Menu
 

Topic:

Verzekering orthodontie

Jen9  schreef op: 25-01-2017 15:10:38
Net te horen gekregen dat de jongste zeer waarschijnlijk een beugel moet..Ik dacht dat dat nog wel even zou duren..

Mijn verzekering vergoedt niet heel veel.. Menzis geeft wachttijd..VGZ heeft achterlijke prijzen.Dan is t gewoon betalen voordeliger.
Nu hoorde ik ook dat orthodontisten vaker hogere rekeningen indienennaar de verzekeraar als dat je geen orthodontie verzekering hebt..Te asociaal voor woorden..Maar daar ga ik ook achteraan..

Wie weet een goede verzekering.. Zonder winstoogmerk..Met vrije artsenkeuze.
 
Quote
Navigatie
RE: Verzekering orthodontie
Spatje  schreef op: 08-02-2017 18:17:07
Zijn krijgt 1 tot 1.5 jaar een dubbele blokbeugel voor minimaal 20 uur per dag. 
Dan 3 maanden plaatjes boven plus blok in de nacht.  Na 3 maanden plaatjes onder erbij met elastiekjes overdag. Deze zal 2 jaar zitten. 
Na deze periode krijgt ze een retentie ijzertje plus een nachtbitje voor 6 maanden. 

Op de röntgenfoto was het plaatsgebrek goed te zien.  Ze moet nog 6 kiezen wisselen, maar dat was geen probleem.  

In de begroting zitten 60 controles  

Even gerekend met wat we extra aan beugel betalen bij pno en we krijgen  feitelijk 2100 euro vergoedt.  

Aangezien ze zolang aan die blokbeugel zit heeft ze maar gelijk een leuk kleurtje gekozen en wel turqoise
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
M.a.m.  schreef op: 09-02-2017 08:58:58
Ik dacht dat voor kinderen sowieso alles vergoed wordt.
Omdat wij in het buitenland wonen maar (beide) in Nederland werken zijn wij zelf in Nederland verzekerd. Onze kinderen zijn in Duitsland verzekerd....dat zal vast op één of andere manier verrrekend worden met onze Nederlandse verzekering, maar onze kinderen moeten in Duitsland naar de ortho. Hoewel moeten, ze mogen in Nederland maar dan moeten we het zelf betalen. Maar zelf betalen we op een paar euro na niets voor zijn beugel. Hier in Duitsland werken ze met kwartalen en per kwartaal betaal je een kleine bijdrage.
Ik heb zelf een beugel sinds 1,5 jaar (vrijwillig, min of meer cosmetisch) en krijg vanuit de aanvullende verzekering 1500 euro vergoed. Wat erop neerkomt dat ik zo'n 1000 euro zelf betaal. Ik heb een slotjesbeugel en gekozen voor witte slotjes zodat het iets minder opvalt Met elastieke en de hele zooi, maar voor een goed doel.....hoewel ik er nu al wel een beetje klaar mee ben...nog ff volhouden...maand of 4/5
De jongste krijgt maandag zijn blokbeugel, hij is pas 9 jaar maar is een jaar of 4 geleden flink gevallen met zijn fiets. 1 voortand staat extreem naar voren. Hij kon ook kiezen voor een kleurtje, maar neemt toch maar een neutrale.
Onze oudste wil best een beugel (nu 11 jaar), maar helaas voor haar, haar gebit is tot nu toe in orde
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Spatje  schreef op: 09-02-2017 10:08:21
Helaas krijg je hier niks vergoedt tenzij je een aanvullende verzekering hebt en dan nog zin de verschillen van vergoedingen enorm
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Femke  schreef op: 09-02-2017 12:28:45
mijn dochter is ook met 9 jaar begonnen, blokbeugel met headset, daarna slotjes beugel en als laatste spalkjes, was ook echt nodig, overbijt van 13mm...totale kosten zo'n 3500 euro, hier wachttijd van 9 maanden voor 1e consult, dus toen in december overgestapt naar zorg en zekerheid gezzin polis... ze heeft nu net haar onderslotjes gehad, ik verwacht einde vh jaar ongeveer door de vergoeding van ik dacht 2000 euro te zijn, ik stap dan over op de top-verzekering van zorg en zekerheid en krijg dan opnieuw weer de totale vergoeding tot onze beschikking...zo betalen we niks extra als behalve de extra premie...Maar daardoor ben ik nu ook veel beter verzekerd voor de tandarts en laat ik elk jaar een kroon doen want daar zeurt de tandarts ook over, ook beniknu voor fysio verzekerd, wat de drempel ook lager maakt. Ik denkd at als mijn dochter klaar is mijn zoon aan de beurt is, die heeft eigenlijk geen overbijt maar een paar schots enscheef tanden en een veel te smalle onderkaak...als hij richting de 2000 euro gaat stapik weer terug van de top-verzekering naar de gezzin en dan heb ik ook voor hem dus 2ex 2000 euro vergoeding. Heb ook geen wachttijd gezeur gehad.. declareer veel en gemakkelijk, ze betalen bijv ook de zooltjes uit die ik zelf online koop, zwemdoppen vergoeden ze ook en per kind 50 euro sportclubcontributie.. 
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Mama_anja  schreef op: 28-06-2017 12:23:10
ik volg onze dochter van 7  moet na de eerste
tandrnwissel een beugel 
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Pup78  schreef op: 29-06-2017 00:17:56
Hoe weten ze dat nu al mama_anja? Mijn dochter is bijna 7 en heeft pas 2 tanden gewisseld... 
Zoon van bijna 10 heeft ook nog niet zijn hoektanden gewisseld. 
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Kyla  schreef op: 29-06-2017 07:08:20
Misschien bedoelt ze na de eerste wisselfase?
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Pup78  schreef op: 29-06-2017 08:56:21
Ja, na de eerste tandenwissel idd, maar vroeg me af hoe ze dat nu al weten.  
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Spatje  schreef op: 29-06-2017 08:58:16
Zien ze aan de stand van de kaak.  Beugel is niet alleen voor scheve tanden maar ook voor overbeet bv

Ik vond het wel meevallen bij mijn dochter totdat ik de foto's mocht zien.  Ik schrok van de ellende in haar mond
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Kyla  schreef op: 29-06-2017 09:01:01
Hoe bedoel je hoe ze dat nu al weten dan? Hoe ze weten of ze nu al een beugel moet? Of hoe ze weten wanneer die fase voorbij is? Meestal schatten ze dat in en krijg je een oproep als het tijd is.

 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Mv5  schreef op: 29-06-2017 09:23:25
Voor de kaakstand te corrigeren is vroeg beginnen vaak juist handig. Een van mijn dochters werd ook al doorgestuurd toen ze net zeven jaar was. Maar goed, daar hoefde je echt geen ortho voor te zijn om te zien dat die een beugel nodig had. Ik vond toen inderdaad wel dat het erg vroeg was, maar de ortho besloot direct actie te ondernemen, dus nodig was het wel.
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Pup78  schreef op: 29-06-2017 10:13:36
Ok, aan de stand van de kaak. Had ik even niet aan gedacht.... kon me er al geen voorstelling bij maken denkend aan mijn eigen dochter namelijk. 
 
Quote
RE: Verzekering orthodontie
Spatje  schreef op: 29-06-2017 10:16:49
Mijn dochter heeft haar onderkaak bv veel te smal waardoor niet alles naast elkaar past en hij staat tever naar achteren.  Dit wordt nu gecorrigeerd met een dubbele blokbeugel die ik elke week moet aandraaien.  Als de kaak goed is dan pas plaatjes.  Ze is 13 maar moet nog kiezen wisselen. 

Was trouwens niet te zien zo dat alles zo smal was in haar mond. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verzekering orthodontie
Naam
Bericht