Menu
 

Topic:

Kind 6 jr naar middelbare school

Ik  schreef op: 04-11-2016 09:28:44

AMSTERDAM - Laurent Simons van net zes jaar gaat binnenkort al naar de middelbare school. Het wonderkind, geboren in het Belgische Oostende, woont met zijn ouders in Amsterdam, waar hij vorig jaar begon op de basisschool. Daar is de pientere scholier met een IQ van minstens 145 inmiddels wel klaar.





 


Laurent is op de normale leeftijd aan de basisschool begonnen, maar vrijwel meteen werd hij een klasje hoger gezet en daarop nog eens. „Sinds januari vorig jaar verslindt hij het ene leerjaar na het andere, zonder moeite. Hij doet gewoon de toetsen, en omdat zijn resultaten goed zijn, stroomt hij steeds door”, zo vertelt zijn vader tegenover Radio 1.


Het snelle wonder volgt particulier onderwijs waar hij in een groep met tot 10 andere leerlingen zit.


 


Over enkele weken is het zover, dan begint Laurent zijn avontuur op het gymnasium tussen de 13-jarige pubers. Volgens vader Alexander Simons wordt Laurent goed begeleid.


In zijn vrije tijd zoekt Laurent graag uit hoe alles in elkaar zit en is hij is dol op Harry Potter, stripverhalen en computerspelletjes.


Eerder volgde de kleine bolleboos al een cursus aan de Stanford-universiteit en eentje op een Zwitserse eliteschool. Er is bij Laurent een IQ met een maximale score van 145 gemeten, maar daar zit hij waarschijnlijk zelfs ver boven.





 
Quote
Navigatie
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Jen9  schreef op: 04-11-2016 20:14:05
Het lijkt me heel zwaar.. ook voor de ouders!

Vind t wel een nare reactie van die vader....   Het is geen prestatie ofzo....
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Jo  schreef op: 04-11-2016 20:19:27
Er is bij Laurent een IQ met een maximale score van 145 gemeten, maar daar zit hij waarschijnlijk zelfs ver boven.


Maximale score van 145 maar waarschijnlijk zit hij er boven?
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Nerise  schreef op: 04-11-2016 20:20:15
De vader had ook de media uitgenodigd. Dat is ook een beetje apart.
Ik krijg het gevoel alsof het arme kind een projectje is. 


 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Suus  schreef op: 04-11-2016 20:20:59

Quote Sapperdeflap:


En ja, ik weet waar ik het over heb. Hier in huis heb ik een kind met hetzelfde IQ als deze middelbare schoolleerling. Het lijkt mij dat het meer een prestige ding voor de ouders is dan dat ze goed kijken naar wat hun kind nodig heeft.




sorry, ik heb er ook 1 met dat IQ maar dan ken ik niet iedereen met dat IQ. Je IQ is niet je identiteit, er speelt veel meer wat iedereen een individu maakt
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Ik  schreef op: 04-11-2016 20:28:36
Hier hoe deskundigen erover denken :








De hoogbegaafde Laurent gaat naar de middelbare school. Maar hij is pas 6. Is dat wel goed voor zo'n kind? Experts op het gebied van hoogbegaafdheid zien het vaak mis gaan. "Op een gegeven moment kijkt een kind achterom denkt: waar is mijn jeugd gebleven?"



Laetitia Hooft van het Landelijk Informatiecentrum Hoogbegaafdheid (LICH) houdt haar hart vast. "In 19 jaar heb ik nog nooit gehoord dat een kind van 6 al naar de middelbare school gaat. Wel een keer een meisje van 14 jaar die ging naar de universiteit. Maar dat is foutgelopen op emotioneel gebied." 


ZIE OOK: Hoogbegaafde Laurent (6) gaat naar brugklas: 'Met leeftijdsgenootjes heeft hij niet veel'


De 6-jarige Laurent uit Amsterdam heeft in drie jaar tijd de complete basisschool doorlopen. Ook in groep 8 bleek hij de slimste van de klas te zijn. "Hij helpt zijn klasgenootjes die 11 en 12 zijn met wiskunde", zegt vader Alexander tegen RTL Nieuws.


Ze voelen zich onbegrepen


Kinderen die hoogbegaafd zijn, hebben een hoog IQ. Ze zijn uiterst creatief in het bedenken van oplossingen en hebben in principe een enorme motivatie om taken te volbrengen. 


Maar volgens het Landelijk Informatiecentrum Hoogbegaafdheid liggen er gevaren op de loer:


 


  • De kinderen kunnen moeilijk vriendschappen sluiten, omdat ze geen raakvlakken hebben met leeftijdsgenoten. Ze voelen zich snel onbegrepen.

  • Als zij onbegrepen blijven, kan dit leiden tot arrogantie en isolement. De hoogbegaafde voelt zich dan verheven boven de maatschappij en dit blokkeert hem in zijn ontwikkeling.

  • Het meest voorkomende probleem is dat ze niet meer naar school willen. In veel gevallen vindt het kind school 'saai'.

  • Het kan voorkomen dat ze het nut niet meer zien van waar ze mee bezig zijn. Of überhaupt het nut van het bestaan. Psychologische hulp is dan vereist.


Meisje van 5 ingestort


"We hebben een keer een meisje van 5 jaar in groep 5 gehad en die is emotioneel ingestort. Die moest therapie krijgen", zegt Hooft. Laurent zou volgens haar emotioneel getest moeten worden voordat hij aan de middelbare school begint. 


Hooft: "Wij adviseren dat kinderen één jaar overslaan op het basisonderwijs en één jaar op de middelbare school. Natuurlijk moet er elke dag verdieping aangeboden worden, waar het kind zelfstandig aan kan werken."


Emotionele balans


Gezondheidszorgpsycholoog Anne-Jolàn Zuiderman begeleidt al 35 jaar hoogbegaafde kinderen. Zij benadrukt het belang van de emotionele balans bij deze kinderen. "Ook een hoogbegaafd kind kan niet alles tegelijk ontwikkelen. Voor zijn emotionele ontwikkeling heeft hij tijd nodig, dit heeft te maken met rijping. Dit is een proces, zelfs al kán dit door therapie met één á twee jaar worden versneld."


Verder wijst Zuiderman erop dat de leerstof op het voortgezet onderwijs wel heel erg verschillend is met die van het basisonderwijs. "Dit jongetje van zes wordt straks geconfronteerd met maatschappelijke problematiek en seksuele voorlichting. Daar zijn zijn schoudertjes wellicht nog onvoldoende sterk voor. De pubers in zijn klas zullen hier heel anders mee omgaan. Ook hebben zij andere interesses en andere grapjes. De overstap naar het voortgezet onderwijs vergroot zijn risico op een sociaal isolement."


Andere levensfase


De vader van Laurent zegt dat zijn zoon 'meer op zichzelf' is. "Hij begint wel altijd enthousiast met spelen met andere kinderen, ook bijvoorbeeld als we op vakantie zijn. Maar dan komt hij na vijf minuutjes weer terug. Hij heeft gewoon andere interesses, hij zit in een andere fase in zijn leven." 


Zuiderman noemt het 'triest' dat de jongen het niet lukt. "Laurent heeft een ander begripsniveau, dit geeft moeilijker aansluiting. Juist het spelen met andere kinderen is belangrijk, om een gevoel van saamhorigheid te ervaren en om sociale vaardigheden te oefenen. Voor Laurent zou het erg fijn en belangrijk zijn om hierin te groeien, zodat hij naast het ervaren van zijn hoge intelligentie ook kan ervaren hoe het is om kind te zijn."



 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Cir  schreef op: 05-11-2016 00:03:26
Weet je wat mij verbaasd? Dat de ouders hierover de publiciteit opzoeken. Misschien wel een heel Hollandse gedachte van mij  (doe maar gewoon dan doe je als gek genoeg - instelling misschien)
Maar wat heeft dat kind hier aan dat het overal bekend wordt? Niet in zijn belang vind ik.
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Minou  schreef op: 05-11-2016 12:41:09
Dat vroeg ik me ook af
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Kaasje  schreef op: 05-11-2016 14:59:41
Ik hoorde (of las) ook ergens dat zijn vader de pers had uitgenodigd en dat de directeur van school dit niet van te voren wist....

Ook de zin dat hij teleurgesteld was in de koning, vond ik gek.....

En dan zonder een oordeel over het iq of het welzijn van het mannetje, maar dat paps zo loopt te pronken met zijn mannetje vond ik wat raar.
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Jen9  schreef op: 05-11-2016 17:15:16
Vind die vader nu al een walgelijke man......
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Mie  schreef op: 05-11-2016 17:58:45
Ik heb het filmpje ook ff bekeken, wát een arrogante man!

Ik denk dat dat jongetje nog wel last gaat krijgen van de instelling van zijn vader.

Hij maakt er een freakshow van met z'n "koning en premier" en eventuele "dompers" als het IQ onverhoopt niet vér boven de 145 uitkomt.....

Ik denk dat hij hartchirurg van zijn vader moet worden en zelf ( zoals zoveel jochies van zijn leeftijd) astronaut wil worden.

"t arme manneke...
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Inky69  schreef op: 05-11-2016 22:39:35
Ik vond dat kind ook een enorme bal.....
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Mie  schreef op: 05-11-2016 22:43:47

Quote inky69:
Ik vond dat kind ook een enorme bal.....



Grotendeels nurture ( opvoeding/ beïnvloeding) en slechts een beetje nature( aanleg)
Hij krijgt zijn leven lang van allerlei mensen te horen hoe geweldig hij wel niet is.
Het kind heeft geen andere voorbeelden en dus is het niet zo raar dat het zich zo gedraagt.

 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Jana   schreef op: 21-06-2018 17:21:31
Deze jongen is nu momenteel 10 jaar en zit bij mij op school in het 6de middelbaar, uit respect voor hem zeg ik niet welke school dit is. Begin dit jaar zat hij nog in het 5de middelbaar maar na een half jaar is hij naar het zesde gegaan en volgend jaar mag hij al naar de universiteit
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Sammie  schreef op: 21-06-2018 17:48:24
Sorry, nog geen twee jaar geleden was hij 6 en nu is hij 10? Dat is pas echt een wonderkind.
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Duifje  schreef op: 21-06-2018 17:54:56

Quote Sammie:
Sorry, nog geen twee jaar geleden was hij 6 en nu is hij 10? Dat is pas echt een wonderkind.



😂😂😂
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Son  schreef op: 27-06-2018 10:47:30
En toch heeft ze gelijk...las het net bij t rtl nieuws. Alleen is hij pas 8 ipv 10

Bizar....die van mij wordt ook 8 en zit in groep 8 
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Son  schreef op: 27-06-2018 10:49:36
www.rtlnieuws.nl/nederland/wonderkind-laurent-8-slaagt-voor-gymnasium-hij-kan-nieuwe-einstein-worden

Vroeger kon ik er een klikbare link van maken....maar snap niet meer hoe dat moet haha
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Son  schreef op: 27-06-2018 10:50:15

Quote son:
En toch heeft ze gelijk...las het net bij t rtl nieuws. Alleen is hij pas 8 ipv 10

Bizar....die van mij wordt ook 8 en zit in groep 8  



Groep 4 dus.....
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Banana  schreef op: 27-06-2018 11:33:26
ik dacht al die is snel gegaan son
 
Quote
RE: Kind 6 jr naar middelbare school
Mv5  schreef op: 27-06-2018 17:52:05
ja ik las het. Na de zomer gaat hij naar een universiteit. Lijkt mij geen gezonde omgeving voor een kind van die leeftijd. Als ik dit lees ben ik toch heel blij dat die van mij een relatief normale ontwikkeling doormaken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kind 6 jr naar middelbare school
Naam
Bericht