Menu
 

Topic:

pletskeskoek

Dani  schreef op: 12-02-2012 18:27:47
Het recept voor de pletskeskoek:

Je hebt nodig:
100ml sterke koffie
500 gram boter (margarine of roomboter)
250 gram bastardsuiker
2 of 3 pakken theebiscuits (zonder suiker)
pak hagelslag

Zet eerst ongeveer 100 ml super sterke koffie. Doe ongeveer 5 scheppen koffie in de filter en doe dat met 100 ml water. Laat de koffie afkoelen.
Pak dan:
500 gram boter, 250 gram bastardsuiker, en doe 3 eetlepels koffie bij de suiker en boter en mix dat heel goed door elkaar.

Leg op een plaat 9 theebiscuits. Doe daarover een laagje botercreme (ongeveer 2 mm). Dompel dan de theebiscuits heel kort in de koffie en leg weer een laag erop. Dan weer met botercreme, en weer de theebiscuits in koffie dompelen en op de taart, en dan zo hoog maken als je zelf wilt. Ik doe meestal ongeveer 7 a 8 lagen hoog. Dan bovenop en rondom weer botercreme, en dan afdekken met hagelslag.
Het beste is de taart 1 dag van te voren te maken, want dan is de koffie goed ingetrokken. Niet in de koelkast zetten want anders is hij heel moeilijk aan te snijden

 
Quote
Navigatie
RE: pletskeskoek
Riviera_mv_1  schreef op: 12-02-2012 18:56:48
ziet er heerlijk uit, ga hem mrogen proberen.. maakt het nog uit welke biscuits? zijn sommige te hard?
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavan2boys  schreef op: 12-02-2012 19:02:58
ziet er heeel lekker uit, hou helaas niet van koffie
 
Quote
RE: pletskeskoek
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 12-02-2012 19:03:12
Ziet er lekker uit, maar lijkt me heel machtig. Heb je dan niet het gevoel dat je een hap boter in je mond hebt? Het lijkt een beetje op tiramisu, dat idee.
 
Quote
RE: pletskeskoek
Tessa_mv2  schreef op: 12-02-2012 19:03:40
Ik hou ook niet van koffie en ik vind het spontaan jammer!!
Is de koffiesmaak heel duidelijk aanwezig? (vast wel...........snik)
 
Quote
RE: pletskeskoek
Riviera_mv_1  schreef op: 12-02-2012 19:07:24
kun je ze dan niet in chocolademelk doen in plaats van koffie?
 
Quote
RE: pletskeskoek
Marjolein852  schreef op: 12-02-2012 19:13:54
Ga ik eens proberen..
 
Quote
RE: pletskeskoek
Dani  schreef op: 12-02-2012 19:15:49
kan met alle 3 de suikers

de koffie smaak valt wel mee , je kan m ja ook iets minder sterk maken..
en kwa boter smaak valt het ook wel mee , omdat het in de koeken trekt


2Riviera_mv_1 , gewoon die hele goedkope koekjes
 
Quote
RE: pletskeskoek
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-02-2012 19:22:43
Marie Koekjes...
Taart is heeeeeel machtig...Hier altijd favoriet bij verjaardagen...Tantes komen alleen voor de taart hier op bezoek omdat niemand anders het recept meer weet in de familie behalve ik...
 
Quote
RE: pletskeskoek
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-02-2012 19:23:50
Hier heet het trouwens keldercake..Omdat ze vroeger de taart in de kelder plaatsten om hem 2 dagen in te laten trekken..
 
Quote
RE: pletskeskoek
Inky69  schreef op: 12-02-2012 19:26:55
Mjammie, ik ga even het recept opslaan en dan ga ik het ook een x proberen
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 19:27:15
Oo heb gisteren arretjescake gemaakt ook zoiets. Ook heeeeel machtig maar wel lekker.
 
Quote
RE: pletskeskoek
Minou  schreef op: 12-02-2012 19:28:38

Quote MamaVonn:
Oo heb gisteren arretjescake gemaakt ook zoiets. Ook heeeeel machtig maar wel lekker.



ooh da's nostalgie!!
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 19:29:14
ja he? Maak het neit met rauw ei, dat vervang ik door 2 eetlepels vanillepudding.
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 19:29:40
Maar die koek van hierboven ga ik ook zeker proberen!
 
Quote
RE: pletskeskoek
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-02-2012 19:30:51
wij maken de taart trouwens met boter en custard pudding...Wordt de vulling nog dikker...
 
Quote
RE: pletskeskoek
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-02-2012 19:31:14
oh en aardbeienjam....
 
Quote
RE: pletskeskoek
Minou  schreef op: 12-02-2012 19:32:03
wat ik altijd deed met koffie ( lust ik niet eens.. ) een beetje koffie mengen met roomboter en witte bastardsuiker en dan kreeg je mokka en dan tussen 2 mariabiscuitjes doen en in de kk zetten.

Jammie!
 
Quote
RE: pletskeskoek
Dani  schreef op: 12-02-2012 19:39:41
ja minou , en dat met heeel veel koekjes is die taart

dames zet hier eens je recept neer , ben ik wel erg benieuwd naar
 
Quote
RE: pletskeskoek
Inky69  schreef op: 12-02-2012 19:43:05
Dit is een recept van arretjescake


Arretjescake

Wat heb je nodig

350 gr roomboter
400 gr suiker
4 eieren
400 gr biscuitjes
10 eetlepels cacao

Zo maak je het

Laat de boter smelten[niet bruin laten worden]

Mix de eieren met de suiker en mix daarna de cacao er beetje bij beetje erdoor.

Breek de koekjes fijn.

Roer de gesmolten boter door het eimengsel en daarna de verkruimelde koekjes.

Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.

Snij de cake de volgende dag aan plakjes



 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 19:46:37
Ik maak het zo:

250 gr bruine basterdsuiker
1 groot ei of 2 eetlepels vanille vla
5 eetlepels cacaopoeder
250 gr roomboter
250 gr droge biscuitjes (mariakoekjes) of lange vingers

1. Doe de basterdsuiker en het grote ei (of vanillevla) in een kom en mix deze met een mixer door elkaar

2. Meng de cacaopoeder er lepel voor lepel bij en mix het ondertussen al roerend.

3. Smelt de roomboter langzaam in een pannetje, kruimel de biscuitjes (of lange vingers) in kleine stukjes.

4. Voeg om en om de gesmolten roomboter en de biscuitkruimels bij het mengsel in de kom, en meng het met de mixer. (voor een luxe variant kan je ook walnoten of brokjes pure chocolade toevoegen, dit is naar eigen smaak)

5. Doe het ontstane mengsel in een cakevorm (eerst bekleden met vershoudfolie)

Bakblik in de koelkast zetten voor een aantal uren
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 19:47:34
Bovenstaande is voor een cakeblik halfvol. Je kunt het bakblik ook helemaal vullen dan moet je de ingredienten verdubbelen.

Snij dunne plakjes want hij is machtig.
 
Quote
RE: pletskeskoek
Met  schreef op: 12-02-2012 20:06:34
is 2 eetlepels vla genoeg voor het vervangen van 1 ei? 1 ei is nl 50 gram.
lekkere taart lijkt dit hoor!!
kheb net 2 boterkoeken, speculaasjes een brood en pizza gebakken, dus ben er even klaar mee nu , maar anderssss
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 20:07:57
Hoi

Ja 2 eetlepels is genoeg om 1 ei te vervangen.
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 20:08:11
Hoe maak je boterkoek Met?
 
Quote
RE: pletskeskoek
Blauwtje  schreef op: 12-02-2012 20:21:16
ziet er heerlijk uit!
 
Quote
RE: pletskeskoek
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2012 21:31:34
De arretjescake is heerlijk.. die hier boven staat ziet er ook heerlijk uit maar ik lust echt geen koffie..
 
Quote
RE: pletskeskoek
Dani  schreef op: 12-02-2012 22:18:17
die van mamavon ga ik dus volgende keer proberen hihi
 
Quote
RE: pletskeskoek
Mamavonn  schreef op: 13-02-2012 07:23:16
Smakelijk alvast
 
Quote
RE: pletskeskoek
Spatje  schreef op: 13-02-2012 13:02:10
ow dames die ga ik allebei eens maken, kan alleen niet kiezen uit welke van de 2 arretjescake hmmzzz

dani smaakt die dan ook echt naar koffie?
 
Quote
RE: pletskeskoek
Nimmie  schreef op: 13-02-2012 13:07:31
hmmm het ziet er wel lekker uit hoor..

denk dat ik het ook maar eens ga maken
 
Quote
Navigatie


Reageren op pletskeskoek
Naam
Bericht