Menu
 

Topic:

gastouder en ziekte

Corine  schreef op: 25-01-2017 09:20:33
De moeder van mijn gastkindjes is gevallen, heel erg vervelend en ws 6-8 weken uit de running.

Maar hoe zit het nu met de uren? De kindjes komen op onregelmatige basis ivm werk in de zorg. Ik krijg ongeveer 1 maand van te voren de uren door.
Dus voor januari had ik ze al gekregen, de kindjes zijn 1x geweest daarna viel moeder uit dus de andere 3 keren zijn/komen ze niet.

Volgens moeder komen die uren gewoon te vervallen, ze had contact gehad met de belastingdienst daarover.

Ik heb gister de opvangconsultente gesproken maar die wist het eigenlijk niet...... staat wel op papier hoe en wat bij ziekte van de kinderen (doorbetaald) of van mijzelf (niet betaald) maar niet hoe het zit als 1 van de ouders ziek wordt.

 
Quote
Navigatie
RE: gastouder en ziekte
Jc  schreef op: 25-01-2017 10:11:53
Ik word 1 week doorbetaald daarna niet meer. Het is maar net wat er in julli contract staat. Als er niks over ziekte van de ouder instaat dan geldt het volgens mij als dat ze geen opvang nodig heeft dus krijg je ook geen vergoeding
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Jen9  schreef op: 25-01-2017 11:34:08
ik sluit me aan bij jc
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Mamax2  schreef op: 25-01-2017 14:01:13
Als ze afbelt op de dag van opvang heb je die dag nog recht op uitbetaling omdat je op ze rekende voor die dag.  Voor de overige dagen heb je geen recht op doorbetaling.
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Proest  schreef op: 25-01-2017 14:43:54
Hier is een GOB waarbij je elke maand minimaal 20 uur moet afnemen. Het ligt er dus echt aan wat er in het contract staat.
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Sunshine  schreef op: 25-01-2017 18:01:42
Die uren krijg je niet betaald.
Je bent een zzp,er eigenlijk.
Geen werk is geen geld.
Dat is het risco van GO zijn.

Aan de ander kant ,ligt het ergens ook aan de band die je met je GO heb vind ik.
Ik heb vaak zat gewoon betaald.
Mijn eigen bijdrage was zo laag buiten de toeslag om,dat ik het wel best vond en het haar gewoon gunde.

Bij mijn was het voor 24 uur afzeggen of wijzigen.
Maar vaak zat dat ik 2/3 dagen van te voren al wist dat ik eerder klaar zou zijn en haar gewoon volledige dag liet schrijven.



 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Son  schreef op: 25-01-2017 21:19:42
Maar als ze niks betaald zou ik dus zeggen...joh, allemaal leuk en aardig, maar ik moet ook geld verdienen dus ga ik opzoek naar ander kind.

Moet je 8 weken een plek openhouden...ja doeiii.  Lekker ego van moeder. Ze heeft gewoon recht op toeslag, dus kan haar kind gewoon brengen. 

Ik heb wel geleerd hard te worden, ben geen speelbal, want ze verwacht wel dat je over 8 weken weer dr kind opvangt.
Zo ga je niet om met de persoon waar je je dierbaarste bezit heen brengt.


 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Mv5  schreef op: 25-01-2017 21:40:57
Ik zou zelf eerder denken dat je wel doorbetaald moet worden. Het ligt namelijk niet aan jou dat de kinderen niet komen, net als wanneer de kids zelf ziek zijn. En als de moeder gewoon recht heeft op toeslag, dan zou ik in ieder geval een deel betalen aan de gastouder, aangezien die toeslag daarvoor is en de gastouder inderdaad een aantal weken een plek vrijhoudt voor die kids. Dus dat ze jou in feite compenseert met de kot. Die krijgt ze nu namelijk terwijl ze die niet nodig heeft en jij hebt minder inkomsten maar kunt geen andere kids aannemen omdat ze over zes weken wel weer komen. Dus kot naar jou als compensatie zou ik dan wel fair vinden.
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Mb2  schreef op: 25-01-2017 22:14:48
Wanneer wij onze zoon niet brachten op de afgesproken dagen moesten we gewoon betalen. We betaalden alleen niet wanneer de gastouder op vakantie was of een dag afzegde.
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Corine  schreef op: 27-01-2017 14:04:45
Bedankt voor jullie reacties.
Gastouderbureau heeft reageerd en gezegd dat in geval van ziekte en werkloosheid van de ouders ik niet mijn uren door mag schrijven. Helaas!


@Son; moeder heeft contact gehad met de belastingdienst en die zegt dat ze alleen kot krijgt over de uren dat de kinderen hier daadwerkelijk zijn geweest. Dus in dit geval krijg ik niks......... En om nu om die 8 weken te zeggen dat ze maar een ander moet zoeken doe ik ook niet, pas al 3,5 jaar op haar kindjes en dit is de eerste keer dat dit voorvalt
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Ladyb  schreef op: 27-01-2017 18:26:44
Waarom wil deze moeder haar kinderen helemaal niet meer bij je laten komen ? Als ze ziek is en op moet knappen is het misschien wel lekker als de kinderen even bij de gastouder zijn.

Misschien kun je iets afspreken over een aantal uur dat de kinderen toch bij je komen, misschien de helft van wat ze normaal komen. Of kijken of je voor die periode een ander kindje tijdelijk kan opvangen en dan misschien niet kan garanderen dat het plekje voor de kinderen van de zieke moeder open blijft en daardoor wat druk kan uitoefenen op het toch opvangen van de kinderen. 
 
Quote
RE: gastouder en ziekte
Anon  schreef op: 27-01-2017 21:00:44
ik ben 10 weken uit de running geweest en was heel blij met mijn gastouder aan huis! Ik heb haar gewoon laten komen. 

Ik snap deze mama dan ook niet...
 
Quote
Navigatie


Reageren op gastouder en ziekte
Naam
Bericht