Menu
 

Topic:

Ziek op vakantie

Anske  schreef op: 18-09-2016 21:33:15
Hoi,

Ik ben op zoek naar ervaringen.
Mijn ouders zijn op het moment op vakantie in Spanje.
Ze zijn hier naar toe gegaan met een busreis van Solmar. Ze hebben bij hun ook een reisverzekering afgesloten.
Tevens zijn ze ook uitgebreid verzekerd bij het vgz.
Nu is het  probleem dat mijn vader is opgenomen in een Ziekenhuis daar.
Morgen krijgen ze te horen of en hoe ze eventueel naar huis kunnen.
Heeft er iemand ervaring met zoiets? En wat voor kosten kreeg je achteraf die je zelf nog moest betalen?
Die maar gedeeltelijk vergoed werden of zelfs helemaal niet?

 
Quote
Navigatie
RE: Ziek op vakantie
Vera  schreef op: 18-09-2016 21:40:45
He bah wat vervelend!
Het is belangrijk dat je ouders het internationale nummer bellen van de inziektekostenverzekering (staat achter p het kaartje) Zij regelen dan alles met betrekking tot de kosteni n het ziekenhuis. In principe wordt alles vergoed mits ze kosten niet hoger zijn als in NL en er geen speciale medicijnen zijn gebruikt die niet op de eu- lijst staan. Maar meestal is het in EU wel aardig geregeld. Dsu dat betreft ziekenhuis.
Vraag ook aan die medewerker welke kosten je ter plekke nog kan verwachten? En vraag bewijs van afspraken op.
De repatriering en verblijf enzo dat is allemaal via de reisverzekering. Ook hier is het afwachten...
Als er een medische urgentie is om te vertrekken dat zal dit betaald worden, maar of dat voor beiden is hangt van de voorwaarden af. Ook langer verblijf oaangepast verblijf wordt vergoed, maar lees de voorwaarden en vraag gewoon duidelijk wat er wel vergoed wordt en wat er verwacht wordt van de 2de achterblijver....
 
Quote
RE: Ziek op vakantie
Xxx  schreef op: 18-09-2016 21:45:29
Laat ze, of bel zelf, met SOS international. 
Deze zijn 24uur per dag bereikbaar. 
Zij kunnen je veel vertellen en uitleggen. 

Wij hebben al een paar keer te maken gehad met ziekenhuis op vakantie. (Geen opname)
Alles wordt dan geregeld zonder dat je zelf tijd en energie erin hoeft te steken op je vakantie of met je zorgen op dat moment. 

Sterkte en beterschap voor je vader
 
Quote
RE: Ziek op vakantie
Made  schreef op: 18-09-2016 22:18:01
Ik heb anderhalve dag op Bali in het ziekenhuis gelegen. T thuisfront heeft de verzekering ingelicht, maar omdat ik eerder weg wou en nog niet alles rond was moest ik eerst zelf de rekening betalen en die was fors al na 1,5 dag bij thuiskomst wel alles terug gekregen maar duurde wel even.
In de EU gaat het wel soepeler denk ik.

Sterkte met je vader 
 
Quote
RE: Ziek op vakantie
Jen9  schreef op: 18-09-2016 22:27:34
Wij moesten snel terug naar Nederland na een val van mijn man.. We,waren eigenlijk nog onderweg naar ons adres.. Hebben alles teruggekregen..Ook 2 extranachten in ons doorreishotel.
 
Quote
RE: Ziek op vakantie
Pacific  schreef op: 19-09-2016 07:39:07
Wij hebben het jaren geleden op vakantie gehad. M'n zoontje was gevallen en moest naar het ziekenhuis. 1 telefoontje naar Nederland en alles werd geregeld. in het ziekenhuis alleen pasje laten zien. Alles werd vergoed. Medicijnen toen wel eerst zelf betaald maar kregen we netjes weer terug.
 
Quote
RE: Ziek op vakantie
Monica Mv 2  schreef op: 19-09-2016 08:37:43
Wij hoefden ook alleen in het ziekenhuis het CZ pasje te laten zien en hebben onze assurantie man (die van al onze verzekeringen) ingelicht.

Geen ervaring met ziek zijn en Solmar, wel zo ervaring en ik vond ze heel aardig dus ik zou die ook even inlichten
 
Quote
RE: Ziek op vakantie
Anon  schreef op: 19-09-2016 09:34:06

Neem contact op met eurocross. Zij begeleiden je, kunnen artsen laten bellen met de arts in het ziekenhuis zodat je uitleg krijgt in het Nederlands en helpen je met repratriering indien nodig. Alles wat de ziektenkostenverzekering niet betaald, kan je terugvragen bij je reisverzekering. Het wordt wel lastig als je verschillende partijen hebt. Zo had ik in februari een gipsvlucht nodig, moesten mijn moeder en kinderen ook vervoerd worden en vond de leasemaatschappij dat onze auto niet stuk was en niet vervoerd hoefde te worden. UIteindelijk hebben we kunnen regelen dat een goede vriend naar Oostenrijk mocht vliegen en ik met 1 kind op de gipsvlucht mocht en kon oma met 2 kinderen en goede vriend naar huis rijden in de leaseauto (man lag thuis op de bank met een hernia.... zo'n  gezellige tijd gehad thuis.... ). De reisverzekering was zelfs bereid geweest om 5 tickets te boeken om iedereen naar huis te laten gaan, maar dat was niet handig met de auto.... Nu dus 3 tickets incl alle taxis die nodig waren. Echt super geregeld!
Toen mijn zoon in het ziekenhuis lag en niet bekend was wat hij had, hebben ze ook goed geholpen door voor ons te vertalen en mee te denken. en ook bij mij hebben zij mij goed geadviseerd over wel of niet opereren. (wat ben ik blij dat ik geluisterd heb).

 
Quote
Navigatie


Reageren op Ziek op vakantie
Naam
Bericht