Menu
 

Topic:

huiswerk maken groep 6

Xsara  schreef op: 11-12-2016 12:11:18
Hoe zeer begeleiden jullie het huiswerk maken van je kind?

Onze zoon is 9 zit in groep 6. Alles is hem tot nu toe komen aanwaaien, op leergebied gaat het makkelijk, hij is begaafd dus hoeft er niet veel voor te doen tot nu toe!

hij heeft een bloedhekel aan lezen, is in begrijpend lezen ook middelmatig. 

maar hij is getest en kan moeilijk plannen, is chaotisch en kijkt niet naar  het lange termijn. omdat hij een goed geheugen heeft kan hij, tot nu toe, alles op het laatste moment stampen. 

Ik vind dat een probleem en wil hem leren plannen en leren leren want het blijft immers niet altijd zo makkelijk. 

maar nu is iedere dag een strijd over het huiswerk. hij weet al 6 weken dat hij een boekbespreking heeft kiest een dik boek 350 blz. en ook geen makkelijk boek. daar heb ik hem vanaf gekregen en nu leest hij (wij samen) het leven van een loser. leuk grappig en met plaatjes dus wat mij betreft makkelijk te doen. er moet een powerpoint presentatie van komen. hij kan dat niet zelfstandig. 

ik heb afgelopen week een schema gemaakt van wat hij per dag moet doen. ( hij zit op een nieuwe school, is erg gepest en heeft nu vriendjes en is zeker nniet meer de beste van de klas en lijkt er niet mee te zitten, hij is erg happy..) hij heeft ook andere toetsen tussendoor. Ik heb gezegd er erop geschreven dat hij mij altijd mag vragen als hij hulp nodig heeft..

zouden jullie iedere dag dwingen om zijn taken te doen? hij leest 20 blz. in 5 minuten en weet echt wat er staat maar is erg chaotisch en heeft moeite met hoofd en bijzaken. 

als ik hem help en hij doet het op mijn manier haalt hij meestal een 9/10. ook al gaat dat met een hoop gemopper. zal ik het loslaten en kijken wat er gebeurt? een 7 is wat mij betreft ook prima namelijk. ik verwacht dat hij op zijn manier hooguit een 6 gaat halen..  


 
Quote
Navigatie
RE: huiswerk maken groep 6
Xsara  schreef op: 13-12-2016 13:03:31

  • Nou bettie, hij is ze al voor.. heeft dat letterlijk in de presentatie gezet..  nu breekt me de klomp. 

 
Quote
RE: huiswerk maken groep 6
Vlindertjes  schreef op: 13-12-2016 14:53:43
Waarom maak jij zijn planning? Kun je dat niet beter samen doen zodat hij het uiteindelijk alleen kan? Hij 
leert er toch niks van als jij het voor hem doet. En wil hij niet samen nou jammer dan, dan geen planning.
 
Quote
Navigatie


Reageren op huiswerk maken groep 6
Naam
Bericht