Menu
 

Topic:

Waterpokken bij gastouder

Ffzo  schreef op: 27-03-2017 07:02:22
Ik zit meteen dilemma. De waterpokken gaan rond bij een gezin waarvan ik de kindjes opvang. Oudste heeft het al, de tweede nog niet. Ik vang daarnaast ook een gezin op waarvan de moeder zwanger is in haar laatste maand en daarnaast een baby van net 3 maanden. Het gezin met pokken komt onregelmatig en is hier 2 weken niet geweest dus besmetting vooraf heeft nog niet plaats gevonden. Nu is het voor het oudste kindje logisch pas weer komen als de pokken zijn ingegroeid.  Maar de jongste heeft ze nog niet en dat kan binnen nu en 3 weken gebeuren.  Voor m'n gevoel,kan ik ze niet zo lang weren, maar ik zit ook met de verantwoordelijkheid ten opzichte van de zwangere moeder en de kleine baby. Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Waterpokken bij gastouder
Jen9  schreef op: 27-03-2017 07:20:42
Moeder inlichten. Je vergeeft het jezelf nooit als er iets gebeurt. Aan haar de beslissing overlaten. Waterpokken zijn trouwens al besmettelijk voordat de blazen er zijn. Kinderen weren om waterpokken mag niet.
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Duifje  schreef op: 27-03-2017 07:24:05
Ik snap je dilemma, maar een kind weren omdat het waterpokken zou kunnen krijgen lijkt me niet goed. Ik zou inderdaad ook de zwangere inlichten, dan kan zij bepalen of ze zelf het risico wil nemen. 
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Ffzo  schreef op: 27-03-2017 07:33:57
Ja het risico daar ben ik me zeker van bewust. Het punt is ook een beetje dat de kinderen van het gezin met waterpokken max 4 uurtjes per week komen en de rest 3 volle dagen. Dan zou iedereen moeten wegblijven daarvoor. Ik vind het erg lastig. 
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Jen9  schreef op: 27-03-2017 07:48:26
Volgens mij mag jij die beslissing niet eens nemen. Misschien dat het bij gastouders anders ligt, maar wij (ik werk bij een grote kinderopvangstichting) mogen geen kinderen weigeren hierdoor. Ook op de site van het rivm en ggd staat dat kinderen gewoon mogen komen. Mijn arts zei ook altijd dat kinderen om dat soort dingen niet geweigerd mogen worden.
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Duifje  schreef op: 27-03-2017 08:16:23
Dit vond ik op internet:
https://www.gastouderland.nl/nieuws/28-wanneer_mag_uw_kind_niet_naar_de_gastouder
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Ffzo  schreef op: 27-03-2017 08:29:00
Dank jullie wel. Ik zal mijn contactpersoon bij het gob eens bellen, kijken wat zij er van zeggen. Ik kom die info op internet ook tegen dat je ze niet (mag) hoeft te weigeren, maar eveneens ook gastouders die op hun site hebben staan dat ze kinderen met waterpokken pas weer toe laten als de pokken zijn ingedroogd  en dus niet meer besmettelijk. In dit geval heeft de besmetting niet plaats kunnen vinden aangezien deze oppaskindjes al twee weken niet bij mij zijn geweest. In iedergeval bedankt voor jullie info, maar ik ben er vooralsnog nog niet uit. 
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Kyla  schreef op: 27-03-2017 08:38:09
Maar waarom weren? Als je als zwangere al waterpokken hebt gehad kan het tijdens de zwangerschap geen kwaad. Verder is het niet leuk als een kleintje van 3 maanden waterpokken heeft, maar ook daar is geen extra risico.
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Son  schreef op: 27-03-2017 09:37:43
De oudres inlichten en het is verder aan haar wat ze er mee doet. Mag niet jouw verantwoordelijkheid zijn. Het melden uiteraard wel !!
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Son  schreef op: 27-03-2017 09:41:22
En zodra er pokken zijn ben je neestal toch al te laat .....ivm incubatietijd. Dus voor de pokken kwamen was er al kans op besmetting. En volgens mij is het flink achterhaald over dat weren als ze nog niet zijn ingedroogd. Dat is al jaren geleden veranderd. 
 
Quote
RE: Waterpokken bij gastouder
Saskia  schreef op: 27-03-2017 15:33:55
Mijn dochter was 3 maanden en toen kwam mijn neefje van 6 en die kreeg net daarna waterpokken.
Eva kreeg met 3 maanden dus al waterpokken. Op het concultatiebureau hadden ze dit nog nooit gezien en volgens hen was het ook geen waterpokken (volgens huisarts wel). Eva heeft er bijna geen last van gehad, maar dat is niet bij ieder kind zo.

Eva kan het nogmaals krijgen, maar op KDV en Peuterspeelzaal en school, al diverse keren in aanraking geweest met waterpokken en tot nu toe is heeft ze het niet gekregen.

Men is al besmettelijk voor openbaring, maar was erg boos, want hij had vlekjes en schoonmoeder zei dat het wel kon. Zou het risico niet lopen.

Succes met de beslissing en voor 4 uur is er vast een andere oplossing te bedenken
 
Quote
Navigatie


Reageren op Waterpokken bij gastouder
Naam
Bericht