Menu
 

Topic:

Traagschuim of koudschuim ?

Spatje  schreef op: 11-02-2017 18:55:46
Ik wil graag 2 topmatrassen kopen. Mijn ouders hebben traagschuim, maar nu lees ik overal dat deze niet aangeraden worden voor mensen die het vaak warm hebben in bed.  Laat mij nou 1 week per maand eruit zweten dus wil dan liever koudschuim. 

Nu is mijn vraag ligt dit net zo lekker als traagschuim?
 
Quote
Navigatie
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 11-02-2017 18:56:07
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Harleysmama  schreef op: 11-02-2017 20:23:15
Koudschuim wordt veel in ziekenhuizen gebruikt. Dit omdat het beter ventileert. 

Traagschuim vormt zich meer naar je lichaam.  

Het is heel persoonlijk wat je lekkerder vind liggen. Als het mogelijk is zou ik eerst ergens gaan proefslapen  voordat je een keuze maakt 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 11-02-2017 23:12:22
Ja traagschuim heeft mijn voorkeur vanwege mijn gewrichts en spierpijnen . Mijn moeder heeft reuma en zweert erbij. 

Maar ik twijfel omdat ik overal lees dat het zo warm aanvoelt en dan met name als het buiten warmer is.  Zou graag wat praktijk ervaringen hebben. 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Harleysmama  schreef op: 12-02-2017 00:39:53
Ik hem traagschuim en zweer erbij. Maar ik zweet ook niet zo erg. In de zomer weinig last gehad van de warmte. 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 12-02-2017 09:00:20
Ok dus jij zegt ook ja.  Dankjewel  
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Mama Van Drie  schreef op: 12-02-2017 09:31:39
Ik slaap al 13 jaar op traagschuim, nu ik vanaf 2012 door medicatie in één klap in de overgang beland bent met in één klap alles wat daar bij hoort ervaar ik het in de zomer als het buiten 25 graden is en ten tijde van een opvlieger in de nacht als warm ja, dat klopt, maar het weegt voor mij niet op tegen het enorm fijne lig comfort.
Ik heb een scoliose en mijn hele skelet is daardoor niet juist, dat geeft soms klachten maar die heb ik niet meer met lang liggen sinds ik op traagschuim slaap.

Ander voorbeeld, op het laatst in mijn eerste twee zwangerschappen drama met hoe liggen, alles zwaar en deed zeer, met mijn jongste die nu bijna 13 wordt niks geen probleem, 9 maanden lang zeer comfortabel kunnen slapen. 

Maar jouw moeder heeft of had misschien ook opvliegers? Hoe ervaarde zij dat dan icm slapen op traagschuim?

Wij zullen ooit een keer andere matrassen moeten hebben en ik durf de stap naar een goed matras maar geen traagschuim niet te maken.
Wij hebben Tempur en dat is duur maar dat zal er weer komen denk ik.
Goed slapen is erg belangrijk vind ik.
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 12-02-2017 10:18:00
Mijn moeder was al met 38 in de overgang.  Is bijna 30 jaar geleden dus ten tijde van haar nachtelijk zweten had ze er nog geen

Dat warme is het enige wat me tegenhoudt.  Ik word niet meer iedere maand ongesteld, maar heb wel echt om de zoveel tijd vreselijk veel last van nachtelijk zweten.  Ik drijf dan letterlijk het bed uit. Slaap dan ook met een badhanddoek om me heen 

Maar dat iedere ochtend stijf en pijnlijk wakker worden is ook niks.  Heb overigens nu een velda dreamer pocket.  Ook niet een van de minsten. 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Mama Van Drie  schreef op: 12-02-2017 11:33:00
Ik denk....Weet haast wel zeker...Dat een matras wat beter zou ventileren op dat moment net zo warm voelt als traagschuim.
Zo'n opvlieger is immers niet zomaar ff beetje wat warmer hè....Dat is een complete heftige oververhitting, daar kan geen één matras tegenop.

Ik lees soms ook van matrassen van IKEA dat die goed zijn...Maar IK durf het echt niet aan om iets anders te kopen als wat we nu hebben, en ik dacht dat ik laatst iets las over Tempur die nu ook ventilerende matrassen heeft....Maar dat weet ik niet zeker, heb me daar nog niet in verdiept.

En een waterbed? Is dat niet wat dan?
Weet niet of dat prijsgunstiger is hoor, wij gingen 13 jaar geleden kijken voor eventueel een waterbed, toen waren de Tempur NASA matrassen net in opmars, dat hebben we tien gedaan omdat het vergelijkbaar was met een waterbed wat comfort betreft alleen geen stroomkosten.
Wij hebben in ieder geval absoluut geen spijt ervan 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 12-02-2017 11:52:20
Ik moest echt ff lachen met je eerste zin  
Het is idd vreselijk zo'n opvlieger 
En idd mijn gewone matras voelt dan ook aan als een sauna. 

Mijn ouders hebben de toppers voor op een gewone matras.  Van bij een Duits bedrijf.  Onze maat zou 119 per stuk zijn.  De matrassen zijn idd een stuk duurder.

Ikea heeft ze goedkoper, maar durf dat niet, maar dat is meer omdat ik weet dat ze van bij dat Duitse bedrijf goed zijn vanwege de praktijk ervaring van mijn ouders. 

Denk dat ik ze toch maar ga bestellen 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Vera   schreef op: 12-02-2017 13:18:54
Wij hebben een traagschuim maar wij hebben ze echt serieus getest voor we tot aanschaf gingen. Uiteinlijk zijn wij uitgekomen op de Mline,omdat deze niet zo'n last hebben van temperaatsverschillen. Bij Tempur lagen we eerst op een blok steen voor ons gevoel.
Ik zou nooit meer anders willen. 
In de vouwwagen hebben we ook een traagschuim topper uit Duitsland. Deze ligt ook verbazingwekkend lekker. Wilden we eerst kopen voor ons bed thuis
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 12-02-2017 15:04:42
Toevallig van bij  ravensberger ?
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Vera  schreef op: 12-02-2017 18:42:54
Spatje, dat weet ik niet. Ik heb er achter geprobeerd te komen welke er in onze Holtkamper zit maar met die info waren ze niet zo scheutig van HK, ze hadden natuurlijk hun eigen label erop geplakt. 

 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 12-02-2017 19:02:49
Ok. Toch bedankt 
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Mama Van Drie  schreef op: 13-02-2017 07:40:53
Nou voor die prijs zou ik de gok wel durven wagen.
Onze matrassen hebben we toen iets van rond de 700 euro betaald belastingvrij.

Ik weet alleen niet of het goed is om traagschuim op een ander matras te leggen, denk dat het wel kan maar met de e het Tempur matrassen moet het ook op een bepaalde bodem en ik mag geen molton gebruiken onder mijn hoeslaken, er zitten afritsbare en wasbare hoezen om dus het is ook niet nodig, mijn zus is wezen informeren voor Tempur op haar boxspring naar dat kon ook niet.
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 13-02-2017 09:29:18
Op pocketvering kan het.  Heb ik idd nagevraagd.  Er zit ook een tijk omheen. Ik heb het bedrijf gemaild en als dat antwoord bevalt ga ik ze bestellen.  Is 1 maand proef slapen.  
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Frama  schreef op: 13-02-2017 10:37:21
Ik vind dat ookniet duur hoor.
Wij hebben toevallig sinds vrijdag nieuwe toppers: Nasa traagschuim deluxe. Hiervoor hadden we gewone latex toppers. Wateen verschil het ligt heerlijk. Deze zijn ook met een dik tijk erom heen. Waren wel stuk duurder dan die van jou. Wij hebben ze bovenop onze boxsprings. Dus boxspring, daarop dik pochtveermatrs en dan nog de topper.
Ik heb het de afgelopen nachten niet als warmer ervaren. Had het vanacht zelfs koud (na een drukke late dienst)

Wij hebben wel op een ochtend proef gelegen in de beddenzaak hier. Vond ik eerst een beetje raar, maarals je wat langer op een matras blijftiggen voel je echtal verschil er tussen. Daarna vonden wij beide deze het fijnst.
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Mama Van Drie  schreef op: 13-02-2017 12:13:13
@spatje..heb je een webadres waar ik zou kunnen kijken naar die toppers?

Mijn dochter slaapt namelijk op een boxspring met topper ook maar dat was een redelijk goedkope en die wil ik eigenlijk nog wel een keer vervangen door een betere/dikkere topper....nu is haar boxspring 120 breed die maat kom je niet in alles tegen.
 
Quote
RE: Traagschuim of koudschuim ?
Spatje  schreef op: 13-02-2017 12:49:18
Ravensberger.  Daar hebben mijn ouders ze gekocht. Hun maat is 90×200 en die was 129 per stuk
 
Quote
Navigatie


Reageren op Traagschuim of koudschuim ?
Naam
Bericht