Menu
 

Topic:

Pitbulls

Jo  schreef op: 22-03-2017 12:46:55
Ik kijk al een jaartje Pitbulls and Parolees op de zenden ID, vind de serie geweldig en moet zeggen vond Pitbulls altijd doodeng maar ga het ras wel steeds leuker vinden. Nee ben geen hondenmens, heb er ook nooit 1 gehad en heb die ambities niet.
Ik heb katten al heel mijn leven en hoe leuk ik ze ook vind, ze zien ons als personeel en zijn vaak niet trouw als een hond dat is.

Voor de lol keek ik net eens op Marktplaats naar Pitulls en wat me opviel was dat er veel werden aangeboden van rond de 2 jaar.
Vaak als reden nieuwe baan, dus minder tijd of komst van een kind.
Dan denk ik zou het echt zo zijn of willen ze er van af omdat de hond toch niet zo leuk is als gedacht? Gewoon nieuwsgierigheid.
 
Quote
Navigatie
RE: Pitbulls
Banana  schreef op: 22-03-2017 13:01:18
een pitbull is mijn inziens een mode trent net als steffards en andere van dat soort honden

net als dat een tijd bij chihua geweest is 

enige nadeel is dat een pitje een werk hond is en een slechte naam heeft 
als jij leuk en pup aanschaft en er geen donder mee doet tja dan kan dat dus wel erg fout aflopen 
als jij serieus bent en een pitje aanschaft bij fokker (dus geen doorfok) en er mee aan werk gaat veel trainen en veel naar buiten dan zijn het honden van goud 

echter zijn er genoeg mensen die wel slechte bedoelingen hebben en zon hond is ook makkelijk vals te maken 

hier in de wijk loopt er bijv een nou die vertrouw ik voor geen mm je hoort aan zijn blaf al dat hij weinig goeds in zin heeft 
ze zijn met die hond op training geweest (moest ivm bijt incident naar oa grote eenden) maar nog altijd als ik die hond ooit los zie geef ik hem aan (wonen direct aan speelveld vol kinderen ) 

ik ben groot dieren vriend en heb met vele verschillende soorten gewerkt en ondnaks dat dit soort gewoon nooit favo gaat worden zie ik ook wel in dat als je zon hond echt goed laat werken ze super zijn 


maar ja veel zullen dus ook op mp belanden omdat er dus niet mee gewerkt is/word 

en nee heus niet iedereen he maar is wel algemeen beeld 
en ja als er dan kind op komst is zou ik ook liever zon dier weg hebben als bij de baby houden als je hem niet kan vertrouwen :O
 
Quote
RE: Pitbulls
Ma Dalton  schreef op: 22-03-2017 13:27:02
Assiels zitten er ook vol mee. Beestjes vragen nogal wat van hun baas. Beweging en opvoeding.  Als daaraan niet wordt voldaan onstaan er problemen.

Ik heb een lief maar brutaal dwergteckeltje van 3,6 kilo.. als die eens niet luistert is er geen drama.  als je een bull hebt die niet luistert dan heb je een groot probleem.


ik stond vorig jaar met mijn toen 10 weken oude pup te praten met een mevrouw met een 12 weken oude labrador pup. we hadden het over hoe we de soort hadden gekozen. Zij zei.. ik wilde altijd al een labrador en vertelde erbij dat ze geen zin had om veel te wandelen,klein blokje om en verder in achtertuintje (postzegel) kon volgens haar prima met een lab. Inmiddels is haar hond weggegeven. Heeft uit verveling lekker lopen slopen.
maar ze had ook niet nagedacht hoe de hond in de kleine familie auto meemoest etc.. of hoe groot zo'n dier wordt in je huis.

Mensen zie vaak alleen het schattige pupje en ze hebben soms/vaak  geen flauw benul wat ze in huis halen. Helaas zijn die gedumpte honden de dupe. Ik zou een slecht opgevoede pitbull trouwens ook niet bij mijn gezin willen.



 
Quote
RE: Pitbulls
Dano  schreef op: 22-03-2017 14:00:29
Pitbulls wordt vaak gezien als stoere hond . Stoere gasten nemen zo'n hond want dan ben je echt stoer. Vervolgs is de hond na twee jaar niet meer leuk en te veel werk dus weg ermee.

 Helaas  worden ze daardoor ook slecht opgevoed en krijg je het resultaat kuthond.
 
Quote
RE: Pitbulls
Chloe  schreef op: 22-03-2017 14:17:43
Helemaal eens met Banana en Dano. Helaas zijn dergelijke honden een trend onder bepaalde groepen mensen. Ongetwijfeld zijn het bij de juiste mensen prima honden, maar ze zijn wel gefokt op vechten. Dat zit gewoon in de genen. En ik ga toch echt een blokje om als ik met mijn jonge aangelijnde golden weer eens een loslopende pitbull met baas erachteraan zie.
 
Quote
RE: Pitbulls
Jo  schreef op: 22-03-2017 15:54:37
Ik laat 4 keer per week mijn moeders Teckel uit, lief beest voor ons maar voor anderen niet zo.
Als mensen hem willen aaien adviseer ik ook altijd dit niet te doen, met kinderen let ik erg goed op.
Mijn neefje is heel druk en gilt dan en de hond wordt dan ook wild en gaat bijten.

Vorige week was ik in een winkel, daar zat een Teckel precies zo 1 als mijn moeder dus mijn eerste (zeer domme) reactie oh lief aaien!
Nou mooi niet hij/zei begon meteen te grommen en te bijten, de eigenaar van de hond zei tegen haar man, moet ze er maar niet aankomen.
Uiteraard was het hartstikke stom van me, normaal vraag ik het altijd of de hond geaait mag/wil worden.

Ik wil geen hond maar als ik er al 1 zou nemen zou ik me eerst heel goed inlezen over een ras, wat voor karakter, verzorging etc etc.
Verder zou ik er echt cursussen mee willen doen, zodat ze weten te gehoorzamen (zover als dat kan, weet er weinig van).

Wat ik in dat programma vaak hoor is dat een pitbull niet snel een gevecht begint, maar wel als een leeuw terug vecht.
Ook worden er vaak mishandelde en vechthonden opgevangen en pitbulls geruikt om zoveel mogelijk pups te krijgen en als vechthonden te gebruiken.
Dit is in Amerika ik heb geen idee hoe het in Nederland gaat.
 
Quote
RE: Pitbulls
Jolanda1974  schreef op: 22-03-2017 16:11:52
Het is absoluut niet mijn type hond maar dat geldt ook voor alle staffords en dat soort type honden. Ook voedt je ze consequent op en weet je waar je aan begint er zit toch iets onvoorspelbaars / agressiefs in het karakter van het dier. 
En het asiel zit er vol mee gewoon weg omdat mensen de hond niet meer in de hand hebben of er te lichtzinnig over gedacht hebben bij aanschaf. 
Ik ben opgegroeid met honden ben ook niet bang maar zo'n type hond, nee mij niet gezien! en natuurlijk is elke hond agressief te krijgen, het valt en staat met de opvoeding. Maar bepaalde types kiezen toch voor zo'n hond en dat zijn vaak ook de licht ontvlambare types.
 
Quote
RE: Pitbulls
Banana  schreef op: 22-03-2017 16:44:12

Quote Jo:

Wat ik in dat programma vaak hoor is dat een pitbull niet snel een gevecht begint, maar wel als een leeuw terug vecht.
.



en dat is du gevaar want wanneer voelt een hond zich aan gevallen . je hoort vaak dat ze hun baas aanvallen ... waar ligt de fout ? vaak krijgt de hond de schuld maar het ligt altijd aan de mens 
je kent je hond of niet 
j traint je hond of niet 
je bent dominant aan je hond of niet 
als een hond goed opgevoed en getriant is zal hij op onvoorziende situaties redelijk relax reageren 
is hij er neit op getrint of als de baas niet dominant is aan de hond dan komen er sneller ongelukkig 
en tja een pit zeker doorfok zal niet snel loslaten met alle gevolgen van dien 
 
Quote
RE: Pitbulls
Bepje  schreef op: 22-03-2017 20:27:47
Ik denk dat heel veel mensen zomaar aan  zo'n hond beginnen omdat het in de mode is. Was er een ander soort hip dan hadden ze die genomen.  
En dan geen training volgen en niet doen wat zo'n hond nodig heeft. Gemiste kans voor het beest want dat is gedoemd te mislukken.  
Jammer is het eigenlijk dat iedere sukkel zomaar aan een hond mag beginnen en er geen bezint eer men begint cursus aan vooraf gaat. 
 
Quote
RE: Pitbulls
Jo  schreef op: 22-03-2017 21:50:43
Een neef van me traint al jaren herdershonden, is best een expert hierin.
Toen we een keer bij hem waren viel me op dat zijn eigen hond niet eens heel goed luisterde, honden blijven volgens mij in sommige gevallen gewoon onvoorspelbaar.
Vind die kleine keffertjes meestal agressiever over komen dan grote honden.

 
Quote
RE: Pitbulls
Inky69  schreef op: 22-03-2017 21:55:19
Ik kijk dat programma ook wel eens. Die honden die ze op tv laten zien zijn leuk! Ik kan het mij niet voorstellen dat alle honden die ze opvangen een leuk karakter hebben maar zo komt het wel over.
 
Quote
RE: Pitbulls
Jo  schreef op: 22-03-2017 22:29:04
Klopt hoor, ze zeggen zelf ook, we willen de slechte naam van de Pitbull beter maken.
Soms zie je gevallen waar het echt niet gaat met een hond maar dat is weinig.
Op zich is het best logisch dat ze liever de succesverhalen laten zien, al vertroebelt het wel een beetje de werkelijkheid.
 
Quote
RE: Pitbulls
Banana  schreef op: 22-03-2017 22:34:16
kleine keffertjes maken veel meer herrie en waarom omdat ze niet zo groot zijn en dus niet opvallen dus ze laten zich meer horen 
het sogonaamde grootsheidswaanzin 
 
Quote
RE: Pitbulls
Dano  schreef op: 22-03-2017 22:38:18
Mijn hond ( border collie) HAAT kleine keffertjes . Het doet wrs pijn aan zijn oren. Hij is heel lief maar gewoon niet te vertrouwen met chiwawa's ( ofzo) en dergelijke. Zolang ze hun klep houwe is er niets aan de hand. Als ze achter elkaar door keffen kan hij ze echt grijpen.
 
Quote
RE: Pitbulls
Chloe  schreef op: 23-03-2017 12:48:57
En voor die kleine beestjes nemen veel mensen helaas ook niet de moeite om ze goed op te voeden en naar cursus te gaan. Daar krijg je ook geen leukere honden van. 
 
Quote
RE: Pitbulls
Mamajaxx  schreef op: 24-03-2017 09:42:07
Ik heb helaas een stafford die andere onbekende honden en mensen niet zo leuk vind.. In huis geen probleem, kan iedereen binnen komen.. maar op straat helaas niet..

Helaas blijkt het in het nest te zitten, zijn broertje en moeder hebben het zelfde..

Eerlijk, als ik dit van te voren wist was ik er nooit aan begonnen! Ik schaam me af en toe kapot op straat, moet overal rekening mee houden.. En helaas doen sommige honden eigenaren dat niet met ons..

Ik ga regelmatig rechts omkeer om de confrontatie uit de weg te gaan, helaas houden mensen hun LOS lopende hond (midden in een woonwijk) niet bij hun..

Soms wou ik dat ie op de wc kon   
In huis is het tenminste een leuke gezellige lieve hond..
 
Quote
RE: Pitbulls
Banana  schreef op: 24-03-2017 09:51:55

Quote Chloe:
En voor die kleine beestjes nemen veel mensen helaas ook niet de moeite om ze goed op te voeden en naar cursus te gaan. Daar krijg je ook geen leukere honden van. 


idd elke hond dient een gedegen opleiding en opvoeding en een goed uitlaatschema 
ik neem een kutkeffertje want de kan op de kattenbak is natuulijk onzin zon hond hoor buiten te kunnen rennen en lopen enz enz enz 
 
Quote
RE: Pitbulls
Jo  schreef op: 24-03-2017 09:59:59
Helaas is het karakter van een hond moeilijk te voorspellen mamajaxx, maar het is toch knap dat je eerlijk bent en er toch het beste van probeert te maken.
Heel veel mensen zouden een hond weg doen omdat het niet gaat zoals ze hadden verwacht.

 
Quote
RE: Pitbulls
Mamajaxx  schreef op: 24-03-2017 10:05:36
Al zou t soms wel het makkelijkste voor ons zijn, is weg doen geen optie.. Het liefst zou ik een nederlandse cesar milaan willen inhuren om te kijken wat we kunnen doen.. Maar daar hangen hoge prijskaartjes aan, en dat heb ik helaas (nog) niet
 
Quote
RE: Pitbulls
Dano  schreef op: 24-03-2017 13:32:53
Hondeneigenaars zijn vaak afschuwelijk nare mensen en vinden hun hond de beste en jouw hond is maar een kuthond .

zoals ik al zei dat mijn hond echt kutkeffertjes haat moet ik dat in de gaten houden.
daardoor wordt mijn hond soms als gevaar gezien, terwijl men niet eens wil zien dat hun hond de hele tijd loopt te schreeuwen en ge uitdagen.

( ik zie het zo , als je het omdenkt naar mensen, stel je loopt op straat en iemand is voor no reason je de hele tijd aan het uitschelden)
 
Quote
RE: Pitbulls
Jo  schreef op: 24-03-2017 15:53:30
Het grappige is dat als ik met de teckel loop grote honden zelden blaffen, maar bijna elk klein hond keft dan wat af.
 
Quote
RE: Pitbulls
Moortje  schreef op: 24-03-2017 23:34:52
hier  ook een stafford,maar een echte allemans vriend groot en klein
en zogek als wat met alle andere dieren.
speelt ook met andere honden puppy,s en alles,maar ze hebben de naam en vaak lopen mensen je voorbij met een blik maar het is echt een lomp schaap hij denkt dat hij een schoothondje is,gaat op de bank liggen en rolt aan de andere kant er weer af
 
Quote
RE: Pitbulls
Moortje  schreef op: 24-03-2017 23:36:19
inderdaad jo kleine hondjes zijn 10 keer erger!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Pitbulls
Naam
Bericht