Menu
 

Topic:

2 losse of 1 grote wasbak?

S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 12:56:16
Wij zijn druk bezig met het opknappen van de badkamer. We hebben alles geschilderd en het plafond opnieuw gedaan. Er komt een nieuwe toiletbril en een designradiator, maar ook een nieuw badkamermeubel met 2 kranen. Nu zitten we alleen nog te dubben wat we zullen doen, 1 grote wasbak of 2 wasbakken? Wat zouden jullie doen? Wat is praktischer? 
 
Quote
Navigatie
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Harleysmama  schreef op: 11-12-2016 13:15:31
1 grote wasbak. Met Eigen huis en tuin waren ze bij die Russische danseres en haar man en die kregen een grote wasbak met 1 meubel. Is terug te kijken op de site van eigen huis en tuin. 

Ik vond het er erg mooi uitzien. Had ik de ruimte had ik zeker voor een grote wasbak gekozen.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 13:22:13
Er komt sowieso 1 meubel, dus niet 2 losse. Alleen de wasbak die er in komt is dus nog de vraag. Zelf lijkt me 1 grote mooier en makkelijker met schoonmaken, maar ik weet niet of 2 wasbakken praktischer is in gebruik. De grote van het meubel blijft gelijk, ongeacht of we kiezen voor 1 of 2 wasbakken. Veel ruimte hebben we niet hoor. We gaan straks van 2 hoge kasten en een enkele wasbak naar 1 hoge kast en een bredere wasbak en meubel.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Snoopyb  schreef op: 11-12-2016 14:09:13
Wij hebben gekozen voor 2 wasbakken. Mijn man scheert nat aan de wastafel, ondertussen kunnen de 3 kids toch hun tandenpoetsen bij de andere wasbak. Er is ook minder water nodig om de wasbak te vullen. Verder zullen de oudste 2 binnen niet al te lange tijd beginnen met zich te scheren, dus ook daarom vinden wij het handiger. Wij hebben wel gekozen voor een wastafel zonder opstaande randjes dus de wastafel is eigenlijk in 1 vloeiende beweging schoon te maken.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 14:29:11
O, die van mij scheert ook nat bij de wastafel, daar had ik nog niet over nagedacht. Zoon krijgt tzt een scheerapparaat, dus daar hebben we niet 2 wasbakken voor nodig. tandenpoetsen kan er ook wel naast, want er komen sowieso 2 kranen. Nu zitten we ook nog te dubben tussen een hoge kast en een dubbele wasbak van 1 meter in totaal, of alleen een breed meubel van 1.20 met 2 wasbakken en dus die hoge kast niet. Maakt het wel ruimtelijker, maar zorgt wel voor minder opbergruimte. Ik vind het best moeilijk kiezen.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Banana  schreef op: 11-12-2016 14:34:43
wij hebben daar ook over getwijfeld 
vind een wel erg moi uit zien 
alleen lever je dan zo veel ruimte 
wij hebben wat spulletjes op de wastafel staan oa 2 bekers met borstls van de jongens een handzeepje en een bekertje om te spoelen 
bij een grote hadden we die ruimte niet echt meer en nu met twee losse wel 

 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 15:08:09
Mooi Banana .  Het scheerargument gaat hier niet meer op, mijn man scheert met lopende kraan. Nu dus verder dubben wat het handigst is. Hoe breed is jouw meubel Banana?
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Banana  schreef op: 11-12-2016 15:48:29
1,20 


deze had mijn persoonlijke voorkeur maar de hadden ze neit waar wij hem kochten helaas 



dit was dan nog andere keus en dat randje bij kraan is best smal dus word het glijk erg vol als je er iets ip zet 
als j dan kies is er geen voordeel meer in een bak alleen dat het er mooi uit ziet maar zijn losse bakken weer praktiser 

hier ook extra voordeel mijn man is echt een rommel maker tandpasta enz overal 
maar doordat we ieder een kant hebben is vooral zijn bak een troep en is mijn kant gewoon altijd netjes 
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Juulmvjens  schreef op: 11-12-2016 15:51:38
Grappig, hier hetzelfde meubel met laden. Wel iets ander model wasbak.

Ik zou overigens gaan voor één grote maar dat is gewoon omdat ik dat het mooist vind. Ik kan me voorstellen dat met nat scheren enzo twee praktischer is.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 15:54:43
Als wij 1.20 doen kan de hoge kast er niet bij. Als we die van 1 meter nemen wel. Dat is wel krapper, maar veel zullen we niet met 2 personen bij de wastafel staan. We zullen in de winkel even moeten kijken hoe het uitkomt.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Juulmvjens  schreef op: 11-12-2016 16:03:35
Ja hoge kast hebben wij er ook naast. Ideaal en erg mooi. 👍🏻
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Mama Van Drie  schreef op: 11-12-2016 16:11:39
Ik denk dat je goed moet inschatten of je er vaak met z'n tweeën ge ruik van maakt tegelijkertijd of niet.

Wij hebben een hoge kast en een meubel van 80 cm breed wat tussen twee muurtjes past, de hoge kast staat er niet naast maar op een andere plek in de badkamer.
Twee diepe lades heb ik onder de wastafel, en een spiegel erboven met openslaande deuren waarachter opbergruimte is.

Ik ben zelf geel erg van zo min mogelijk zooi in het zicht hebben, alles staat achter de spiegeldeuren zoals Deo....tandpasta en bekers, parfum in de lades Make up zooi en handdoeken.


Op de wastafel zelf alleen een zeeppompje en een drinkbeker.

Wij staan nooit tegelijk bij de wastafel....man gaat om kwart voor 6 bed uit....ik een klein uurtje later...na mij volgt de jobgste en mijn twee jongens hebben op zolder hun eigen badkamer.


 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 17:12:07
Het komt niet dagelijks, maar wel regelmatig voor dat ik samen met mijn dochter bij de wastafel sta. Vinden we heel gezellig, haha. Ik denk dat de hoge kast er toch gaat komen. Voor de handdoeken, de wc rollen, de voorraad shampoo en schoonmaakspullen, maandverband, inlegkruisjes enz. In de lades kunnen alle andere rommeltjes. Dan staat niets in het zicht.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Mie  schreef op: 11-12-2016 18:17:05
Wij gaan voor 2 wasbakken in 1 meubel van 100cm en een spiegelkast erboven waar veel spul in kan ( 12 cm diep geloof ik)
Ik heb nog wel eens iets even weken in een wasbak en als je dan maar 1 grote hebt, dan kun je rest dus niet meer gebruiken.
Ook scheert vriend af en toe met de hand en dan laat hij ook een bak vollopen. Niet handig als ik tegelijkertijd de wasbak wil gebruiken.
Momenteel hangt er dus nog een 60 cm 1 bak versie, maar die verhuist naar elders en dan hangen we ( oke niet ik haha) de nieuwe spullen op.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Kaatje  schreef op: 11-12-2016 19:11:01
Hier hebben we 2 wasbakken die vloeiend in elkaar overlopen. Eronder kastjes en lades.
erboven een spiegelkast met ook opbergmogelijkheid erachter. Ook aan de binnenkant spiegel als ik de deurtjes opendoe kan ik de achterkant van mijn hoofd ook bekijken  .
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2016 19:49:45
Ik wil een gewone spiegel, geen kast erachter. Wel wil ik geen spiegel meer tot achter de kraan, dat hebben we nu wel, maar het is dan altijd vies.
 
Quote
RE: 2 losse of 1 grote wasbak?
Banana  schreef op: 11-12-2016 20:36:32
ik wilde dus speigel kast wij hadden echt mega meubel in de badkamer maar ja vreselijk lelijk jaren 80 ding
door andere indeling geen ruimte meer voor dus dingen verplaatst naar gangkast 
in de lades liggen tampons en vochtig wc papier wat voorraad schampoo enz 
in de spiegel kast staat deo tandpasta kam enz 

wilde dus ook niets in zicht maar de kinderen konden dus niet goed in de spiegel kast dus nu netjes ieder eigen beker met hun borstel en tandpasta 
ook man heeft beker die wil dus ook niet steeds kast in en als die borstel los staat is het weer een klieder boel 
dus hij verplicht ook een beker 
mijne staat wel netjes in kast 

man heeft ook lenzen en veel zooi ervan maar ook dat schijnt lastig te zijn om in kast te zetten dus zo verhuisd het steeds op de wasbak of het randje in de muur helaas 

hier regelamtig met meerdere aan de wasbak maar ja we zijn met 5 man gaat nagenoeg gelijk deur uit met ons en kids gaan gezamelijk naar bed dus altijd wel spits en blij met die duo bak
 
Quote
Navigatie


Reageren op 2 losse of 1 grote wasbak?
Naam
Bericht