onze kinderen nog nachtvoedingen kregen ging hij eruit. Zonder te vragen en zonder mopperen. Want kinderen heb je samen dus moet je er ook samen voor zorgen. Die zorg houdt niet op als je 's nachts in he bed ligt. Dus hier absoluut geen klagen.

Kan me wel voorstellen dat je het zat begin te raken. Praat er eens over met hem.
 
Quote
RE: Uitslapen
Caithy  schreef op: 14-02-2012 12:43:20
Tjee ik zou hier echt niet akkoord mee gaan, het is er natuurlijk gewoon ingeslopen!
Tijd om wakker te worden, als je late dienst hebt gehad, hoef je niet een gat in de dag te slapen maar kan je prima om half 10 naast je bed staan, heb je ruim 8 uur geslapen!
Nachtdienst ok, dan kan ik me wel voorstellen dat hij gaat slapen.

Misschien moet je eens een rooster maken, waarin hij werkt en slaapt en wat jij doet en wil? Zodat hij kan inzien dat je het gezinsleven ook samen moet aanpakken!
 
Quote
RE: Uitslapen
Ivy  schreef op: 14-02-2012 12:48:30
Hoeveel slaap iemand nodig heeft wisselt natuurlijk per persoon. Hoe je de taken en/of het uitslapen verdeelt, hangt ook af van het gezin. Wat me meer opvalt is de 10-12 uur slaap. Dat is toch best veel? Is je man dan wel goed gezond? Ik zou eerder aandringen op een keer bloed laten prikken, denk ik. Een uurtje of 9 daar kan ik inkomen, maar dit is nog meer slaap dan een kind!
Niet iedereen kan met 6-7 uurtjes slaap toe, dat begrijp ik, maar elke nacht 10-12 is wel heel extreem.

 
Quote
RE: Uitslapen
Karinmv3  schreef op: 14-02-2012 19:17:24
Ik denk zelf dat hij ook gewoon vitamines tekort komt. Hij eet weinig tot geen groente en fruit en veel vet en frituur. Maar ja, krijg maar eens aan zijn verstand dat dat echt invloed op je heeft, hij vind het allemaal onzin.

Tot een jaar geleden was hij ook helemaal niet zo, deed veel in het huishouden en met de kinderen, maar tegenwoordig zo min mogelijk. Je moet hem echt een schop onder zijn kont geven om actief te worden.
Vind het gewoon erg vervelend worden, vanmiddag zijn we met de kinderen met de trein weggegaan, paar uur later waren we terug en moest ik meteen eten maken, daarna gegeten, opgeruimd en de kinderen op bed gelegd en toen zat ik eindelijk. Heb last van mijn bekken, dus na zo'n dag echt veel pijn. Mijn man zat ondertussen eerst in bad, toen gegeten en daarna achter de laptop. Zit ik net 5 minuten, vraagt hij of ik even iets voor hem wil pakken en even wat te drinken wil inschenken. Op het moment is hij zo lui als het maar kan zijn en heeft het inlevingsvermogen van een blok beton. En als ik er dan iets van zeg moet ik me niet zo druk maken, want ik had ook bij hem in bad kunnen gaan zitten. Alsof ik dan 3 kinderen beneden laat en het eten vanzelf op tafel komt.

Als het zo door gaat hebben we binnenkort echt ruzie.
 
Quote
RE: Uitslapen
Miesje  schreef op: 14-02-2012 19:26:13
hij slaapt idd erg veel

ik zou er toch eens een flink gesprek met hem over hebben.
dat het anders moet, desnoods in stapjes.
 
Quote
RE: Uitslapen
Anna28  schreef op: 14-02-2012 19:44:30
Ik ben het wel eens met de anderen, hij slaapt echt te veel....
Als hij om 1 uur slaapt dan kan hij best om 9 uur uiterlijk weer naast zijn bed staan. Ik kom al niet eens aan de 8 uur slaap, en jij waarschijnlijk helemaal niet!
Vind het daarom ook niet kunnen dat hij zelfs op zijn vrije dagen tot 's middags op bed ligt.

Samen kinderen = samen zorgen, samen korte nachten maken en samen bijtanken als het nodig is.
Niet: 1 persoon doet alles, de ander niks.... (met de kids, huishouden etc)

Een heel stevig gesprek is denk ik wel noodzakelijk.... misschien ziet hij het allemaal niet zo in? Denkt hij dat het wel meevalt? Misschien moet je voor eens en altijd heel erg duidelijk zijn en afspraken maken over jullie dag/nacht ritme?

Ik zou het in elk geval niet volhouden.
misschien moet er maar eens echt ruzie komen....
Hoop dat jullie het samen eens kunnen worden!
succes!
 
Quote
RE: Uitslapen
Satekroket  schreef op: 15-02-2012 13:05:24
Dat hij na de nachtdienst overdag slaapt is normaal, dat doe ik ook. Dat hij ´s avonds om de gewone tijd weer naar bed gaat, dat doe ik ook. Anders ben je brak door die nachtdiensten. Kost echt wel veel energie.
Maar ik zou wel met hem praten over zijn lange uitslapen na een avonddienst. Tot 11.00 of 12.00 uur op bed blijven liggen is wel erg lang. Is hij verder wel fit?
En ondanks zijn drukke werk, hij wordt er in ieder geval erg moe van, vind ik dat hij jou ook wel kan ondersteunen.
In ieder geval samen de kinderen in bad doen en naar bed brengen en hij kan ´ s morgens ook opstaan om te helpen.
Ikzelf slaap eigenlijk ook nooit uit. Tja wat is uitslapen. Ben in het weekend al gelukkig, wanneer het tot 8.00 uur is. Maar ik vind dat niet erg.
10-12 uur slapen per nacht is wel extreem. Maar misschien heeft hij het nodig. Maar dan zou ik wel een vrolijke en fitte man willen hebben na al dat slapen. Dan moet hij wel uitgerust zijn en helpen met de kinderen.
Werkt hij in de zorg?
 
Quote
RE: Uitslapen
Dizzy  schreef op: 15-02-2012 14:09:31
heeft hij overgewicht? snurkt hij? Misschien heeft hij wel OSAS...zo niet tijd voor een goed gesprek en afspraken maken..
 
Quote
RE: Uitslapen
Minou  schreef op: 15-02-2012 15:27:27
Wat ik denk...?
Het zit hem echt niet alleen in de (nacht) diensten ,maar door het vette eten wordt je gewoon lichamelijk moe en lui..

De knop moet om, je gaat er anders aan onderdoor en sluipen de ergenissen er gewoon in.

 
Quote
RE: Uitslapen
Karinmv3  schreef op: 15-02-2012 19:32:28
Hebben vannacht nog eens een gesprek gehad. Chris was weer eens onrustig en ik zat er zo doorheen dat ik het er in 1 keer allemaal uitgegooid heb. Zo ben ik normaal helemaal niet, dus hij is er best wel van geschrokken en heeft vandaag echt zijn best gedaan.

Hij werkt trouwens niet in de zorg, maar bij de NS. Hij snurkt inderdaad veel, zoveel dat onze zoon niet op onze kamer kon blijven slapen en hij heeft overgewicht, maar eet ook erg ongezond.

Ik denk toch dat het eten er ook mee te maken heeft, gisteren was hij gewoon vrij, zijn we op een normale tijd naar bed gegaan en hij ging er vandaag om half 8 uit, en kwam om half 10 weer naast me liggen met onze middelste, want hij was nog moe.
Helaas denk ik dat er op eet gebied weinig gaat veranderen, hij is met dit soort eten grootgebracht en vind het normaal. Hij snoept de hele dag, eet 4-5 keer per week frituur of pizza, misschien dat hij eens per week gezond mee eet.
Het probleem is niet dat het er niet is, want ik kook bijna dagelijks gezond eten. Als hij 's avonds werkt kan hij ook makkelijk een beetje van de avond ervoor opwarmen om tussen de middag te eten, maar dat doet hij niet. Net zoiets als ontbijten, dat doet hij niet, tenzij het (5!) saucijzenbroodjes, of croissantjes zijn. Met frituren hetzelfde, een vol bord patat en 4 kroketten/frikandellen of dat soort dingen. Ik vind het echt niet normaal en maak me er ook best wel zorgen over, hij is veel te zwaar. (ik ook trouwens, maar ik eet wel gezond en ben eindelijk stabiel in gewicht) Wil dat hij nog wat langer mee gaat, hij is pas 31, maar hij eet zich volgens mij nog een keer kapot. Ik denk dat hij er een soort van verslaafd aan is, want je mag er echt niets over zeggen, dan gaat hij meteen de ontkenning in. Hij kan gewoon niet zonder die troep.

 
Quote
RE: Uitslapen
Miepie1972  schreef op: 15-02-2012 19:43:01
Oef, dat klinkt idd niet gezond! Krijg er al buikpijn van als ik het alleen al lees.
Zou heel goed een reden kunnen zijn van zijn vele slapen. Het is niet echt eten waar je goede energie van krijgt.
Lastig hoor, als hij het zelf niet in wil zien.
 
Quote
RE: Uitslapen
Minou  schreef op: 15-02-2012 20:40:19
Oei!

Ik ben ook te zwaar, geef ik toe ( meer het snoepen als de kindjes op bed liggen..weet het, is niet goed..)

Maar hij...hij maakt zijn lichaam echt kapot, nu weet ik zeker dat hij daarom moe is.
Hij moet echt de knop omzetten..zeker minderen met dit eetgedrag en een normaal ritme creeeren ( voor zover kan met de diensten). En JOU bijstaan...het zijn net zo goed ZIJN kinderen en jij gaat hier geestelijk en lichamelijk kapot aan meis...
 
Quote
RE: Uitslapen
Marjolein  schreef op: 16-02-2012 17:20:15
Ik werk onregelmatig. Ik merk ook dat het heel lastig is om ritme te houden. Met name in de winter lijkt het wel alsof ik niet genoeg slaap kan hebben ofzo. Sinds vorig jaar heb ik zo'n daglichtlamp die ik 's ochtends gebruik. En ik moet zeggen dat het heel goed werkt. Verder gebruik ik een een goede multivitamine van Solgar. En ja, het eetgedrag: ik neem aan dat hij zelf ook wel in de gaten heeft dat het niet gezond is wat hij eet.
 
Quote
RE: Uitslapen
Femke  schreef op: 29-02-2012 16:33:45
Ben ik weer, heb je al eens op OSAS gegoogeld?? Ik vind je verhaal erg verdacht ervoor!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Uitslapen
Naam
Bericht