Frama schreef op: 16-11-2016 09:12:15 |
Even aan jullie ervaringen vragen nu mijn pannenset aan vervanging toe is. Welke hebben jullie en hoe bevallen deze ? Ik zag pannen met een tuitje aan de bovenrand voor afgieten, dat lijkt mij erg handig. Maar is dat ook zo ? Zie zoveel sets dat ik geen idee meer heb. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 16-11-2016 09:43:11 |
Ik heb ooit een set bij de Agros gekocht (zo'n groothandel a la Sligro) dat is al 25 jaar geleden en
mijn pannen zijn nog steeds niet aan vervanging toe (en zo duur was ie niet). |
Quote |
Frama schreef op: 16-11-2016 09:47:36 |
Die van mij zijn ook ruim 20 jaar. Maar van de meeste gaan nu de handvaten kapot en er is een
deksel(Glas) gesneuveld. Dus denk ik nu toch maar voor een nieuwe ga. Ik kan het vervangen is van BK
maar dan ben ik bijna evenveel kwijt als een nieuwe. |
Quote |
Kaatje schreef op: 16-11-2016 09:50:31 |
Ik heb een BK pannenset en deze is 12 jaar oud. ik ben nog steeds tevreden, ik giet af met zo'n half gaatjes deksel heb ik al eens cadeau gekregen van mepal. Of gewoon met de deksel schuin op de pan. ik heb wel zwarte handgrepen die niet warm worden. ik kook op gas, we gaan over wrs over op inductie dan moet ik ook een nieuwe set. |
Quote |
Mie schreef op: 16-11-2016 10:00:24 |
Ik heb gewoon Lidl, heeeeeel degelijk, dikke bodems , geklonken grepen etc, mat met glans rvs ( bk
had destijds zo'n soort serie) deksels zijn van glas en worden wat lelijker( komt door de
afwasmachine), maar in FR en Dld kun je in de grote supermarkten voor weinig nieuwe deksels kopen
. Maar mijn eten smaakt niet minder lekker door lelijke deksels dus stel ik het telkens uit. Ik vond het belangrijk dat er iig een stoomgaatje in het deksel zat en dat het dikke bodems zijn ivm de geleiding van de warmte |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 16-11-2016 10:03:15 |
Ik heb dubbele bodem (spannend) Verder zou ik best nieuwe willen ivm het uiterlijk maar wat jij zegt... ze doen het nog prima en zien er meer dan prima uit nog.... |
Quote |
Kaatje schreef op: 16-11-2016 10:09:24 |
In heb gewoon rvs deksels, wel met een stoomgaatje. laatst mijn glazen deksel van de koekenpan laten vallen (wat een gedoe overigens ) en toen bij de Lidl een nieuwe gekocht met pan. Was goedkoper dan alleen een nieuw deksel bestellen. Ga ook wel naar Duitsland voor een nieuwe koekenpan, maar een half jaar geleden een set bij de action gekocht, wat een super set. Nog nooit zo tevreden geweest over mijn koekenpannen |
Quote |
Frama schreef op: 16-11-2016 10:11:15 | ||
Dat zou ik eerst even uitproberen Kaatje. Mijn BK pannen deden het na eerst 13 jaar koken op gas, toch nog goed op inductie ! Koekenpannen bijna allemaal niet. Dit schijnt te liggen aan of je bodems zijn kromgetrokken door het koken op gas. | ||
Quote |
Mie schreef op: 16-11-2016 10:16:57 | ||
Inductie is warmte die gecreëerd wordt door een magnetisch veld. Dat magnetische veld wordt gemaakt tussen jouw pan en het binnenste va n je kookplaat .Daarom moet je vaak nwe pannen aanschaffen als je overstapt. Je bodems moeten écht nog vlak zijn, anders werkt je inductie niet(goed). | ||
Quote |
Frama schreef op: 16-11-2016 10:22:36 | ||
Toch doen ze het bij mij nog gewoon. Ik heb met deze pannen nu 8,5 op inductie gekookt, toen kwamen we hier wonen. Daarvoor heb ik met diezelfde pannen al sinds ons samenwonen in 1993 op gas gekookt. En ze doen het nu nog prima op inductie ware het niet dat ik aan twee nog maar 1 handvat heb en bij 1 geen deksel meer. | ||
Quote |
Mie schreef op: 16-11-2016 10:35:48 | ||
Ik geloof je hoor, dat ze het prima doen. Het rendement zal alleen lager liggen dan wat maximaal mogelijk is ( het duurt dus ietsjes langer voor je water kookt bijv). | ||
Quote |
Frama schreef op: 16-11-2016 10:49:50 | ||
Ah zo bedoel je, zou goed mogelijk zijn. Ik vind zowiezo dat het veel sneller kookt dan op gas... Nog een reden dan om toch nu voor nieuwe te gaan. Minder stroomverbruik | ||
Quote |
Kyla schreef op: 16-11-2016 11:44:00 |
Ik heb twee jaar geleden een set van Silit gekocht, besteld bij Bol.com. Zitten deksels op met
gaatjes die je kunt verstellen met een schuifje. Ook erg handig met afgieten. Deze, maar ik heb ze in het blauw. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 16-11-2016 12:24:33 |
Zo... duur setje
Wel heel mooi ! Mijn set was 25 jaar geleden 75 gulden geloof ik hihi |
Quote |
Kyla schreef op: 16-11-2016 12:53:04 |
Inderdaad duur, doen we ook niet zo snel.. maar we hadden toen verbouwd en een hele nieuwe keuken.
dus toen ook maar flink geinvesteerd in pannen. |
Quote |
Mie schreef op: 16-11-2016 12:56:33 | ||
Oehhhhh, mooi! * gaat vriend vragen om een inductieplaat* | ||
Quote |
Kaatje schreef op: 16-11-2016 15:25:09 | ||
idd voor het rendement zijn speciale inductie pannen beter. Je hebt ook pannen met geleiding in de wanden. Heb me een tijdje geleden een beetje verdiept. Maar zijn wel direct duurder. Kyla zien er erg mooi uit. Blijven de handgrepen koud? | ||
Quote |
Nala schreef op: 16-11-2016 15:50:25 |
Wij hebben pannen van de Hema, doen het prima wel die waarvan de greepjes niet heet worden. Koekepannen van Tefal (bij elkaar gespaard bij de deka) geloof dat je nu bij deka en ah kan sparen voor bk pannen (wel nog met bijbetaling) |
Quote |
Frama schreef op: 16-11-2016 21:00:24 | ||
Deka zegels kwam mijn moeder ook al mee, maar die zijn niet voor inductie. Kyla die vind ik wel heel mooi. Maar wat te prijzig voor . | ||
Quote |
Cora38 schreef op: 18-11-2016 15:51:38 |
Wij hebben de original profi van het merk Fissler. Die gaan letterlijk een leven lang mee. Dus wel prijzig, maar op de levensduur niet. Ook hebben we ze al 18 jaar en worden ze nu nog steeds hetzelfde verkocht. |
Quote |
Myself schreef op: 18-11-2016 18:40:43 |
Sinds twee jaar de bk conical, bevalt erg goed, geen handvaten meer die kunnen verschroeien. Ook staat er maat verdeling aan de binnenkant, vind ik zelf erg handig. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 18-11-2016 19:06:46 | ||
Mooi !! Ik zou ook best andere willen (voor het uiterlijk) ... maarja ze zijn als nieuw verder... ook een beetje zonde he..... merendeel van de tijd staan ze toch in de vaatwasser of in het kastje haha | ||
Quote |
Kyla schreef op: 18-11-2016 23:50:45 |
Handgreepjes blijven prima koud, alleen de greepjes op de deksel niet altijd.. dus dan pak ik toch
een pannenlap om af te gieten. Vind ik niet zo'n probleem. |
Quote |
Kyla schreef op: 18-11-2016 23:52:16 | ||
Ik zet nu dus voor de sier wel eens een pan op mijn plaat | ||
Quote |
Myself schreef op: 19-11-2016 11:00:45 |
Ze blijven trouwens ook erg mooi, op mijn werk hebben we ze ook, jaar of 7 dagelijks in koken voor 6
tot 8 eters, mankeerd nog niets aan. (zo ben ik dus aan het idee gekomen om deze ook te kopen) |
Quote |
Parel schreef op: 20-11-2016 09:05:59 |
Ik heb de complete set van Herman den Blijker. Niet heel goedkoop maar dat zijn de pannen wel
waard. Top set is het |
Quote |
Maya schreef op: 20-11-2016 10:03:57 |
Mijn gewone pannen komen van de Hema, die heb ik nu 8 jaar en hoeven nog lang niet vervangen te
worden en mijn koekenpannen, hapjes pan en wok komen van Ikea, die waren best prijzig, maar
kwaliteit is goed. |
Quote |
Harleysmama schreef op: 20-11-2016 10:27:37 |
Heb al jaren de BK Q-linair Classic
set. Door de deksel een slag te draaien giet ik alles makkelijk af. Ze zijn oersterk en kunnen ook
de oven in tot 230 graden en geschikt voor alle warmtebronnen. |
Quote |
Frama schreef op: 21-11-2016 11:39:14 | ||
Die heb ik besteld ! Leek me heel handig die deksels, omdat ik door opratie aan mijn duim dit jaar, nog steeds wat minder grip heb met rechts. Ik las dacht ik alleen in de oven tot 160 ? | ||
Quote |
Harleysmama schreef op: 21-11-2016 17:10:19 | ||
De pannen – uit de Q-Linair Classic serie – zijn bijzonder fraai vormgegeven, maar vooral erg praktisch. Door de zware kwaliteit RVS brandt het voedsel niet zo snel aan en door de ‘koud’grepen en –stelen (kookpannen ovenvast tot 230ºC) blijven ook jouw vingers buiten schot. De pannen kunnen na gebruik gewoon in de vaatwasser worden geschoven. Dit is de beschrijving zoals hij op Wehkamp staat. | ||
Quote |
Harleysmama schreef op: 21-11-2016 17:15:04 |
En zo handig is het afgieten. |
Quote |