Menu
 

Topic:

ASS, voordelen van echte diagnose?

Ma Zorgelijk  schreef op: 06-04-2017 21:03:43
beetje lastig dit. Een van mijn kinderen,  heeft moeite met sociale situaties. Niet een beetje, maar hij schat dingen steeds verkeerd in.
Hij wordt dan ook niet begrepen door andere kinderen. Hij maakt daardoor ruzie, hij vindt geen aansluiting. Hij snapt dan vervolgens niet waarom anderen reageren zoals ze doen. Het zorgt voor problemen op school.

Hij is ook erg slim. Mijn oudste is recent om allerlei redenen getest en heeft een totaal IQ van 128 ( 130 is HB) Dit kind is, vermoed ik, slimmer dan mijn oudste.

Ik ben natuurlijk geen psych, maar ik vermoed dat hij aperger heeft. k denk dat al jaren, het is alsof je een beschrijving van precies mijn kind leest als je de kenmerken leest. En ik vermoed dat hij daarnaast ofwel hoogintelligent of hoogbegaafd is.

Als ik hem nou door de molen laat gaan, wat staat er dan aan de andere kant te wachten? wat voor hulp kan hij dan krijgen voor het sociale waar hij zoveel moeite mee heeft? Heeft HIJ er wat aan? Ik zoek geen excuusbrief, maar een aanpak?

En heeft iemand een bewezen route waar hij hulp kan krijgen zonder diagnose.
SOVA training ed zo gaat het niet worden. Hij heeft daar al mee gewerkt, en hoewel hij keurig oplepelt wat hij zou moeten doen... doet hij het verkeerd. Daarmee het circuit van normale "kindercoaching" voor mij uit. Is er meer dan dat?
 
Quote
Navigatie
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Chloe  schreef op: 09-04-2017 21:40:33
Ach Banana, ik meng me niet in de discussie, maar wat je zegt raakt me zo en ik herken het zo. Als je kind dat soort dingen zegt, dan is dat het ergste wat er is en wil je alleen maar dat ze zich beter gaan voelen. Dochter heeft dat hier ook gehad. Achteraf gezien waarschijnlijk hoogbegaafd in combi met enorme hooggevoeligheid en godzijdank gaat het tegenwoordig goed met haar. Hoop voor je dat er snel een diagnose komt waar jullie verder mee kunnen!
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Pien  schreef op: 09-04-2017 22:19:09
Ik wordt er net zo goed pissig om dat je het zo schrijft en uitschreeuwt dat hij geen autist is. Ook jij kunt dat niet weten zonder het (zoals je al heel goed doet!) Het te laten onderzoeken. Ik vind het een kwetsende opmerking. Alsof onze zonen dan maar zielig zijn of zo dat ze wel zo zijn. En mijn zoon riep ook regelmatig. Dat hij liever dood was toen hij jonger was. Dus ook dat is geen sluitende conclusie dat hij dus geen autist is. 

Ieder kind is uniek. Iedere autist ook. Ook zij passen in geen hokje. Het belangrijkste is wat hij ook heeft dat je handvaten krijgt om er mee om te gaan.  En ik hoop dat je die straks krijgt wat er ook uitkomt.
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Banana  schreef op: 09-04-2017 22:31:51
o en ik heb ooit ergens gezegt dat mij zoon geen autist mag zijn omdat het zielig is ???
tuurlijk doomr verder ik heb zelf een hele rij stempels en gun mijn kinderen een stempel loos leven 
gaat het hen erbij helpen dan mogen ze er van mij 100 als dat beter voor hen is 
ik weet beter ik word er nog dagelijks mee geconfronteerd en dat is ook zeker geen pre 
als is mijn zoon autist adhder en weet ik wat hij is en blijft mijn zoon en een kind en zal nooit minder van hem houden als dat wel zo was ook dat heb ik nergens gezegd 

feit blijft dat ik een onderbuik gevoel heb en dat ik meer dan die ene zin gezegt heb in dit hele topic als men dat leest snapt men waarom ik zoiets zo neer schrijf 
JUIST IK ben geen hokjs geest omdat ik zelf al in tig hokjs gepropt word door iedereen en willicht dat het me daarom juist veel meer aangrijpt 
maar ga niet oordelen door een computer dat mijn kind autisme heeft omdat die van jou dat ook heeft 
als het wel zo is dan hoor ik dat van mijn psych en dan gaan we er alles aan doen om hem beter te laten functioneren met de hand vaten die erbij horen 
en lees hoe je lezen wilt maar op dat moment was het voor mij een feest van herkenning ja feest en waarom omdat we tot nu toe nog geen steek verder zijn dat iedereen in het ongewisse bezig is en dan is elk aanknopingspunt gewoon feest omdat er een neiuwe insteek is om verder te gaan 
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Pien  schreef op: 09-04-2017 22:47:51
Ik oordeel helemaal niet over jouw of over je zoon. Ik ken hem niet eens. Het stoort mij gewoon hoe je het uitschreeuwt dat hij het niet is terwijl je het niet zeker weet.

Iedereen houdt van zijn eigen kind het meest!
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Lisje  schreef op: 10-04-2017 09:23:09
de voordelen zijn, dat er deuren opengaan die anders gesloten blijven, dat er begrip komt in plaats van onbegrip. Ik vind het jammer dat de zwaarte tot de lichtste vorm van autisme tegenwoordig ass heet. Bijna iedereen heeft wel wat kenmerken van autisme maar het moeten er meer dan gemiddeld zijn om de lichtste vorm van autisme als diagnose te krijgen. Mijn zoon heeft ook ass, met tekenen van add. Al twijfel ik er ook wel is aan hoor Hij is een enorme knuffelkont en niet bang voor mensen, heeft paar vriendjes nu. Intelligentiekloof is er ook, in zijn hoofd weet hij alles, maar op papier krijgen is lastiger. Verder houd hij van rust en heeft een enorme hekel aan gesprekken die niet echt ergens over gaan. Hij heeft een vrolijk karakter. Kan prima tegen veranderingen. In september wordt hij 12 en gaat hij naar de HAVO, spannend, maar de school heeft vorige week al gebeld en  wil nu al weten waar ze hem mee kunnen helpen en dat is fijn. 
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Anne Mv 3  schreef op: 10-04-2017 11:22:03
Tjonge, mama's.. houd alsjeblieft begrip voor elkaar! En als je iets leest wat je raakt, lees het dan nog een keer en ga uit van het goede van de ander..
Het is Banana's 'goed recht' om als moeder van.. te zeggen: "Volgens mij heeft hij geen ass en ik ben blij dat er ook andere dingen kunnen spelen waar dit gedrag aan gekoppeld kan worden".
Dat begrijp ik helemaal, hoe groot de opluchting ook kan zijn van een diagnose, als je vervolgens weer vast loopt in de behandeling dan is dat super frustrerend!

Een klasgenoot van ons kind had behoorlijke rare uitbarstingen op school. Chaotische klas, veel strijd tussen de jongens en dat had blijkbaar deze uitwerking op hem. Onder druk van school getest, hij heeft net van alles wat..Wat meer kenmerken van autisme dan het gemiddelde kind maar niet genoeg om een diagnose ass te hebben, adhd hetzelfde verhaal...

Ik ben benieuwd, Banana, wat de psychologen te vertellen hebben en welk advies je krijgt!
Doodswens is heel erg herkenbaar, je hart breekt als je je kind zoiets hoort zeggen.. Het is vooral machteloosheid en zoeken naar waardering.. Positiviteit is hier echt het sleutelwoord! Zelfs: "trek je schoenen aan", kan zoonlief interpreteren als correctie als mijn intonatie ietwat geïrriteerd is..
Gelukkig zegt hij nu niet meer dat hij maar beter dood kan zijn.
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Minou  schreef op: 10-04-2017 12:29:13
Wat wort er vreselijk op doorgegaan zeg  op schrift komt hetbvaak anders en harder over dan de bedoeling.

Autist..wat een stom woord eigenlijk..of niet, het feit dat ze herkenning leest, opent deuren..deuren naar herkenning en nog gerichter zoeken wat het kan zijn.
Niets is erger dan die onzekerheid wat er allemaal in dat koppie omgaat van haar mannetje en ik hoop dat ze vinden wat het kan zijn, juist die duidelijkheid wil ze weten, handvatten krijgen.
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Ma Zorgelijk  schreef op: 12-04-2017 07:43:13
Ik snap je denk ik wel Banana. Dat ik misschien ook wel de fase waarin we zitten hé? Je kind worstelt, je wilt zo graag dat er wat aan gedaan kan worden. En we hebben geen diagnose, alleen vermoedens. Van onszelf of anderen. Het is geen verwerpen van As, maar meer de hoop dat het iets is wat zich echt laat oplossen. 

Ondertussen geeft de rest van de berichten mij hoop. Voor de meeste kinderen is er na diagnose dus wel echt positief iets verandert.

Als het maar makkelijker voor mijn zoon wordt. We gaan volgende week met de ib er praten. Hopelijk kunnen we een goede route uitstippelen. Ik wil niet elke dag bang hoeven zijn of er "iets " geweest is. Er moet rust voor hem zijn. 

 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Minnie Mouse  schreef op: 12-04-2017 16:05:33
Ik ben iig erg blij dat we onze zoon hebben laten testen.
Doordat we keken naar hem kwam er herkenning bij mij zelf.
Ik heb ook een test gedaan en daar kwam ook ass uit.
Zelf ben ik erg blij met mijn test want ik had een angststorenis en was depressief en deze waren door mijn ass goed te verklaren. Ik heb net als onze zoon goede medicatie en begeleiding gehad en snap mezelf nu veel beter.
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Ma Zorgelijk  schreef op: 19-04-2017 10:06:48
we hebben met school gesproken en gaan het traject opstarten. SOT voor wie het iets zegt. Een eerste begin. Vind dit extreem moeilijk. Heb het idee dat ik iets uit handen geef.
 
Quote
RE: ASS, voordelen van echte diagnose?
Tiesmv3jongens  schreef op: 19-04-2017 10:40:47
Snap je gevoel dat jij het moeilijk vind maar weet je er komt nu wel duidelijkheid voor jullie en je zoon. Komt er iets uit dan kan er iets opgestart worden voor hem. Succes met het traject.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ASS, voordelen van echte diagnose?
Naam
Bericht