Menu
 

Topic:

Wie heeft ervaring met de t4k

Yasmine  schreef op: 01-02-2017 13:08:38
Ik hoop dat iemand ervaring heeft met de beugel trainer.De logopediste gaf aan dat die beugel s'nacht gebruikt moet worden,voordat de echte beugel erin kan.

mijn vraag: helpt dat ding echt?
wordt die vergoed?
Ik wil niet wachten met de echte beugel,voordat de tongproblemen opgelost worden.
Wie heeft hier ervaring mee.Als ik een 1/2 moet wachten voor t plaatsen van de echte beugel,kost het voor mij onnodig veel geld (verzekering)
 
Quote
Navigatie
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Sammy  schreef op: 01-02-2017 14:12:30

Ik zie in gedachte mijn tandarts weer boos worden...

Een aantal jaar geleden kreeg mijn zoon er een voorgeschreven door zijn logopediste. Toevallig moesten we in diezelfde week naar de tandarts toe en vroegen we hem gewoon om raad.
Laat ik het netjes zeggen, hij was er totaal geen voorstander van. En snapte ook niet zo goed waarom een logopediste zich bezig hield met dit soort bitjes.
Mijn zoon zijn tongproblemen kwamen voort uit het vele duimen en een overbite. Het bitje was voor hem een goede aanleiding om daar eens iets meer onderzoek naar te doen. En nog geen maand later zat onze zoon al in de stoel van de ortho. En werd er een plan opgesteld. Voor hem was een spinbeugel, die zijn bovenkaak breder maakte, voldoende en is verder beugelen niet nodig geweest.
Hij is nu 14, en heeft totaal geen last meer van tondproblemen. Ik ben zelf destijds heel blij geweest dat onze tandarts er direct bovenop gedoken is.
Als er een nachtbitje nodig geweest was, had hij liever dat er een op maat gemaakt werd (en dan tijdens de halfjaarlijkse controle steeds laten controleren of deze nog goed genoeg paste), dan dat we gingen aanmodderen en experimenteren met zo'n standaard bitje.
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Mariska Mv Dcm  schreef op: 01-02-2017 14:21:04
Mijn kinderen hebben alle 3 een bitje van myobrace. Dit op advies van de tandarts we zijn nu al een maand of 8 bezig. Wij hopen dat ze met deze brace een beugel bespaard blijven en tot nu toe ziet het er goed uit. We hebben zeker nog 8 maanden te gaan en zijn nu in fase 2 aangekomen. We hebben iedere maand controle met foto,s en zien zeker verschil. 
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Chloe  schreef op: 01-02-2017 14:24:41
Zoon heeft hem ook op voorschrift logopediste ivm infantiele slikbeweging en slappe mondmotoriek. Tandarts heeft hem zelf verwezen en staat dus ook achter het gebruik van de myobrace. Nu nog voor elkaar krijgen dat zoon hem in de nacht inhoudt, hij haalt hem in zijn slaap met zijn hand uit zijn mond
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Chloe  schreef op: 01-02-2017 14:26:19
Hij wordt niet vergoed trouwens, ding kost €120
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Xxx  schreef op: 01-02-2017 15:03:04

Quote Chloe:
Hij wordt niet vergoed trouwens, ding kost €120



Hier wordt hij wel vergoed, valt onder orthodontie  (kost wel iets meer dan 120,-.(rond de 560,- incl controles) 120,- minimaal kost namelijk 1 bitje en het hele traject zijn 3 bitjes)

Wij hebben de myobrace via onze tandarts.
Onze jongens slikken beide verkeerd. En hadden beide een overbeet en openbeet. 

Ze zijn er eind september 2016 mee begonnen.
de oudste had een overbeet van 0.4cm en eind november stond zijn kaak al goed (0.2cm overbeet) openbeet is ook al verminderd, maar kunnen ze niet precies zien ivm wisselen. 

De jongste begon met een overbeet van 0.6cm. 18 januari had hij een normale overbeet van 0.2cm. Openbeet ook niet gied te meten.

Ze slikken al wel wat beter, maar dat moet je echt heel consequent trainen.
Overdag minimaal 1 uur het bitje in en de hele nacht.
Heel soms valt het bitje nog uit in de nacht, maar meestal niet.
Ze zijn hier beide nu met het 2de bie bezig.


 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Toedeledoki  schreef op: 01-02-2017 15:18:06
Mijn zoon heeft 2 slotjes (van een slotjesbeugel) op de achterkant van zijn voortanden, en dan met de slotjes open ... dus dat prikt als zijn tong er tegenaan komt.

Hij slikte ook verkeerd en had last van open mond gedrag. Maar dat is nu echt over. De orthodontist heeft dat gedaan toen.

Hij werd elke keer 'geprikkeld' als hij het verkeerd deed of weer met zijn tong tegen zijn tanden zat.


 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Toedeledoki  schreef op: 01-02-2017 15:19:27
Oh die t4k (moest ff googlen ) heeft ie ook gehad maar had niet echt het gewenste effect.
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Chloe  schreef op: 01-02-2017 16:24:19
Hij wordt idd wel vergoed als hij door de tandarts wordt voorgeschreven, maar niet als de logopedist het voirschrijft helaas.
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Yasmine  schreef op: 07-02-2017 09:03:58
wordt de beugel vergoed,als die door de orthodontist wordt voor geschreven???

Tandarts wil er niet aan meewerken.Hij vindt dat de beugel bij de orthodontist hoort en niet bij de tandarts.😡
 
Quote
RE: Wie heeft ervaring met de t4k
Danielle  schreef op: 11-02-2017 12:39:10
Ik werk als tandarts met de myobrace. Wanneer aanvullend verzekerd bent als ouder wordt de behandeling wel vergoed. Je moet het zien als trainer en niet als beugel. Het hoort wel degelijk in de tandartspraktijk thuis. Scheve tanden en een verkeerde beet hebben altijd een oorzaak ( is niet aangeboren ). Deze oorzaak moet je wegnemen om het op te lossen. Wachten totdat een kind is uitgewisseld en dan het gevolg aanpakken is niet de juiste weg. De traditionele beugels plakken het gevolg aan van de scheve tanden en niet de oorzaak. De oorzaak ligt altijd in het verkeerd gebruik van de spieren in en rondom de mond  
lippen, tong enz.
ik heb veel goede resultaten bereikt met de myobrace. De enige voorwaarde is wel een goede medewerking van het kind. Hij of zij moet wel een uur per dag het bitje in en daarnaast ook de hele nacht.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Wie heeft ervaring met de t4k
Naam
Bericht