Inky69 schreef op: 26-09-2016 19:57:28 |
Ik ga morgen op school samen met een aantal kinderen uit de klas van mijn zoon iets lekkers maken.
Nu heeft mijn zoon bedacht om stukjes banaan te dopen in chocolade en daar overheen wat versiersels
te strooien. Maar nu hebben er een aantal kinderen een gluten allergie. Ik heb al op wat verpakkingen van chocola gekeken maar bij de meeste staat dat het gemaakt is waar ook pinda's verpakt worden... Welk merk zou ik het beste kunnen gebruiken en wat qua versiersels want daar ben ik het ook al op tegen gekomen.. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-09-2016 19:59:29 |
www.livaad.nl Daar kun je kijken. Als je er dan op klikt op het artikel zie je hoe het met de gluten zit. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-09-2016 20:00:42 |
En als je er niet uitkomt kan ik het mijn buuv vragen welke je moet hebben, die hebben met z'n
drieen coeliaki |
Quote |
Inky69 schreef op: 26-09-2016 20:11:17 |
Ik begrijp uit die tabellen dat chocolade van Jumbo en Hema sporen van gluten kunnen hebben. De rest
van de winkels ken ik niet of zitten niet bij mij in de buurt... |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-09-2016 20:12:14 |
Ik app de buuv even... moment.... |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-09-2016 20:22:57 |
Je kan trouwens ook gewoon glazuur maken, met poedersuiker en water. Dat is glutenvrij (wel met schone bakjes/roerdingetjes werken anders besmetting) |
Quote |
Inky69 schreef op: 26-09-2016 20:25:51 |
Ja dat zou ook nog kunnen maar we hebben liever chocola... |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-09-2016 20:28:59 |
Zodra ik antwoord heb laat ik het weten |
Quote |
Mie schreef op: 26-09-2016 20:40:45 |
Maar je kunt er ook voor kiezern om glazuur te maken met cacaopoeder erdoor. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-09-2016 21:04:41 |
Ik citeer: Wij kopen altijd chocolade uit het glutenvrije schap. Bijna alles kan sporen van gluten bevatten |
Quote |
Inky69 schreef op: 26-09-2016 21:06:35 |
Ja daar was ik al wel bang voor....Morgenvroeg maar eens kijken bij het glutenvrij schap... Bedankt! |
Quote |
Ik schreef op: 27-09-2016 11:33:37 |
Wat lief dat je daar aan denkt zeg! ik zou er wel rekening mee houden dat het kindje het misschien sowieso alsnog niet aanneemt.
Kinderen met een (ernstige) allergie hebben vaak een eigen snoeptrommeltje op school om iets uit te
pakken bij traktaties. |
Quote |
Jen9 schreef op: 27-09-2016 12:33:32 |
Gewoon ook ingrediënten voor glazuur meenemen..zit je altijd goed... |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 27-09-2016 18:22:23 |
Idd veiligheid boven alles (en denk ook aan besmetting .... handen wassen). Mijn ene buurmeisje is enorm gevoelig die wordt echt doodziek van het minste beetje gluten. Haar zus heeft het ook maar reageert niet zo heftig. |
Quote |
Inky69 schreef op: 27-09-2016 21:23:51 |
Het is gelukt. Ik vond bij de Jumbo een reep chocola dat glutenvrij was. Die heb ik als eerste gemaakt zodat alles nog schoon was. Daarna ben ik met de rest begonnen. Er waren ook nog 2 kinderen in de klas met een pinda/ noten allergie. Bij de Jumbo vond ik ook nog smelt chocola waarop bij allergie alleen soja/ melk stond. Ik ben ervan uit gegaan dat het pinda/ noot vrij was........ Bij ons is op school ook een trommeltje waaruit deze kinderen een traktatie mogen nemen maar het leek mij leuker dat ze gewoon met de rest konden mee eten. Maar pfff ik ben blij dat mijn kinderen dit niet hebben...wat een gedoe |
Quote |