Mie schreef op: 21-12-2016 14:32:35 |
Ik heb voorgesteld om voor 1e kerstdag bij mijn ouders het nagerecht te maken. Ik wil een (petit) grand dessert maken voor 5 personen. Ik heb het volgende zelf al bedacht: Creme brulée Citroen, limoen of sinaasappelmousse Gekaramelliseerde appeltjes met een bolletje ijs Iemand goede ideeën wat ik er nog meer bij kan maken? Ik wil alles zelf maken en maximaal 5 verschillende dingetjes. Dochter van 13 eet mee ( zoon lust geen toetjes zegt hij...), dus geen dingen die met onverhitte alcohol zijn. Ik heb nog heel veel ingevroren besensap, daar wil ik wel iets mee maken eigenlijk, maar kan niks bedenken. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 21-12-2016 14:35:40 |
Beetje griesmeelpudding met bessensap erop ? In een klein glaasje ? |
Quote |
Mie schreef op: 21-12-2016 14:44:07 | ||
Had ik ook al aan gedacht, maar omdat ik ook al creme brulee heb denk ik dat de kleuren en structuren teveel overeenkomen en ook qua smaakgroep lijkt dat erg op elkaar. Ik weet het....ik maak het weer moeilijk | ||
Quote |
Toedeledoki schreef op: 21-12-2016 14:45:46 |
Maak je er een gelei'tje van |
Quote |
Boterbloem schreef op: 21-12-2016 14:47:39 |
Zelfgemaakt soesje gevuld met een speciaal iets? Slagroom met een smaakje, zwitserse room, zoiets? |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 21-12-2016 14:49:06 |
koekkruimeltjes onderin, beetje vanillepuddingerop en aftoppen met bessensaus in borrelglaasje |
Quote |
Sammy schreef op: 21-12-2016 15:06:33 |
In de allerhande staat een recept met tiramusucreme en speculooskoekjes als laagjes. We hebben dit
tijdens de Kerstproef avond gemaakt en het smaakte echt niet naar alcohol, maar was wel erg lekker
(en makkelijk) |
Quote |
Mie schreef op: 21-12-2016 17:20:42 |
Sammy wat gaat daar allemaal in? Ik houd de soesjes, haagse bluf en de griesmeel in mn achterhoofd ( en de koekkruimels ) |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 21-12-2016 18:29:26 |
Leuk! Vorig jaar heb ik ook een petit grand dessert gemaakt. Even denken.... Ik had een blokje caramel shortcake, een mini oreocheesecakeje, een vanillebavarois met erboven op een laagje champagnegelei met plakjes aardbei erin, een druivenmousse en.....nog iets maar dat ben ik vergeten. Volgens mij iets van chocolademousse ofzo. |
Quote |
Mie schreef op: 21-12-2016 18:30:39 | ||
Oeh, ook een goed idee! Zet ik m'n moeder aan het bakken haha, die bakt de lekkerste flensjes te wereld! Kan ik zelf een mandarijn siroopje met vanille maken dan is het alcoholvrij. En daar nog gehakte geroosterde nootjes bij ofzo? Hazelnootjes of amandeltjes? | ||
Quote |
Sammy schreef op: 21-12-2016 20:21:19 |
Sam pakt de Allerhande erbij, wilde het recept voor je overtypen toen ik zag dat hij ook in de
online Allerhande stond... https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187968/koffie-speculoostiramisu scheelt typen hihi We hebben deze toetjes gemaakt voor de Kerst proefavond en daar waren de reacties heel lovend. Het is ook echt supermakkelijk te maken. En de koffie... als je er niet van houd, je kunt hem weglaten en dan is het nog steeds een lekker toetje. Tijdens de voorbereidingen voor de proefavond, moesten we natuurlijk zelf ook even proeven... |
Quote |
Jen9 schreef op: 21-12-2016 22:28:10 |
Iets met chocola moet er wel bij vind ik.. bonbon kan ook.... |
Quote |
Mie schreef op: 21-12-2016 22:50:15 | ||
Eensch! Vriend maakt Whiskeyfudge met Pecannoten en samen met dochter maakt hij bonbons ( met limoen/witte chocolade ganache en nog een vulling) Van beiden wilde hij bij het dessert doen. | ||
Quote |
C. schreef op: 21-12-2016 23:05:31 |
Ik heb nu voor het kerstdiner morgen mini kwarktaartjess in de koelkast staan altijd een hit bij
groot en klein |
Quote |