Menu
 

Topic:

Trouwen of simpel erkenning?

Eventjes Zo  schreef op: 13-02-2012 20:29:40
Omdat wij een beetje in dubio zitten, voor beide dingen valt wat te zeggen, vraag ik me af wat jullie zouden doen of gedaan hebben.

Wij zijn zwanger, niet getrouwd, wel beide al eerder getrouwd geweest. Nu komen we dus bij het moment dat mijn vriend de baby moet erkennen, dus erkenning ongeboren vrucht, maar dan is er officieel dus niets geregeld. Wij willen, dat idee was er al, ook ooit graag nog gaan trouwen.

Nu zaten we dus te kijken wat dat moet kosten, en om dat op de normale manier te gaan doen nog tijdens deze zwangerschap gaat gewoon niet lukken qua financien. Ik heb gekeken hoe het werkt met het 'gratis' trouwen, maar tenzij je allebei een inkomen hebt op bijstandsniveau (bij ons in de gemeente dan, weet niet hoe het elders is) is het heel eenvoudig, dus in een simpel kamertje, je hebt geen eigen getuigen, geen ringen wisselen, eigenlijk komt het er dus op neer, tekenen en weer wegwezen en je bent officieel getrouwd.

Tja aan de ene kant is alles dan officieel geregeld, maar ookal zijn we beide getrouwd geweest met alle poespas erom heen, toch zouden we het leuk vinden te trouwen met wel een jurk/pak, ringen gewoon simpel, en de belangrijke mensen om ons heen, die ook getuigen kunnen zijn, niet heel groots ofzo.

We kunnen wel evt na het 'gratis' trouwen een feest geven, maar het idee dat het zo simpel is zonder de mensen van wie je houd, tja dat staat me toch wel tegen. Hoop dat jullie snappen wat ik bedoel. Dus ik ben erg benieuwd hoe jullie dat deden of willen gaan doen, want stel dat we het echt als een bruiloft willen doen dan gaat daar wel 4 jaar of meer overheen, en moeten we dus na de geboorte eigenlijk nog officieel gezag aanvragen bij de rechtbank.

pfff volgens mij gaan mn hormonen met me aan de haal haha, alvast bedankt voor jullie ideeen en antwoorden!
 
Quote
Navigatie
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Kyla  schreef op: 13-02-2012 20:36:17
Wij zijn pas getrouwd toen onze jongens 7 en 3 waren . Officieel gezag aanvragen stelt niet zoveel voor hoor, gewoon een formuliertje opsturen naar het kantongerecht.
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Eventjes Zo  schreef op: 13-02-2012 20:37:14
Maar dat gaat toch via het gerecht, dat kost toch geld?
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Dani  schreef op: 13-02-2012 20:39:41
hier koste het niks , idd papiertje opsturen en klaar
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Nimmie  schreef op: 13-02-2012 20:41:35
ik en mijn ex waren ook niet getrouwd.

hij heeft gezag/erkennen geregeld door simpel een formulier in te vullen in in te leveren bij het kanton gerecht.. binnen enkele dagen erna krijg je post met de papieren dat het geregeld is.
bij inleveren papieren moest ik wel mee als levend bewijs dat het klopte ook moest ik zelf een handtekening zetten voor goedkeuring
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Fruitsalade  schreef op: 13-02-2012 20:42:42
Wij zijn getrouwd toen ik zwanger was van Thiuri. Wij hebben het heel klein gehouden. We zijn expres op een doordeweekse dag getrouwd. Zo laat mogelijk in de middag, in een niet al te dure gemeente (waar iedereen van mijn familie getrouwd is) Daarna hebben we met een aantal mensen gegeten en de rest van de gasten hebben wij ontvangen vanaf 20 uur. Het feest was tegen 24 uur afgelopen, daar de meeste ook de volgende dag weer moesten werken. Wij waren niet al te veel geld kwijt aan dit feest, mede doordat wij ook gezegd hadden in het restaurant waar wij ons feest gegeven hebben, dat er alleen limonade, koffie, thee, wijn en bier geschonken mocht worden. Dus geen gekke mixen van weet ik veel hoeveel euro per glas. Wij waren in totaal zo'n 1500 euro kwijt. De jurk en het pak van mijn man hebben wij van onze ouders gekregen. De auto (minilimo) was van mijn neef, die ook onze chauffeur geweest is
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Eventjes Zo  schreef op: 13-02-2012 21:48:45
Ok, ik dacht dat t gezag aanvragen lastig was en geld kostte. Fruitsalade, dat is idd netjes voor een bruiloft, zoiets hebben wij ook in gedachten, maar hoewel we heel graag willen trouwen is dat geld er nu niet. En met een klein kindje op komst en al 2 kindjes denk ik niet dat t er dan de komende jaren inzit.
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Mvl&d  schreef op: 13-02-2012 22:28:46
Wij zijn ook gratis getrouwd (dinsdagochtend kwart over 9) maar we mochten gewoon onze eigen getuigen meenemen, wat raar dat dat in jouw gemeente niet kan ? Verder waren onze ouders, broers en zussen (onze getuigen), zwagers en schoonzussen en wat kinderen erbij. Duurde ongeveer een kwartiertje. Daarna zijn we met z'n allen gaan brunchen in een nabijgelegen restaurantje en om een uur of 12 was iedereen weer weg. Mooiste dag van mijn leven !

 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Eventjes Zo  schreef op: 13-02-2012 22:53:14
Hey, nee dat mag hier dus niet, is ms ook vanwege die nieuwe regels omtrent t gratis trouwen die toen zijn ingevoerd. Anders had ik er ook niet over na hoeven denken en morgen gelijk gebeld haha. We mogen geen getuigen, er is een bode als getuige voor ieder stond op de site. Je mag geen ringen uitwisselen en geen familieleden meenemen, we mogen alleen samen komen, ook niet leuk voor onze kindjes die een bruiloft wel zien zitten haha. Geen toespraak mag, niks dus....
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Baby2  schreef op: 14-02-2012 10:26:43
Maar wat kost het dan als je gaat trouwen met je eigen getuigen erbij? En ik bedoel echt niet met alles erop en eraan hoor maar puur het trouwen alleen in bijv. een zaaltje in het gemeentehuis met familie en eigen getuigen.
Wij zijn 7 jaar geleden getrouwd en als ik dan kijk wat alleen het feitelijke trouwen kostte, op een vrijdag dan viel dit heel erg mee, volgens mij 100 euro, wat het voor ons duurder maakte is dat wij voor een andere locatie kozen dan bijv. het gemeentehuis. Maar als je erkenning moet regelen dat kost toch ook geld? Of niet? Ik weet het niet hoor maar dit moet je toch ook via de gemeente regelen? Ik zou dat dan met elkaar vergelijken en op grond daarvan mijn keuze maken. Als je toch besluit om nu te trouwen dan kun je over een paar jaar bijvoorbeeld op dezelfde datum alles nog eens overdoen en dan bijvoorbeeld wel met alles erop en eraan en dan de kleine als bruidsmeisje/jonker.
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Kyla  schreef op: 14-02-2012 10:51:09
Bij ons kostte trouwen 400 euro. Erkenning maar een paar tientjes en gezag weet ik niet meer. Het was echt een kwestie van een akte en kopie id opsturen en klaar.
 
Quote
RE: Trouwen of simpel erkenning?
Eventjes Zo  schreef op: 14-02-2012 11:16:47
Nou dan is het heel wat duurder geworden dan 7 jaar terug haha, gewoon doordeweeks trouwen kost hier 360e, zonder de bijkomende papieren/trouwboekje enz. Dat hebben we nu gewoon niet, ookal klinkt het niet als veel geld. En als we het zo zouden doen, wil ik ook wel een jurk aan, dat hoeft uiteraard niet veel te kosten, hij een pak, dan ben je zo al met t trouwen minimaal 1000e kwijt. Dus vandaar de optie naar het kijken wat gratis trouwen nou inhield. Tja blijf t lastig vinden haha, dan word t denk ik toch maar erkennen en gezag aanvragen en over een paar jaar trouwen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Trouwen of simpel erkenning?
Naam
Bericht