Menu
 

Topic:

Liever lui dan moe.. pfff

Ma Dalton  schreef op: 26-03-2017 13:18:05
Hebben jullie dat ook wel eens? Mijn zoons kunnen zooooooo nonchalant zijn. Ik kan daar dan echt niet tegen.

de oudsten zijn 9 en 10 en hebben aangegeven bij hun muziekjuf examen te willen doen. Ze heeft ze gewaarschuwd dat ze dan aan het werk moesten.. ja hoor, doen we juf.

uhuh.die van 10 jaar met hakken over de sloot een voldoende voor de theorie. Die van 9 jaar gezakt! Rest van de kinderen zijn heel mooi geslaagd. Tja niet leren.. Gisteren dan maar een herexamen  gedaan, en dan toch maar een uurtje echt geleerd.  en hup heeft hij een 8.

Ik haal opgelucht adem. Tijd van muziekjuf niet voor niks versleten. Dinsdag hebben ze namelijk het echte examen. blijkt die van 10 nog een stukje in te moeten leveren...  2 pagina's moest het zijn. Knul was volgens hem ruim klaar! Op lettergrootte 24😵Ooit ga ik hierom lachen, maar djeez.. er is ook echt altijd wat!
 
Quote
Navigatie
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Toedeledoki  schreef op: 27-03-2017 21:55:26
Ja die natte handdoek op de grond daar heeft vooral de puber een handje van.... ik moet zeggen dat jongste opruimeriger is en het allemaal wat beter door heeft (vooralsnog he, het is nog geen puber haha)....

Hij hangt ook altijd zijn jas andersom aan de kapstok.... met de binnenkant naar buiten.

Laatst was ie zeiknat geregend en had dus weer zo z'n jas aan de kapstok gehangen.... gevolg de jas die eronder hing (z'n oude/reserve jas) ook nat. Kwam ik de volgende ochtend achter toen ie naar school moest.... *zucht*
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 08:24:50
Zo erg is het hier dan nog niet.
Alle kinderen hebben een eigen handdoekstang in hun kamer waar de douchehanddoek hangt te drogen, ze gebruiken hem een paar keer.
Ook ieder een eigen wasbox in hun kamer, wat daar in ligt wordt door mij eruit gevist en gewassen.

Jassen en schoenen altijd uit, er loopt hier niemand met schoenen aan het huis in, en al helemaal niet naar boven.

Mijn oudste zit nu op kamers in Nijmegen voor zijn afstuderen en mag het allemaal zelf doen nu....Reken maar dat ik het merk in de hoeveelheid wasgoed...Heerlijk!

Ze ruimen standaard de tafel af als we gegeten hebben..... meer hoeven ze niet te doen tenzij ik iets vraag....Dat wordt dan zonder zeuren gedaan.

De oudsten hebben op zolder hun kamers met eigen badkamer, daar kom ik alleen op de wastafel en ligbad wat er staat schoon te maken.
Zelf doen ze hun eigen kamer....Of niet...Maar dat boeit me niet.
Ik roep als ze hun bedden moeten afhalen en verschonen....Eens in de week....Eigen prullenbak op hun kamer die ze zelf moeten legen ook.....Dat gebeurt meestal pas als hij meer dan overloopt
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 10:54:47
Wauw mama van 3 wat heb jij geweldige plichtsgetrouwe kinderen dan., heb je daar veel discipline voor moeten hebben/op moeten leggen? Of heb je gewoon volgzame kinderen?

Hier gaat het echt ff anders.
Die van mij weten heus wel wat ze moeten en wanneer, maar ondanks dat ik over ze klaag zijn het heerlijk rebelse pubers( zo hoort dat, ze moeten zich losmaken van hun ouders).
Zeuren is hun middle-name...

Hier mogen ze ook geen schoenen aan binnen, dat gaat bijna altijd goed.....maar ja soms moet je ff snel nog iets pakken voor je naar school gaat en zijn de schoenen al aan en heb je haast.
Die van mij krijgen een badkamer op zolder...echter ik heb niet echt de illusie dat ze die zelf netjes zullen houden.
Een handdoekstang met vochtige/natte handdoek in slaapkamers vind ik niet hygyenisch ( mijn mening he, wat een ander vind moet zij zelf weten). Maar een stang is mss idd wel handiger dan een haakje als je een luie puber bent zoals de mijne, dus die houd ik ff in gedachten, maar dan ín de badkamer.
Tafel dekken is hier altijd lachen, de een zit midden in een huiswerkopdracht die niet onderbroken kan worden, de ander neemt net een game-vlog op en kan niet stoppen.....dus dek ik/vriend de tafel maar en soms doen ze het wel of maken zij af wat ik begonnen ben.
Afruimen is een joined effort hier.
De vaatwasser uitruimen is veel gegrom en geroep dat ze niet weten waar iets hoort ( haha we wonen hier al 10 jaar).

Ik word af en toe horendol van ze maar mán wat ben ik dol op die 2 druktemakers/ruziezoekers/knuffelaars/praters van me.
Eens in de zoveel tijd ben ik het zat en zet ik ze aan de opruim in hun kamer. En hééééééééél af en toe vraag ik ze om bijv de woonkamer ff te stofzuigen (als het niet perse grondig moet) of de was uit de machine te halen.

Ik ben heel tevreden met hoe ik destijds zelf ben opgevoed, mijn kinderen voed ik in dezelfde lijn op. Ik ben ervan overtuigd dat ze later net zo op deze tijd/opvoeding zullen terugkijken als ik en nog graag naar huis komen af en toe. En ik hoor van vrienden/kennissen wel eens anders (de streng opgevoeden).

En bij teveel gemekker van ze.....zeg ik wel eens dat ze als ze 18 worden een koffer cadeau krijgen en op zichzelf mogen gaan wonen haha ( fat chance hier in de Randstad)

 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 13:06:26
Komt dat zo over Mie?
Voor ons zijn het hele normale dingen, niks geen discipline opgelegd...Niks volgzaam....Gewoon normale dingen....Vinden wij dan hè.

Een tafel afruimen na het eten...Is dat zo bijzonder?
Ik deed dat thuis ook en ik moest met mijn zussen ook de afwas doen,dat deed mijn moeder nooit.
Mijn kinderen hoeven verder niks te doen, geen vaatwasser... niks in het huishouden....Ik werk niet en doe veel dingen liever zelf 

Ik ben heel makkelijk met veel dingen...Mijn kinderen zijn niet volgzaam.... plichtsgetrouw.
Of valt dat daaronder als ze uit zichzelf de tafel afruimen na het avondeten?
En hun schoenen uitdoen als ze thuiskomen?
Is dat volgzaam of een heel.normaal iets wat ze van kleins af aan geleerd hebben?
Ik zie wel verschil met vrienden die in huis komen, die willen idd met schoenen aan naar boven....Er zijn er maar heel weinig die dat uit zichzelf uitdoen.

Mijn kinderen zeggen ook altijd u tegen vreemde en tegen leerkrachten op school, hebben ze ook wel eens een opmerking over gekregen want dat hoor je niet zoveel meer.
Of ze graag thuiskomen later..... ze vonden het in ieder geval geen noodzaak om met 18 al op kamers te gaan,cdat had best gemogen maar de oudste is nu 22 en woonde tot voor kort nog steeds thuis.
Nu ben ik erg makkelijk misschien heeft dat er ook mee te maken.

Ik lig ook zelden overhoop met mijn kinderen....En zij ook niet met ons anders hadden ze al veel eerder de deur uit gegaan.

Eigenlijk vind ik de toon in je bericht niet zo leuk maar dat lees ik vast verkeerd.
Dat ik geen rebelse pubers heb is dus raar.... want volgens jou hoort dat om zich los te maken van hun ouders.
Wat als je geen rebelse kinderen hebt? Als dat niet in ze zit?
Er is heus wel eens wat geweest maar het waren geen vreselijke pubers...Of ik was makkelijk in veel dingen.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 14:19:12
Grappig, ik vond jouw bericht juist zo "kijk mij en mijn kinderen zo geweldig zijn" overkomen en nogal belerend geschreven.
Dus ja, zo komt dat op mij over idd. 
Ik denk dat er verschillende typen mensen zijn. Dat blijkt maar weer, jouw gezin is anders dan het mijne.
Jij zegt dat je makkelijk bent, maar ik ben dat ook. Kennelijk zijn we op andere vlakken makkelijk.

Mijn dochter noemt veel leraren bij hun voornaam, daar hebben ze zelf om gevraagd ( de leraren, niet dochter dus).
Ik heb ze geleerd U te zeggen tegen mensen die ze niet kennen/die ouder zijn en dat doen ze ook altijd in het begin, maar veel mensen stellen dat niet meer op prijs tegenwoordig. 
Wij wilden ze U laten zeggen vanaf het begin tegen de opa's en oma's.....hoe we dat in ons hoofd haalden! Onze ouders zaten daar van beide kanten totaal niet op te wachten. Oom en tante zeggen tegen hun ooms/tantes wilden onze broers en zussen ook al niet   


Ik zeg niet dat rebels zijn erbij hoort, maar het is wél een normale fase die ze doormaken en voor de een is dat heftiger dan bij de ander.
Je mag het ook "je af zetten tegen je ouders" of "je karakter vormen" noemen als jij dat fijner vindt ( voor mij is dat 1 pot nat).
Mijn kids zijn totaal geen vreselijke pubers, in tegendeel. Maar ze luistern niet altijd en al helemaal niet op stel en sprong.
Ik hoef ze heel weinig te straffen, gelukkig maar want ik praat liever of wijs ze met zachte hand de juiste weg.
Mijn kinderen zijn verstandig, open, betrouwbaar,  en bijna altijd eerlijk ,behalve toen dochter laatst haar foon stiekem boven had gehouden en glashard beweerde /bleef beweren dat deze beneden lag .Ze had haar hoesje beneden aan de lader vastgemaakt zodat het leek alsof die er lag tsss).......foon ingenomen en ze was hem 1 week kwijt Ze was meermaals gewaarschuwd dat dit zou gebeuren als ze 'm wél had....doet ze niet weer want was heeeeeel erg vond ze.
Soms hebben ze een grote mond, daar kan ik tegen tot ze echt respectloos acteren en dan grijp ik in.
Ze zoeken af en toe de grenzen op, mijn "terrein" is heel groot maar soms botsen ze op de grens. Dan stuur ik bij en hebben we allemaal weer wat geleerd.


Ik heb maar 1 regel die bij ons in huis heel erg streng en zonder compromissen wordt nageleefd: Veiligheid (van hun én een ander).
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 14:46:27
Je zegt dat je heerlijke rebelse pubers hebt, zo hoort dat, ze moeten zich losmaken van hun ouders....Dat is wat je schrijft.

Ik kan het ook niet helpen dat ik geen kinderen heb die flink puberen.
Als kleine kinderen waren mijn jongens al niet zo druk....In mijn ogen gewone kinderen.
Ze konden hele weekenden samen spelen met o.a Lego zonder dat er ruzie was...Je vergat ze haast als ze op zolder zaten.
Dat is geen eigen verdienste maar gewoon karakter van het kind.
Ik was zelf ook een makkelijk kind.
Mijn man niet, dat was een veel drukker kind.
Mijn jongste zus had heel andere jongens, die vlogen elkaar vaak in de haren, letterlijk en figuurlijk. 

Ik zie de tekortkomingen van mijn kinderen wel, maar wat ze doen en hoever ze zijn gekomen tot nu toe ( de twee oudsten dan) daar ben ik trots op.
Mijn jongste is bijna 13....Een meisje.....Zij zoekt meer de discussie op soms....Dat mag....Voor mij nieuw omdat mijn jongens dat niet deden...Ze zullen vast wel eens gedacht hebben ' stik erin' ....Toch denk ik dat als je bijna 18 bent en nog mee wilt op vakantie met je ouders wij niet zo heel streng zijn vol met geboden en verboden, dat valt dan vast mee.
Dat was dan wel het laatste jaar dat hij meeging, natuurlijk naar een camping waar de hele club vrienden daar opgedaan in voorgaande jaren ook kwamen.

Vriendin van mijn dochter heeft 1 zus die nu 14 is maar die zoekt ook altijd en eeuwig de discussie op, haar zus helemaal niet, kan echt een groot verschil zijn.

Hoe jij schrijft kan net zo goed overkomen als ' kijk eens hoe geweldig mijn kinderen zijn' misschien komt dat al snel zo over want bijna iedere ouder is trots op zijn kinderen,vgelukkig maar!

 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 14:51:39
Bij mijn beginnende pubers zijn de bedden onopgemaakt.. Liggen de handdoeken op de grond...Vis ik de vuile onderbroeken van hun kamer..Of ik leg ze op hun hoofdkussen..In de hoop dat dat helpt....Maar hee.....Ik ben al.blij al ze een schone aanhebben...Laten we eerlijk zijn..Dat is zeker bij jongens al.heel wat.

Horen de jassen op de bank...vloer ...stoel.. Schoenen overal behalve op het schoenenrek.. Stampen ze met hun.modderpoten naar binnen.. 

Sokken gooien ze binnenstebuiten in de was..Ik vouw ze zio op en zij trekken ze ook zo weer aan....De volgende keer gaat t dan weer een keer goed .  

Tja..En verder..Ze zijn erg sociaal....Dus eigenlijk mag ik niet klagen
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 15:19:21

Quote Mama van drie:
Je zegt dat je heerlijke rebelse pubers hebt, zo hoort dat, ze moeten zich losmaken van hun ouders....Dat is wat je schrijft.




Ik bedoelde daarmee dat ik blij ben dat ze een eigen karakter vormen en niet klakkeloos doen wat papa en mama zeggen.
Niet dat er hier een guerillaoorlog gaande is 

En daarbij vind ik horen dat ze niet omdat dat nou eenmaal zo hoort zomaar/altijd luisteren en hun eigen plan trekken, erg vervelend en hinderlijk voor ons af en toe, maar goed voor hun om gevolgen van actie/daden te leren.
Zoals een klein kind alles in zijn/haar mond stopt om te leren, zo zetten pubers zich tegen van alles en nog wat af om referentiekaders voor zichzelf te vormen.
Dat kan van het niet meer sportsokken willen dragen tot vegetariër willen zijn inhouden en van onze muzieksmaak sahaaiiii te vinden tot de halve dag "fokkinghell" te roepen. Van het veeeeeeeel te lang wakker blijven tot het in het weekeinde megalang uitslapen etcetcetc.
Dat noem ik rebelleren, wat dacht jij dan dat ik bedoelde?
Daar ben ik nou wel heel erg benieuwd naar.

Wat is voor jou rebellie van je kind?
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 15:43:05
Mag ook alles bij elkaar Mie?  Qua rebellie ;-)
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 16:00:32
Ik denk bij rebelse puber meer aan dingen die echt niet kunnen....Zoals veelvuldig spijbelgedrag.....Grote brutale mond tegen een meerdere.... diefstal....Roken van joints op te jonge leeftijd...Het bed delen op te jonge leeftijd....Eigenlijk een onhandelbaar persoon waar je tegen kan lullen tot je een ons weegt.
Nu zullen daar ook vast de me Ingen over verdeeld zijn.
Vanuit dat oogpunt zijn mijn kinderen dus erg saai 

 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 16:12:24
Een meerdere... dat klinkt eng!  Ik heb geen meerderen... mijn kinderen ook niet... Ook tegen "minderen" heb je geen grote mond.. Maar ach, een grote mond tegen je ouders hoort er natuurlijk wel bij. en de sancties ook ;-)

Ik denk dat de meeste pubers vroeger ook wel eens wat gejat hebben, in de zin van een snoepje uit de supermarkt... Begrijp me goed, ze zouden het van mij zelf terug moeten brengen met hun excuses, en als t winkelpersonnel ze betrapt mogen ze ook gerust de poiltie ze op laten halen...   Pubers... pfff
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 16:23:17
Nee hoor dat klinkt niet eng, maar een grote echt brutale bakkes opzetten tegen mensen die duidelijk ouder zijn vind ik erg.
Vb....Als ik pubers aanspreek op bv dat ze met vier naast elkaar fietsen dan moet je eens horen watsommige eruit durven knallen.....Wat voor een kankerwijf ik danwel niet ben etc...Dat vind ik totaal respectloos en datis wat je tegenwoordig steeds vaker hoort.
Ik weet dat mijn kids dat niet doen, klinkt hoogdravend maar sommige dingen weet je gewoon.

Meerdere is misschien niet goed omschreven maar dat krijg je als je man militair is...Dan vallen die termen wel eens vaker....In het leger heb je wel degelijk een meerdere.....Voor sommige kinderen zou de dienstplicht goed zijn.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 16:29:40

Quote Mama van drie:
Ik denk bij rebelse puber meer aan dingen die echt niet kunnen....Zoals veelvuldig spijbelgedrag.....Grote brutale mond tegen een meerdere.... diefstal....Roken van joints op te jonge leeftijd...Het bed delen op te jonge leeftijd....Eigenlijk een onhandelbaar persoon waar je tegen kan lullen tot je een ons weegt.
Nu zullen daar ook vast de me Ingen over verdeeld zijn.
Vanuit dat oogpunt zijn mijn kinderen dus erg saai 



Ooooooh zo!....dan heb ik de allersaaiste kinderen die er bestaan.


Voor mij is rebellie ook je afzetten tegen het normale, dat hoeft imo niet gelijk zo extreem te zijn.
Kán je tegenwoordig überhaupt nog spijbelen?
Ik schreef mijn eigen absentiebriefjes, maar dat werd (oogluikend) toegestaan. Tegenwoordig komen ze er niet meer mee weg volgens mij.


Haha Jen, alleen het vegetariërschap slaan ze hier over.
We hadden het er gisteren nog over nav die slachterij in België 
We houden het op niet veel vlees en regelmatig een vega-dag.

Maarre....aan de andere dingen maken ze zich schuldig...al werd ik net nog wel geknuffeld door zoon toen ik meehielp zijn folders in zijn tassen te tillen.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 16:32:08
Mijn zoons controleren het vlees altijd, er moeten sterren op staan... anders worden ze pissed.. en terecht vind ik ook eigenlijk...

Maar een grote mond open zetten.. maakt toch niks uit tegen wie ze dat doen? Dat onderscheid snap ik echt niet.... gewoon NIET doen....
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jo  schreef op: 28-03-2017 16:32:43
Mijn vader was toen ik puber was ook militair en we hebben hem af moeten leren dat hij onze meerdere was en hij thuis niet de officier was maar een vader.

Ik werk 2 dagen op school als vrijwilliger voornamelijk met de nog net niet pubers (9-10 jarigen), maar het verbaasd me elke keer weer dat er door zeker de helft zeer weinig respect is voor leraren een andere medewerkers op school.

 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 16:37:21
Ik.blijf erop hameren hoor..Voor je "meerderen" hoef je toch niet meer respect te hebben dan voor ieder ander?
Ik snap niet zo goed wat je bedoelt...

 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 16:38:53

Quote Mama van drie:
Voor sommige kinderen zou de dienstplicht goed zijn.



Eens!
Al is het maar een sociale dienstplicht en zet je je in voor anderen in de samenleving.
En mag je die ook in het leger volmaken als je dat wilt.


Overigens kan ik ook niet zo goed tegen het woord meerdere (of het gedrag dat bij sommige "meerderen" hoort)...heb ik van mijn moeder vrees ik......en dat is een dochter van een hoge militair (mn opa dus) van een NL-legerbasis in Duitsland. Die achtergrond levert dus niet automatisch zo'n instelling op 
Maar ik denk dat je eigenlijk bedoelt "iemand die ontzag/respect verdient" alleen praat jij vanuit een militair referentiekader.
En in dat opzicht ben ik het met je eens, tenzij diegene dat respect overduidelijk niet verdient door zelf respectloos/neerbuigend te doen.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 16:43:03
En dat begrijp ikmaar niemand is meer waard dan een ander. Ik leer mijn kind respect te hebben voor wie dan ook..Andere meningen..Andere karakters...Je luistert​ naar je leerkrachten....                
Meerderen..Dan suggereert je onderscheid..En dat leer je je kinderen indirect dan ook...
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 16:59:46
Jen, iemand die ontzag verdient hóéft toch niet gelijk meer waard te zijn? Dan kan ook een jongen op de voetbal zijn die zooooo onwijs goed is. Je geschiedenisleraar die zo bevlogen over een bepaald onderwerp kan vertellen of je allerliefste oude omaatje, buurman etc

Maar hoe je het ook wendt of keert in het leger heb je nou eenmaal rangen. In bepaalde situaties moeten er mensen zijn die de leiding hebben/nemen.
Dus als je man/vriend/familie/jijzelf daar ook in privetijd waarde aanhecht dan snap ik wel dat je zo naar de samenleving kijkt.
Ik denk dat bijna iedereen dat wel in meer of mindere mate doet.
We zijn van nature nou eenmaal Hokjesdenkers, dat heeft ons zo ver gebracht als mensheid. In split-seconds beslissingen nemen is wat we daardoor goed kunnen.
Dat we soms wat archetypisch denken en daardoor mensen klakkeloos in hokjes stoppen en daar een negatieve connotatie aan hangen dat heeft ook een beetje met de cultuur/tijdsgeest te maken.

Alleen noemt mama van 3 dat meerderen en jij (en ik) hebt er geen naam voor maar ziet het als iets vanzelfsprekends dat je je zo gedraagt.
Het daaruit voortvloeiende gedrag zal in de basis op hetzelfde neekomen.

Correct me if I'm wrong, want ik kan het ook totaal anders interpreteren 
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 17:49:56
O..Ontzag Kan heel terecht zijn.. Maar het woord meerderen heeft bij mij een klank of iemand meer waard is...Als je meerderen hebt..Heb je immers ook minderen
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 18:52:34
Mie zegt wat ik bedoel met dat meerdere.

Was dat Seedorf Mie?

Ik zelf hecht geen waarde aan rangen, maar ik ben dan ook geen militair.
Ik heb wel ervaren dat er veel vrouwen zijn die wel waarde hechten aan rangen EN onderdelen binnen het leger.
En dat terwijl ze zelf geen militair zijn.
Ze deden bijna letterlijk hun rug toekeren toen ze hoorde waar mijn man bij zat.... 
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 28-03-2017 19:03:56
Nee, Hessisch Oldendorf.
Die basis is een aantal jaren geleden opgeheven (kan wel 20 of meer zijn)

Schandalig trouwens zulke vrouwen. Je bent echt niet helemaal goed als je zo doet.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 28-03-2017 19:15:01
Ik was echt perplex....Vond het zoooo apart.... want ik heb dat zelf totaal niet.
Zal mij een zorg zijn welke  rang iemand geeft of bij welk  onderdeel hij zit.
Maar eigenlijk was mijn man  ' de vijand' en je gaat niet om met de vijand....Zoiets?
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 28-03-2017 19:56:52
Nou zeg...Over respectloos gesproken..Rare vrouwen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Liever lui dan moe.. pfff
Naam
Bericht