Menu
 

Topic:

pijnlijke tepel.....

Trotsemama  schreef op: 11-02-2012 20:22:39
Ik geef mijn lieve meisje nog bv. Ze is nu 10 maanden. Ik heb sinds een paar dagen enorme pijn aan mijn rechter tepel. Doet echt veel pijn, vooral als ze drinkt! Ik zie aan de buitenkant een kleine verdikking aan 1 kant v/d tepel. Zou dit een ontsteking kunnen zijn of een verstopping van een kliertje? Ik ga echt door de grond als mijn dochter drinkt, maar ik zet door, ze moet toch ook gewoon kunnen drinken.

Iemand ervaring of oplossingen? Alvast bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: pijnlijke tepel.....
C.  schreef op: 11-02-2012 20:27:53
Zou het geen spruw kunnen zijn want zo klinkt het namelijk!
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Trotsemama  schreef op: 11-02-2012 20:30:55
Kan dat nu nog? Ze is al 10 maanden, ik dacht dat dat eigenlijk alleen in de eerste periode vooorkwam...
Ik heb het ook maar aan 1 tepel. Ik zal morgens eens goed in haar mondje kijken, ze slaapt nu lekker.
Bedankt voor je reactie!
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
C.  schreef op: 11-02-2012 21:08:11
Spruw komt inderdaad meestal bij kleine baby's voor maar af en toe ook wel bij oudere kinderen.

Ik heb het helaas ook een aantal keer gehad, en de kleine had nergens last van!

Maar het kan natuurlijk ook een beginnende ontsteking of verstopt kliertje zijn! Wat je kunt doen is even lekker een kersen pitzak tegen de pijnlijke plek aan leggen en misschien neemt het dan af als het verstopt is, maar ook bij een ontsteking is warmte goed!

Succes
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Grietje  schreef op: 11-02-2012 21:40:08
Je schrijft over een verdikking aan één kant van de tepel. Kan het zijn dat ze wat slordiger is gaan drinken of niet juist is aangelegd? Soms zie je bij oudere baby's dat ze minder goed aanhappen of dat je zelf makkelijker wordt.

Mocht het een verstopping zijn, dan voel je vaak wel een verdikkking/beurse plek in de borst. In dat geval helpt warmte voor het voeden, voorzichtig masseren en vaker voeden. Is het spruw, dan hoef je dat niet per se te zien bij je dochter. Wat is het voor soort pijn? Blijft de pijn doorgaan ná de voeding? Trekt de pijn door de hele borst of is het heel lokaal?
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Trotsemama  schreef op: 12-02-2012 07:43:30
De pijn zit echt in mijn tepel en doet zo zeer! Het lijkt net of er een soort bultje op zit en die doet enorm zeer. Ik kan niet zeggen dat ze slordiger is gaan drinken, maar ik zal er eens wat beter op letten hoe ze aanhapt.
De tepel is ook na de voeding erg gevoelig, maar als ze drinkt doet het erg veel pijn. Spruw is niet te zien bij mijn meisje, haar tong is mooi roze.

 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Alice  schreef op: 12-02-2012 09:53:16
Ik heb 't eens gehad. Had sterk 't vermoeden dat 't door verkeerd aanhappen kwam ('s nachts)
Na een paar dagen was 't over.

 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
C.  schreef op: 12-02-2012 10:22:47
Wat Alice beschrijft kan inderdaad ook heel erg goed als ze wat ouder zijn gaan ze toch vaak wat slordiger drinken omdat ze de techniek kennen.

Toch zou ik spruw ook niet helemaal uit kunnen sluiten ik heb 2 maal inwendige spruw gehad alleen ik had er last van de kleine niet. Maar de pijn die jij omschrijft had ik daarbij ook.

Houd het goed in de gaten bij je dochter probeer in iedergebval de hygiene weer even aan te scherpen, bh elke dag schoon alles op 60gr wassen en evt de speentje vaak uitkoken.

Ik zou sowieso ook even warmte toepassen het beste is dat zelfs nog tijdens het drinken, mocht het wel een vesrtopt kanaaltje zijn is de kans dat het open gaat het grootste. Baad het niet schaad het niet in dit geval

sterkte
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Grietje  schreef op: 12-02-2012 20:34:24
Als het niet snel beter gaat zou ik contact opnemen met een lactatiekundige of met een vrijwilliger van een borstvoedingsorganisatie. Die kunnen beter dan op het forum meedenken of de oorzaak bij spruw, aanleggen of iets anders zit. Bij vermoeden van spruw zou ik ook contact met de huisarts opnemen. In elk geval niet te lang doormodderen hoor! Veel succes!

Ps: wellicht helpt het om de goede borst eerst te geven, warmte toe te passen en tegen de pijn evt. een paracetamol te nemen. Verder voor de zekerheid inderdaad de hygienemaatregelen bij spruw nemen. En heel secuur aanleggen. Is de hap nog groot genoeg?
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Trotsemama  schreef op: 13-02-2012 06:43:58
Bedankt voor jullie reacties! Ik zal idd kijken of het door het aanhappen zou kunnen komen. Als het vandaag niet wat beter gaat, dan ga ik naar de huisarts...

Inwendige spruw, daar zal ik eens op googlen! Bedankt allemaal!!!
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Trotsemama  schreef op: 16-02-2012 20:53:11
Gelukkig is het helemaal over!!!
 
Quote
RE: pijnlijke tepel.....
Alice  schreef op: 17-02-2012 13:33:49
Gelukkig!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op pijnlijke tepel.....
Naam
Bericht