Menu
 

Topic:

peuterzwemles

Mv5  schreef op: 03-11-2016 12:53:45
Op onze zwemclub wordt sinds de zomervakantie wekelijks een les peuterzwemmen gegeven. Nu is degene die dat normaal doet met vakantie en ik heb aangeboden enkele lessen te willen geven. Nu heb ik wel een aantal lessen en onderdelen van haar gekregen die ik kan gebruiken, maar extra inspiratie is nooit weg.
Ik geef normaal les aan kinderen van 10-14 jaar ongeveer en dat is dus echt zwemmen. En aangezien hier genoeg mensen zijn met kleinere kinderen en ook kinderen op zwemles, vroeg ik me af...weten jullie nog leuke liedjes, spelletjes en opdrachtjes die geschikt zijn voor kinderen van 2/3 jaar?
 
Quote
Navigatie
RE: peuterzwemles
Innie  schreef op: 03-11-2016 17:38:19
Mijn zoon is vier jaar en heeft net zijn eerste zwemles achter de rug... Wat hij heel leuk vond, is het volgende:

alle kindjes krijgen zo'n plankje wat drijft, en een badeendje. Bedoeling is dat ze het plankje voor hen uit houden, met het eendje erop. Ze huppelen dan achter elkaar aan in het water, op één been. Het eendje mag niet van de plank af vallen.
 
Quote
RE: peuterzwemles
Dano  schreef op: 03-11-2016 18:22:24
Is dat een les met ouders en kind ( ouder-kind zwemmen) of echt alleen met de kinderen .

hier was een succes licht balletje in het water ( wat drijft) en er tegenaan blazen naar de overkant,  of balletje onderwater trekken en los laten. Schiet dan omhoog.
 
Quote
RE: peuterzwemles
Dano  schreef op: 03-11-2016 18:24:48
Ook iets op de bodem leggen dat ze moeten opduiken en in de bak terug moeten doen ( juf gooit de bak leeg in zwembad en kids duiken het op)
 
Quote
RE: peuterzwemles
Annie  schreef op: 03-11-2016 20:06:17
herhaling herhaling herhaling...
ik zwom wekelijks en eigenlijk was het heel 'vervelend' als er een inval was die allerlei nieuwe en andere dingen bedacht had. 😉
 
Quote
RE: peuterzwemles
Ma Dalton  schreef op: 04-11-2016 09:50:29

Quote Annie:
herhaling herhaling herhaling...
ik zwom wekelijks en eigenlijk was het heel 'vervelend' als er een inval was die allerlei nieuwe en andere dingen bedacht had. 😉



Ligt een beetje aan het doel van de lessen. Als peuterlessen alleen watervrees vrij maken is, dan kun je denk ik heerlijk doen wat je wilt.

Maar als je ook "doelen"moet halen. Dan zou ik als ouder wel balen als jij echt andere dingen doet dan de normale juf.
Ik heb in 2 jaar tijd 3 kinderen van A naar C laten zwemmen en had ook wel behoorlijk de pe in als er een invaller heel leuk nieuwe dingen bedacht. Dan wil je gewoon snelheid houden voor het bandje/ badje verder. 

Maar voor de peuters kan ik me dat toch nog niet voorstellen?
achter drijvende eendjes aan. dingetjes opduiken/ schat zoeken. eigenlijk gewoon de oefingen die je moet doen in een spelletjes vorm gooien.


 
Quote
RE: peuterzwemles
Mv5  schreef op: 04-11-2016 13:19:11
Dank voor de reacties. Hier kan ik wel wat mee.
 
Quote
Navigatie


Reageren op peuterzwemles
Naam
Bericht