Menu
 

Topic:

Overbezorgd/loslaten

Rosey  schreef op: 23-08-2016 19:44:40
Ik merk aan mezelf dat het letten op mijn puber me erg in beslag gaat nemen.
Zoon had tot groep 8 een beste vriend. In groep 8 kwam er groepjesvorming. Er ontstond een groep waar mijn zoon niet bij hoorde meer en zijn beste vriend wel. Die keek vervolgens niet meer naar hem om. Hij is nu deze week voor het eerst naar de middelbare. 2 jongens uit het oude vriendengroepje zitten bij hem in de klas. Hij is ook best gepest door dat groepje terwijl hij soms ook ineens opgehaald werd om te voetballen door 1 van hen.
Nu merk ik dat het me zoveel spanning geeft hoe het zich nu gaat ontwikkelen. Is dit normaal? Hebben jullie dat ook of laat je het meer los? Ik check wat hij op instagram zet, hoe hij reageert etc. Vavanond voor het eerst voetballen in nieuwe groep. Reed net toevallig met auto lang. Zag een hele groep jongens en mijn zoon fietste een heel stuk erachteraan alleen.
Dat geeft me zo n waardeloos gevoel.
Zelf geeft hij aan dat hij het soms lastig vind. Anderszijds zegt hij ook gerust nee wanneer hij wel eens een keer opgehaald word. Ik baal daarvan omdat ik vind dat hij zichzelf meer moet geven. Maar als ik er druk op leg dat hij sociaal moet zijn doet hij het juist niet.
Ik zie ook in de vakantie dat hij wel naar jongerenavond gaat maar alleen met zijn mobiel apart gaat zitten. Met de activiteit doet hij gewoon mee
Heb het idee dat ik er meer last van heb dan hem maar weet niet of hij echt tegen mij zegt wat hij voelt.
Is dit normaal, zijn jullie hier ook mee bezig of ben ik hooggevoelig? Of heb ik te hoge verwachtingen (ik ben erg sociaal en wil eigenlijk ook wel dat hij dat ook een beetje is)


 
Quote
Navigatie
RE: Overbezorgd/loslaten
Lisje  schreef op: 23-08-2016 20:11:51
Ja ik snap dat je je dit aantrekt. Maar belangrijkste is in hoeverre je zoon er last van heeft. Heeft hij er ook last van moet je met hem bespreken hoe hij  meer betrokken kan raken bij anderen. Vind hij dit echt fijn, zou ik het zo laten. Jaar is nu net begonnen, iedereen tast af en het duurt echt meer maanden voor vaste vriendengroepjes worden gevormd. Soms zie je er nog een paar uit een groepje naar een groepje gaan. En de een heeft meer tijd nodig dan de ander voor die ergens op af stapt
 
Quote
RE: Overbezorgd/loslaten
Mie  schreef op: 23-08-2016 20:44:55
Ik snap wel dat je bezorgd/betrokken bent, maar geef het een paar weken.
Ze maken zo snel nieuwe vrienden op een andere school.
Sommige kinderen zijn sociaal wat onhandiger, mischien is je zoon daar 1 van maar als hij er zelf geen moeite mee heeft zou ik het ( zeker voorlopig) mlaten gaan.

 
Quote
RE: Overbezorgd/loslaten
Chloe  schreef op: 23-08-2016 22:33:43
Ik zou het wat meer loslaten en hem het gevoel geven dat je vertrouwen hebt in hem en hoe hij zich gedraagt in sociale situaties. Hij hoeft niet zo te zijn als jij en ik vind het juist wel mooi dat hij ' nee' durft te zeggen en geen ja zegt alleen maar uit angst om zich buiten de groep te plaatsen.  
 
Quote
Navigatie


Reageren op Overbezorgd/loslaten
Naam
Bericht