Menu
 

Topic:

scheiding nieuwe liefde

Een Mama  schreef op: 21-12-2016 12:25:51
Gewoon nieuwsgierig ben ik wat jullie zouden vinden of zouden reageren.
We gaan elk jaar met de familie op vakantie. opa/oma en hun 2 kinderen met gezinnen. Dit jaar is er een scheiding geweest en heeft een kind een nieuwe liefde. Wij als andere gezin wisten hier nog niets van toen we de vakantie gingen regelen voor volgend jaar. Ineens kwam de mededeling wij willen een grotere bungalow want we zijn met meer. Ik vind dat niet netjes, we wisten toen nog niet wie alleen dat er dus de nieuwe liefde en een kind extra mee gingen.
Kerst groot gedoe met plannen waar ik al niet van hou. Ineens blijkt nieuwe liefde en kind er ook te zijn. Niets wordt vooraf gezegd, alles is er gewoon zomaar. Een keer hebben we nieuwe liefde gezien toen we op visite kwamen en nieuwe liefde daar ook was zonder dat wij dat wisten dus mijn kind schrok toen hij het huis binnenstormde en ineens nieuwe liefde op de bank zag zitten.
Moest het gewoon even kwijt. Persoonlijk vind ik dat zoiets wel even overlegd kan worden of in ieder geval vooraf vriendelijk verteld kan worden ipv ineens boem. Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn jonge kinderen.
 
Quote
Navigatie
RE: scheiding nieuwe liefde
Ma Dalton  schreef op: 21-12-2016 12:47:58

Ik denk dat jij er even aanmoet wennen. Maar dat dit  je nieuwe realiteit is.
Ik snap het ook niet zo goed.. Je weet dat dit de nieuwe luv is toch??

En als de bedoeling is dat nieuwe liefde met de vakantie ook meegaat, en het is dan zo serieus kennelijk. Dan zou dat voor mij aanleiding zijn om te denken dat hij/ zij er met kerst ook bij zou zijn.. Als het niet in mijn huis is, maar in het huis van schoonouders. Dan is dat toch gewoon zo?

Mijn schoonzus heeft ook een nieuwe partner. Inmiddels de 3e sinds mijn kinderen geboren zijn. mijn kinderen accepteren dat gewoon. IK zou het raar vinden als mijn schoonzus mij zou moeten appen ofzo dat de nieuwe liefde gewoon op de bank zit.



 

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mv5  schreef op: 21-12-2016 12:53:10

Persoonlijk vind ik het juist normaal dat je met kerst je partner en zijn/haar kind meeneemt, ook als die de familie nog niet kennen. Mooie gelegenheid om kennis te maken.
Voor de vakantie vind ik het ook vrij normaal dat zij meegaan. Blijkbaar is het zo serieus dat ze dat plannen. Alleen zou ik het zelf dan meer brengen van 'ik heb een nieuwe partner en die heeft een kind en we zouden graag met zijn allen meegaan op vakantie, maar dan hebben we wel een grotere bungalow nodig' ipv 'wij willen een grotere bungalow omdat we met meer zijn want mijn nieuwe partner en kind gaan ook mee'.
En als je ergens op visite gaat, en je weet dat er een nieuwe liefde is, dan lijkt het me logisch dat die daar dan kan zijn. Of wisten jullie helemaal niet dat diegene een nieuwe liefde had? Dan kan ik me voorstellen dat het even vreemd was.

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jen9  schreef op: 21-12-2016 13:11:50
Ik vind dat ze groot gelijk hebben.Ik zou jouw reactie heel erg vervelend vinden en bij voorbaat al voelen dat een nieuwe liefde niet geaccepteerd zou worden. En dus twijfelen of ik wel mee zou gaan.:..Alles of niets.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Ik  schreef op: 21-12-2016 13:17:31

Het is wat het is, die persoon heeft een nieuwe relatie met kind erbij.. dat wist je al. Kennelijk is het heel serieus, ws al samenwonend?! Dan is het toch alleen maar logisch dat hij/zij meegaat met kind?!  Dat is toch iets waar je zelf vanuit had kunnen gaan..het zijn geen kinderen meer met een vriendinntje maar volwassen mensen.


En je kind dat schrikt van een nieuwe liefde op de bank?


Dat het wat verlegen is met een vreemd gezicht oké maar ik zou er niet meer van maken dan wat het is..


Je ergert je volgens mij sowieso al  elk jaar aan die vakantie als ik het zo lees.. dan kan je 2 dingen doen.. 1) je gaat mee en je maakt er wat van, zo leer je die persoon beter kennen of 2) je blijft lekker thuis en je hoeft niet meer te ergeren aan al dat geplan en die verplichtingen

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jen9  schreef op: 21-12-2016 13:20:34
Als je kinderen hier trouwens zo van schrikken zou ik t al helemaal fijn vinden dat de nieuwe liefde er is.... Kunnen ze leren omgaan met dit soort dingen..

Leuke kerstgedachte dit.. Sorry..Maar vind dit ongelooflijk....
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Toedeledoki  schreef op: 21-12-2016 13:21:28
Probeer je dan eens voor te stellen als het andersom zou zijn..... als jij diegene zou zijn met een nieuwe liefde....


 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mama-van-aimy  schreef op: 21-12-2016 13:34:42
Ik zou het alleen maar fijn vinden dat de nieuwe liefde van  die persoon er ook bij kan zijn.
mooie momenten om met kerst verder kennis te maken. En dat er dan nog een kindje in het spel is maakt toch niet uit.

ik denk dat het voor dat kindje nog spannender zal zijn dan voor jouw eigen kind. Jouw kind kent iedereen al en moet alleen kennismaken met de nieuwe liefde.
Het kindje van de nieuwe liefde moet iedereen leren kennen.

Ontvang ze met open armen in plaats van negatief er tegenover te staan omdat het niet allemaal gaat zoals jij het graag ziet.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jomi  schreef op: 21-12-2016 13:36:04
Ik zie het hele probleem totaal niet!
Moet er toestemming aan jou gevraagd worden? Moet het schriftelijk van te voren aangekondigd worden?

Je komt binnen en je geeft een hand em stelt jezelf voor. Ik zie vaak genoeg mensen die ik niet ken of wist dat ze ook kwamen op een verjaardag.



Mijn oudste is volgens mij aan de zesde of zevende vriend van mijn zusje bezig Heeft hem geen schade gebracht hoor.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mie  schreef op: 21-12-2016 14:00:02
Dat jij moet wennen aan de nieuwe liefde van je (schoon)broer of-zus hoeft toch niet in te houden dat diegene niet met degene van wie hij/zij houd ( en waarschijnlijk meeeeega verliefd is) belangrijke feest en andere dagen mag/kan doorbrengen..........

In dit soort gevallen moet je je eigen ego opzij zetten en blij zijn voor die ander dat hij/zij ( weer) gelukkig is!!!
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Boterbloem  schreef op: 21-12-2016 14:05:03
Hoe was jullie eerste contact toen jullie elkaar ontmoeten?
Je zegt dat je kinderen schrokken, maar ging het daarna goed?


 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Caithy  schreef op: 21-12-2016 14:15:08
Dat is toch hartstikke fijn voor je broer of zus, een nieuwe liefde waarvan het kind ook verwelkomd word in de familie. Ik snap niet waarom jij er mee zit en zou het juist positief benaderen.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mama  schreef op: 21-12-2016 14:27:19
Zeker welkom. Er is niets gezegd. Hoop gedoe om de ex waar wij steeds er moeten staan en voor we nieuwe liefde gezien of zelfs bij naam kennen werd alleen gezegd heb date gehad en gaat mee op vakantie. Als nieuwe liefde is kun je dat toch gewoon zeggen van he nieuwe liefde is er ook. Zal t wel verkeerd zien denk ik.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Duifje  schreef op: 21-12-2016 14:29:50
Ik ben het met alle bovenstaande reacties eens. Ik vind jouw houding hierin heel vervelend overkomen. Misschien moet je wennen en bedoel je het niet zo, maar je komt niet echt hartelijk over zo. 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mie  schreef op: 21-12-2016 14:34:18

Quote mama:
Zeker welkom. Er is niets gezegd. Hoop gedoe om de ex waar wij steeds er moeten staan en voor we nieuwe liefde gezien of zelfs bij naam kennen werd alleen gezegd heb date gehad en gaat mee op vakantie. Als nieuwe liefde is kun je dat toch gewoon zeggen van he nieuwe liefde is er ook. Zal t wel verkeerd zien denk ik.



Sorry, maar ik snap ff niks van wat je nou net getypt hebt......
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Ik  schreef op: 21-12-2016 14:35:23

Huh? Ik snap je stukje niet.. eerst staat er dat er gezegd is ik heb date gehad en die gaat mee op vakantie en daarna zeg je dat ie het gewoon van nieuwe liefde had kunnen zeggen dat die er ook bij is?

Je had buiten dit om toch al kennisgemaakt op die verjaardag? 


En nogmaals, als het al jaren zo gaat dat iedereen mee gaat op vakantie dan lijkt het me logisch dat de nieuwe liefde met kind  ook meegaat dit jaar

Dat het misschien even wat ongemakkelijk gezien de toestanden met zijn ex kan ik me wel voorstellen maar verder is het iets wat je helaas moet accepteren dat dit nu de situatie is.

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Cir  schreef op: 21-12-2016 14:36:00
Maar Een Mama, ...wat is nou de échte reden dat je hier moeite mee hebt?
Was je close met de ex en is het daarom slikken een andere liefde te zien?
Zijn er andere dingen aan vooraf gegaan waardoor je band met de ander is verslechterd?
Ik heb het idee dat wij niet alles weten en daarom ook je reactie niet begrijpen.
Ik heb het idee dat je boos bent en niet alleen om deze situatie...


 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jomi  schreef op: 21-12-2016 14:40:16
Of ben jij de ex die nog bevriend is met zijn zus?
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jen9  schreef op: 21-12-2016 14:50:22
Eerder zeg je dat je die nieuwe liefde al gezien hebt.. Heb t idee dat iedereen jou eerst om toestemming moet vragen.. Heb je ook gervraagd of jouw partner mee mocht?

Kom op zeg.. het is kerst... 

Goh, je zal die nieuwkomer maar zijn, zou hard weglopen met mijn geliefde.. lekker samen... je bent toch niet welkom. t Druipt er enorm vanaf...


Of dit is niet alles en er zit je veel meer dwars waar je dan kennelijk over moet gaan praten.. als dit t is... dan ben ik blij dat ik een riem om heb, anders hing mijn broek rond mijn enkels nu...
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Sammy  schreef op: 21-12-2016 16:21:14
Heb je berichtje nu al meerdere malen doorgelezen en snap werkelijk niet wat nu het grote probleem is.
Als het hier om mijn broer of zus zou gaan, zou ik oprecht blij zijn als hij/zij een nieuwe partner gevonden zou hebben!
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mie  schreef op: 21-12-2016 16:24:32
Wat zijn we in kerststemming dames....zo eensgezind!!! 

TO ik heb ook echt het idee dat er veel meer meespeelt dan je hier loslaat.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mama  schreef op: 21-12-2016 16:25:39
Eerst vakantie
Toen verjaardag

Ik vind het erg onbeschoft om zomaar iemand mee te laten gaan die je net kent op een familie weekend zonder dat je die familie hebt laten weten dat er een nieuwe liefde is. Dus nee niet gezien en wisten niet van bestaan nieuwe liefde af toen het gedropt werd dat nieuwe liefde meegaat met kind. Ik had het netter gevonden als er eerst verteld was over nieuwe liefde en kind en er kennis gemaakt zou worden. Maar goed denk er blijkbaar anders over. Nieuwe liefde en kind zijn welkom hoor, ik schrijf nergens dat nieuwe liefde dat niet is.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Bepje  schreef op: 21-12-2016 16:28:52
Bedoel je misschien dat je de nieuwe liefde liever eerst een beetje wilde leren kennen voor kerst en de vakantie straks ? En dat degene bij wie deze hoort eerst even had overlegt ? Als dat zo is dan kun je daar wat aan doen door wat vaker af te spreken en te zeggen dat je het fijn zou vinden om de persoon en het kind wat beter te leren kennen.  
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jen9  schreef op: 21-12-2016 16:29:17
Ik vind t bijzonder onbeschoft om de nieuwe partner niet mee te nemen en welkom te heten...Arm mens...Goede start!  Je schrijft zelf trouwens dat je nieuwe liefde gezien hebt.. :
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Bepje  schreef op: 21-12-2016 16:29:44
tegelijk getypt...
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Ik  schreef op: 21-12-2016 16:49:18
Ik denk dat je je verhaal wat duidelijker moet typen want uit je eerste stukje haal ik dat jullie met kerst met zn allen naar een huisje/bungalow gaan..naar mijn weten moet kerst nog komen 

Maar hoe dan ook..ik zie nog geen probleem ..
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Kees  schreef op: 21-12-2016 17:03:14
je geeft weinig info dus ga ik ook vanzelf invullen...

miss ben je bevriend met de ex en heb jij scheiding niet verwerkt en heb je moeite met nieuwe liefde?

ik ben zelf nu een soort van nieuwe liefde en sta op een punt om kennis te maken met fam en vrienden.
heel leuk maar door jouw post word ik bloednerveus!
verplaats je in andere kant en zet je eigen emotie opzij, die doet er in deze niet toe!
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mie  schreef op: 21-12-2016 17:14:28
Ik snap het nog steeds niet helemaal geloof ik, wat ik wel begrijp uit je verhaal is dat je boos bent dat het van te voren niet is gemeld.
En dat je kind bang is voor "nieuwe liefde"

Vwb dat niet vertellen dat nwe liefde meekomt, ik denk dat jij je man/vrouw/vriend/vriendin ( je kunt alle kanten op immers tegenwoordig) toch ook gewoon meeneemt? Je wilt toch graag dat degene van wie je houdt bij je is?
Het was wellicht handig geweest ivm het boeken van een huisje dat ietjes eerder aan te geven, maar er was nog niks definitief geboekt toch?

En vwb je kind, die zal wel vaker nieuwe mensen ontmoeten toch? Die hoef je toch niet voor te bereiden dat tante/oom X een nieuwe vriend/vriendin heeft. Zulk soort dingen horen bij het leven.

Waarschijnlijk zit jijzelf nog een beetje in een rouwproces dat "vorige liefde" er niet meer bij is.

Ik kan me dat wel een beetje voorstellen, mijn schoonzus is er ook niet meer bij en ik ken de familie niet anders dan met haar erbij ( al ruim 20 jr), maar ja gescheiden he. Dus die is er met familiedagen niet meer bij dan.
Zwager nam laatst ook nwe vriendin mee naar een etentje met de familie, onverwacht!
10 minuten onwennig want nieuw persoon, maar daarna hartstikke gezellig en ik vind het oprecht jammer dat zijn nwe vriendin er niet bij is met Kerst dit jaar.

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Caatje  schreef op: 21-12-2016 17:23:38
Ik vind de reacties hier best hard , hoor! Als de broer van mijn man zou scheiden en er zou een nieuwe liefde zijn, dan zou hij ons bellen als het serieus zou worden. Gewoon om even kennis te komen maken, wat idd ook op een verjaardag kan zijn. Dat is hier niet gebeurd, begrijp ik uit het verhaal van to. Dat zegt meer over de familiebanden onderling dan over het niet welkom zijn van de nieuwe liefde. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat je elkaar belt bij de belangrijke dingen in het oeven, zoals onder andere een nieuwe liefde.

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Caatje  schreef op: 21-12-2016 17:24:58
Oeven moet natuurlijk leven zijn. 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Boterbloem  schreef op: 21-12-2016 17:33:47

Haha ik dacht al dat wij een gekke familie hadden Caatje,

zo gaat het hier ook inderdaad.

Je stelt elkaar eerst fatsoenlijk voor, 
je komt niet met een mededeling dat er zomaar iemand meekomt.

Allereerst alleen al uit respect voor de nieuwe partner,
maar ook uit respect voor de rest van de familie.



Als mijn man zo met mij was omgegaan zou ik het niet fijn hebben gevonden,
niet normaal voorstellen maar direct mee op vakantie...

En als hij daarvoor te kort een relatie heeft moet je je goed afvragen of het verstandig is al een vrouw met een kind mee te nemen op vakantie.
Vooral voor het kindje.
Want die wordt zomaar 'gedropt' in een nieuwe familie terwijl de relatie dan nog heel pril is...

Maar bij een serieuze relatie stellen wij onze geliefde gewoon eerst voor ;-)

En, erger nog  wij overleggen als het pril is of de anderen het oke vinden als diegene meekomt.
Wat eigelijk altijd goed is gevonden door iedereen, maar ook gewoon even een stukje respect naar elkaar toe.
Want het is ook de kerst van de rest van de familie.


 
Quote
Navigatie


Reageren op scheiding nieuwe liefde
Naam
Bericht