Caatje schreef op: 20-12-2016 07:36:28 |
Hoe houden jullie de hapjes voor het Kerstdiner op school warm? Ik heb me dit keer ingeschreven voor
pannenkoeken en ik doe er veel aluminium om heen, maar op school moet dat er toch af. En er mag geen
warmhoudplaatje of theelichtje of iets dergelijks in de klas ivm de veiligheid. Nou zjin koude
pannenkoeken ook lekker, maar dat geldt niet voor alles. |
Quote |
Jen9 schreef op: 20-12-2016 07:38:38 |
Mwah... voor die kinderen wel hoor! Ja, t wordt koud... jammer dan, die moed heb ik al opgegegven
;-) Hier waarschijnlijk koude pizza na verloop van tijd |
Quote |
Jo schreef op: 20-12-2016 07:53:51 |
Ik denk dat dat er een beetje bij hoort hoor, koude hapjes, denk dat het onmogelijk is alles warm te
houden. De charme van dit soort dingen is het samen gezellig eten, leuke aankleding en leuke muziek. |
Quote |
Banana schreef op: 20-12-2016 08:09:28 |
hier een klas pannekoekjes andere klas gehaktballetjes met champions ik ga ook geen moeite meer doen om warm te houden want das kansloos is een reden waarom ik de friet niet gekozen heb |
Quote |
Shea schreef op: 20-12-2016 08:12:17 |
Als er hier warme hapjes gemaakt worden dan word het op een warm houd plaatje gezet ( met waxine
lcihtjes anders ploft de meterkast ![]() |
Quote |
Mie schreef op: 20-12-2016 08:29:54 |
heb je nog piepschuim? of een laag doosje waar je schaal net inpast? dan doe je het daar in en blijft het al veel langer warm overigens denk ik dat kinderen niet zo'n moeite hebben met koude pannenkoek, zeker niet als ze zelfgemaakt zijn. |
Quote |
Caatje schreef op: 20-12-2016 08:44:29 |
Mie, ik maak ze altijd zelf en gebruik ook geen kant en klare mix, maar juist deze keer wilde ik op
advies van mijn man magnetronpannenkoeken halen, whahahaha! Jij maakt me weer aan het twijfelen!! |
Quote |
Banana schreef op: 20-12-2016 09:16:56 |
oeh magnetron pannekoeken warm en dan afkoelen ..... oke mijn kids hebben er echt geen problemen mee dus op school vast ook niet maar ik wel ieuwww alleen daarom bak ik ze wel zelf ![]() en j mijn kids krijgen regelamtig magnetron pannekoeken hoor ![]() |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 20-12-2016 09:35:39 |
Je weet hoe ik denk over magnetronpannekoeken ![]() |
Quote |
Jen9 schreef op: 20-12-2016 10:01:46 |
Piepschuim geeft zeer schadelijke gassen af als t stuk is...Dus kijk goed naar beschadigingen! |
Quote |
Caatje schreef op: 20-12-2016 10:58:41 |
Bedankt voor de tips! Piepschuim heb ik niet en qua dozen heb ik alleen mijn taartendoos van
tupperware. Daar past het in ieder geval in. Dus aluminium en die doos, dan moet het even warm
blijven. |
Quote |
-claudia- schreef op: 20-12-2016 23:42:47 |
Whahaha dochter is gek op magnetron pannekoeken.. Joh hier heel kerstmusical dus alles is koud...scheelt ik maal glibberpudding,rood en groen met een "sneeuwlaagje"... ![]() |
Quote |
Mie schreef op: 20-12-2016 23:55:55 | ||
Ik lees het nu pas hihi. Het nadeel van magnetron pannenkoeken is dat ze koud echt zooooooo vies en rubberachtig zijn en dat zijn zelfgemaakte niet ( althans de mijne niet haha), die blijven mooi soepel en desnoods zoet je het beslag als met ( vanille)suiker, hoeft dat er niet nog extra bij meegenomen te worden. Ipv piepschuim kan een oud kussen of een deken in een doos ook prima als isolatie dienen. Jen ( ben je al 9-af trouwens?) Ik dacht dat piepschuim alleen giftig was bij de fanricage en als je het verbrandt. Maar een deken of kussen zijn sowieso beter. | ||
Quote |
Toedeledoki schreef op: 21-12-2016 07:27:02 |
Als je ze eenmaal verwarmd hebt die pannenkoeken valt het mee, maar zelfgebakken blijft toch
lekkerder ![]() Ik heb de poffertjes een keer gebruikt, kerstmannetjes van gemaakt, marshmellow erop en een aardbeiensnoepje. Man met een decoratiestift overal gezichtjes op gemaakt haha waren erg leuk ![]() |
Quote |
Mama Van Drie schreef op: 21-12-2016 07:31:54 |
Gelukkig heb ik dit niet meer maar wat vaak favoriet was en helemaal op ging was Mini croissants met
een knakworstje erin of chocoladestukje. Of vruchtenbowl....Bakjes erbij en het vloog weg. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 21-12-2016 07:36:00 |
Hier is vaak al een overschot aan knakworstjes in bladerdeeg of croissantdeeg haha, maar het gaat
idd allemaal op. 2 jaar geleden mocht ik helpen met het kerstdiner, school klaagt altijd dat mensen niet teveel mee moeten geven omdat er altijd zoveel over blijft, nou bij ons was alles schoon op hahaha. Vorig jaar mini pizza'tjes gemaakt die vielen ook goed in de smaak. Dit jaar maar weer.... |
Quote |
Caatje schreef op: 21-12-2016 09:43:46 |
Ik ga ze toch lekker zelf bakken. Dat is het lekkerst en ik heb nu even tijd. Morgen ppwarmen en dan
kunnen ze smullen! Mama van drie, die mini croissantjes zijn hier altijd als eerste weg op de inschrijflijst. 😄 |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 21-12-2016 10:52:53 |
Hier hadden de kinderen afgelopen zomer op zeilkamp pannenkoekendag dus moesten er natuurlijk
pannenkoeken mee (duh 😄). Ik heb ze 's-morgens vroeg gebakken en in een met aluminiumfolie beklede vershoudbak gedaan. Daarna nog alufolie aan de buitenkant eromheen en tussen de middag waren ze nog warm. Misschien kun je het ook zo doen? Alufolie goed dichtslaan aan de binnenkant. |
Quote |
Caatje schreef op: 21-12-2016 22:44:03 |
Bedankt voor de tip, Juulmvjens, binnen en buiten aluminium, check! ![]() |
Quote |
Jen9 schreef op: 22-12-2016 07:23:54 |
Late reactie. .Maar in die bolletjes van piepschuim zit gas....In die doosjes van de hamburgers e.d
zitten geloof ik geen bolletjes |
Quote |