Menu
 

Topic:

rol ouders VO

Anon  schreef op: 10-02-2017 09:46:08
Ik ben even benieuwd wat jullie zouden doen.

Onze zoon zit in de eerste klas van het VO (TL/Havo klas). Hij zit bij toeval in een klas met alleen maar jongens. Het zijn ook jongens die energiek zijn en er is veel reuring in de groep. (veel opstootjes, ruzies, geplaag en getreiter onderling, steeds wisselende pispaaltjes, onrust tijdens de les, huiswerk niet maken, veel kinderen uitgestuurd, brutaal tegen docenten, lage cijfers). Zoonlief heeft het best zwaar, maar lijkt nu een beetje een weg gevonden te hebben.
School zegt al een en ander ingezet te hebben en er is bij een aantal vakken ook meer rust. Dit zijn vooral de vakken waar er consequent wordt opgetreden.
Nu moest mijn zoon een verslag thuis schrijven. Hij kreeg de opdracht rond de herfstvakantie. Uiteindelijk bleek deze in de kerstvakantie ingeleverd te moeten zijn. Hij had het de laatste week ingeleverd, waarna hij te horen had gekregen dat het verslag pas 31 maart ingeleverd zou moeten worden en dat er in de les tijd voor zou komen. Zoon baalde want hij had er tijd en moeite ingestopt. (er waren er 3 in de klas die het af hadden opgestelde datum). Nu kreeg hij van de week te horen dat zijn klas achterloopt ten opzichte van de andere klassen (door de onrust en lesuitval) waardoor de docent besloten heeft het hele verslag te laten vervallen. Zoon is woest. Hij heeft het gemaakt en voelt zich echt benadeeld. Hij heeft dit bij de docent neergelegd, maar deze reageert niet.

Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: rol ouders VO
M.a.m.   schreef op: 10-02-2017 09:55:41
Dat de docent dit beslist is zijn keuze, maar het zou wel netjes zijn dat hij er alsnog bij de zoon op terug kunt.
Misschien als ouder er toch een mailtje/ belletje aan wagen? Je zoon zal er niet slechter van geworden zijn, maar het is wel vervelend voor hem.
Is overplaatsen naar een andere klas een optie?
 
Quote
RE: rol ouders VO
Toedeledoki  schreef op: 10-02-2017 10:00:14
Als de docent niet reageert, zou ik zoon eerst naar zijn mentor laten gaan..... 
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mie  schreef op: 10-02-2017 10:14:17
Ik zou zoon naar mentor laten gaan, mocht daar op korte termijn niks uitkomen zou ik mailen naar desbetreffende docent.

Heel frustrerend voor je zoon ( maar hij heeft het maar mooi wel ff gedaan!) en slecht van de docent, want de andere leerlingen missen hierdoor dus een leermoment van een bepaalde vaardigheid.
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mv E.l.s  schreef op: 10-02-2017 10:53:52
Slecht van de docent, maar ik zou als ouder zeker niks doen. Zoon dit wel  bij betreffende docent  kenbaar laten maken.

 
Quote
RE: rol ouders VO
Anon  schreef op: 10-02-2017 10:58:53
Ik wilde het er idd bij laten, maar ik vind het slecht. Deze groep heeft juist duidelijkheid nodig, geef ze 1 vinger dan nemen ze je hele hand. Hoe serieus neem je nu nog de docent? Volgende keer maar beginnen aan een opdracht na de inleverdatum, dan weet je zeker dat je iets doet wat echt meetelt.

Zoon kan er ook geen rugbaarheid aangeven want dan krijgt hij de rest van de klas over zich heen (die zijn veel te blij natuurlijk).

Ik vind het goed dat hij het gemaakt heeft, maar daar denk je als 12 jarige natuurlijk heel anders over....
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mv E.l.s  schreef op: 10-02-2017 11:10:25
Zeker goed van hem!
Heb alle 3 mijn kinderen nu op vo, zoiets hebben zij ook wel eens gehad, heel frustrerend!
 
Quote
RE: rol ouders VO
Xsara  schreef op: 10-02-2017 11:41:08
Ik heb het zel eens gehad op de Havo en dat is verschrikkelijk demotiverend. Ik zou als ouder tegen mijn kind zeggen dat hij het nogmaals bij de docent neerlegt met een termijn van reageren er aan vast. niet dreigend maar meer relaxed. Graag zou ik willen dat u de komende dagen met mij in gesprek gaat over..... ik zou tegen mijn zoon zeggen dat hij moet vragen of zijn werk toch niet beoordeeld kan worden. zo heeft hij het niet voor niets gedaan en leert hij er persoonlijk wel iets van. Dan wordt hij toch beloont voor zijn inzet en dat is toch wat een docent uiteindelijk wil. het stimuleren van de hardwerkende en niet demotiveren. als hij niet reageert zou ik samen met mijn kind een gesprek met de mentor aanvragen.. 
 
Quote
RE: rol ouders VO
Chloe  schreef op: 10-02-2017 11:46:37
Ik zou daar als ouder echt niets mee doen, eens met mv Els. Ik zou mijn kind alleen maar voorhouden dat hij de juiste houding en instelling heeft en dat hij daar verder mee komt dan degenen die hun huiswerk niet serieus nemen. Ik laat nu mijn dochter op de middelbare school zit steeds meer aan haarzelf over wat dit betreft en dat werkt prima. Ze stapt nu zelf op docenten af, mailt ze zelfs als dat nodig is. Er moet wel iets heel uitzonderlijks aan de hand zijn, zou ik ooit zelf contact opnemen met een leraar. Hooguit heb ik wel eens contact met de mentor, maar dan niet om dit soort dingen.
 
Quote
RE: rol ouders VO
Jolanda1974  schreef op: 10-02-2017 11:50:11
Ik zou wel contact opnemen met de mentor over het achterliggen qua achterlopen van de hele klas. Ik zou van school wel een oplossing willen horen voor de leerlingen die wel hun werk willen doen.
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mamvan3  schreef op: 10-02-2017 12:16:58
Ik had al contact opgenomen met de mentor.

Hier hebben we al geruime tijd een ander probleem... Oudste (3e klas VO) heeft op vrijdag eerste 3 uur vrij en diverse (2 tot 3) tussenuren. Nu wordt er sinds een maand of 3 structureel geblowd in de eerste 3 uur en bedenk zelf maar wat ze de overige uren doen.... Vandaag was oudste het zat en kreeg ik de vraag of ik hem ziek wilde melden. Er waren maar 4 van de 28 leerlingen aanwezig. Ik was in de buurt, dus ben op school geweest (niet de eerste keer helaas) en heb hier melding van gedaan. Heb ook met een leerkracht gesproken, heb mijn waardering voor haar uitgesproken, dat ze gemotiveerd bleef met slechts 4 leerlingen.
Er waren 3 geoorloofd afwezig....  Ik hoop dat ze het oppakken, maar ik heb er mijn vraagtekens bij...
 
Quote
RE: rol ouders VO
Toedeledoki  schreef op: 10-02-2017 12:47:56
Hij zit wel pas in de brugklas he, en wat voor een .... ik zou 'm toch wel een beetje sturen in wat hij 'moet' doen. En 'm niet helemaal aan z'n lot overlaten....

Zou zonde zijn als hij hierdoor net zo gedemotiveerd wordt als de rest van de klas....
 
Quote
RE: rol ouders VO
Anon  schreef op: 10-02-2017 13:45:48
We doen idd wat toedeledoki zegt, We helpen hem hierbij. Hij is 1 van de weinige nog die op HAVO niveau zit, de rest eerder op afstromen dan op TL. Dan moet je stevig in je schoenen staan om op niveau te blijven. Gelukkig is hij serieus en wil hij wel.

Ik erger mij gewoon aan de houding van school. Ze weten dondersgoed wat voor klas dit is. Ze benoemen het zelf.Dan zou je verwachten dat ze juist duidelijk, voorspelbaar en vasthoudend zijn. We zien dat wel bij andere vakken en we zien dat het werkt. Deze actie bewijst weer anders.


Maar goed. Triest om te lezen dat het normaal is.
 
Quote
RE: rol ouders VO
Anne Mv 3  schreef op: 10-02-2017 14:09:24
Als hij, als één van de weinige afstroomt naar HAVO zou ik ook zeker met school bespreken of hij nu al naar een andere klas kan. Kans is groot dat hij volgend jaar tegen niveauverschil aanloopt omdat zijn klasgenoten een betere basis hebben mee gekregen in het eerste jaar.
Kans is ook groot dat docenten deze klas nu al gaan behandelen als TL klas en minder diep in de lesstof duiken. Overgang naar het tweede jaar kan dan echt pittig worden voor je zoon!
Suc6 ;-)
 
Quote
RE: rol ouders VO
Fransje72  schreef op: 10-02-2017 16:56:18
Hier is 1 x per maand een "klankbord" overleg. Er zijn een paar ouders aanspreekpunt en die geven tijdens dit overleg aan bij de directeur en leraren wat er speelt en hoe school dit gaat oplossen. Mochten er dringende zaken zijn, wordt er meteen met de voorzitter van de klankbordgroep overlegd. Ik weet niet of er op de school van je zoon ook zoiets is. Hier werkt het fijn. Vorig jaar problemen gehad omdat de toenmalige directeur niet achter tto stond en daar ook geen oplossing voir wilde bedenken. Er is een lerarentekort voor het in engels les geven. De leraren van tto hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn met oplossingen gekomen. Ook was er veel uitval.
juist door die structuele overleggen is er rust ontstaan, worden problemen ook echt aangepakt en dit merkt een klas ook. Bij pesten wordt er meteen aangepakt door mentor, huiswerk niet af is het 7e uur inhalen en een grote mond mag je je bij je mentor gaan melden. Klinkt misschien streng, maar ze hebben het, soms, nodig. Nu zit de hele bubs in 2 tto en hebben ze wat meer vrijheid. Ben blij met de begeleiding.
in jullie geval zou ik hem ook naar zijn mentor sturen. Die zou toch de leraar moeten aanspreken. En als dat niet werkt zou ik ook zelf naar de leraar stappen. Knap dat je zoon zich staande weet te houden
 
Quote
RE: rol ouders VO
Jen9  schreef op: 10-02-2017 18:07:58
Ik zou een mail naar de mentor doen, en dan iets in de trant van slecht voorbeeld, niet antwoorden op de vraag van je zoon...

Hier is het absoluut niet normaal. Mijn zoon doet TL. Heeft een klas met echt veel raddraaiers (echt behoorlijk zeg maar), maar dit zou echt, echt niet gebeuren op school....

Tussenuren komen hier trouwens ook nooit voor, sowieso al niet in het rooster. is er een leekracht ziek, dan wordt het opgevuld.
 
Quote
RE: rol ouders VO
Toedeledoki  schreef op: 10-02-2017 20:17:11
Hier heel af en toe een tussenuur. Maar meestal kan er goed geschoven worden.
In de brugklas werden de tussenuren opgevangen. (speciale docent daarvoor ?)


 
Quote
RE: rol ouders VO
Anon  schreef op: 10-02-2017 20:24:07
hier ook geen tussenuren trouwens, maar het eerste of laatste uur valt wel uit. 
vandaag weer verhalen gehoord, docent is kwaad de les uitgelopen en een ander docent heeft potloden van leerlingen door midden gebroken nadat hij de pennen al door het lokaal had gegooid... Het is een lekker stelletje bij elkaar... Diep respect als je het volhoudt...
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mama Van Drie  schreef op: 10-02-2017 22:39:33
Ik verbaas me iedere keer weer over dit soort verhalen van pubers...Hoe ze zich ( durven) gedragen op school naar leerkrachten toe.
Hebben ze van huis uit niet meegekregen dat je respect moet hebben? Dat een leerkracht nog steeds niet iemand is waar je mee geknikkerd hebt?

Wat vinden die ouders van het gedrag van hun ' prinsje' of ' prinsesje' ?
Ik zou woest zijn.....

Ik hoorde laatst ook een leerkracht zeggen dat ze er iemand uitstuurde....Waarop die gast zeg....Nee...Ik ga niet....Dan denk ik wat the fuck...Je gaat niet? Hoezo niet? Ik help je wel ff....Trap onder je gat en opzouten jij?
Ik ben dus totaal ongeschikt als leerkracht😨
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mama Van Drie  schreef op: 10-02-2017 22:42:13
Maar ik zou in jouw geval denk ik de leerkracht zelf mailen, niet de mentor of je moet die in cc meenemen in je mail....Je mag best opkomen voor je kind zeker als het nog in de brugklas zit en hij zelf al gemaild heeft maar dus niks hoort.

Klinkt trouwens als een echt leuke klas....
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mie  schreef op: 10-02-2017 22:51:15

Quote Mama van drie:
Ik verbaas me iedere keer weer over dit soort verhalen van pubers...Hoe ze zich ( durven) gedragen op school naar leerkrachten toe.
Hebben ze van huis uit niet meegekregen dat je respect moet hebben? Dat een leerkracht nog steeds niet iemand is waar je mee geknikkerd hebt?

Wat vinden die ouders van het gedrag van hun ' prinsje' of ' prinsesje' ?
Ik zou woest zijn.....

Ik hoorde laatst ook een leerkracht zeggen dat ze er iemand uitstuurde....Waarop die gast zeg....Nee...Ik ga niet....Dan denk ik wat the fuck...Je gaat niet? Hoezo niet? Ik help je wel ff....Trap onder je gat en opzouten jij?
Ik ben dus totaal ongeschikt als leerkracht😨



Peer pressure noem je dat, oftewel groepsdruk.
Sommige kinderen zijn ( om wat voor reden dan ook) erg vatbaar voor het idee bij de groep te willen horen.
En ja dan is een grote bek en ongeïnteresseerdheid cool en anders hoor je er  niet bij.

Mijn dochter heeft paars haar en op haar school vinden ze dat prima en leuk.
Maar als ze naar huis fietst komt ze langs een andere school, deze jongens ( meiden wat minder) schijnen het leuk te vinden om dochter uit te schelden, domme opmerkingen te maken etc. Het is af en toe echt grof wat ze roepen.
Deze jongens voelen zich alleen sterk als ze in een groep zijn, want als ze alleen zijn durven ze dit niet heeft dochter al gemerkt.

Het kan heel goed dst deze kids thuis  superlief zijn, het zegt allemaal niks.....

En ja, je bent duidelijk niet geschikt als docent 
 
Quote
RE: rol ouders VO
Jen9  schreef op: 11-02-2017 02:00:59
Het gedrag op zich is niet zo gek...Heb jaren les gegeven op het vmbo..B/ k en vond het fantastisch..Het zijn pubers..

Maar hoe er soms thuis mee omgegaan wordt is wel zorgelijk...Idd soms belde ik wegens wangedrag...En ik belde niet zo snel.....En namen ouders het op voor het kind....Zo ontzettend fout.....

Zijn er afspraken met school wie in zo'n geval te benaderen? Bij ons is dat namelijk in ieder geval de mentor?  Bel anders even..Ze zijn nog zo piep..En hij :heeft t al zelf geprobeerd.....
 
Quote
RE: rol ouders VO
Mama Van Drie  schreef op: 11-02-2017 09:46:06
Als deze kids thuis super lief zijn dan is er een gebrek aan communicatie tussen ouders en school over het wangedrag.

Ik zou het willen weten en ik zou het niet zomaar klakkeloos opnemen voor mijn kind....Wat Jen dan zegt dat dat haar ervaring is dan...
Hoe dom van die ouders....Hoe blind....
 
Quote
Navigatie


Reageren op rol ouders VO
Naam
Bericht