Menu
 

Topic:

Vrijgezellenfeest

Nala  schreef op: 13-02-2012 10:03:59
In april gaan vrienden van ons trouwen, nu heeft mijn man mail gehad voor het vrijgezellenfeest van de man, ze gaan eerst Amsterdam in dan eten bij de Comedey Factory en daarna kroegentocht in Haarlem, alleen het budget vind ik behoorlijk aan de hoge kant rond de €150,- pp
Zelf zijn wij in 2010 getrouwd, aangegeven dat het van ons niet zo hoefde zo‘n feest (zijn niet echt zulke uitgaans types ;-) ) afijn ze hebben toen met zijn allen ons meegenomen om te bowlen en daarna met zijn allen uiteten kosten €60,- pp. per stel dus €120,-, dus dat bedrag ben ik gaan sparen voor hun feest en iets meer if minder kan wel maar €110,- meer gaat mij de pet te boven.
Ik vind die €150,- bespottelijk hoog, daar komt get vrijgezellenfeest van de vrouw nog bij a €80,- totaal €230,- daar kunnen we bijna 3 weken van eten.
Wij hebben het helaas al niet ruim, maar hier schrok ik flink van, eerste gedachte was dan maar niet mee, echter zijn het wel hele goede vrienden al heel wat jaren,wat mieten we nu?
 
Quote
Navigatie
RE: Vrijgezellenfeest
Nina1  schreef op: 13-02-2012 10:09:40
gewoon aangeven dat jullie het teveel geld vinden.
is niet iets om je voor te schamen hoor!

wij waren de eerste uit een groep vrienden die ging trouwen en wij kregen(op het laatst) een etentje(ik) en een biosbezoek. manlief een kaartje voor een evenement hier en werd vrij gehouden de hele avond. bleek degene die de munten had om een uur of 11 savonds in een hele andere kroeg te zitten en ging ieder verder zijn eigen weg....tja.
ook wilden wat mensen eerder weg omdat ze nog al een eind moesten rijden (prima!) maar dat mocht niet van de overige heren.....zijn wel gegaan hoor. ik ben nadien ook nog op het evenement geweest. daar hebben we elkaar gezien en stonden in een kwartier alleen. de dames van mij waren namelijk al naar huis!!

nadien kregen we een vrijgezellen feest van iemand anders en dat kosten ons pp 150,00 euro. terwijl ik met de dame in kwestie helemaal niets heb. hebben ook gezegd dat we niet kwamen en dat het veel en veel te duur werd. ze wilden met de heren een weekend gaan skieen in winterberg....ja daaaag!! (ja want volgens deze vrienden hadden ze dat altijd gedaan met de party's)(alleen ons feest was er voor maar goed)

 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Onsjanneke  schreef op: 13-02-2012 10:12:40
Is het niet mogelijk een deel van de avond mee te gaan. Bijv. het eten en dan niet mee te gaan met stappen?

Ik zou het best kunnen betalen, maar vind 150 euro voor een avondje uit best veel! Zeker als je met een groep bent moet er toch een goedkoper alternatief te vinden zijn..
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 13-02-2012 10:15:58
Ik vind het belachelijke bedragen! Waarom moet alles groter, aparter en duurder tegenwoordig?!

Ik heb zelf een vrijgezellenfeestje gehad met mijn 2 beste vriendinnen en zus. We zijn gaan bowlen en mini-wokken. Was heel gezellig en erg leuk! Ik wilde zelf absoluut niets groots, duurs of rare dingen. Mijn 2 schoonzussen waren er niet bij, waarom niet? Geen idee.
Mijn man wilde helemaal geen vrijgezellenfeestje en heeft die ook niet gehad. Hier gelukkig vrienden en familie die rekening hielden met wat wij graag (of niet) wilden, ipv alleen maar aan zichzelf te denken en de bruid/bruidegom voor lul te willen zetten!
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Nala  schreef op: 13-02-2012 10:18:20
Wij zijn ook de eersten in de groep die zijn getrouwd, deze vrienden de tweede, vind het prijsverschil voor onze portomonee echt teveel.
Manlief is ook teleurgesteld men weet dat wij het heel krap hebben ( manlief was baan verloren ivm recessie)
Denk dat we inderdaad maar aan gaan geven dat €150,- ons hele budget is en dan maar kijken tot wat voor oplossing we kunnen komen?
Het budget zal wel zo hoog zijn ivm de drank die de heren willen nuttigen, gelukkig drinkt mijn man weinig tot niets
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Bepje  schreef op: 13-02-2012 10:33:02
Ik zou ook gewoon aangeven dat je dat veel te veel vind, wij eten daar ook zeker 2 weken van. Zoiets kan heel veel goedkoper.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 13-02-2012 10:53:35
Gewoon aangeven...ze hebben nog een tijdje om een andere optie te bedenken...toch??
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Marimammavanalec  schreef op: 13-02-2012 11:05:04
Eerlijk zijn. Je hebt het gewoon niet ,klaar. Misschien als er meer mensen eerlijk zijn van die groep er toch voor wat anders wordt gekozen wat minder kost
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Brabbel  schreef op: 13-02-2012 12:37:14
Dat zou ik ook veel te veel vinden. Ik ben nu ook een aan het organiseren en 75 euro ben je zo kwijt. Zitten er dames bij die niet meer dan 50 euro uit willen geven. Prima, maar dan kunnen ze een onderdeel niet mee of helemaal niet. Maar 150 euro tot 230 vind ik van de zotte.

Dus ik zou het eerlijk zeggen en niet meegaan. Je moet ook nog iets in de envelop stoppen en nieuwe kleding voor de bruiloft.

Ik dacht dat wij al hoog zaten!!
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Myself  schreef op: 13-02-2012 13:31:21
Ik vind het ook een groot bedrag, een heel groot bedrag eigenlijk en denk dat je het beste eerlijk hierover kan zijn.
Je geeft tenslotte toch ook nog een cadeau hè op de dag zelf, dat komt er ook nog bij.

Ik zou dan eigenlijk wel zelf al een leuk alternatief bedenken, zodat je gelijk iets aan kunt dragen als ze vragen wat moeten we dan gaan doen.

Succes meid!

ps: mocht het niet lukken, en jullie niet mee gaan, dan zou ik wel nog een lief kaartje doen richting het bruidspaar en in je eigen woorden uitleggen waarom jullie niet mee konden.
Vrienden zullen hier vast en zeker begrip voor hebben
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Baby2  schreef op: 13-02-2012 13:45:18
Ik vind dit ook veels te duur, ik heb 2 keer een vrijgezellenfeestje mogen organiseren waarbij de bruidsparen gewoon beide aanwezig waren, gewoon een gezellige avond met alle vrienden bij elkaar. Wij hebben toen een arrangement geboekt: koffie met een broodje, boogschieten en daarna 3-gangen-diner, we waren 55 euro per stel kwijt!!! (inclusief drinken) en hebben natuurlijk het bruidspaar vrij gehouden!!! Was erg gezellig en niet duur... (ik kom uit het Noorden van het land dus misschien liggen de prijzen hier iets lager)
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Nala  schreef op: 13-02-2012 16:43:42
Vanavond er nog maar eens over hebben. met manlief, het gaat immers om het mannenfeest.
Ideeen aandragen zou een idee, echter de rest kan het bedrag zo neertellen, dus denk dat de beste optie dan is dat mijn man de kroegentocht overslaat.
Trouwcadeau geven we niet, athans mijn man fotografeert hun trouwdag, en trouwens ook het vrijgezellenfeest, dus ze krijgen hun album van ons.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Channy  schreef op: 13-02-2012 18:53:15
Wij hebben vorig jaar in dezelfde situatie gezeten, en mijn man heeft toen aangegeven dat hij het geld niet heeft, en toen hebben ze met zijn allen iets anders gezocht voor een lager budget en hebben toen een super avond gehad
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Sun  schreef op: 13-02-2012 21:10:10
Ik heb vaker vrijgezellenfeestjes en van de man loopt het vaak op tot 150 euro. Van de vrouw hier meestal rond de 120 euro. Ze nemen het bedrag wel ruim maar bij de mannen gaat het wel vaak op door het stappen in de avond. Veel geld, maar in Amsterdam en Haarlem eten en uitgaan is gewoon duur. Als het je te duur is (wat niet raar is), zou ik inderdaad een deel van de dag gaan.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 13-02-2012 21:19:52
Mijn man was 2 jaar geleden 70 euro kwijt. Een topdag en ook zat gedronken! Ik vind 150 echt absurd veel geld.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Marie8  schreef op: 13-02-2012 21:48:30
Doe ik ook niet aan mee, ook al kan ik het missen. Ik vind het gewoon belachelijk. Hier zijn ze nog wel eens met meer aangekomen, nou dan kunnen we niet hoor. Moet wel zeggen dat naaste familie en beste vrienden het dus nooit zo bont hebben gemaakt qua kosten.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Satekroket  schreef op: 14-02-2012 09:02:45
150 Euro!!! Ik vind het een belachelijk hoog bedrag. En dat is voor 1 persoon. Ik zou het niet eens op kunnen krijgen. Wat moet je dan veel drinken zeg. Dan zit daar ook de taxi bij om weer thuis te kunnen komen, in het geval dat je nog weet hoe je heet en waar je woont
En waarom kan het voor de vrouwen voor 80 Euro? Dat klinkt toch al heel anders. Is dat vanwege de drank?
Ik zou gewoon zeggen, dat het veel te duur is. Joh...voor 150 Euro drinken en eten per persoon is in mijn ogen gewoon absurt.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Happysinglemum  schreef op: 14-02-2012 14:29:27
Ik vind het ook belachelijk, zou het niet durven vragen zeg. Ik zou dus echt niet mee gaan.
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Brabbel  schreef op: 15-02-2012 08:09:02
Maar het bruidspaar verzint deze bedragen ook niet he. Dat doet de vriendengroep. Dus bruidspaar kan er ook niets aan doen.

Ik ben benieuwd hoe ons overleg gaat. Het zijn toch meiden die je niet kent en je weet ook niet wat je kunt verwachten. Afwachten maar. Maar dat iemand 50 euro al veel vind is ook lastig. Wat wil je een hele dag doen van 50 euro incl. eten en drinken? Dat lukt je nooit!
 
Quote
RE: Vrijgezellenfeest
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 15-02-2012 08:37:54

Quote Brabbel:
Maar het bruidspaar verzint deze bedragen ook niet he. Dat doet de vriendengroep. Dus bruidspaar kan er ook niets aan doen.

Ik ben benieuwd hoe ons overleg gaat. Het zijn toch meiden die je niet kent en je weet ook niet wat je kunt verwachten. Afwachten maar. Maar dat iemand 50 euro al veel vind is ook lastig. Wat wil je een hele dag doen van 50 euro incl. eten en drinken? Dat lukt je nooit!



Dat probleem had ik dus ook met mijn schoonzusje...Wilden gaan bowlen en daarna steengrillen...Excl drankjes 36 euro...pp dan nog de vrijgezel vrijhouden..Niets van te zeggen dacht ik....Uiteindelijk is er dus niets gedaan omdat er dames waren die het echt te duur vonden...Ja heel erg jammer, maar nog goedkoper had ik het niet kunnen verzinnen..
En ja ik vind 150 euro ook echt belachelijk veel...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vrijgezellenfeest
Naam
Bericht